Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-25@17:53:36 GMT

چرا طرح‌های پیش‌فروش خودرو با هجوم روبرو می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۱۱۸۱۴

چرا طرح‌های پیش‌فروش خودرو با هجوم روبرو می‌شود؟

فرارو نوشت: سود سه برابری در سه ماه همان‌چیزی است که خریداران خودرو را برای شرکت در طرح‌های فروش فوق‌العاده جذب می‌کند. کسی بدش نمی‌آید یک خودرو را با یک سوم قیمت بازار بخرد. حتی اگر نتواند تا یک سال آن را بفروشد، اما باز هم این موضوع از جذابیت سود سه برابری کم نمی‌کند. شاید همین موضوع باعث شده باشد در طرح فروش هشت هزار خودرو، حدود دو میلیون و ۱۰۰ هزار نفر ثبت نام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شانس هر کدام از ثبت‌نام کنندگان در طرح‌های فروش فوق‌العاده عموما کمتر از یک دهم درصد است.

سایپا در طرح‌های فروش فوق‌العاده عموما همه محصولات خود را در فهرست فروش جا می‌دهد. تیبا صندوق‌دار، تیبا ۲ و ساینا در کنار وانت پراید، زامیاد و پادرا، محصولاتی هستند که سایپا در طرح‌های فروش فوق‌العاده می‌فروشد و قیمت آن‌ها در بازار حدود دو برابر قیمت کارخانه است. از طرف دیگر ایران خودرو در هرکدام از طرح‌های فروش فوق‌العاده، سراغ یک سری از محصولات می‌رود. برای مثال در طرحی که روز یکشنبه قرعه‌کشی آن انجام شد، پژو پارس بنزینی، پژو ۲۰۶ صندوق‌دار، پژو ۲۰۷ دنده‌ای و سمند ال ایکس در فهرست فروش قرار داشتند.

در طرح قبلی هم وانت آریسان، رانا پلاس و سورن پلاس فروخته شدند. شاید پای پژو ۲۰۶ تیپ ۲ و تیپ ۵ هم در طرح بعدی فروش فوق‌العاده به سایت ایران خودرو باز شود. این محصولات در بازار بین ۷۰ تا ۲۰۰ درصد گران‌تر از قیمت مصوب کارخانه فروخته می‌شوند و بعضا اختلاف آن‌ها در بازار آزاد به ۲۴۰ میلیون تومان می‌رسد. در طرح‌های فروش فوق‌العاده کل مبلغ خودرو بعد از قرعه‌کشی دریافت و بعد از سه ماه خودرو تحویل مشتری داده می‌شود. فروش این خودرو‌ها تا یک سال امکان‌پذیر نخواهد بود.

پژو پارس؛ اختلاف ۱۶۶ درصدی

ایران خودرو در آخرین طرح فروش فوق‌العاده محصولات خود، پژو پارس بنزینی را با قیمت مصوب یعنی ۹۷ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان عرضه کرده است. همین خودرو در بازار آزاد با قیمت ۲۶۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود و می‌توان گفت پژو پارس از در کارخانه تا دم نمایشگاه حدود ۱۶۲ میلیون تومان اختلاف قیمت دارد. شاید فکر کنید این رقم بزرگی است، اما در بین محصولات ایران خودرو می‌توان اختلاف بیشتر هم پیدا کرد. پژو پارس در بازار آزاد حدود ۱۶۶ درصد گران‌تر از قیمت مصوب کارخانه فروخته می‌شود.

پژو ۲۰۶ تیپ ۲؛ اختلاف ۱۷۲ درصدی

ایران خودرو در دو طرح آخر فروش فوق‌العاده سراغ عرضه پژو ۲۰۶ تیپ ۲ نرفته، اما برای این مدل هم شاهد اختلاف زیادی بین قیمت کارخانه و بازار هستیم. ممکن است در طرح‌های آینده فروش فوری، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ با قیمت مصوب یعنی ۸۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان فروخته شود. این روز‌ها نمایشگاه‌دار‌ها و دلالان بازار آزاد خودرو، پژو ۲۰۶ تیپ ۲ را ۲۴۱ میلیون تومان قیمت‌گذاری می‌کنند و این مورد نشان از اختلاف ۱۷۲ درصدی و نزدیک به ۲.۷ برابری بین قیمت بازار و کارخانه دارد.

