Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-24@06:12:49 GMT

نسل کرونا زده

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۱۱۷۹۸

نسل کرونا زده

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، سهیلا بهرامی فعال دانشجویی در یادداشتی که برای خبرگزاری فارس ارسال کرده، آورده است: آموزش مجازی به همه شکل‌های یاددهی و یادگیری اطلاق می‌شود که به شیوه الکترونیکی اجرا و پشتیبانی می‌شود که از لوازم ضروری این سبک از آموزش دسترسی به گوشی هوشمند، رایانه و اینترنت پرسرعت می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آغاز شیوع بیماری کرونا این سبک از آموزش، جایگزین سبک سنتی آموزشی شد، اینک سوال اساسی این است  آیا آموزش مجازی توانسته است همه اهداف اساسی تعلیم و تربیت مثل رشد تفکر خلاق، تعهد و مسؤولیت‌پذیری و مواردی از این نوع را محقق سازد؟

اگر روال آموزش‌های مجازی به همین منوال پیش برود، آیا می‌توان از آموزش دیدگان مجازی، انتظار فتح قله‌های علمی، فرهنگی و ...کشور را داشت؟

متعلمان مجازی کدام ابعاد آموزشی را از دست داده‌اند؟ آموزش‌های مجازی از چه ابزاری محروم‌اند؟ 

این‌ها همه سوالاتی است که ذهن دنیای جدید پس از کرونا را به خود مشغول کرده است.

تجربه آموزشی این چند ماه اخیر نشانگر این است که فرهنگ جدید یادگیری بدون حضور معلم و استاد نتوانسته است جای خود را بیابد و نیاز به رفع چالش‌های موجود دارد.

از چالش‌های مهم آموزش‌های مجازی می‌توان به عدم رشد تربیتی و پرورش شخصیتی اشاره کرد؛ قاعدتا تربیت در کنار تعلیم و پرورش در کنار آموزش مانند تکه‌هایی از یک پازل هستند که خروجی نظام آموزشی را تکمیل می‌کنند. 

در آموزش مجازی شاهد این هستیم که به علت عدم ارتباط چهره به چهره و عدم تاثیرپذیری اخلاقی متعلم از معلم و عدم شکل‌گیری فعالیت‌های اجتماعی و تشکیلاتی این پازل تکمیل نشده و نیمه اصلی آموزش شکل نمی‌گیرد.

مسئله ذکر شده صرفا مختص تعلیم شوندگان نیست.

در آموزش مجازی تولید محتوا توسط اساتید یک بار انجام می‌شود و هر ترم همان تکرار می‌شود، این مسئله به مرور فن سخنوری و اقناع سازی استاد را کاهش داده و با توجه به اینکه به چالش کشیدن استاد توسط دانشجو و جرقه‌های ذهنی که توسط دانشجو ایجاد می‌شود، کمرنگ شده است خود استاد و معلم هم از پرورش و رشد روز افزون باز می‌ماند.

کاهش مشارکت دانشجویان و دانش‌آموزان در کلاس‌های مجازی به دلیل عدم جذابیت‌های کافی، از دیگر چالش‌های آموزش مجازی محسوب می‌شود. 

فقدان درک متقابل و نبود امکان اعتراض به شرایط نامناسب آموزشی، نبود عوامل انگیزشی، نبود زمینه خلاقیت و طرح ایده‌های نو، ضعف دانش درباره فناوری و عدم اطلاع استاد از مجذوب شدن دانشجویان به درس از عواملی است که از رغبت دانشجویان به کلاس‌های مجازی کاسته و مشارکت آنها را پایین می‌آورد.

از دیگر چالش‌های اساسی کلاس‌های مجازی می‌توان به پیاده نشدن عدالت آموزشی اشاره کرد که بهره‌مند نبودن همه تعلیم دهندگان و تعلیم شوندگان از امکانات مورد نیاز یکسان از جمله گوشی هوشمند و رایانه و اینترنت پرسرعت از مصادیق مهم بی‌عدالتی محسوب می‌شود.

با همه چالش‌های سیستم آموزش مجازی، باید نواقص و چالش‌های سیستم حضوری چندین ساله را هم در نظر گرفت و در قبال آموزش مجازی مقداری خوش انصاف بود.  

