Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- اعظم محبی: این روزها شاهد اوج گرفتن قیمت مرغ در دومین قطب تولید کننده این محصول در کشور هستیم و به نظر می‌رسد که این کمبودها و افزایش قیمت‌ها استمرار داشته باشد.

گلستان به دلیل شرایط خاص جغرافیایی، محل استقرار حدود هزار واحد مرغداری و یکی از استان‌های مطرح در زمینه تأمین گوشت مرغ و تخم مرغ کشور است، به گونه‌ای که تولیدات آن به ۱۰ استان کشور صادر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولیدات گلستان سبب خودکفایی کشور از واردات مرغ شده و حجم بالای مبادلات مالی در حوزه مرغ و مرغداری و اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ده‌ها هزار نفر در این بخش ضرورت حمایت بیشتر از این صنعت را نشان می‌دهد.

در چند ماه اخیر مشکلات ناشی از تحریم و محدودیت‌های پیش آمده به سبب واردات نهاده‌های دامی و همچنین بالا رفتن قیمت دلار سبب شد تا فعالان صنعت پرورش طیور گرفتار چالش‌های متعددی از جمله تأمین نقدینگی، تأمین نهاده‌های دامی و همچنین محدودیت‌هایی در حوزه تأمین مکمل‌ها و داروهای مورد نیاز شوند. این مشکلات تا جایی پیش رفته که تعدادی از مرغداران استان حجم جوجه‌ریزی خود را کاهش و یا به صورت موقت از چرخه تولید کنار رفتند.

همه این مسائل بر روی موجودی بازار و قیمت تمام شده تأثیر گذاشته و هم اکنون هر کیلوگرم مرغ آماده طبخ حدود ۲۵ هزار تومان عرضه می‌شود و این آشفته بازار سبب شده تا این محصول پروتئینی از سفره غذایی بسیاری از آحاد جامعه پر بکشد و گله و شکایت مردم را به دنبال داشته باشد. بدون شک ساماندهی توزیع نهاده‌ها و حمایت از مرغدار می‌تواند در تعدیل قیمت‌ها مؤثر باشد.

قیمت مرغ در گلستان پایین‌تر از میانگین کشوری باشد

استاندار گلستان در جلسه ستاد تنظیم بازار استان با اشاره به نوسانات قیمت مرغ، گفت: قیمت مرغ در گلستان باید پنج درصد پایین‌تر از میانگین کشوری تعیین شود.

هادی حق شناس اضافه کرد: هدف ما حمایت همزمان از مصرف کنندگان و تولید کنندگان است و با توجه به اینکه گلستان یکی از قطب‌های تولید مرغ در کشور است، باید قیمت این محصول پایین‌تر از میانگین کشوری باشد.

وی افزود: همه دستگاه‌های اجرایی و نظارتی مرتبط، موظف به نظارت بر وضعیت بازار هستند تا مبادا افراد سودجو اجحافی در حق مردم داشته باشند.

حق شناس گفت: با توجه به مشکلات صنعت مرغداری استان سویا و کنجاله آن جهت مصارف تولیدکنندگان گلستان در استان باقی خواهد ماند و مازاد آن به خارج از استان ارسال می‌شود.

اما در حالی که حق شناس بیان کرد قیمت مرغ در استان باید پایین‌تر از میانگین کشوری باشد این روزها شاهد افزایش قیمت تا کیلویی ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان هستیم.

۸۵ درصد مرغ گلستان صادر می‌شود

مدیر امور طیور جهاد کشاورزی گلستان در خصوص مرغ تولیدی استان به خبرنگار مهر گفت: ۹۷۵ واحد مرغداری در گلستان وجود دارد که به طور میانگین ماهیانه ۱۱ میلیون جوجه‌ریزی داشته و حدود ۲۵ هزار تن مرغ آماده طبخ تولید می‌کنند.

حبیب الله طاشی با بیان اینکه گلستان معین تهران در تأمین مرغ است، افزود: تقریباً ۸۵ درصد تولیدات از استان خارج می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد نهاده‌ها وارداتی است، بیان کرد: تهیه نهاده‌ها به دلیل مشکلات تأمین ارز و واردات آن از چند ماه پیش دچار مشکل شده و این عوامل علاوه بر افزایش قیمت تمام شده، مرغداران را با چالش روبرو کرده است.

طاشی با بیان اینکه این امر یک مسأله کشوری است و باید با برنامه ریزی در خصوص تهیه ارز برطرف شود، گفت: نسبت به سال قبل قیمت مرغ بیش از ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.

هم اکنون قیمت گوشت مرغ در گلستان به کیلویی ۲۴ هزار تومان رسیده و قیمت مرغ زنده هم ۱۷ هزار تومان است وی تصریح کرد: هم اکنون قیمت مرغ در استان به کیلویی ۲۴ هزار تومان رسیده و قیمت مرغ زنده هم ۱۶ هزار و ۵۰۰ الی ۱۷ هزار تومان است.