پژو ۲۰۶ تیپ ۵؛ اختلاف ۱۹۲ درصدی

قیمت مصوب کارخانه برای پژو ۲۰۶ تیپ ۵ حدود ۱۰۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است و اگر دنبال همین خودرو در بازار آزاد و بین نمایشگاه‌ها بگردید، احتمالا با قیمتی حدود ۳۰۶ میلیون تومان مواجه خواهید شد. این خودرو در دو طرح آخر فروش فوری عرضه نشده و احتمال دارد در طرح بعدی به فهرست محصولات ایران خودرو برای فروش فوری اضافه شود. کسانی که بتوانند پژو ۲۰۶ تیپ ۵ را از کارخانه بخرند، حدود ۲۰۱ میلیون تومان صرفه‌جویی خواهند کرد. چراکه اختلاف قیمت کارخانه و بازار برای این محصول حدود ۱۹۲ درصد است.

پژو ۲۰۶ صندوق‌دار؛ اختلاف ۱۸۰ درصدی

سود ۱۸۰ درصدی نصیب کسانی می‌شود که از مراسم قرعه‌کشی طرح فروش فوری ایران خودرو برای پژو ۲۰۶ صندوق‌دار سربلند بیرون بیایند. این مدل در طرح فروش فوری با تحویل سه ماهه بر اساس قیمت مصوب یعنی ۱۰۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و تقریبا هم‌قیمت با پژو ۲۰۶ تیپ ۵ عرضه شده است. با این تفاوت که قیمت پژو ۲۰۶ صندوق‌دار در بازار آزاد کمی ارزان‌تر و حدود ۲۹۲ میلیون تومان است. این مورد نشان می‌دهد قیمت پژو ۲۰۶ صندوق‌دار از کارخانه تا بازار آزاد حدود ۱۸۷ میلیون تومان اختلاف دارد.

پژو ۲۰۷ دنده‌ای؛ اختلاف ۲۰۰ درصدی

یکی دیگر از محصولات عرضه شده در آخرین طرح فروش فوری محصولات ایران خودرو پژو ۲۰۷ دنده‌ای است که قیمت مصوب کارخانه برای آن ۱۲۱ میلیون تومان است. پژو ۲۰۷ کلاس‌های مختلفی دارد و در بازار آزاد بین ۳۳۵ تا ۴۷۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری می‌شود، اما آن مدلی که ایران خودرو در طرح فروش فوری عرضه کرده، فرمان هیدرولیک و کروز کنترل دارد و قیمتش در بازار آزاد حدود ۳۶۰ میلیون تومان در نظر گرفته می‌شود. پژو ۲۰۷ بیشترین اختلاف را از کارخانه تا بازار دارد و تقریبا سه برابر قیمت کارخانه در بازار فروخته می‌شود.

سمند ال ایکس؛ اختلاف ۱۳۰ درصدی

قیمت در نظر گرفته شده برای سمند ال ایکس در طرح فروش فوری محصولات ایران خودرو حدود ۹۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است. همین خودرو در بازار آزاد حدود ۱۳۰ درصد گران‌تر و با قیمت ۲۱۶ میلیون تومان فروخته می‌شود. هرچند اختلاف قیمت بازار و کارخانه برای سمند ال‌ایکس کمتر از دیگر محصولات ایران خودرو است، اما همین اختلاف می‌تواند سود ۱۲۲ میلیونی برای دلال‌ها داشته باشد. البته آن‌ها باید برای فروش خودروشان حداقل یک سال صبر کنند. چراکه در طرح فروش فوری یا فوق‌العاده، تا یک سال سند خودرو در رهن کارخانه باقی می‌ماند.

