Web Analytics Made Easy - Statcounter

ضعف در نظارت بر فضای مجازی از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دختران نوجوان و جوان را که مادران آینده سرزمینمان هستند دچار تجمل گرایی، بی پروایی و آسیب های روانی می کند که بنیان آینده خانواده ها را هدف قرار داده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، رویای پول بیشتر را از نوجوانی در سر می پروراند، همان روزهایی که در میان جمع دوستان قرار می گرفت و آن ها از گوشی مدل بالای خود، حیوان خانگی و تفریحات شبانه سخن می گفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دختر 22 ساله هم پس از پایان تحصیلات دانشگاهی، در حالیکه به دنبال شغل بود تصمیم گرفت به جزیره کیش برود و از آن جا لباس بخرد و در زاهدان بفروشد.

به گفته خودش شغلی دارد که مطابق سلیقه اش است، ساعات کاری مشخصی ندارد و هر زمان دلش بخواهد می تواند مشغول به کار شود و با توجه به این که از طریق صفحه مجازی خود در اینستاگرام فعالیت می کند همواره شغلش را به همراه دارد.

اما در این میان یک جای کار می لنگد، زیرا خود مدل می شود تا بتواند لباس ها را به فالوورهایش بفروشد، هر روز دوربین را بر روی پایه قرار می دهد و مانند مانکن ها گام بر می دارد تا بتواند فروش بیشتری داشته باشد.

اینستاگرام اگرچه توانسته است کسب و کارهای فراوانی را ایجاد کند، اما آسیب های زیادی هم به همراه داشته است، آسیب هایی که بدون شک بیشتر از فواید آن است.

صفحاتی که حتی در قالب کسب و کار مجازی امنیت خانواده را نشانه رفته و سبب کنار رفتن پرده های حجاب و عفاف شده و دختران و زنان را وارد میدان کرده است.

در این میان نظارت بر شبکه های اجتماعی خارجی، حلقه مفقوده ای است که ضرورت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات را بیش از پیش یادآور می شود.

ضعف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در نظارت بر شبکه های اجتماعی خارجی و راه اندازی شبکه ملی اطلاعات می تواند در دراز مدت بنیان خانواده های ایرانی را متزلزل، مصرف گرا و مملو از تجمل و افراط می سازد.

حریم خصوصی باید رعایت شود

راشکی، یکی از بانوان سیستانی به خبرنگار ما بیان کرد: از طریق اینستاگرام کسب و کار خانگی ام را که تهیه کیک و شیرینی است معرفی می کنم و مشتری هایی هم دارم، اما به جز عکس کیک و شیرینی و سفارش های مشتریان هیچ چیز دیگری به اشتراک نمی گذارم، چون اعتقاد دارم حریم خصوصی باید حفظ شود.

وی ادامه داد: با این وجود افرادی را می شناسم که از اینستاگرام برای شهرت استفاده می کنند و دائم در حال پست کردن عکس از زندگی خصوصی و خانوادگی خود هستند و اگرچه بسیاری از فالوورهای آنان غزیبه هستند اما این اجازه را می دهند که دیگران در زندگی خصوصی شان سرک بکشند و در جریان همه امور باشند.
    تحت فشار گذاشتن والدین برای رواج زندگی دروغین

یکی از دختران زاهدانی هم در این زمینه به خبرنگار ما گفت: زمانی که دبیرستانی بودم به دلیل اینکه برخی از دوستانم پولدار بودند و عکس های بی حجاب به همراه سگ یا گربه خود به اشتراک می گذاشتند من هم اینکار را انجام می دادم تا هم سطح آن ها جلوه کنم.

وی ادامه داد: حتی پدرم به خواسته من عمل کرد و بعد از پایان دبیرستان برایم یک سگ خرید زیرا می دانست دوستان و اطرافیانم حیوان خانگی دارند و من هم دلم می خواهد داشته باشم.

این دختر اظهار کرد: از طریق پیجم که عمومی بود مزاحمت هایی برایم ایجاد شد، به علاوه چون شرایط مالی خانواده ام در حد متوسط رو به پایین بود و نمی توانستند همه خواسته هایم را تامین کنند با آن ها جر و بحث می کردم.

وی بیان کرد: پدرم بسیار کار می کند، اما با داشتن دو خواهر و برادر محصل دیگر و اجاره نشینی امکان خرید لباس، کیف و کفش های متنوع، گوشی، لپ تاپ و ... را برایم نداشت و به همین دلیل بسیار با آن ها بدرفتاری داشتم.

این دختر جوان گفت: مادرم در این زمینه بسیار همراهی کرد و با مشورت مشاور توانستم از این بحران و خلا رها شوم، پیج قبلی ام را حذف کردم و حالا خیلی متعادلتر رفتار می کنم تا الگوی خوبی برای برادر و خواهرم باشم.

