Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-25@22:44:58 GMT

سفر به مریخ تا سال 2024 امکان‌پذیر می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۰۳۳۶۸

سفر به مریخ تا سال 2024 امکان‌پذیر می‌شود

مدیرعامل اسپیس‌ایکس برنامه جدید این شرکت برای سفر به کره مریخ را اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، در حالی که ایلان ماسک مدیرعامل شرکت اسپیس‌ایکس پیش‌تر اعلام کرده بود مأموریت تحقیقاتی سفینه فضاپیمای این شرکت در سال 2022 آغاز خواهد شد ولی اکنون زمان‌بندی این مأموریت فضایی تغییر کرده و موشک مورد نظر در سال 2024 به سمت سیاره سرخ پرتاب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت اسپیس‌ایکس پس از آنکه به عنوان اولین شرکت خصوصی توانست چند فضانورد را به ایستگاه بین‌المللی فضایی بفرستد شهرت بسیاری به‌دست آورد و هم اکنون مدیران سازمان‌های فضایی مختلف در حال همکاری و تبادل اطلاعات با اسپیس‌ایکس هستند.

در مأموریت بعدی این شرکت قرار است روبات‌های هوشمند برای تحقیق و اکتشاف در مریخ به این سیاره فرستاده شوند. البته اسپیس‌ایکس برنامه‌های بلند پروازانه‌ای برای تحقق رویای سفر انسان به مریخ را نیز  دارد ولی گویا هنوز امکانات لازم برای اجرای چنین برنامه‌ای مهیا نشده است.

یکی از مدیران ارشد اسپیس‌ایکس گفت: تجهیزات SpaceX در مریخ با کاوشگرهای استقامت و کنجکاوی همکاری خواهند کرد و از اطلاعات آن‌ها برای دفع خطرات استفاده می‌کنند. ایلان ماسک در اظهار نظری جنجالی گفت: « ما فرصتی جنگی در اختیار داریم و اگر سریع‌تر به سمت اکتشاف در مریخ نرویم رقیبان اسپیس‌ایکس را شکست خواهند داد.

اسپس‌ایکس سفینه فضایی استارشیپ(Starship) را برای سفر انسان به مریخ آماده می‌کند ولی زمان دقیقی برای استفاده استارشیپ اعلام نشده است. پیش از سفر انسان به مریخ سفینه Starship باید مورد آزمایش فنی قرار گرفته و به خارج از مدار زمین پرتاب شود. کارشناسان فضایی معتقدند در صورتی همه برنامه‌های اسپیس‌ایکس به طور منظم پیش برود احتمالاً این شرکت اولین انسان‌های ساکن مریخ را به این سیاره خواهد رساند.

انتهای پیام/4144/

 

منبع: آنا

کلیدواژه: مریخ کره زمین منظومه شمسی اسپیس ایکس ایلان ماسک اسپیس ایکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۳۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟+ فیلم

یکی از جذاب‌ترین و پرمخاطب‌ترین موضوعات روز دنیا به با توجه به پیشرفت سریع علم و فناوری، حوزه فضایی است و کشور‌های زیادی با سرمایه گذاری‌های هنگفت در این عرصه فعالیت و با یکدیگر رقابت می‌کنند.

یکی از مهم‌ترین و حتی می‌توان گفت دشوارترین فعالیت‌های فضایی مربوط به پرتاب انسان است که البته کشور‌هایی که در این حوزه فعالیت دارند تعدادشان از انگشتان یک دست کمتر بوده و محدود به چین و آمریکا و روسیه می‌شود. کشورهایی چون ایران و هند نیز در جهت بومی سازی این اقدام و به نتیجه رساندن آن گام بر می‌دارند.

ایران نیز ۱۳ سال پیش با اعزام کاوشگر۴ نخستین گام عملی در اجرای پروژه ملی اعزام فضانورد ایرانی به فضا را برداشت، اما بعد از سال ۹۲ پروژه زیست فضای ایران تا پایان دولت دوازدهم متوقف شد.

پیرو همین موضوع و کسب اطلاعات بیشتر درباره عملکرد ایران در حوزه پرتاب انسان به فضا، گفت‌وگویی با حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی کشور داشته‌ایم.

سالاریه در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد: در سال ۱۴۰۲ برنامه زیست فضا را با پرتاب اولین کپسول که کپسول ۵۰۰ کیلوگرمی بود آغاز کردیم. متعاقب این پرتاب، قراردادی را برای ساخت یک کپسول با جرم بالاتر و قابلیت‌های بهتر نظیر سیستم کنترل، ناوبری و هدایت پذیری که جزو لاینفک کپسول‌های زیستی می‌شود، منعقد کردیم که ان‌شاءالله ساخت و پرتاب موفقیت آمیز آن، مسیر را برای ساخت کپسول‌های پیشرفته‌تر باز می‌کند.

او ادامه داد: اگر برنامه ما بدون مشکل پیش برود ظرف چهار، پنج سال اینده می‌توانیم به کپسول‌هایی برسیم که قابلیت حمل انسان را هم دارد. قابلیت حمل انسان یعنی کپسول به لحاظ جرمی و شرایط زیستی که داخل آن فراهم است، مورد تایید باشد. همچنین قابلیت‌های معمول که همان هدایت و کنترل و ناوبری است را دارا باشد.

او با اشاره به پیچیدگی‌های کپسول زیستی با قابلیت پرتاب انسان و ویژگی‌هایی چون قابل برگشت بودن که باید دارا باشد، بیان کرد: اگر طبق برنامه پیش رویم و منابع لازم برای این کار به موقع تخصیص پیدا کند و دچار مشکلات و پیچیدگی‌های فنی که به طور طبیعی در چنین مسائلی ممکن است پیش بیاید، نشویم؛ به نظر می‌رسد ظرف  ۴، ۵ سال آینده موشک هایی با قابلیت حمل انسان خواهیم داشت. اما این مسیری است که فراز و نشیب‌های زیادی دارد و ممکن است مسائلی پیش بیاید که برنامه ما یکی دو سال با توجه به موانعی که ممکن است پیش بیاید به لحاظ فنی یا تکنولوژی عقب بیفتد یا حتی ممکن است توفیقات خوبی حاصل شود و در برنامه جلو بیفتیم.

او در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره  اینکه آیا در حال حاضر نیروی انسانی برای پرتاب به فضا وجود دارد یا آموزش داده می‌شود یا خیر، بیان کرد: در حال حاضر خیر  اما در برنامه هست که این هم اتفاق بیفتد. ان‌شاءالله به محض اینکه به جمع بندی برسیم اطلاعات خوبی را در این باره در اختیار مردم قرار می‌دهیم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • «هفت» در فضایی نوستالژیک راهی آنتن می‌شود
  • مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو ۲۰۲۴ را کسب کرد
  • ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟+ فیلم
  • برگزاری رویدادی برای ورود به دنیای نوآوری و خلق ایده در اینوتکس ۲۰۲۴
  • درمان اقتصاد نفتی جز با مشارکت مردم امکان‌پذیر نیست
  • رویداد «هاکامستر» دروازه‌ای برای ورود به دنیای نوآوری و خلق ایده در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴
  • «هاکا مستر» دروازه‌ای برای ورود به دنیای خلق ایده در اینوتکس ۲۰۲۴
  • توسعه بدون وحدت بین مسئولان و مردم امکان‌پذیر نیست
  • ایلان ماسک: اگر فرازمینی‌ها وجود داشتند من می‌فهمیدم
  • افزایش ده برابری هوشمند سازی شبکه برق شیراز