 با تکیه بر شواهد موجود به نظر می‌رسد این سیستم تنها چاره نظام آموزش برای ادامه راه است و رفع چالش‌های موجود با بهبود کیفیت آموزشی به کمک روش‌های خلاقانه و بهبود زیر ساخت‌های لازم، تنها راهکار برای ادامه مسیر است. 

انتهای پیام/73002/ق

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش گوشی هوشمند فعال دانشجویی آموزش مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۱۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار‌های رفع چالش‌های ارزی فعالان اقتصادی بررسی شد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد مخبر در این جلسه با تاکید بر اینکه نجات اقتصادی کشور با مدیریت، منابع و خلاقیت مردم امکانپذیر است، تصریح کرد: اتاق بازرگانی و اتاق تعاون مهمترین تشکل‌های بخش خصوصی هستند که با آگاهی از وضعیت بازار و اقتصادی جامعه می‌توانند به حضور و مدیریت مردم در بخش اقتصادی کشور کمک شایان توجهی نمایند و دولت به دنبال آن است که با بهره گیری از توانایی‌های بخش خصوصی و اتاق‌ها در راستای تحقق شعار سال گام بردارد.

معاون اول رئیس جمهور افزود: اتاق‌ها و همچنین سایر تشکل‌ها فرصتی مهم برای تحقق شعار سال هستند که از ابتدای سال جاری بصورت سازمان یافته جلساتی با بخش خصوصی برگزار شده است و در این جلسات پیشنهادات و موانع برای حضور پررنگ فعالین اقتصادی و مردم در اداره اقتصاد کشور بررسی می‌شود.

وی با اشاره به مشارکت اتاق بازرگانی برای توسعه مهارت آموزی در دوره متوسطه دوم با کمک وزارت آموزش و پرورش افزود: طرح اتاق در این زمینه از جمله سفیران مهارت و آموزش مربیان فنی و حرفه‌ای در کارگاه‌ها و کارخانه‌های مرتبط با بخش خصوصی می‌تواند به تربیت نسلی ماهر و با امنیت شغلی کمک نماید.

مخبر اظهارکرد: در بسیاری از شهر‌ها تناسبی بین فارغ التحصیلان و نیاز‌های شغلی در آن منطقه وجود ندارد و در کنار آن نیز بسیاری از فارغ التحصیلان به دلیل عدم یادگیری مهارت‌های لازم در محیط‌های آموزشی آمادگی حضور در بازار کار را ندارند که دولت با همکاری بخش خصوصی به دنبال حل این مشکلات است.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه طرح ایجاد هنرستان‌ها در کنار کارگاه‌ها و کارخانه‌ها اقدامی بسیار مهم برای آموزش دانش آموزان و آشنایی با محیط کار واقعی است، تصریح کرد: برنامه مهارت افزایی اتاق بازرگانی در وزارت آموزش و پرورش و نیز در محیط‌های دانشگاهی با همکاری وزارت علوم توسعه یابد.

وی باقدردانی از تلاش‌های اتاق بازرگانی برای پیشگیری از مهاجرت نخبگان و فارغ التحصیلان دانشگاهی تاکید کرد: پیشنهادات و اقدامات اتاق برای بورسیه شدن نخبگان و فارغ التحصیلان و اطمینان از آینده شغلی آنان در کارخانه‌ها و بنگاه‌های بزرگ اقتصادی نقطه امیدی برای نسل جوان و کاهش نرخ بیکاری در بین فارغ التحصیلان دانشگاهی خواهد بود.

مخبر در خصوص رفع چالش‌های ارزی فعالان اقتصادی و راهکار‌های اتاق بازرگانی و دولت در این زمینه تصریح کرد: در این جلسه مقرر شد تا با همکاری بانک مرکزی و اتاق برای مدیریت ارز، رفع تنگنا‌ها و پوشش ریسک ارز در سریع‌ترین زمان ممکن کارگروه و تیمی تشکیل تا پیشنهادات عملیاتی در کوتاهترین زمان ممکن پیاده سازی شود.