شمشیر دولبه فضای مجازی

عادله صفت گل، روانشناس بالینی در این زمینه به خبرنگار ما گفت: فضای مجازی این روزها رفتار دوگانه ای را در پیش گرفته است، از طرفی منافعی برای والدین و فرزندان دارد و آموزش های خوبی را به نمایش می گذارد و از طرفی هم معایبی دارد و گاهی باعث تخریب روحی و عاطفی فرزندان می شود.

وی اظهار کرد: البته بعضا دیده شده که حتی در زندگی بزرگسالان هم تاثیر منفی داشته است، اما در حال حاضر شبکه اجتماعی اینستاگرام متاسفانه بی پروایی، تجمل گرایی، مصرف گرایی و غیر واقعی شدن را رواج می دهد.

این روانشناس بالینی تصریح کرد: معمولا افراد در این شبکه با انتشار تصاویر و پست های غیرواقعی تلاش می کنند وجهه مثبتی از خود نشان دهند و کاربران دیگر هم دائم خود را با آن ها مقایسه می کنند.

صفت گل اظهار کرد: در نتیجه اعتماد به نفس خود را از دست می دهند و سعی دارند با نزدیک کردن خود به این افراد بخشی از خلا ناشی از یک دروغ و فریب بزرگ را جبران کنند.

وی گفت: یکی از مسائلی که طی یک برهه زمانی بسیار فراگیر شده به رخ کشیدن پولداری از طریق گذاشتن عکس ماشین های لوکس و تجملاتی است که کاربران خصوصا دختران نوجوان و جوان را دچار مشکل کرده است و دوست دارند به هر طریقی به آن میزان درآمد برسند که قطعا آسیب بزرگتری را به دنبال دارد و جرم و جنایت را در جامعه افزایش می دهد.

صفت گل افزود: چون این تصاویر بدون نظارت و گاهی فتوشاپی از یک فرد پخش می شود، دختران ما شکل و ظاهر خود را با ظاهر آن ها مقایسه می کنند و دچار اضطراب و سرخوردگی و انزوا می شوند، اعتماد به نفس خود را از دست می دهند و تاثیرات سوئی بر روان دختران نوجوان و جوان ما می گذارد.
 
تاثیر مخرب تصاویر تا 4 دهه در زندگی افراد

این روانشناس بالینی تصریح کرد: نکته مهم این است که تصاویر و عکس ها تاثیر ماندگار و عجیبی بر ذهن افراد دارد، هر تصویر معادل هزار کلمه است و مدت زمانی قریب به 40 سال در ذهن انسان باقی می ماند که می تواند کل زندگی یک فرد را دچار آسیب کند.

صفت گل ادامه داد: در چنین شرایطی دختران ما که مادران و همسران آینده هستند با چنین اعتماد به نفس پایینی و احساس خود کم بینی نمی توانند نهاد خانواده را بدون آسیب حفظ کنند و قطعا برای همسر و فرزندان خود در آینده زندگی پوشالی پر از ایراد روانی و تربیتی ایجاد خواهند کرد.

وی عنوان کرد: بهتر است در چنین اوضاع و احوال اجتماعی و در این عصر ارتباطات تمام تلاش خود را انجام دهیم که نظارت دقیق و کاملی بر روی رفتارهای مجازی فرزندانمان داشته باشیم و نحوه استفاده درست از فضاها و صفحات مجازی مثل اینستاگرام را به آن ها آموزش دهیم و تشخیص دروغ از راست و فوتوشاپ ها را به فرزندانمان بیاموزیم تا با آگاهی وارد این فضا شوند.

شایان ذکر است، با وجود تماس های تلفنی مکرر خبرنگار ما با مدیرکل امور بانوان استانداری سیستان و بلوچستان به دلیل عدم پاسخگویی وی امکان پیگیری این موضوع از این ارگان ایجاد نشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: خبرنگار ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۹۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی باند‌های سازمان یافته قاچاق دختران و خانه‌هایِ فحشا و فساد

سردار سعید منتظرالمهدی با تشریح گوشه‌ای از دستاورد‌های پلیس در مبارزه با انواع جرائم سازمان یافته و شبکه‌ای تاکید کرد: پلیس به عنوان آخرین و مهمترین حلقه در لبه برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی، از آخرین وضعیتِ زیر پوستِ شهر مطلع بوده و مطابق آن اقدام و عمل می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه اقدامات و مأموریت‌های پلیس به ویژه پلیس امنیت عمومی فراجا در راستای حفظ سلامت جامعه و ارتقا امنیت و آرامش در دو بخش جرائم آشکار و پنهان پیگیری می‌شود؛ افزود: در یکی از این جرائم بینِ بخشی (نیمه آشکار و نیمه پنهان) به پروژه سرویسِ اسکورت و انهدام شاخه خارجی باند فساد و فحشاء که اقدام به شناسایی، جذب و انتقال دختران برای خدمات جنسی و قاچاق آن‌ها به خارج از کشور می‌نمودند اشاره کنم که از نقاط درخشان کارنامه کاری همکارانم در پلیس امنیت عمومی فراجا است.

