Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر کانون سراسری انجمن‌های صنفی مراکز سرپایی درمان اعتیاد کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر میزان ابتلا به بیماری هپاتیت میان معتادان تزریقی به صفر نزدیک شده است، می‌گوید: پیش از اجرای برنامه MMT (درمان نگهدارنده با متادون) در کشور درصد بالایی از میزان انتقال هپاتیت c و ایدز توسط معتادان تزریقی و از طریق سرنگ آلوده اتفاق می‌افتاد، اما پس از شروع این برنامه میزان انتقال هپاتیت و ایدز به صورت تزریق در کشور کاهش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی غلامی در آستانه روز ملی اطلاع‌رسانی هپاتیت با اشاره به تاثیر اجرای طرح MMT (درمان نگهدارنده با متادون) در کاهش میزان بیماری هپاتیت میان معتادان تزریقی به ایسنا می‌گوید: پیش از سال‌ ۱۳۸۰ توزیع سرنگ میان معتادان تزریقی به عنوان قبح تلقی می‌شد، به طوریکه اگر معتادی وارد داروخانه‌ای می‌شد و درخواست سرنگ می‌کرد فروشندگان با او رفتار خوبی نمی‌کردند، اما در اوایل سال ۱۳۸۰ کارشناسان متوجه شدند که کشورهای پیش‌رو در کنترل بیماری‌های عفونی برای کاهش بیماری هپاتیت و ایدز، میان معتادان تزریقی سرنگ توزیع می‌کنند.   

وی با بیان اینکه از طرف دیگر براساس سال‌ها تجربه در کشورهای جهان کارشناسان به این نتیجه رسیده بودند که هنوز زیرساخت‌های لازم برای افزایش مهارت‌های اجتماعی معتادان که عامل اصلی عود بعد از ترک است وجود ندارد، می‌افزاید: باتوجه به اینکه کاهش عملکرد فرد معتاد به جامعه آسیب وارد می‌کند، کارشناسان به این نتیجه رسیدند که اگر ماده‌ای در اختیار معتادان قرار گیرد که عملکرد معتادان را حفظ کند، آسیب‌های اجتماعی اعتیاد به شدت کاهش می‌یابد لذا برای حفظ عملکرد معتادان از متادون استفاده کردند و فرد معتاد با مصرف آن هم عملکرد مناسب‌تری داشت و هم وسوسه مصرف و تزریق مواد مخدر نداشت.

دبیر کانون سراسری انجمن‌های صنفی مراکز سرپایی درمان اعتیاد کشور ادامه می‌دهد: در نهایت با در اختیار قرار دادن متادون میان معتادان متوجه شدند که تا ۸۰ درصد عملکرد اجتماعی و عاطفی معتادان بازمی‌گردد. همچنین دانشمندان حوزه اعتیاد پی بردند که وسوسه بسیار زیاد برای مصرف مجدد و تزریق مواد مخدر در معتادان تزریقی با مصرف متادون کاهش می‌یابد و این نیز دلیلی بود تا کشورهای پیش‌رو از روش MMT برای درمان معتادان استفاده کنند.

به گفته وی، طبق تجارب کشورهای موفق در کنترل ایدز و هپاتیت روش درمانی MMT از یک سو موجب بهتر شدن عملکرد عاطفی و اجتماعی فرد در جامعه می‌شد و از سوی دیگر میزان مصرف مواد مخدر به روش تزریقی و همچنین میزان انتقال هپاتیت و ایدز را کاهش می‌داد.

غلامی خاطرنشان می‌کند: بررسی این تجارب موجب شد که برنامه MMT در ایران نیز اجرا و به صورت یک قانون تعریف شود در این راستا در ماده ۱۵ قانون مبارزه با مواد مخدر نیز مراکز سرپایی درمان اعتیاد تعریف شد، همین ماده قانونی موجب شد تا بیماران به این مراکز مراجعه کنند که به دنبال آن هم میزان عملکرد جامعه ارتقا و هم میزان معتادان تزریقی مبتلا به هپاتیت در کشور کاهش یافت. 

دبیر کانون سراسری انجمن‌های صنفی مراکز سرپایی درمان اعتیاد کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر میزان ابتلا به بیماری هپاتیت میان معتادان تزریقی به صفر نزدیک شده است، می‌افزاید: پیش از سال ۱۳۸۳ حدود ۱۸ درصد معتادان به صورت تزریقی مواد مخدر مصرف می‌کردند، اما پس از اجرای برنامه MMT این آمار به ۲ درصد در سال ۹۵ رسید که باتوجه به گسترش مراکز DIC حدود ۱.۶ درصد از این معتادان، با استفاده از سرنگ‌های استریل مواد خود را تزریق و مصرف می‌کردند.

غلامی معتقد است که باتوجه به اینکه حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد معتادان تزریقی مبتلا به هپاتیت C بودند، اگر شکل تزریقی اعتیاد با توجه به آمار فعلی ادامه می یافت در حال حاضر حدود ۱۵۰ هزار معتاد تزریقی مبتلا داشتیم، در حالیکه با اجرای برنامه MMT و DIC این عدد به ۲۰۰۰ نفر کاهش یافت و ایران با شیوع زیر نیم درصد در هپاتیت سی و زیر ۱.۵ درصد در هپاتیت B جزو کشورهای پیشرو در این حوزه تبدیل شد.

