Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفت‌وگو با موضوع هفته وقف؛ نگاه مدیریتی در امور خیریه و با حضور حجت الاسلام والمسلمین احمد شرفخانی رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور به روی آنتن رفت.

حجت الاسلام شرفخانی با بیان اینکه وقف یکی از سنت‌های حسنه‌ای است که نشان از مهربانی، ایثار و گذشت، زیبایی، روحیه بلند و آینده نگری مردم دارد، گفت: اگر در کشورمان ۱۹۷ هزار موقوفه داریم نشان از این است که در تاریخ تمدن کشورمان مردان و زنانی بودند که برای آینده کشورشان، تمام تلاش خود را انجام دادند و هرچه اندوخته بوده در سفره مهربانی قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بیش از هزار و ۱۰۰ مجموعه درمانی از جمله بیمارستان، درمانگاه و مرکز بهداشت داریم. خیلی از آموزشگاه‌ها وقف شده هستند و این در حالی است که مردم از آن ناآگاهند.

رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور با اظهار به اینکه در وقف باید اصل مال بماند، به تفاوت صدقه با وقف اشاره کرد و گفت: در صدقه می‌توانیم هم اصل مال را هزینه کنیم و هم از منافعش استفاده کنیم. اما در وقف اصل مال باید بماند و مردم از منافعش استفاده کنند و مانایی و ماندگاری و جاودانگی در ساختار وقف قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: اگر این نگاه را داشته باشیم، در ساختار وقف اصل این است که مدیریت، عین موقوفه را باید به نحو احسنت اداره کند یعنی اداره کرد متولی باید به سمتی باشد که از منافع این موقوفه به نحو احسنت نگهداری شود و این نگاه باید اقتصادی باشد.

حجت الاسلام شرفخانی با اظهار به اینکه دو نوع وقف انتفاعی و منفعتی داریم، عنوان کرد: موقوفاتی داریم که کسی وقف می‌کند تا دارالایتام، دارالقرآن، حسینیه، مسجد، درمانگاه، مدرسه یا حتی مرکز علمی بسازد و می‌گوید مردم بیایند از این مکان استفاده کنند. یعنی در اینجا نگاه اقتصادی نیست و بهره وری این است که این مکان به نحو احسنت مدیریت شود و مردم از این مکان به نحو احسنت استفاده کنند.

وی افزود: اما زمانی کسی خانه یا زمین کشاورزی خود را وقف کرده است، اینجا من به عنوان مدیر باید در بعد کشاورزی آنقدر این مورد را خوب اداره کنم تا درآمدی خوب کسب شود و یا اگر موقوفه تجاری است، اجاره را به قیمت عادله بدهم تا درآمد خوبی کسب شود و نسبت به نیت واقف عمل کنم مثلاً اگر واقف گفته به ایتام کمک کنید باید درآمدش را حتماً به سمت ایتام ببرم.

رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور تاکید کرد: در اجاره موقوفات نمی‌توان بخشش کرد و یا نمی‌توان گفت اجاره این مکان کمتر از جاهای دیگر باشد. اگر من نسبت به قیمت عادله روز اجاره را مراعات نکنم، هم به واقف و هم به موقوفه ظلم کردم. پس باید اداره کرد ما اقتصادی باشد و بهره وری‌مان را بالا ببریم تا نیت واقف عمل شود.

وی لزوم اطلاع رسانی را از ضرورت‌هایی مطرح کرد که مردم را نسبت به موقوفات آگاه می‌کند و افزود: با تفاهم نامه‌ای که با وزیر بهداشت داشته‌ایم، قرار است سر در همه بیمارستان‌هایی که وقف شده هستند، نوشته شود که موقوفه‌اند. ولی به طور کلی وظیفه ما است تا اطلاع رسانی کنیم تا مردم از آثار و برکات وقف آگاهی پیدا کنند که خود این کار باعث تشویق مردم می‌شود.

کد خبر 5052435

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان اوقاف و امور خیریه وقف رادیو گفتگو اربعین 99 معرفی کتاب پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی امام رضا ع شبکه چهار سیما سازمان اوقاف و امور خیریه اربعین حسینی ویروس کرونا معرفی نشریات رضا داوری اردکانی پیامبر اکرم ص رادیو گفتگو پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی درگذشت چهره ها نحو احسنت امور خیریه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۳۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهبرد کارگروه امور زیر بنایی تسهیل ظرفیت های مردمی در بخش مسکن خوزستان است

خانچی با اشاره به توان تعاونی های و سرمایه دار ها و همچنین شرکت های فناور و دانش بنیان در شتاب دهی و ارتقا کیفی ساخت مسکن در استان گفت: باید تمام تلاش خود را برای بکارگیری از توان و ظرفیت های مردمی در سطح استان بالا برد و کارگروه زیربنایی با تسهیل گری و تسریع در انجام اقدامات مناسب و برنامه ریزی و تدوین سند راهبردی مشارکت مردم در پروژه های عمرانی استان علی الخصوص مسکن علاج بخشی در خصوص بالابردن سرعت و کیفیت پروژه ها خواهد بود.

معاون استاندار خوزستان ادامه داد: کارگروه امور زیربنایی در سال جاری در حوزه های مختلف عمرانی با جدیت وارد عمل خواهد شد و چالش های اساسی در حوزه های مختلف عمرانی را واکاوی خواهد نمود.

او در ادامه به موضوع ساخت و ساز های غیرمجاز در سطح استان اشاره کرد و افزود: با هماهنگی بین دستگاه های اجرایی و نظارتی در سال گذشته اقدامات خوبی در خصوص مقابله با ساخت و ساز غیر مجاز در استان بودیم و امسال نیز جدی تر و بدون اغماض در این خصوص اقدام خواهیم کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • برگزاری کنگره ملی امامزادگان محروق و ابراهیم (ع) درنیشابور
  • معرفی رئیس جدید اداره اوقاف و امور خیریه فیروزکوه
  • محدودیت ترافیکی در مسیرهای منتهی به دیدار رییس جمهور با مردم
  • تفاوت‌های دولت اسلامی و سکولار
  • «وقف رضوی» راهکاری برای تحقق شعار سال 1403
  • بهره‌مندی ۷۰۰۰ موقوفه مازندران در اجرای اعمال معافیت‌های ویژه پذیره
  • بهره‌مندی ۷ هزار موقوفه مازندران در اجرای اعمال معافیت‌های ویژه پذیره
  • اعمال معافیت‌های ویژه در پرداخت پذیره اماکن وقفی در مازندران
  • حذف پذیره از قرارداد اجاره ای اماکن موقوفه ای مازندران
  • راهبرد کارگروه امور زیر بنایی تسهیل ظرفیت های مردمی در بخش مسکن خوزستان است