به گفته وی در فاز اول این پرونده ۲۴ نفر، در فاز دوم ۵۷ نفر دستگیر و در فاز سوم نیز تعداد زیادی شناسایی شده که پرونده آنها در دست اقدام و پیگیری است.

معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا در ادامه به «پروژه کینگ» که شبکه‌ای سازمان یافته برای قاچاق زنان به کشور‌های ترکیه و گرجستان بود، اشاره کرد و گفت: ارتباطات آن‌ها با باندهایِ تجارتِ مستهجن و غیر اخلاقیِ خارج از کشور مشخص و در نهایت اعضای اصلی را در تهران، البرز، پایانه فرودگاهی و گذرگاه مرزی بازرگان دستگیر و تحویل مراجع قضائی دادند.

سخنگوی پلیس با اشاره به پرونده «چَتِر بِیت» که اقدام به تهیه فیلم‌های مستهجن و مروج فساد به صورت برنامه زنده برای شبکه‌ها و سایت‌های منتشر کننده محتوای غیر اخلاقی می‌نمود، گفت: متأسفانه برخی از دخترانِ کم سن و سال و جوان (۱۵ تا ۲۶ سال) در دام سرکرده شبکه «چَتِربِیت» که در قالب کارآفرینی برای جوانان در رشته‌های کامپیوتر، زبان انگلیسی، طراحی سایت و شبکه و … تبلیغ می‌کردند گرفتار شده و پس از شناسایی، ساماندهی و آموزش، اقدام به تولید فیلم‌های جنسی زنده برای مردان با ملیت‌های مختلف آلمانی، فرانسوی، آمریکایی، اوکراینی، روسی، انگلیسی و… می‌ کردند.

معاون فرهنگی و اجتماعی فراجا در ادامه با اشاره به پرونده بزرگ و چندوجهی "رافائل" که با هدف تغییر ذائقه فرهنگی مردم به سوی ابتذال و حیا زدایی از جامعه عفیف دختران و زنان ایرانی دست به کار شده بودند، گفت: پلیس توانست با انواع اقدامات فنی ۲ سر شبکه اصلی، ۵ پل ارتباط داخل و خارج، ۸ عکاس و فیلمبردار فیلم‌های مستهجن و ۵۰ مدل را شناسایی و دستگیر و سکو‌های تبلیغاتیِ آنان را مسدود کند.

وی خاطر نشان کرد: البته کار بر روی این پرونده به اتمام نرسیده است؛ رافائل از سرشاخه‌های اصلی خارج از کشور است که تبعه یکی از کشور‌های آمریکای جنوبی و ساکنِ کشور‌های همسایه است و تعاملات وسیعی با انواع باند‌های فساد، فحشاء و سایت‌های شرط بندی با گردش مالی بالا در خارج کشور دارد و در این سو نیز ارتباط گسترده‌ای با تولیدکنندگان محتواهایِ مبتذلِ ایرانی و سطحِ یک این پرونده که به خارجِ کشور تردد داشتند، دارد؛ پلیس در این پرونده و به طور خاص از مسیر سازمان جهانی اینترپل و سایرِ راه‌های قانونی و بین‌المللی در حال پیگیری است.

سخنگوی پلیس در ادامه به سراغ پرونده «لِوِل آپ دنس» که به بهانه اجرای مسابقه رقص در کشور‌های همسایه اقدام به شناساییِ دختران برای اهداف غیر اخلاقی، فیلم‌های مستهجن، قاچاقِ انسان و تشکیل شبکه‌های فحشاء و … می‌ کردند، رفت و گفت: پشت پرده برخی از تبلیغات به ظاهر مفرح و کم خطر، اقدامات غیرقانونی و غیراخلاقی گسترده‌ای است که مستقیماً خانواده‌ها را تهدید می‌کند.

منبع:مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • سوءاستفاده از احساسات زنان با پیج مادر
  • «آینده شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های سنتی ایران» منتشر شد
  • موج واگذاری حیوانات خانگی در شبکه‌های اجتماعی/پت‌های خانگی در فضای مجازی دست به دست می‌شوند
  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟
  • تولید فیلم‌های غیراخلاقی از دختران ۱۵ تا ۲۶ ساله ایرانی برای مردان خارجی | انهدام باند بزرگ قاچاق زنان و دختران ایرانی به ترکیه و گرجستان + جزئیات
  • نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟
  • پخش زنده فیلم‌ دختران ایرانی برای مردان خارجی‌ | ماجرای تکان‌دهنده خانه‌های فساد | قاچاق دختران به خارج ا پروژه‌های کینگ، چتربیت و رافائل چه بودند؟
  • جزئیات پرونده رافائل و شبکه چَتِربِیت/ باند‌های قاچاق دختران چگونه متلاشی شد؟
  • شناسایی باند‌های سازمان یافته قاچاق دختران و خانه‌هایِ فحشا و فساد
  • حلقه مفقوده مدیران عدم پیگیری و نظارت بر تصمیمات است