وی درباره نحوه درمان معتادان مبتلا به بیماری هپاتیت می‌گوید: دولت به طور رایگان همه بیماران هپاتیت را تحت درمان قرار می‌دهد تا هم عملکرد آنها ارتقا یابد و هم میزان انتقال بیماری کاهش یابد. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: متادون مراکز درمان اعتیاد هپاتيت معتادان تزریقی معتاد متجاهر اعتیاد مراکز سرپایی درمان اعتیاد بیماری هپاتیت میزان انتقال مواد مخدر برنامه MMT

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۰۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوک بزرگ درباره حقوق ۱۴۰۳/ دریافتی کارمندان و کارگران کاهش می‌ یابد؟

تین نیوز

خانه صمت در نامه ای به مجلس اعلام کرد: میزان ساعت کاری هفتگی ۴۴ ساعت در هفته است و اگر یک روز تعطیلی به ایام کاری اضافه شود، به تبع آن مزد کارکنان و کارگران نیز ۱۰ درصد کاهش می یابد.

به گزارش تین نیوز به نقل از خبر آنلاین، خانه صمت در نامه ای به مجلس اعلام کرد: میزان ساعت کاری هفتگی ۴۴ ساعت در هفته است و اگر یک روز تعطیلی به ایام کاری اضافه شود، به تبع آن مزد کارکنان و کارگران نیز ۱۰ درصد کاهش می یابد.

خانه صمت ایران در نامه ای به نمایندگان مجلس ضمن انتقاد از تعطیلی پنجشنبه ها به شنبه ها اعلام کرد که در قانون کار میزان ساعت کاری هفتگی ۴۴ ساعت در هفته است و چنانچه یک روز تعطیلی به ایام کاری اضافه گردد ساعات کاری هفتگی ۴ ساعت کاسته شده و به تبع آن مزد کارکنان و کارگران نیز ۱۰ درصد کاهش خواهد یافت.

در این نامه آمده است: به استحضار عالی شما می رساند با توجه به اینکه لایحه افزایش تعطیلات و کشور به دو روز در هفته در شرف رسیدگی و بررسی و اتخاذ تصمیم توسط آن مجلس است با توجه به اخبار منتشره مبنی بر اینکه احتمال دارد روز پنج شنبه به عنوان روز دوم تعطیلی هفتگی به تقویم کشور افزوده شود بر خود لازم میدانیم همانطور که قبلاً اعلام نموده ایم یادآور شویم که با توجه به تعطیلی روزهای شنبه و یکشنبه در غالب کشورهای جهان فعالان اقتصادی ایرانی که در بازارهای جهانی حضور دارند ناچار خواهند شد فقط از ظرفیت سه روز کاری استفاده نموده و به کار و فعالیت اقتصادی بین المللی بپردازند ولی چنانچه تعطیلات دو روزه شامل روزهای جمعه و شنبه پیش بینی شود تعداد روزهای مشترک کاری کشور ایران با بازارهای جهانی به جای سه روز، چهار روز خواهد شد و این یک روز به تنهایی ۲۵ درصد به فرصت و امکان فعالیت اقتصادی بین المللی خواهد افزود و تحقق منافع اقتصادی ملی را به میزان بهتر و قابل قبول تری فراهم خواهد ساخت و در صورت خلاف آن ۲۵ درصد بیشتر فرصت کار و رقابت را از دست خواهیم داد.

بنابراین استدعا داریم در اتخاذ تصمیم در این خصوص با لحاظ نمودن منافع ملی و توجه به اینکه حصول حمایت و جهش تولید و لازمه آن که سهولت و رونق تجارت بین المللی است ایجاب می نماید که هم تسهیل لازم فراهم آید و هم این که مشکلات جدیدی بر سر راه بخش تولید ایجاد نگردد از تعطیل نمودن یک روز کاری مفید اجتناب ورزیده و چنانچه اراده قطعی مجلس شورای اسلامی بر افزایش تعطیلات به دو روز است تعطیلی روز جمعه و شنبه ملاک قرار گیرد و از تعطیلی پنجشنبه به جای شنبه اجتناب شود.

از سوی دیگر لطفاً توجه فرمائید که در قانون کار میزان ساعت کاری هفتگی ۴۴ ساعت در هفته است و چنانچه یک روز تعطیلی به ایام کاری اضافه گردد ساعات کاری هفتگی ۴ ساعت کاسته شده و به تبع آن مزد کارکنان و کارگران نیز ۱۰ درصد کاهش خواهد یافت.

از توجه و امعان نظری که در سال موسوم به «جهش تولید و مشارکت مردم برای حفظ توان تولیدی و تجاری کشور مبذول می فرمایید بسیار سپاسگزاریم.


 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • افزایش تورم خوراکی‌ها در آغاز سال
  • ابتلای بیش از ۱۶ درصد جمعیت اردستان به دیابت
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان/ فوت ۱ مبتلا
  • شوک بزرگ درباره حقوق ۱۴۰۳/ دریافتی کارمندان و کارگران کاهش می‌ یابد؟
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان/ یک نفر فوت شد
  • رژیم غذایی DASH در کاهش خطرات پس از درمان سرطان سینه موثر است
  • افتتاح نخستین طرح پیشران اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاری «ومعادن»
  • تسهیلات اشتغال برای رهاشدگان از دام اعتیاد