Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: یکی از نکات مهم در روند انتخابات آمریکا موضوع الکترال کالج (مجمع انتخابگرها) است و اهمیت این مجمع به حدی است که فرد پیروز انتخابات را تعیین می کند و در برخی موارد شاهد بوده ایم که انتخاب این مجمع با رای مردم آمریکا متفاوت بوده است.

اما الکترال کالج چیست؟

سیستم انتخاب رئیس جمهور در آمریکا که بر اساس آرای الکترال (کالج انتخاباتی / مجمع انتخابگرها / انتخاب کنندگان) طراحی شده، سیستمی غیر مستقیم، گاه شگفتی آفرین، غیرعادلانه و در نهایت پیچیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غیرعادلانه از این نظر که الزاماً منعکس کننده آرای اکثریت نیست.

پیش بینی که در ماه جولای بر اساس میزان کمک های انتخاباتی جمع آوری شده از ایالت ها در خصوص آرای الکترال انجام شده است

الکترال کالج در حقیقت مرحله ماقبل نهایی (pre-final) از روند طولانی انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا محسوب می‌شود. انتخابات ریاست‌جمهوری در ایالات متحده آمریکا به صورت دو مرحله‌ای انجام می‌شود. مردم در روز انتخابات اگر چه اسم نامزدهای ریاست‌جمهور را در برگه‌های اخذ رأی می‌نویسند، اما در عمل مجمع انتخابگرها به‌طور مستقیم رئیس‌جمهور و معاون او را انتخاب می‌کنند. به این معنی که رأی‌دهندگان هر ایالت گزینش‌گران رئیس‌جمهور (electors) را انتخاب می‌کنند و آن‌ها بعداً رئیس‌جمهور را انتخاب می‌کنند. در موارد بسیار نادر این امکان وجود دارد که رأی‌دهندگان در برگه اخذ رأی به نامزدی رأی بدهند ولی گزینش‌گران منتخب آن‌ها شخص دیگری را رئیس‌جمهور کنند.

تاکنون پنج مرتبه (۱۸۲۴، ۱۸۷۶، ۱۸۸۸، ۲۰۰۰ و ۲۰۱۶) برنده بیشترین آرای مردمی با پیروز نهایی انتخابات متفاوت بوده است. آخرین مرتبه در سال ۲۰۱۶ اتفاق افتاد که با وجود آن‌که بیشتر رای‌دهندگان به هیلاری کلینتون نامزد دموکرات رأی دادند و او سه میلیون رای بیشتری نسبت به دونالد ترامپ نامزد جمهوری‌خواه کسب کرد، اما دونالد ترامپ با کسب اکثریت آرای الکترال پیروز انتخابات شد.

اعضای مجمع انتخاب کنندگان چه کسانی هستند؟

هر یک از ایالت های آمریکا برای خود تعداد معینی عضو در مجمع انتخاب کنندگان دارد که به طور ساده باید گفت هر ایالت به تعداد نمایندگی که در سنا و مجلس نمایندگان دارد، به همان تعداد نیز در الکترال کالج نماینده دارد بر همین اساس وزن هر ایالت با ایالت دیگر در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا متفاوت است و آرای برخی ایالت ها از آرای ایالت های دیگر اهمیت بیشتری دارد که به آنها ایالت های کلیدی می گویند.

نمودار الکترالی که برای انتخابات سال جاری بر اساس میزان آرای الکترال ۲۰۱۶ ترسیم شده است

در مجموع ۵۳۸ رای الکترال برای ۵۰ ایالت به علاوه ناحیه کلمبیا (شامل پایتخت آمریکا یعنی واشنگتن دی سی) وجود دارد که برنده انتخابات باید ۲۷۰ رای الکترال (نصف به علاوه یک ۵۳۸ رای) را از آن خود کند.

به طور مثال، ایالت کالیفرنیا ۵۵ رای الکترال و وایومینگ ۳ رای الکترال را به خود اختصاص می‌دهد. در اکثریت قریب به اتفاق ایالات (به جز دو ایالت) اگر انتخابگرهای یک کاندیدا رای بیشتری بیاورند تمام آراء الکترال آن ایالت را از آن خود می کنند. مثلاً در سال ۲۰۰۰ «جورج دبلیو بوش» از مجموع ۶ میلیون رای داده شده در فلوریدا با اختلاف فقط ۱۷۵۴ رای توانست هر ۲۵ رای الکترال فلوریدا را ببرد و با همین نتیجه راهی کاخ سفید شود. همین مکانیزم نیز باعث پیروزی دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ شد.

