Web Analytics Made Easy - Statcounter

هادی خورشاهیان شاعر و نویسنده کودک و نوجوان، در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان درباره مشکلات نویسندگان کودک و نوجوان گفت: تنها ناشران برای انتشار کتاب‌های کودک با احتیاط کار نمی‌کنند؛ این مسئله در حوزه‌های دیگر ادبیات هم دیده می‌شود. برای مثال شاعر اولین مجموعه شعرش را با هزینه خودش منتشر می‌کند و ناشر برای انتشار کتابش سرمایه گذاری نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش انتشار مجموعه‌های داستان هم همین وضعیت دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید 

چرا در کتاب‌های کودک، حجم تصاویر نسبت به متن بیشتر است؟

وی افزود: ناشران از انتشار کتاب‌های رمان بیشتر از شعر و مجموعه داستان در بخش بزرگسال بیشتر استقبال می‌کنند. میزان استقبال ناشران از انتشار کتاب‌های ترجمه آثار کودک و نوجوان به دلیل مخاطبان بیشتر این حوزه نسبت به حوزه‌های دیگر بیشتر است و سریع‌تر این آثار را منتشر می‌کنند. برعکس ناشران رغبت کمتری به انتشار مجموعه‌های داستان این حوزه دارند، چون میزان استقبال از مجموعه‌های داستان کمتر است.

این نویسنده ادامه داد: نویسندگان مشهور کودک و نوجوان از جمله مصطفی رحماندوست و حمیدرضا شاه آبادی برای انتشار کتاب هایشان مشکلی ندارند؛ چون ناشران از فروش کتاب‌های آن‌ها مطمئن هستند. برای همین به راحتی کتاب هایشان را منتشر می‌کنند.

این شاعر کودک و نوجوان بیان کرد: ناشران با دقت بیشتری کتاب نویسنده کودک و نوجوانی که آثار متعددی چاپ کرده است، اما شهرت زیادی ندارد را منتشر می‌کنند. چون از فروش آن اطمینان ندارند و حاضر نیستند برای تصویرگری و انتشار کتاب‌های ۲۰ صفحه‌ای این نویسندگان سرمایه‌گذاری کنند.

خورشاهیان اظهار کرد: ناشران کتاب خوب را در هر حوزه‌ای که باشد منتشر می‌کنند. ناشران کودک و نوجوان هم از این مسئله مستثنی نیستند و آثار خوب را با تیراژ‌های هزار تا ۵ هزار نسخه‌ای منتشر می‌کنند. تنها ناشران غیرحرفه‌ای این حوزه کتاب را با تیراژ‌های پایین منتشر می‌کنند.

او ادامه داد: تیراژ کتاب‌های کودک و نوجوان نسبت به سال‌های قبل کاهش یافته است؛ ولی باز این کتاب‌ها نسبت به کتاب‌های حوزه‌های دیگر وضعیت بهتری دارند. عموماً مردم هنگام خرید کتاب به تصویرگری و متن آن توجهی نمی‌کنند؛ بلکه سراغ کتاب‌های ناشران خوب کودک و نوجوان می‌روند. این ناشران هم مشکلی در زمینه انتشار و فروش کتاب هایشان ندارند.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کتاب کودک و نوجوان آثار ترجمه مجموعه داستان انتشار کتاب منتشر می کنند کودک و نوجوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۳۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لذت یک رکوردشکنی ادبی و اشعاری که ذوق آقا را به همراه داشت

عاطفه جوشقانیان از بانوان شاعره حاضر در دیدار با رهبری، روایت جالبی از اشعار خوانده شده و حال و هوای این جلسه مطرح می‌کند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، به سنت همه ساله، دیدار شاعران با رهبر معظم انقلاب، در شب میلاد کریم اهل بیت و نیمه رمضان برگزار شد. جمع زیادی از شاعران در این دیدار حضور داشتند و شعرخوانی کردند. علاوه بر شاعران پیشکسوت و شناخته شده، جمع زیادی از شاعران جوان کشور در این دیدار حضور داشتند و تعدادی از آنها این فرصت را پیدا کردند که در مقابل حضرت آیت الله خامنه‌ای شعرخوانی کنند.

کدام شاعران در دیدار با رهبر انقلاب شعرخواندند؟ + متن و فیلم

عاطفه جوشقانیان از بانوان شاعره کشور یکی از حاضران در این جلسه بود. او روایت متفاوتی از حال و هوای دیدار شاعران با رهبر انقلاب دارد.