رانا پلاس؛ اختلاف ۷۱ درصدی

کمترین اختلاف بین قیمت مصوب کارخانه و قیمت بازار آزاد برای رانا پلاس است. نمایشگاه‌دار‌ها اعتقاد دارند این خودرو مشتری کمتری در بازار دارد و برای همین شاهد اختلاف ۷۱ درصدی قیمت آزاد این خودرو با قیمت مصوب کارخانه هستیم. رانا پلاس در طرح فروش فوری قبلی حدود ۱۴۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان فروخته شد و قیمت آن در بازار آزاد تقریبا ۲۴۷ میلیون تومان است. با این اینکه رانا پلاس کمترین اختلاف را بین بازار و کارخانه دارد، اما همچنان خرید آن از کارخانه حدود ۱۰۲ میلیون تومان صرفه اقتصادی دارد.

سورن پلاس؛ اختلاف ۹۰ درصدی

کسانی که در طرح فروش فوری ایران خودرو موفق به خرید سورن پلاس شدند، حدود ۱۳۲ میلیون تومان برد کردند. قیمت این محصول در بازار آزاد حدود ۲۸۰ میلیون تومان است و در طرح قبلی فروش فوری، با قیمت مصوب ۱۴۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی فروخته شد. این دو قیمت اختلاف ۹۰ درصدی دارند که نشان می‌دهد سورن پلاس در بازار نزدیک به دو برابر قیمت کارخانه فروخته می‌شود. هرچند، این رقم نسبت به اختلاف نجومی دیگر محصولات ایران خودرو کمتر است.

تیبا صندوق‌دار؛ اختلاف ۱۲۰ درصدی

در آخرین طرح فروش فوری محصولات سایپا، تیبا صندوق‌دار با تحویل سه ماهه حدود ۷۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شده است. اگر از در کارخانه خارج شوید و به بازار آزاد بیایید و سراغ تیبا صندوق‌دار را از نمایشگاه‌دار‌ها بگیرید، احتمالا با قیمتی حدود ۱۵۶ میلیون تومان روبرو خواهید شد. تقریبا می‌توان گفت تیبا صندوق‌دار در بازار ۱۲۰ درصد گران‌تر از کارخانه خرید و فروش می‌شود و شاهد اختلاف ۸۵ میلیون تومانی برای تیبا صندوق‌دار از کارخانه تا بازار هستیم.

تیبا ۲؛ اختلاف ۱۱۸ درصدی

اختلاف قیمت کارخانه و بازار برای تیبا ۲ و تیبا صندوق‌دار تقریبا یکسان است. هر دو آن‌ها در بازار حدود ۱۲۰ درصد گران‌تر و تقریبا ۲.۲ برابر قیمت کارخانه خرید و فروش می‌شوند. با این تفاوت که تیبا ۲ در بازار حدود ۱۴ میلیون تومان گران‌تر مدل صندوق‌دار است. نمایشگاه‌دار‌ها و فعالان بازار آزاد خودرو تیبا ۲ را ۱۷۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری می‌کنند. در طرف مقابل سایپا در طرح فروش فوری محصولات خود که ثبت‌نام آن دیروز به پایان رسید، تیبا ۲ را با قیمت ۷۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان عرضه کرد. تیبا ۲ از در کارخانه تا بازار آزاد حدود ۹۲ میلیون تومان اختلاف قیمت دارد.

ساینا؛ اختلاف ۱۲۷ درصدی

ساینا در بین خودرو‌های سواری سایپا، بیشترین اختلاف را از کارخانه تا بازار آزاد شاهد است. سایپا این محصول را در طرح‌های فروش فوری با قیمت ۷۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان می‌فروشد و همین مدل در بازار آزاد تقریبا ۱۷۳ میلیون تومان قیمت‌گذاری می‌شود. این یعنی ساینا در بازار تقریبا ۱۲۷ درصد گران‌تر است. اختلاف قیمت ساینا از کارخانه تا بازار تقریبا به ۹۷ میلیون تومان می‌رسد. جالب اینجاست که تیبا ۲ در کارخانه گران‌تر از ساینا و در بازار ارزان‌تر از ساینا خرید و فروش می‌شود.