کد خبر 5053111 عبدالحمید بیاتی

منبع: مهر

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 الکترال کالج جو بایدن دونالد ترامپ ایالات متحده امریکا رژیم صهیونیستی عراق انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 دونالد ترامپ فلسطین ویروس کرونا عربستان سعودی ایران ترکیه روسیه عادی سازی روابط با اسرائیل مناقشه قره باغ لبنان آرای الکترال الکترال کالج رای الکترال ریاست جمهور مجمع انتخاب رئیس جمهور ایالت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۲۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روابط ما با آمریکا به نقطه حساسی رسیده است

به گزارش همشهری آنلاین،‌ خبرگزاری عراق در این باره اعلام کرد که «محمد شیاع السودانی» امروز با «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا در کاخ سفید دیدار و رایزنی کرد.

السودانی در جریان این دیدار گفت: سفر من به ایالات متحده پس از یک برهه حساس انجام می‌شود و اهمیت روابط بین دو طرف را نشان می‌دهد.

وی افزود: روابط آمریکا و عراق به نقطه عطف مهمی رسیده است و ما قصد داریم درباره مشارکت گفت‌وگو کنیم.

السودانی اعلام کرد: ما در حال تلاش برای حرکت از یک رابطه نظامی به مشارکت کامل با آمریکا هستیم و دیدگاه‌های آمریکا و عراق ممکن است در مورد آنچه در منطقه اتفاق می‌افتد، متفاوت باشد.

بایدن نیز در این دیدار اظهار داشت: عراق و آمریکا با یکدیگر همکاری می‌کنند تا داعش تروریست را شکست دهند.

بایدن مدعی شد: مصمم هستیم تا از گسترش درگیری در خاورمیانه اجتناب کنیم.

بیشتر منابع رسانه‌ای اعلام کرده بودند که بایدن برای گفت‌وگو در زمینه تنش‌های ناشی از جنگ غزه، پاسخ تنبیهی ایران به رژیم صهیونیستی و نیز موضوع خارج کردن نیروهای آمریکایی از عراق میزبان نخست‌وزیر عراق خواهد بود.

در این سفر یک هیات دولتی و پارلمانی شامل وزرا، نمایندگان پارلمان، مشاوران و نمایندگانی از بخش‌های خصوصی و صنعتگران متخصص، السودانی را همراهی می‌کنند و مذاکرات گسترده‌ای را با مقامات آمریکایی درخصوص روابط دوجانبه، پرونده‌های اقتصادی، مالی، تجاری، امنیتی علاوه بر آموزش، فرهنگ و سایر بخش‌ها خواهند داشت. همچنین قراردادهای سرمایه گذاری با شرکت‌های بزرگ امریکایی امضا خواهد شد.

در جریان این سفر همچنین نخستین نشست کمیته عالی هماهنگی مشترک با هدف پیشبرد توافقنامه چارچوب استراتژیک در محورهای انرژی، همکاری بانکی و مالی، حمل و نقل، مبارزه با فساد، استرداد اموال عراق، بخش تجارت، آموزش و فرهنگ برگزار خواهد شد.

کد خبر 844841 منبع: ایرنا برچسب‌ها خبر ویژه ایالات متحده آمریکا عراق جوزف بایدن

دیگر خبرها

  • آمریکا به بهانه حمایت از مخالفان مادورو تحریم‌های نفتی ونزوئلا را تمدید می‌کند
  • استعفای «پریدر» از سرپرستی شطرنج
  • انتخابات ترای اتلون| حججی رئیس فدراسیون شد/ کنایه‌های جدی گودرزی به احمد نامنی
  • شادی پریدر از سرپرستی فدراسیون شطرنج استعفا داد
  • فیلم‌های دوهفته کارگردانان کن اعلام شد
  • تشدید تنش با ایران به نفع آمریکا و اسرائیل نیست
  • اعلام فیلم‌های دوهفته کارگردانان جشنواره کن
  • جدیدترین جهت گیری پنتاگون درباره حمله ایران
  • وزیر دفاع آمریکا: ایالات متحده به دنبال تشدید تنش نیست
  • روابط ما با آمریکا به نقطه حساسی رسیده است