Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@18:46:23 GMT

کرونا درمان دارد اما سقوط جمعیتی نه!

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۰۹۶۰۴

کرونا درمان دارد اما سقوط جمعیتی نه!

ایسنا/همدان کارشناس جمعیت و باروری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینای همدان با اشاره به اهمیت میزان باروری در کشور مطرح کرد: مشکلاتی مانند همه گیری کرونا و سایر بیماری ها در نهایت راه حل پیدا می کنند اما سقوط جمعیتی هیچ راه حلی ندارد و عوارض آن نیز جبران ناپذیر است.

مریم بگلری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه با توجه به اینکه متغیرهای جمعیتی همانند باروری و مرگ ومیر طی چند دهه گذشته دستخوش تغییراتی شده است، بیان کرد: نرخ باروری در حد جانشینی شاخص مهمی است که بیانگر داشتن متوسط دو فرزند برای هر زوج است که تا سن ازدواج و فرزندآوری زنده باشند بدان معنا که هر خانم در طول دوران باروری خود حداقل دو فرزند به دنیا بیاورد؛ به عبارتی لازم است هر ۱۰ زن ۲۱ فرزند به دنیا بیاورند و در حال حاضر ایران ششمین کشور جهان است که به سرعت به سوی سالمندی پیش می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی چالش کنونی کشور در زمینه باروری را قرار گرفتن میزان باروری در سطحی پایین تر از نرخ جانشینی یعنی باروری کمتر از ۱.۲ دانست و توضیح داد: این امر در درازمدت به منفی شدن رشد جمعیت، تغییر ترکیب جمعیت و سالخوردگی جمعیت منجر خواهد شد که اگر با برنامه ریزی صحیح در زمینه باروری و فرزندآوری به منظور افزایش جمعیت جوان مداخله صورت نگیرد، از حدود سال ۱۴۲۰ با ورود موج جمعیت متولدین دهه ۶۰ به گروه جمعیت سالمند، نسبت سالمندان به سایر گروه های سنی بیشتر خواهد شد و پیش بینی می شود چنین جامعه ای دچار آسیب ها و مشکلات فراوانی در زمینه های اجتماعی، اقتصادی، امنیتی، فرهنگی و سیاسی شود بنابراین باید با شناسایی موانع ازدواج و فرزندآوری و رفع و یا تسهیل این موانع ساختاری به رفع مشکل باروری پایین در کشور کمک کرد.

بگلری در رابطه با شاخص باروری در سراسر کشور اعلام کرد: در ایران از اوایل دهه ۶۰ میزان باروری شروع به کاهش کرد به طوریکه در سال ۶۵ به سطح ۶.۳ رسید، این میزان در سال های ۷۵، ۸۵ و ۹۰ به ترتیب به ۲.۸، ۱.۹ و ۱.۸ بوده و در فاصله سال های ۹۰ تا ۹۵ باروری روندی افزایشی را تجربه کرده و به عدد ۲.۱۰ رسیده، در مجموع در حال حاضر میزان باروری کلی طبق آخرین محاسبات در سال ۹۸ در کشور ۱.۷۴ محاسبه شده که زیر نرخ جانشینی رسیده که به معنی رشد منفی جمعیت در درازمدت است.

وی در ادامه در رابطه با وضعیت نرخ باروری در استان همدان اظهار کرد: در استان همدان طبق سرشماری نفوس و مسکن در سال ۹۰ شاخص باروری در استان از میزان کشوری کمتر بوده یعنی ۱.۷ و در سال های ۹۶، ۹۷ و ۹۸ نیز به ترتیب ۲.۱، ۱.۹ و ۱.۷ اعلام شده که همچنان روند کاهشی داشته است.

بگلری در رابطه با تدابیر به کار گرفته شده برای افزایش شاخص نرخ باروری در کشور و استان همدان گفت: مجموعه ای از تدابیر و برنامه ها در حوزه سلامت جمعیت با هدف اجرایی شدن سیاست های جمعیتی ابلاغی مقام معظم رهبری و رسیدن به نرخ باروری بیش از سطح جانشینی در کشور و همچنین در استان در دست اجراست که آموزش و مشاوره در زمینه فرزندآوری و معایب تک فرزندی برای زنان گروه هدف، آموزش در زمینه کاهش عوارض سقط القایی، آموزش و اطلاع رسانی به منظور پیشگیری از ناباروری های اکتسابی با توزیع کتابچه های آموزشی مرتبط و شناسایی و ارجاع زوجین نابارور به منظور درمان ناباروری از اولویت های برنامه های سلامت باروری است.

وی با بیان اینکه برای حمایت از فرزندآوری زایمان طبیعی در کلیه مراکز دولتی به صورت رایگان انجام می شود، مطرح کرد: در راستای رضایتمندی از زندگی زناشویی و کاهش آسیب های اجتماعی از جمله طلاق، آموزش های هنگام ازدواج به صورت شش ساعته در مباحث سلامت باروری و جنسی، روانشناسی خانواده، اخلاق، احکام و حقوق زوجین با به کارگیری اساتید مجرب همراه با توزیع کتابچه های آموزشی مربوطه در مراکز مشاوره ازدواج شهرستان های تابعه برای کلیه زوجین در آستانه ازدواج در حال اجرا است.