منبع: الف

کلیدواژه: میلیون تومان قیمت گذاری طرح های فروش فوق العاده میلیون و ۸۰۰ هزار تومان طرح فروش فوری محصولات محصولات ایران خودرو کارخانه تا بازار برابر قیمت کارخانه بازار آزاد حدود قیمت مصوب کارخانه پژو ۲۰۶ صندوق دار میلیون تومان طرح فروش فوری نمایشگاه دار ها بازار آزاد ایران خودرو تیبا صندوق دار خرید و فروش فروخته می شود پژو ۲۰۶ تیپ ۲ پژو ۲۰۶ تیپ ۵ قیمت مصوب درصد گران تر سمند ال ایکس اختلاف قیمت قیمت بازار گران تر رانا پلاس سورن پلاس پژو پارس پژو ۲۰۷ تیبا ۲ یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۱۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌فروش محصول جدید سایپا بدون تعیین قیمت کارخانه

فرارو- پیش‌فروش سهند سایپا در سال جدید بدون تعیین قیمت نهایی کارخانه استارت خورد.

به گزارش فرارو؛ طرح جایگزینی محصولات سایپا اردیبهشت امسال درحالی آغاز شد که چشم‌انتظاران ساینا S برای صاحب خودرو شدن، راهی جز انتخاب سهند S ندارند. سهند S سایپا که ذاتا فیس‌لیفتی از خود سایناست، مثل اغلب مدل‌های تولیدی سایپا در سال‌های اخیر با پیشرانه X۲۰۰ و موتور ۱.۵ لیتری راهی بازار می‌شود و طبق قرائن‌وشواهد باید منتظر عددی نزدیک ۴۵۰ میلیون به‌عنوان قیمت تمام شده آن در کارخانه باشیم.

سهند S؛ مشخصات فنی

سهند جزو محصولات جدید سایپاست و حالا قرار است بعد از اطلس که فیس‌لیف کوییک به‌حساب می‌آمد، روانه بازار شود. سهند سایپا البته خودش از نظر شکل و قیافه تداعی‌کننده سایناست و خیلی‌ها محصول جدید سایپا را حاصل بازنگری و تغییر چهره همان ساینا می‌دانند.

سهند S مثل اغلب مدل‌های تولیدی سایپا در سال‌های اخیر، برمبنای پلتفرم قدیمی X۲۰۰ طراحی شده است. یعنی همان پلتفرمی که از آن در طراحی تیبا، کوییک، ساینا و ... وجود داشته.

سهند S بدون هیچ تغییر چشمگیری در بخش فنی به سبد محصولات سایپا اضافه می‌شود. پیشرانه ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی M۱۵GSI تفاوت آنچنانی با پیشرانه ساینا S ندارد و حداکثر قدرت و نهایت گشتاور خروجی موتور به‌ترتیب از اعداد ۹۰ و ۱۳۷ فراتر نمی‌رود.

سهند S که تیپ پایه این خانواده است، نیروی تولید موتور را به کمک جعبه‌دنده پنج سرعته به چرخ‌ها منتقل می‌کند و در فهرست امکانات رفاهی آن، چیز‌هایی مثل فرمان هیدرولیک، چراغ روشنایی روز، سنسور نور، سنسور پارک عقب، رینگ فولادی، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی، سنسور پایش فشار باد تایرها، تهویه الکتریکی دستی، تریم داخلی پارچه ای، دو کیسه هوا و… به‌چشم می‌خورد.

پیش‌فروش سهند بدون تعیین قیمت کارخانه

سهند سایپا برای دومین مرتبه در ماه‌های گذشته بدون تعیین قیمت نهایی در کارخانه پیش‌فروش می‌شود. بار اول نیمه اسفند پارسال پیش‌فروش سهند S کلید خورد و حالا برای دومین مرتبه در ماه‌های اخیر آماده عرضه محصول جدید سایپا می‌شویم.

