Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ از سوی دیگر شرکت‌های تولیدکنندۀ سنگ‌آهن، کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی می‌گویند یکی از راهکار‌هایی که می‌تواند روند صادرات سنگ‌آهن و کنسانتره و... را به‌صورت خودکار متوقف کند، اصلاح قیمت‌گذاری در داخل کشور است، زیرا در این صورت تولیدات داخلی از سنگ‌آهن تا گندله تولیدی در کشور به مصرف فولادسازان داخلی خواهد رسید و به نفع کشور خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین زمینه، رضا یزدخواستی، معاون خرید فولاد مبارکه، درخصوص روند تعدیل ضرایب قیمتی زنجیرۀ فولاد در گفت‌وگوی اختصاصی با ماهنامۀ فولاد به بررسی این موضوع پرداخته است که شرح آن در پی می‌آید.

به نظر شما چه دلایلی باعث شد نیاز به تعدیل ضرایب کنونی قیمتی در زنجیرۀ فولاد احساس شود؟

فرمول فعلی قیمت‌گذاری کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی بر اساس مطالعات و محاسبات دقیق فنی و اقتصادی و با استفاده از مدل سرمایه‌گذاری با نرخ بازده کارشناسی تنظیم شده و واحد‌های معدنی و فولادی از سود منصفانه‌ای برخوردار می‌شوند. حال تغییر مدل موجود قیمت‌گذاری و روی آوردن به مدل‌هایی که سبب سودآوری بیشتر واحد‌های معدنی و بالطبع فشار بیشتر هزینه‌ای بر واحد‌های فولادی می‌شود، به‌هیچ‌وجه درست نیست و نتیجه آن تنها افزایش قیمت محصولات نهایی فولادی در بازار است و این افزایش صرفا از جیب مصرف‌کنندگان نهایی یعنی مردم پرداخت خواهد شد.

بیشتربخوانید: فولاد مبارکه تا سال ۱۴۰۴ به عنوان کارخانۀ هوشمند در جهان شناخته می‌شود

چه رویکردی باید اتخاذ شود تا منافع هر دو گروه (معدنی‌ها و فولادی‌ها) تأمین شود؟

مدیریت سرمایه‌گذاری کلان در زنجیرۀ فولاد کشور در دهۀ گذشته باعث شده واحد‌های معدنی به تولید فولاد و محصولات فولادی وارد شوند. به لحاظ منافع بلندمدت، بهتر بود توسعۀ سرمایه‌گذاری‌های فولادی در حیطۀ شرکت‌های فولادی باقی بماند و منابع واحد‌های معدنی معطوف به سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در بخش معدن و پهنه‌های جدید شود. به لحاظ منافع کوتاه‌مدت، قابل‌تأیید است که هم‌اکنون با افزایش قیمت متوسط شمش فولاد خوزستان در سال جاری که در حال حاضر مبنای قیمت‌گذاری مواد اولیه است، حتی بدون افزایش نرخ کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی نسبت به قیمت موجود شمش خوزستان، قیمت مواد اولیه حدودا ۷۰ درصد افزایش یافته و افزایش مضاعف و مجدد قیمت این مواد با افزایش نرخ‌های مورداشاره به‌هیچ‌وجه توجیه ندارد.

برای تعدیل فرمول ضرایب قیمتی زنجیرۀ فولاد چه پارامتر‌هایی باید مدنظر قرار گیرد؟

بنا بر نظر کارشناسان، مدل تعیین قیمت‌گذاری بر اساس مدل سرمایه‌گذاری و میزان سرمایه ثابت و سرمایه در گردش در هر واحد تولیدی زنجیرۀ فولاد، بهترین مدل قیمت‌گذاری برای کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی است. مدل قیمت‌گذاری مواد اولیۀ موجود صحیح است و نیازی به تغییر ندارد.