رانت در توزیع نهاده

یک مرغدار گلستانی هم در خصوص مشکلات مرغداران به خبرنگار مهر گفت: در سابق سویا و ذرت با قیمت دولتی در اختیار مرغداران قرار می‌گرفت و تولید کننده می‌توانست آن نهاده را مدیریت کرده و مرغ با کیفیت به بازار عرضه کند.

کامران فلاح که بیش از هفت سال در صنعت مرغ فعال است، افزود: متأسفانه توزیع سویا و ذرت به کارخانه دان سپرده شد و آنها نهاده را با هر کیفیتی که بخواهند فرآوری می‌کنند.

وی بیان کرد: از طرف دیگر در این بخش رانت هم ایجاد شده و مرغداران نمی‌توانند سهم خود را به راحتی از کارخانه دان دریافت کنند.

این تولیدکننده گلستانی ادامه داد: اگر سویا و ذرت به صورت مستقیم در اختیار مرغدار قرار بگیرد می‌تواند آن را با هر فرمولی که بخواهد تهیه کرده و بهترین مرغ را وارد بازار کند.

فلاح با بیان اینکه علاوه بر کیفیت پایین نهاده، تهیه دان هم برای مرغدار مشکل است و ما نصف سهمیه خود را هم دریافت نمی‌کنیم، گفت: جهاد کشاورزی به مرغدار حواله داده و ما به کارخانه مراجعه می‌کنیم ولی حتی دان با کیفیت پایین هم به ما نمی‌دهند.

وی تصریح کرد: مرغداری این روزها بسیار سخت شده و مرغدار باید با چند جناح از جمله جهاد کشاورزی، دامپزشکی، اتحادیه دان و قیمت‌های سرسام‌آور مکمل‌ها و داروها درگیر باشد و هر چه جلوتر می‌رویم مشکلات بیشتر می‌شود.

فلاح گفت: مرغداران سویا را با قیمت کیلویی ۱۴ هزار تومان از بازار آزاد تهیه کرده تا جوجه گرسنه نماند و قیمت تمام شده ما با قیمت عرضه برابر شده یا حتی متحمل ضرر می‌شویم.

دوره پرورش مرغ افزایش یافت

وی افزود: ۶ ماه پیش سویا چهار هزار تومان و ذرت هم با قیمت دو هزار تومان به دست مرغدار می‌رسید و ما آن را به شکل کامل مدیریت می‌کردیم و قیمت تمام شده هم مناسب بود اما هم اکنون متأسفانه با افتادن توزیع دان به دست کارخانه کسانی که بازار خرد یا مرغداری متوسط دارند به مضیقه افتادند.

این مرغدار گلستانی با بیان اینکه کیفیت دان بر روی پرورش جوجه مؤثر است، ادامه داد: قبلاً طی ۴۵ روز، یک مرغ سه کیلویی باکیفیت تولید می‌کردیم ولی هم اکنون دوره پرورش به ۶۵ روز رسیده است.

وی گفت: این ۲۰ روز افزایش، هزینه‌های آب، برق، تأسیسات و تجهیزات را افزایش داده و ۲۵ درصد روی قیمت تمام شده تأثیر می‌گذارد.

فلاح بیان کرد: هم اکنون قیمت تمام شده هر کیلو مرغ ۱۶ هزار تومان بوده و به دلیل بالا بودن هزینه‌ها بسیاری از مرغداری‌ها جوجه ریزی نداشته‌اند و یکی از علل کمبود مرغ در بازار به همین دلیل است.

وی گفت: قیمت یک مکمل از کیلویی ۲۰ هزار تومان به ۱۲۰ هزار تومان رسیده و با افزایش هزینه‌ها حجم جوجه ریزی هم کاهش یافته است.

جوجه ریزی کاهش نیافته است

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی گلستان هم به خبرنگار مهر گفت: سال گذشته ۲۹۵ هزار تن گوشت مرغ آماده طبخ در گلستان تولید و بخش مازاد آن به استان‌های دیگر صادر شد.

عبدالغفار تخله با بیان اینکه دلیل اصلی افزایش قیمت را باید در تأمین نهاده جستجو کرد، افزود: جوجه ریزی و تولید مرغ گلستان در ماه‌های گذشته کاهش نیافته و در ۶ ماهه نخست سال ۱۵۰ هزار تن مرغ در استان تولید شده است.

وی ادامه داد: با توجه به سپری کردن فصل تابستان میزان جوجه ریزی در کشور کاهش یافته ولی گلستان کمبودی در حوزه تولید مرغ ندارد.

