Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: مشکل اصلی ما در بحث مهاجرت نخبگان شکاف عمیقی است که در حوزه نظر و عمل داریم.  به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، امیرابراهیم رسولی در برنامه سعادت آباد رادیو تهران با تشریح مشکلات موجود درباره مهاجرت نخبگان، اظهار داشت: مشکلی در حوزه قانون گذاری و سیاست گذاری وجود ندارد؛ قوانین مفصل، سند چشم انداز در نظام جمهوری اسلامی و خیلی موارد مختلفی داریم که می‌توانیم آن‌ها را فهرست کنیم و بگوییم که در این حوزه ها، این کار‌ها را خواسته ایم، سیاست گذاری کرده ایم، قانون گذاشته ایم و می‌خواهیم حمایت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با تاکید بر این که ما در اجرا مشکل داریم، گفت: بخشی مانند همه کسانی که معتقدند در تحریم و شرایط بد اقتصادی هستیم مورد قبول است، اما این مساله نباید به بهانه‌ای تبدیل شود.
رسولی با تاکید بر ضرورت واکاوی دلایل مهاجرت نخبگان تصریح کرد: اگر جوان ایرانی احساس کند تمامی لوازم حوزه پیشرفت و رفاهی اش مهیاست چرا باید وطن خود را ترک کرده و برود؟
وی افزود: مشکل ما آنجاست که در حوزه آموزش و نظارت باید خودمان را تقویت کنیم همان طور که شعار‌ها و وعده‌های قشنگ می‌دهیم باید در حوزه اجرا هم عمل کنیم و ببینیم چقدر به نخبگان جامعه رسیدگی کرده‌ایم.
مشاور رئیس مجلس با اشاره به فعالیت بنیاد‌هایی مانند نخبگان در کشور مسائل اعتباری که این بنیاد‌ها با آن مواجه هستند را خاطرنشان کرد و گفت: مشکل ما در حوزه نظر و عمل است.
رسولی افزود: ما مجموعه‌ای به نام بنیاد ملی نخبگان ایجاد کرده و اختیارات و امکاناتی به آن‌ها داده شده است، اما در کشور مشکل ما مدیریتی است. ما باید همه امکانات را به این بنیاد می‌دادیم و می‌گفتیم که مدیریت کند که به نظر می‌رسد این کار انجام نشده است. جوان نخبه ما راضی نیست که اگر بود مهاجرت نمی‌کرد.
وی گفت: ما در رادیو و تلویزیون‌ها خوب حرف می‌زنیم، اما هر کسی کار خودش را می‌کنند و جوان نخبه احتمالا از روی نارضایتی است که مهاجرت می‌کند.
رسولی گفت: باید مسایل وسیع دیده و روی حوزه‌های اجرا تمرکز شود. وضعیت امروز را نمی‌توانیم از حوزه رفاهی خارج کنیم. جوان نخبه می‌خواهد کار کند، اما اگر دغدغه‌های روحی او برطرف نشود چگونه می‌تواند مسیر نخبگی خود را ادامه داده و برای کشور موثر واقع شود؟
وی تصریح کرد: نگاه ما به نخبه باید چند وجهی باشد و در کنار تمام مسائل اعم از رفاهی باید به دغدغه‌های روحی او هم توجه شود.
سالاریه: ریشه اصلی مهاجرت نخبگان مسائل رفاهی نیست
حسن سالاریه معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان و عضو هیات علمی دانشگاه شریف هم با اشاره به انجام پژوهش‌های مختلف در این بنیاد در چارچوب دلایل مهاجرت نخبگان گفت: ریشه داستان مهاجرت نخبگان مساله رفاهی نیست چرا که این خود نتیجه عامل دیگری است.
وی افزود: علت اصلی مهاجرت نخبگان اثربخشی مثبت و مثمر ثمر و درست است. اصل خواسته‌ای که یک نخبه در کشور دارد این است که بتواند مطابق توانمندی‌ای که دارد برای کشور مثمر ثمر واقع شود که به تبع آن مسائل رفاهی او هم تامین می‌شود.
سالاریه گفت: فرد نخبه فردی است که توانمندی علمی بالایی دارد، نیروی انسانی یک گنجینه‌ای است که زمانی اثربخش است که بتواند در کشور موثر واقع شود.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه‌های ما اصلا برای حل مشکل کشور تعریف نشده اند. دانشگاه‌ها وسیله‌ای برای پز دادن شده است و دانشگاه ایجاد می‌کنیم که بگوییم دانشگاه داریم و نه این که دانشگاه ساخته ایم که مشکل کشور را حل کنیم.
سالاریه افزود: گاهی اوقات بناچار برای شتاب دهی به مساله، سازمان‌هایی هم مانند بنیاد نخبگان ایجاد شود. اثر بنیاد را در این می‌بینیم که روزگاری چیزی به نام شرکت دانش بنیان وجود نداشت، اما اکنون ۵ هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت دارند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: امیرابراهیم رسولی مجلس شورای اسلامی مهاجرت نخبگان برنامه سعادت آباد مهاجرت نخبگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۳۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار عضو شورای شهر : سرانه سلامت پایتخت مطلوب نیست | باید برای مهاجرت پزشکان و پرستاران فکری شود

به همشهری آنلاین، سوده نجفی رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران در رابطه با وضعیت سلامت در پایتخت، گفت: «هفته سلامت فرصتی برای بیان مسائل بهداشتی و درمانی به منظور افزایش و ارتقاء سطح سلامت شهروندان است که این هفته در سال ۱۴۰۳ از یکم تا هفتم اردیبهشت ماه با شعار سلامت خانواده و مردمی سازی سلامت برگزار می شود.»