معاون اول رئیس جمهور رسوب کالا در مبادی گمرکی را یکی از مهمترین دغدغه‌های دولت عنوان کرد و افزود: رویه کنونی در ثبت سفارش و تخصیص ارز باید تغییر یابد که اتاق بازرگانی به دلیل تجربیات گوناگون در واردات و صادرات کالا و همچنین تشکیل کمیته‌های تخصصی رسوب کالا در این اتاق پیشنهادات و راهکار‌های عملیاتی خود را به دولت ارائه نماید تا از تجربیات آنان در راستای جلوگیری از انبار شدن کالا‌ها در مبادی گمرکات کشور استفاده شود.

در این جلسه گزارشی از چگونگی مشارکت اتاق بازرگانی برای توسعه مهارت آموزی در دوره متوسط دوم با همکاری بین اتاق و دولت ارائه و ضرورت‌های منافع ارتقای نظام مهارت آموزی در هنرستان‌ها برای بخش خصوصی، دولت و دانش آموزان و خانواده‌ها بررسی شد.

طبق این گزارش پیشنهاد شد، کارگروه مشترکی با حضور سازمان مالیاتی، وزارتخانه‌های اقتصاد و آموزش و پرورش و اتاق بازرگانی، ظرفیت‌های موجود در قانون برای گسترش مشارکت بخش خصوصی در توسعه آموزش‌های مهارتی در مقطع آموزش متوسطه دوم تشکیل شود.

همچنین طرح ملی سفیران مهارت برای اطلاع رسانی عمومی و جلب مشارکت بخش خصوصی در توسعه هنرستان‌های کشور با پیشنهاد اتاق مبنی بر همایش ملی «سفیران مهارت» توسط وزارت آموزش و پرورش بررسی  و برگزار شود و همچنین در صورت موافقت در کارگروه مشترکی آموزش‌های ضمن خدمت به مربیان فنی و حرفه‌ای بصورت عملی و حضور در کارخانه‌ها ارائه گردد.

در ادامه نیز راهکار‌های اتاق بارزگانی در خصوص حل مسئله مهاجرت نخبگان و فارغ التحصیلان ارائه شد که اتاق بازرگانی از همکاری و مشارکت با وزارت علوم و ایجاد برنامه‌ای مدون برای بورسیه کردن فارغ التحصیلان و نخبگان از زمان تحصیل برای اطمینان از آینده شغلی جوانان خبر داد که با همکاری و هماهنگی‌های انجام شده تا اواسط سال جاری پیاده و عملیاتی شود.

رفع چالش‌های ارزی فعالان اقتصادی در راستای تحقق رشد صادرات ۳۳ درصدی نیز گزارش دیگر این جلسه بود که طبق آن برای تحقق اهداف رشد صادراتی و تولیدی کشور در چهار محور مدیریت بازار ارز، رفع چالش‌های ارزی صادرکنندگان، رفع تنگنا‌های ارزی وارد کنندگان و پوشش ریسک نوسانات نرخ ارز بحث، بررسی و تصمیم گیری و مقرر شد تا این راهکار‌ها در بانک مرکزی بررسی و اجرایی شود.

این سومین جلسه مخبر با فعالان بخش خصوصی از ابتدای سال ۱۴۰۳ بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دینِ انسانیت در حال فراگیر شدن است
  • توسعه گردشگری نیازمند توجه به آموزش اصولی است/نبود برنامه ریزی چالش بزرگ گردشگری
  • تقدیر از مقام شامخ معلم و استاد به مناسبت دهه سرآمدی آموزش
  • آموزش و پرورش پله اول حفظ حجاب
  • یاد گرفتن زبان انگلیسی باید در چه سنی انجام شود؟
  • ارتقای سطح کیفی آموزش به دانشجویان با تبیین اهمیت یادگیری عمیق
  • کشف کارگاه جعل مدرک تحصیلی در غرب کشور
  • بررسی راهکارهای رفع چالش های ارزی فعالان اقتصادی
  • راهکارهای رفع چالش های ارزی فعالان اقتصادی بررسی شد
  • راهکار‌های رفع چالش‌های ارزی فعالان اقتصادی بررسی شد