Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «غیاث سورچی» یکی از رهبران حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق، با اشاره به اینکه هنوز نیروهای ترکی در پایگاه نظامی واقع در کوه «بعشیقه» در شرق موصل حضور دارند، جزئیاتی از این پایگاه ارائه کرد.

وی در گفت‌وگو با پایگاه خبری «المعلومه»، تصریح کرد: شمار نیروهای ترکی که در پایگاه بعشیقه حضور دارند بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پایگاه در ۱۲ کیلومتری مرکز شهر موصل قرار دارد.

سورچی افزود: به دلیل حوادث نظامی اخیر اتش ترکیه و تداوم بمبارات مناطق مختلف در اقلیم کردستان، کمک‌های نظامی و غذایی به صورت هوایی به این پایگاه ارسال می‌شود.

وی توضیح داد که پیش‌تر نیروهای ترک مستقر در این پایگاه نظامی با کاروان‌های نظامی در دهوک و زاخو گشت می‌زدند اما اکنون می‌ترسند که هدف قرار گیرند و کمک‌های مورد نیاز آنها نیز به صورت مستمر با هواپیما ارسال می‌شود و به صورت مستمر بالگردهای ترکیه در این پایگاه فرود می آیند.

با وجود اعتراض مستمر مردم و مقامات مسئول عراق، یک مقام برجسته ترکیه، پنج‌شنبه پیش اعلام کرد که آنکارا قصد دارد پایگاه‌های نظامی موقت بیشتری در شمال عراق احداث کند.

پایگاه نظامی ترکیه در بعشیقه واقع در استان نینوی، در سال ۲۰۱۵ به بهانه تعلیم نیروهای عراقی در مبارزه با داعش و با هدف کنترل محورهای استراتژیک این منطقه اعم از محور زمینی و خطوطی که موصل را به رقه مرتبط می‌کرد، احداث شد و تا به امروز نیروهای ترکیه در آن حضور دارند و با وجود تصویب قانون خروج نظامیان خارجی از عراق پس از شکست داعش، آنکارا به بهانه مقابله با نیروهای پ‌.ک.ک همچنان در شمال عراق حضور نظامی خود را حفظ کرده است.

پیش‌تر «هاوکار الجاف» دیگر عضو اتحادیه میهنی کردستان عراق گفته بود که ارتش ترکیه حدود ۵۰ پایگاه و مقر نظامی در عراق دارد که در مابین دو استان‌ دهوک و اربیل واقع شده است و علاوه بر آن یک پایگاه نیز در ناحیه بعشیقه در استان نینوا قرار دارد.

وی تصریح کرد که بزرگ‌ترین پایگاه نظامی ترکیه حدود ۱۵۰۰ نیرو دارد که در ناحیه «کانی مأسی» در استان دهوک واقع شده و علاوه بر آن پایگاه‌های دیگری نیز در زاخو، العمادیه، شیلادزی و بخش سوران استان أربیل و نیز چند پایگاه نیز در امتداد نوار مرزی و دامنه‌ کوه‌های کورک واقع شده‌اند.

این عضو اتحادیه میهنی می‌گوید که هواپیماهای ارتش ترکیه به دلیل حضور در مناطق کردستان عراق برای اجرای حملات خود دیگر نیازی به برخاستن از خاک ترکیه ندارند بلکه به راحتی از پایگاه‌های هوایی خود در خاک عراق برای انجام عملیات برمی‌خیزند. 

 اواسط ژوئن ۲۰۲۰، تحت عنوان دو عملیات گسترده با نام «چنگال عقاب» و «پنجه ببر»، ترکیه حملات گسترده‌ای را علیه عناصر حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک)، در داخل خاک شمال عراق آغاز کرده که تاکنون موجب خسارات مالی و جانی متعدد و تخلیه بسیاری از روستاهای مرزی منطقه کردستان شده است. این امر با اعتراض و محکومیت اربیل و دولت مرکزی عراق همراه شد و بغداد حتی سفیر ترکیه را فراخواند اما آنکارا تا به این لحظه عملیات نظامی در خاک عراق را متوقف نکرده است.

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس خبر فارس نیوز پایگاه نظامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۰۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ازسرگیری صادرات نفت کردستان

به گزارش خبرگزاری مهر یک منبع مطلع در وزارت نفت دولت مرکزی عراق به رسانه‌های عراقی اعلام کرده است که سازمان کشورهای صادرکننده (اوپک) به‌طور ویژه از حیان عبدالغنی، وزیر نفت عراق، خواسته است که با هدف کاهش نگرانی‌های اقتصادی، به روند ازسرگیری صادرات نفت میدان‌های نفتی منطقه کردنشین با خط لوله کرکوک-جیهان به ترکیه شتاب بخشد.

به‌گفته این منبع، اوپک به دولت عراق مجوز داده است که روزانه تا ۲۰۰ هزار بشکه نفت از منطقه کردنشین این کشور با خط لوله کرکوک-جیهان به ترکیه انتقال دهد و از طریق پایانه نفتی جیهان ترکیه روانه بازارهای جهانی کند.

براساس این گزارش، در پاسخ به درخواست اوپک، عبدالغنی این درخواست را به محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، ارسال کرده و منتظر پاسخ است.

کد خبر 6087605 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • تکذیب کشف خودروی بمب‌گذاری شده در موصل
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • ترکیه اس-۴۰۰ را در مرز عراق مستقر می‌کند
  • اهداف سه‌گانه اردوغان از سفر به عراق چه بود؟
  • مذاکرات بغداد و اربیل برای از سرگیری صادرات نفت شمال
  • رویترز: حمله به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه
  • نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه هدف حمله قرار گرفتند
  • حمله پهپادی به نظامیان آمریکایی در پایگاه عین الاسد
  • حمله پهپادی به نظامیان آمریکایی در پایگاه «عین الاسد» عراق
  • تکذیب بیانیه منسوب به حزب‌الله عراق درمورد ازسرگیری حملات علیه پایگاه‌های نظامی آمریکا