نجفی افزود: «سلامت یک حوزه وسیعی است که همه افراد را در برمی‌گیرد و نقش قابل توجهی در امنیت و توسعه پایدار دارد. از این رو توجه به این حوزه یکی از ضرورت‌های مهم است که باید در برنامه‌ها و سیاستگذاری‌های کلان کشور مورد توجه قرار بگیرد.»

او افزود: «یکی از بارزترین نمونه‌های اهمیت سلامت شیوع ویروس کرونا بود که آسیب های جدی مادی و معنوی برای بسیاری از کشورهای جهان رقم زد که متاسفانه این ویروس در کشور ما نیز شیوع و آثار زیان باری بر جای گذاشت. لذا نباید از نقش و اهمیت سلامت در کشور غافل بود و باید به صورت ویژه به آن پرداخت.»

رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به وضعیت سلامت شهر تهران افزود: شهر تهران به دلیل اینکه پایتخت سیاسی کشور است، از بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های متعددی برخوردار است و بسیاری از هموطنان از استان‌ها و شهرستان‌های مختلف برای انجام امورات پزشکی به تهران مراجعه می‌کنند اما متاسفانه سرانه سلامت در پایتخت با توجه به جمعیت شهر تهران در مقایسه با بسیاری از استان‌ها در وضعیت مطلوب قرار ندارد.

سوده نجفی ادامه داد: «این موضوع در آینده می‌تواند با توجه به رشد جمعیت و مهاجرت‌هایی که انجام می‌شود، مشکلاتی را رقم بزند و همانند ترافیک و آلودگی هوا تبدیل به معضلی برای شهر شود. باید دولت و مجلس شورای اسلامی توجه جدی به این مسئله داشته باشد و بودجه مناسبی برای افزایش سرانه سلامت شهر تهران در نظر بگیرند.»

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به نقش مشارکت مردم و خیرین در حوزه سلامت افزود: «به دلیل اهمیت موضوع سلامت بسیاری از شهروندان و خیرین علاقمند به مسئله بهداشت و درمان هستند به همین دلیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید در این خصوص پیش قدم شود و زمینه مشارکت شهروندان برای ارتقاء سرانه سلامت را فراهم کند. نهادهایی همچون ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) و بنیاد مستضعفان از جمله نهادهایی به شمار می‌روند که می توان از آنها برای حل مشکلات حوزه سلامت شهر تهران کمک خواست و دعوت به همکاری کرد که انتظار می رود وزارت بهداشت در این خصوص تلاش هایی داشته باشد.»

نجفی در پایان به وضعیت کادر درمان در بیمارستان ها و مراکز درمانی اشاره کرد و گفت: «متاسفانه امروز بسیاری از پرستاران و کادر درمان در بیمارستان ها و مراکز درمانی در وضعیت مطلوب از لحاظ معیشتی قرار ندارد و بنابر آمار موجود بسیاری از این افراد در حال مهاجرت به سایر کشورها هستند که اگر مسائل و مشکلات کادر درمان حل و به این مسئله پرداخته نشود می تواند آسیب جدی برای نظام سلامت باشد.»

کد خبر 845773 منبع: خبرگزاری شهر برچسب‌ها سلامت شوراى شهر تهران شهردارى تهران تهران پایتخت

دیگر خبرها

  • مهاجرت معکوس در گرو رفع مشکل روستائیان
  • خسروپناه: برداشتن موانع قانونی؛ راهکاری برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان
  • در مسیر جلوگیری از مهاجرت نخبگان باید موانع قانونی را برداریم
  • رمزارزها به یکی از بسترهای فرار مالیاتی تبدیل شده اند
  • سیدافقهی: خانه نخبگان راه‌اندازی می‌شود/ سبحانیان: دغدغه ما جذب نخبگان در سیستم است
  • خانه نخبگان راه‌اندازی می‌‎شود
  • خانه نخبگان بستری برای شناسایی کنشگران علمی کشور
  • خانه نخبگان راه‌اندازی می‌شود
  • افزایش دایره نخبگی در دستور کار بنیاد نخبگان استان یزد
  • هشدار عضو شورای شهر : سرانه سلامت پایتخت مطلوب نیست | باید برای مهاجرت پزشکان و پرستاران فکری شود