کارشناس جمعیت و باروری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا در پایان در رابطه با ضرورت مراجعه زوجین بعد از ازدواج به مراکز بهداشت نزدیک محل اقامت خود، یادآور شد: یکی از بدیهی ترین اصول حقوق سلامت باروری زوجین این است که از صحیح ترین اطلاعات درباره سلامت باروری و فرزندآوری برخوردار باشند و بدانند برای اینکه به تعداد فرزند دلخواه خود دستیابی پیدا کنند، باید چه برنامه ای برای سلامت باروری خود تعیین کرده و از آن پیروی کنند تا بتوانند در بهترین سن به تعداد فرزند دلخواه خود دست یابند و بارداری های خود را بدون علت موجه به تأخیر نیندازند به همین خاطر ضروری است زوجین بعد از ازدواج برای دریافت خدمات مورد نیاز به مراکز خدمات جامع بهداشت نزدیک محل اقامت خود مراجعه کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس باروري جمعیت دانشگاه علوم پزشكي فرزندآوری سلامت باروری میزان باروری نرخ باروری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۹۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غربالگری ۸۰۰۰۰۰ نفر از جمعیت استان اردبیل

استاندار اردبیل از توسعه و گسترش مراکز بهداشت و سلامت و کاهش چشم‌گیر مرگ‌ومیر نوزادان و احداث ۲ مرکز تخصصی درمان ناباروری در استان اردبیل خبر داد و گفت: نزدیک به ۸۰۰۰۰۰ نفر در سطح استان اردبیل طی سال گذشته در قالب طرح جامع غربالگری دیابت و فشار خون بررسی شدند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، سیدحامد عاملی، در حاشیه آئین بهره‌برداری از پایگاه سلامت شماره ۳۰ اردبیل، ضمن گرامیداشت هفته ملی سلامت و تجلیل از فعالان این بخش اظهار کرد: بخش بهداشت و سلامت مقدم بر بحث درمان است و هر چقدر در این بخش سرمایه‌گذاری کنیم، هزینه کمتری در حوزه درمانی خواهیم کرد.

وی افزود: خوشبختانه در سطح استان اردبیل اقدامات مطلوبی در بخش بهداشت و سلامت انجام شده به‌طوری که شاهد توسعه و گسترش مراکز بهداشت و سلامت در استان هستیم و همچنین تعداد زیادی از این مراکز نیز در دست احداث است و به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید.

استاندار اردبیل با بیان اینکه استان قبلاً در بحث مرگ‌ومیر نوزادان رتبه اول را داشت، تصریح کرد: با برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات انجام‌یافته و همچنین گسترش فعالیت‌های خانه‌های بهداشت، مرگ‌ومیر نوزادان کاهش چشم‌گیری یافته به‌طوری که اکنون رتبه استان اردبیل در این حوزه حوالی رتبه چهاردهم قرار دارد.

عاملی با اشاره به پیشرفت‌های به‌دست آمده در زمینه درمان ناباروری بیان کرد: مشکلات متعددی در زمینه ناباروری در استان اردبیل وجود داشت که خوشبختانه با احداث ۲ مرکز تخصصی درمان ناباروری در استان، اکنون مشکلات در این زمینه به حداقل رسیده و پیشرفت‌های چشم‌گیری نیز حاصل شده است.

وی درباره غربالگری جامع انجام‌شده طی سال گذشته در استان اردبیل تصریح کرد: نزدیک به ۸۰۰۰۰۰ نفر در سطح استان اردبیل طی سال گذشته در قالب طرح جامع غربالگری دیابت و فشار خون بررسی شدند که از این تعداد ۲۲۰۰۰ نفر به‌عنوان افراد مشکوک به بیماری دیابت و فشار خون شناسایی و روند درمان خود را آغاز کردند.

استاندار اردبیل گفت: طی سال گذشته خدمات حوزه سلامت به‌صورت رایگان در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر استان اردبیل ارائه شد که امسال نیز بر اساس توافقات انجام‌یافته مقرر شده این خدمات رایگان برای شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر نیز ارائه شود.

کد خبر 746977

دیگر خبرها

  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • ابتلای بیش از ۱۶ درصد جمعیت اردستان به دیابت
  • حمایت از لایحه جوانی جمعیت برنامه اصلی شهرداری قزوین
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • غربالگری ۸۰۰۰۰۰ نفر از جمعیت استان اردبیل
  • ارائه عنوان بهترین مقاله در کنگره پزشکی هسته‌ای آمریکا به عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
  • چرا تحدید نسل برای کشور آسیب‌زاست؟
  • کاهش سرعت نزولی نرخ باروری و جمعیت در کشور/ اجرای دو برنامه پیشگیری از ناباروری در کنار درمان‌های تخصصی
  • تأمین زمین ۲۳۵۴ خانوار کهگیلویه و بویراحمدی در قالب طرح جوانی جمعیت
  • حادثه تلخ در اسکله پتروشیمی رازی ماهشهر/ سقوط جرثقیل ۲ کشته داد