تخله تصریح کرد: طی ماه‌های گذشته تلاش کردیم نهاده‌ها را برای تولیدکنندگان استان تأمین کنیم و تاکنون بین ۶۰ تا ۷۰ درصد نهاده‌های مورد نیاز مرغداران استان تأمین شده است.

بهبود توزیع نهاده‌های دامی و مدیریت مطلوب‌تر و نظارت اقلام مورد نیاز مرغداری‌ها می‌تواند بخشی از مشکلات بخش تولیدی را برطرف کند و این امر علاوه بر حرکت در مسیر جهش تولید، زمینه ساز کاهش قیمت تمام شده محصول و به تبع آن دسترسی بیشتر افراد جامعه به خصوص قشر متوسط و کم برخوردار از این نوع محصول خواهد شد.

کد خبر 5052044

منبع: مهر

کلیدواژه: گرگان استانداری گلستان هادی حق شناس مرغ گوشت مرغ مرغداری قیمت مرغ جهادکشاورزی گلستان ویروس کرونا شیراز بوشهر شهرکرد آمار کرونا شیوع کرونا گرگان شهدای مدافع حرم شهادت امام رضا ع مجلس شورای اسلامی کرمانشاه مشهد ستاد ملی مقابله با کرونا هفته ناجا پایین تر از میانگین کشوری نهاده های دامی مرغ در گلستان قیمت تمام شده جهاد کشاورزی افزایش قیمت قیمت مرغ هزار تومان جوجه ریزی هم اکنون نهاده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۸۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش مصرف آب مشترکان گلستانی با گرمای تدریجی هوا/مردم از مصارف غیرضروری خودداری کنند

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان با بیان اینکه هم‌زمان با روند افزایش دمای هوای استان در روزهای اخیر، مصرف آب رشد چشم‌گیری پیدا کرده است، به مردم توصیه کرد برای جلوگیری از قطعی برنامه‌ریزی شده، الگوی بهینه مصرف را رعایت و از مصارف غیرضروری خودداری کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گلستان و به نقل از روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان، ابوالفضل رحیمی اظهار کرد: افزایش مصرف آب باعث کاهش حجم مخازن ذخیره در برخی ساعت‌ها به ویژه زمان اوج مصرف شده و همین مساله برخی مناطق را با افت فشار آب مواجه کرده است.

وی مصرف بهینه برای برخورداری همه شهروندان از آب در شبانه‌روز را ضروری دانست و افزود: با توجه به کمبود منابع آبی، اولویت، تأمین آب آشامیدنی است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان اضافه کرد: صرفه‌جویی شهروندان در مصرف آب عامل مهم گذر از بحران کمبود آب در بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعتی و خانگی است.

وی با اشاره به افت سطح سفره‌های زیرزمینی گلستان توضیح داد: سفره‌های زیرزمینی عمده‌ترین منابع تأمین آب گرگان است که افزایش جمعیت و رشد مصرف آب و فقدان مصرف بهینه، موجب کاهش افت فشار شبکه و مخازن آب هم‌زمان با افزایش دمای هوا در برخی نقاط استان شده است.

رحیمی با تاکید بر اینکه حدود ۹۰ درصد آب‌های زیرزمینی گلستان در حال بهره‌برداری است، یادآور شد: مدیریت مصرف آب در بخش‌های کشاورزی، صنعت و خانگی می‌تواند به کمک چاه‌ها و مخازن بیاید و گذر بحران خشکسالی را از این منطقه آسان‌تر کند.

وی با اشاره به اینکه کمبود شدید منابع آبی در استان کاملاً مشخص است، بیان کرد: کاهش منابع آبی در استان به قدری است که تنها راه گذر از آن، شیرین‌سازی آب دریا است که امیدواریم این طرح با تأمین منابع مالی در اسرع وقت به مرحله اجرا برسد.

کد خبر 746923

دیگر خبرها

  • عملکرد خوب صدا وسیمای گلستان، موثر برمشارکت خوب مردم در انتخابات اسفند
  • ۲۱۱ هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی در البرز معدوم شد
  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای بر ۲۳ هزار تن نهاده دامی سیستان و بلوچستان انجام شد
  • توسعه بدون وحدت بین مسئولان و مردم امکان‌پذیر نیست
  • وحدت در بین مردم شیعه و سنی گلستان مثال زدنی است
  • افزایش قیمت کارخانه ای خودرو‌؛ کسی گرانی را به گردن نمی‌گیرد
  • رونمایی از پشت پرده گرانی خودرو
  • افزایش مصرف آب مشترکان گلستانی با گرمای تدریجی هوا/مردم از مصارف غیرضروری خودداری کنند
  • مدارس متروکه گلستان به اقامتگاه بوم‌گردی تبدیل می شوند
  • پیش بینی تولید ۱.۵ میلیون تُن برنج در مازندران