Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - عضو سابق شورای پول و اعتبارگفت: بانک مرکزی در حال انجام وظیفه خود است و برای به ثمر رسیدن تلاش‌های آن سیاستمداران در اظهار نظرات پولی- مالی خود دقت بیشتری کنند.
به گزارش خبرگزاری آریا ، محمدرضا تابش، عضو سابق شورای پول و اعتبار در گفتگو با ایبِنا دلیل عدم استقبال صرافان از عرضه ارز توسط بانک مرکزی را چنین توضیح داد: پیش از هر اظهار نظری باید این نکته را مدنظر قرار داد که حس امید به آینده به مانند گذشته نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این، تحولات به قدری سریع رقم می‌خورد که بازار نمی‌تواند بررسی دقیقی از اتفاقات داشته باشد.
وی در ادامه تاکید کرد: یکی از دلایل جهشی و افزایشی بودن قیمت ارز را می‌توان انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در روزهای آینده دانست، اما نباید فراموش کرد اظهار نظر مسئولان درباره تثبیت نرخ ارز در گذشته علیرغم تلاش‌های صورت گرفته، بر ناموفق بودن این تصمیمات به شکلی موثر واقع شده که امروز به سختی بتوان آن را تغییر داد.
این عضو سابق شورای پول و اعتبار در این خصوص گفت: بازار بر مبنای نقل قول‌های مسئولان و تحولاتی که در عرصه سیاست روی می‌دهد، راه خود را طی می‌کند، بنابراین طبیعی است با توجه به سابقه و پیشینه عملکردها تشخیص نبض جامعه و در دست گرفتن آن بسیار سخت خواهد بود.
نماینده مردم اردکان در مجلس دهم در ادامه بیان کرد: عدم استقبال صرافان از دلار عرضه شده بیشتر از تعهدات سیاسی نشات می‌گیرد و متاسفانه بازار به مسائل سیاست خارجی (انتخابات آمریکا) و جنجال‌های داخلی معطوف شده است.
تابش دلیل عدم کاهش قیمت دلار با توجه به عرضه آن توسط بانک مرکزی را چنین مطرح کرد: این موضوع دلایل مختلفی دارد که علمای اقتصاد بارها درباره آن به بحث پرداختند. عواملی مانند تورم، نقدینگی، تحریم و عدم دسترسی به منابع ارزی در این امر موثر بوده، البته تاثیرات روانی بر افزایش یا کاهش قیمت ارز را هم نباید نادیده گرفت.
وی در این خصوص افزود: دوره اول ریاست‌جمهوری آقای روحانی به طور ناگهانی قیمت ارز کاهش یافت، در حالی که برای آن هیچ دلیل علمی وحود نداشت، زیرا فعل و انفعالات اقتصادی در آن دوره رخ نداد. بنابراین از آنجا که مردم این موارد را تجربه کردند ارز پمپاژ شده به بازار مورد استقبال قرار نمی‌گیرد.
این عضو سابق شورای پول و اعتبار در ادامه تصریح کرد: همانطور که مورد اشاره قرار دادم، فعالان این حوزه در انتظار تحولات سیاسی برای تنظیم رفتار بعدی خود هستند، اما تثبیت قیمت ارز از وظایف بنیادی بانک مرکزی محسوب می‌شود که باید با توسل به ابزارهایی که در اختیار دارد، آن را به نتیجه برساند.
تابش در ادامه اظهار داشت: بانک مرکزی در واقع در حال انجام وظیفه خود است و برای به ثمر رسیدن تلاش‌های آن باید سیاستمداران در اظهار نظرات پولی- مالی خود به صورت علنی دقت بیشتری کنند تا ناامیدکننده نباشد. اظهار نظر برخی جنگ قدرت در کشور در این اوضاع و احوال آشفته‌ای که مردم با آنها روبرو هستند، به ذهن می‌رساند و این امر سودی برای ملت به همراه ندارد.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بانک مرکزی قیمت ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۰۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: تا هفته آینده گزارش جمع‌بندی موضوع ارز را به صحن می‌آوریم

به گزارش «نماینده»، مهدی طغیانی نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی در جلسه روز دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ صحن مجلس در تذکری با تاکید بر اینکه در قانون بانک مرکزی که به تازگی ابلاغ شده‌ است و همچنین ماده قانون احکام دائمی، سیاست ارزی کشور مشخص شده است، گفت: متاسفانه بدون توجه به این سیاست بانک مرکزی قیمت بازار غیررسمی ارز را انکار می‌کند و می‌گوید من با این قیمت کاری ندارم درحالی این قیمت با او کار دارد.

وی افزود: قیمت بازار غیررسمی یا بازار آزاد که باید با سیاست‌های بانک مرکزی کنترل می‌شده، طی ۲ ماه ۱۵ هزار تومان افزایش یافته و بعد از همه التهابات ۲۰۰۰ تومان کاهش یافته است؛ اینها به آن معناست که بانک مرکزی برنامه‌ای برای سیاستگذاری ارزی منطبق بر قانون ندارد.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی با تاکید بر اینکه بی ثباتی ارزی تبدیل به ناامنی می‌شود، اظهار کرد: روز به روز می‌بینیم که با سیاستگذاری فعلی نیاز ارزی کشور بیشتر و از طرف دیگر ارزآوری کمتر می‌شود؛ کم اظهاری در واردات و بیش اظهاری در صادرات نتیجه‌اش بی رغبتی در صادرات است. آقایان به ارز نفتی دل خوش کردند درحالی که این ارز به معنای ناامنی است چند روز دیگر وقتی دولتی در دنیا تغییر کند و رئیس جمهوری دیگری بیاید نمی‌توان بازار را کنترل کرد.

طغیانی از رئیس مجلس خواست تا در این زمینه پیگیری‌های لازم را انجام دهد و گفت: ما مسئولیم و باید حتماً وارد شویم و وضعیت را کنترل کنیم.

به گزارش ایسنا محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر طغیانی با تاکید بر اینکه موضوع ارز حتما مهم است، اظهار کرد: در سیاست‌های ارزی اختلاف نظری بوده و در حال بررسی است، حتماً تا هفته آینده گزارش جمع‌بندی را به صحن مجلس می‌آوریم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انتشار اوراق سپرده خاص به کنترل انتظارات تورمی منجر شد
  • بانک مرکزی مسئول قیمت نهایی کالا‌ها نیست
  • قالیباف: تا هفته آینده گزارش جمع‌بندی موضوع ارز را به صحن می‌آوریم
  • زایش ۴ درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • تداوم کاهش نرخ ارز و طلا با اقدامات بانک مرکزی
  • بخشنامه بانک مرکزی برای پرداخت بدهی به دستگاه های اجرایی
  • حراج سکه قیمت آن را نزولی خواهد کرد؟
  • حرف‌های تکراری چهار رئیس بانک مرکزی درباره دلار
  • تکرار عجیب حرف‌های چهار رئیس بانک مرکزی!
  • قیمت‌سازی برای قاچاق