به نظر شما حرکت سیاست‌گذاران در بخش فلزات، به‌خصوص زنجیرۀ فولاد، به سمت قیمت‌گذاری دستوری، چه تأثیراتی بر این بخش گذاشته است؟

در حال حاضر بازار‌های تولیدات زنجیرۀ فولاد هم در بالادست و هم در پایین‌دست، نیازمند مدیریت کلان براساس ضوابط کارشناسی و در چهارچوب اقتصاد کشور است. در شرایطی که کسری کنسانتره و گندله برای فولادسازان در کشور وجود دارد، عرضه مواد اولیه به واسطه‌ها و دلالان چه توجیهی دارد؟ آیا رصد چگونگی فروش تولیدات واحد‌های تولیدی زنجیره فولاد کار سختی است؟ آیا امکان گزارش‌گیری از خریداران واحد‌های معدنی میسر نیست؟ در حال حاضر در بازار محصولات فولادی تفاوت فاحشی بین قیمت عرضۀ محصولات توسط شرکت‌های فولادی و نرخ‌های فروش در بازار آزاد وجود دارد. این تفاوت تنها و تنها به سود تجار و بازرگانان و به زیان تولیدکنندگان است. زمانی که این‌چنین قیمت عرضۀ محصولات فولادی کنترل می‌شود، اجازه می‌دهند نرخ فروش مواد اولیه شامل کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی افزایش یابد و این امر جای تأمل دارد.

شما راهکار‌های برون‌رفت از فرایند قیمت‌گذاری دستوری در زنجیرۀ فولاد را چه می‌دانید؟

اصلاح فرایند‌ها و ارتباط مستقیم واحد‌های تولیدی در پایین‌دست و بالادست و حذف واسطه‌ها گام نخست در تنظیم بازار است. چنانچه تصمیم‌گیران ارشد صنعت کشور نظرات کارشناسی و فنی و یکپارچه در سرمایه‌گذاری‌های معدنی و فولادی را مبنای تصمیمات خود قرار دهند، هزینۀ کمتری به صنعت کشور تحمیل می‌شود و نتایج بهتری به همراه خواهد داشت. در مقابل بخشی‌نگری و قوم‌گرایی سم مهلکی برای صنعت زنجیرۀ فولاد و در کلان خود به زیان کشور است.

لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 فولاد مبارکه فولاد مبارکه اصفهان حمیدرضا عظیمیان قیمت سکه گندله و آهن اسفنجی واحد های معدنی زنجیرۀ فولاد سرمایه گذاری مواد اولیه قیمت گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۳۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکلیف افزایش قیمت برق روشن شد

مصطفی رجبی مشهدی در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه در سال جاری تعرفه برق افزایش نخواهد یافت، اظهار داشت: تعرفه‌ها امسال تغیبر نمی‌کند و کسانی که زیر الگومصرف دارند برق را با نرخ یارانه‌ای دریافت می‌کنند، اما کسانی که بیش از میزان الگوی تعیین شده برای هر اقلیم مصرف داشته باشند تعرفه را با افزایش پلکانی دریافت خواهند کرد.

به گزارش ایلنا، وی افزود: تعرفه کسانی که بیش از الگو مصرف کنند با قیمت برق تجدیدپذیر دریافت خواهد شد.

مدیر عامل شرکت توانیر گفت: ۱.۵ میلیون مشترک باید نسبت به کاهش مصرف اقدام کنند و در صورت عدم رعایت اخطار گرفته و یا با محدودیت مواجه خواهند شد.

وی تاکید کرد: کسانی که بیش از ۲.۵ برابر الگو مصرف برق دارند، به‌ازای هر کیلووات ساعت مازاد بر ۲.۵ برابر الگو، ۲۷۰۰ تومان پرداخت خواهند کرد که مطابق با قیمت خرید برق تجدیدپذیر‌ها خواهد بود.

وی ادامه داد: این مشترکان که حدود یک میلیون مشترک هستند تا پیش از تابستان به کنتور‌های هوشمند مجهز می‌شوند و در صورت ادامه پرمصرفی قطعاً با قبوض سنگین برق مواجه خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: مشترکانی که در تابستان امسال مصارف برق خود را نسبت به سال قبل کاهش دهند، علاوه بر برخورداری از پاداش روی قبوض و رایگان شدن قبض برق، از جوایز متنوعی، چون خودرو و لوازم خانگی برخوردار خواهند شد.