سهند S با این وجود در هر دو مرحله بدون تعیین قیمت نهایی کارخانه در دسترس متقاضیان سامانه یکپارچه قرار می‌گیرد و متقاضیان آن باید رقمی را به‌عنوان قیمت علی‌الحساب به حساب سایپا واریز کنند.

قیمت سهند S در طرح پیش‌فروش سایپا به‌شکل علی‌الحساب ۲۳۱ میلیون تومان درنظر گرفته شده که همین عدد به‌معنی افزایش هفت قیمت علی‌الحساب سهند در طرح پیش‌فروش سایپاست. چون متقاضیانی که نیمه اسفند پارسال برای خرید سهند اقدام کردند، متحمل هزینه ۲۲۴ میلیون تومانی شدند.

پیش‌فروش سهند سایپا البته فقط مختص متقاضیانی است که قبلا در سامانه یکپارچه فرصت خرید ساینا S تیپ DA را داشتند، اما الان تنها گزینه پیش‌روی سایپا برای این دسته از متقاضیان، فقط سهند s است. با همه این حرف‌ها می‌شود از جدول محصولات حاضر در طرح پیش‌فروش سایپا به قیمت تقریبی سهند S در کارخانه پی ببریم.

قیمت سهند S در کارخانه به ۴۵۰ میلیون می‌رسد

قیمت سهند S در کارخانه، احتمالا چیزی نزدیک ۴۵۰ میلیون تومان تعیین می‌شود.

پیش‌فروش محصولات سایپا در اولین روز‌های اردیبهشت امسال درحالی آغاز شده که تقریبا چیزی نزدیک نیمی از قیمت تمام‌شده آنها، تحت‌عنوان قیمت علی‌الحساب از متقاضیان دریافت می‌شود.

اطلس G یکی از همین مدل‌هاست و اتفاقا مثل سهند، جزو محصولات جدید نارنجی‌پوشان محسوب می‌شود. قیت اطلس G در کارخانه به‌شکل قطعی حول‌وحوش ۴۰۰ میلیون تومان است، اما در قالب طرح پیش‌فروش اردیبهشت سایپا، متقاضیان باید در همان مرحله اول ۲۰۲ میلیون تومان به‌عنوان مبلغ علی‌الحساب واریز کنند.

کوییک GX نیز که در کارخانه یکی از ارزان‌ترین گزینه‌هاست و نزدیک ۳۵۹ میلیون ارزش دارد، با قیمت ۱۸۴ میلیون تومان به‌شکل علی‌الحساب فروخته می‌شود.

قیمت سهند S در کارخانه احتمالا طبق همین فرمول حدود ۴۵۰ میلیون خواهد بود، اما فعلا رقم درخواستی سایپا از خریداران سهند S دقیقا ۲۳۱ میلیون تومان تعیین شده است. بدنیست بدایند موعد تحویل سهند S در طرح فروش اردیبهشت امسال، بین مهر تا هفته چهارم اسفند خواهد بود.

دیگر خبرها

  • سرنوشت عجیب یک وعده رییسی/ اختلاف قیمت کوییک ۱۳ برابر شد! + اینفوگرافیک
  • فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید؛ وگرنه با خروج سنگین سرمایه روبرو می شوید
  • قیمت روز خودرو صفر داخلی در کارخانه و بازار آزاد (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳)+جدول
  • افت قیمت در اغلب خودروهای داخلی و مونتاژی + جدول
  • ادامه روند نزولی قیمت خودرو در بازار؛کدام خودرو ۴۰ میلیون تومان ارزان شد؟ | جدول قیمت ها
  • قیمت خودرو امروز ۵ اردیبهشت +جدول
  • پیش‌فروش محصول جدید سایپا بدون تعیین قیمت کارخانه
  • قیمت «ریرا» چقدر است؟ «ریرا» دقیقا کی عرضه می‌شود؟
  • قیمت خودرو امروز ۴ اردیبهشت+ جدول
  • ساینا، کوئیک،دنا پلاس و تارا اتوماتیک ارزان شدند؛ قیمت خودروهای مونتاژی چقدر پایین آمد؟ | جدول قیمت ها