جوشقانیان گفت: قبل از هر چیز باید بگویم که نظم خوب حاکم بر جلسه و شعرهای بسیار خوبی که در محضر رهبر انقلاب خوانده شد، هم حال شاعران را خوب کرد و هم ذوق ادبی معظم له را به همراه داشت. امسال، طی هماهنگی‌های صورت گرفته با شاعران دعوت شده، آنها پیش از برگزاری جلسه، کتاب‌هایشان را به حوزه هنری رساندند تا تقدیم رهبر انقلاب شود. قبل از نماز و آغاز جلسه، همه شاعرانی که کتاب‌ داده بودند، این فرصت را پیدا کردند تا چند دقیقه‌ای محضر رهبری بنشینند و کتاب‌هایشان را خودشان تقدیم ایشان کنند. حضرت آقا نیز برای همه آنها وقت گذاشتند و تورقی بر کتاب‌هایشان زدند و چند بیتی از اشعار را مطالعه کردند.

وی ادامه داد: از سویی دیگر، حال و هوای ادبی بسیار خوبی بر جلسه حاکم بود. دیدار امسال شاعران با رهبر انقلاب،‌ نوعی رکوردشکنی محسوب می‌شد، چرا که 41 شعر خوانده شد و تقریبا همه اشعار خوانده شده از کیفیت ادبی بالایی برخوردار بودند و همین موضوع تشویق رهبر انقلاب خطاب به شاعران را به همراه داشت. جالب است بدانید که خود حضرت آقا به قدری از این اشعار به شوق آمده بودند که خطاب به دیگر شاعران حاضر جلسه که فرصتی برای شعرخوانی پیدا نکرده بودند، درخواست کردند تا اشعاری را بخوانند. برای کثال می‌فرمودند: «آقای سیار، شما هم چند بیتی بخوانید»، «آقای افشین علا، شما هم شعری بخوانید» و ...

در بین بیانات معظم له، چند نکته بسیار رسانه‌ای و بُلد شد، اما برخی نکات دیگر هم مطرح شد که اهمیت بسیار زیادی برای جامعه ادبی کشور دارد. برای مثال، حضرت آقا فرمودند: «تصویری که از شعر امروز در ذهن بنده هست و بود و سال گذشته هم آن را گفتم،(2) امشب روشن‌تر و تثبیت‌تر شد. شعر بحمدالله در کشور ما رو به پیشرفت و رو به اوج است، به معنای واقعی کلمه، نه فقط به معنای کمّیّت؛ این را باید قدر دانست و باید دنبال کرد.»

همچنین ایشان به نهضت ترجمه و اهمیت زیاد آن اشاره کردند و فرمودند: «ما از لحاظ ترجمه ضعیفیم. بعضی از شعرای معروف عرب، در ایران شناخته‌شده‌اند، همه می‌شناسند اینها را، چون شعرشان به فارسی ترجمه شده. ما از شعرای خودمان در کشورهای عربی، در کشورهای غیر عربی، ظاهراً اثری نمی‌بینیم؛ حالا ممکن است من خبر نداشته باشم، امّا تا آنجایی که من خبر دارم اثری نیست؛ چرا؟ خب این شعر، شعر خیلی خوبی است، این باید در معرض استفاده‌ی افکار عمومی دنیا قرار بگیرد. باید از این شعر و از این بیان شما استفاده بشود؛ باید دنیا استفاده کند، افکار استفاده کنند. بنابراین، ما باید یک نهضت ترجمه‌ی شعر درست کنیم.»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پویش آمد بهار جان‌ها تا پایان فروردین تمدید شد
  • تجهیز بیش از هزار کلاس درس به کتابخانه در مناطق محروم کشور
  • لذت یک رکوردشکنی ادبی و اشعاری که ذوق آقا را به همراه داشت
  • ایجاد کتابخانه مدارس در مناطق محروم کشور
  • آثار برگزیده جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی منتشر می شوند
  • جایزه ملی کتاب کودک و نوجوان در یک قدمی اجرا
  • نیازمند انقلاب جدید در حوزه نشر آثار فاخر به زبان‌های زنده دنیا هستیم
  • فراخوان جشنواره استانی علمی، فرهنگی و هنری جوانی جمعیت منتشر شد
  • ثبت سه اثر تاریخی در فهرست آثار ملی
  • «آفتاب غریب» منتشر شد