۴۷ میلیون جایزه غیرنقدی

رجبی مشهدی بیان کرد: برای تابستان امسال ۴۷ میلیون جایزه غیرنقدی برای مشترکان برق پیش‌بینی شده است.

۲ هزار تومان به ازای هر کیلووات ساعت کاهش مصرف

و گفت: پاداش صرفه‌جویی امسال همانند سال گذشته مبلغ ۲ هزار تومان به ازای هر کیلووات ساعت کاهش مصرف پرداخت خواهد شد.

مدیرعامل توانیر خاطرنشان کرد: امید است امسال نیز مشترکان پرمصرف نسبت به کاهش مصرف اقدام کرده و از این جوایز برخوردار شوند.

رجبی مشهدی بیان کرد: برای تابستان امسال ۴۷ میلیون جایزه غیرنقدی برای مشترکان برق پیش‌بینی شده است.

وی درباره طرح نیروگاه سازی توسط صنایع انرژی بر مطابق قانون مانع زدایی از صنعت برق خاطرنشان کرد: تاکنون ١٧ هزار مگاوات موافقت اصولی احداث نیروگاه صنعتی صادر شده که از این میزان ١٣٦٩ مگاوات واحد نیروگاهی احداث و به شبکه سراسری برق کشور متصل شده است. این میزان تا اوج بار تابستان امسال به ١ هزار و ٨٧١ مگاوات خواهد رسید.

مدیرعامل توانیر افزود: صنایع نیروگاه ساز علاوه بر این که می‌توانند برق مازاد خود را به صنایع دیگر صادر کنند، حتی اگر موفق به انجام این کار نشوند، صنعت برق با قیمت‌های جذابی برق آن‌ها را خریداری خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: صنایعی که در این طرح مشارکت نکرده و مبادرت به ساخت نیروگاه نکردند، در اولویت برنامه‌های مدیریت مصرف صنعت برق در دوره اوج بار تابستان قرار خواهند گرفت.

وی ادامه داد: صنایع سازنده نیروگاه، مطابق با ظرفیت ایجاد کرده از این برنامه‌ها معاف خواهند بود.

افزایش ۸ هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق

مدیرعامل توانیر در باره برنامه‌های صنعت برق برای تابستان گفت: برای این منظور ۱۸۰ برنامه در ۶ محور تدوین شده است که بخشی از آن به توسعه ظرفیت نیروگاهی مربوط می‌شود. تاکنون ۸ هزار و ۵۸۳ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده که بخشی از آن مربوط به نیروگاه‌های تازه احداث شده است بخشی نیز مربوط به نیروگاه‌هایی است که توسط صنایع احداث شده اند.

وی با اشاره به تعریف ۷۷ پروژه عملیاتی در بخش انتقال گفت: از این تعداد اکنون ۳۰ پروژه برق دارشده است. ۳۹ پروژه با ۷۰ درصد پیشرفت و ۲۶ پروژه نیز تا پایان اردیبهشت به بهره برداری خواهند رسید.

وی حجم ترانسفورماتور‌های این بخش را هفت هزار و ۶۰۰ مگاولت آمپراعلام کرد و گفت: هفت پروژه بهبود هم در دست اجرا است که میزان سرمایه گذاری برای این پروژه‌ها ۹ هزار میلیارد تومان است.

رجبی مشهدی افزود: یکی از این پروژه‌ها خط انتقال دریایی است که اخیر توسط یک شرکت دانش بنیان ایرانی هادی مورد نیاز آن احداث شده است. این خط انتقال حدود ۱۳۰۰ متر است که برق را از جزیره به سرزمین اصلی و بالعکس انتقال داده و نقش مهمی در مدیریت برق دارد.

وی خاطر نشان کرد: طبق مصوبه هیات وزیران چاه‌های کشاورزی که ۵ ساعت مشارکت در مدیریت مصرف داشته باشند، ۱۹ ساعت باقی مانده برق آن‌ها رایگان است. در صورتی که مشارکت بیشتر از ۵ ساعت باشد، پاداش نقدی شامل آن‌ها خواهد شد و کشاورزان اگر ۸۰ درصد دیماند مصرفی خود را از انرژی خورشیدی تامین کنند از برنامه‌های مدیریت بار معاف خواهند شد.

شناسایی بیش از ۸ هزارمرکز غیرمجاز رمزارز

مدیرعامل توانیردر باره فعالیت مراکز استخراج رمزارز، خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۸ هزار مرکز غیرمجاز رمزارز شناسایی شده که ۸۰۰ مگاوات معادل مصرف این مرکز‌ها بوده است. اگر قرار بود برای تامین برق آن‌ها نیروگاه احداث می‌شد باید ۱۱۰۰ مگاوات نیروگاه می‌ساختیم. بر اساس قانون جدید این دستگاه‌ها امحا می‌شوند و معادل ۱۰۰ برابر تعرفه‌های برق جریمه خواهندشد.

وی افزود: مراکزمجاز نیز بر اساس ضوابط قانونی می‌توانند از ۱۲ شب تا ۷ صبح از ماینر‌ها استفاده کنند و اگر از تابلو برق سبز برق مورد نیاز را خرید کنند محدودیتی ندارند.

تغییر ساعت ادارات؛ از ۱۵ خرداد

رجبی مشهدی در باره تغییر ساعت ادارات از خرداد ماه، افزود: بر اساس ماده ۴ مصوبه هیأت وزیران تغییر ساعت کاری را خواهیم داشت و اگر تغییری در این زمینه اتفاق بیفتد اطلاع رسانی خواهد شد.

وی گفت: از ۱۵ خرداد تغییر ساعت کاری را خواهیم داشت.

مقاصد صادرات برق ایران

مدیر عامل توانیر خاطرنشان کرد: برنامه ما این است که بخش خصوصی در صادرات و ترانزیت برق مشارکت کند. در گام اول افغانستان، پاکستان و ترکیه و عراق با ظرفیت ۳۰۰ مگاوات امکان صادرات وجود دارد.

وی ادامه داد: قطعاً این به توسعه سرمایه‌گذاری تجدیدپذیر‌ها کمک خواهد کرد و بر این اساس تولیدکنندگان برق تجدیدپذیر می‌توانند ۸ ماه برق خود را صادر کنند و ۴ ماه دیگر برق را در تابلو برق عرضه کنند.

مدیرعامل توانیر گفت: سال گذشته ۶۰۰ مگاوات تبادل برق را با ترکیه داشتیم.

رجبی مشهدی افزود: برنامه ریزی کردیم برای نهایی کردن بخش تجاری خرید و فروش برق با بازار منطقه‌ای در کشور ترکیه هیاتی به زودی به ترکیه سفرداشته باشند. اگر این امکان نهایی شود تجارت با کشور ترکیه فراهم است.

مدیرعامل توانیرخاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌کنیم ۵۰۰ مگاوات واردات برق از کشور‌های ترکمنستان و ارمنستان داشته باشیم.

مردم در مناطق عادی از کولرگازی استفاده نکنند

رجبی مشهدی از مردم در مناطق عادی خواست از کولرگازی استفاده نکنند تا مشمول هزینه‌های سنگین برق نشوند.

وی گفت: پیش بینی کرده ایم امسال ۱۱۰ ترابایت ساعت از برق مورد نیاز از طریق بورس تامین شود.

مدیرعامل توانیر از شارژ حساب‌های وکالتی شرکت‌های توزیع برق برای خرید برق خبرداد و گفت: ۵۰۰ میلیارد تومان چهارشنبه گذشته شارژ شد. ۵۰۰ میلیارد تومان هم این هفته شارژ خواهد شد البته حداقل دو هزار میلیارد تومان ماهانه شارژ می‌شود.

دیگر خبرها

  • افزایش تولید فولاد خام ایران
  • هشت هزار و ۴۱۳ تن برنج و شکر به نرخ دولتی در لرستان توزیع شد
  • انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود
  • تکلیف افزایش قیمت برق روشن شد
  • امسال قیمت برق افزایش نمی یابد
  • چای از لیست کالا‌های مشمول مالیات یک درصدی حذف می‌شود
  • چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک درصدی حذف شود
  • چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد
  • مارتینز اخراج شد، چون ۲۰ روز فولاد را تعطیل کرد!
  • سهم ۱۷ درصدی تهران از صادرات کشور/ ۲۰۰ واحد راکد احیا شد