Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-24@18:55:20 GMT

خدمت مقدس / جستاری بر انجام وظیفه اجباری

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۱۳۷۰۸

خدمت مقدس / جستاری بر انجام وظیفه اجباری

افزایش مدت زمان سربازی در این وضعیت اقتصادی ادامه اشتباهات گذشته است، امری اجباری و مقدس که آینده جوانان، میانگین سن ازدواج و موارد دیگری را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

*گوشه و کنار نشریات، محمدحسین ابراهیم خانی: وقتی بحث ۲۴ ماهه شدن سربازی داغ شد، دوباره داغ دل منتقدان اساسی این شیوه خدمت به کشور هم تازه‌تر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
۲۴ ماه از عمر و بهترین لحظات زندگی جوانان ایرانی باید صرف «خدمت مقدسی» شود که نه آن چنانی که باید برای کشور بازدهی دارد، و نه جوانان از آن بهره چندانی می‌برد.   ۲ سالی که حاصلش برای اغلب جوان‌ها عقب افتادن از کار و درس و زندگی است، اما نتیجه نهایی آن یک مدرک است: «پایان خدمت»! مدرکی که به این ممنوع الفعالیت بودن اجتماعی شان، تا حدی، پایان می‌بخشد، تا بتوانند در اجتماع با خیال راحت تری حضور پیدا کنند، اما اینکه چه اجتماعی و چه اقتصادی منتظر آن هاست، بماند. کمی بیشتر در این ۲ سال بیندیشیم؛ این گذر عمر برای «خدمت نظامی» به کشور به چه قیمتی است؟ می‌دانیم که هیچ چیزی جایگزین زمان، که طلای واقعیست، نمی‌گیرد؛ آن هم چه زمانی، جوانی که ضریب هر سال آن با چندین سال از اواخر عمر برابری می‌کند. آن طور که پیداست حالا حالا هم نمی‌شود به برداشته شدن کلی این نوع سربازی و خدمت نظامی که تقریبا از ۹۰ سال پیش تا کنون تغییر چندانی پیدا نکرده، دل بست. دانشجویی که کشور برای دانشجو شدنش ۱۲ سال هزینه آموزش و پروش و حدود ۲ تا ۷ سال هم هزینه آموزش عالی او کرده، حالا وارد محیط بیگانه با علمی می‌شود که دیگر نه این همه تحصیل علمش به دردش می‌خورد، بلکه باری هم بر دوشش است، مدام با خود می‌پرسد: برای چه اینجا هستم؟! به عنوان مثال به جوانی فکر کنید که زمانی آموزش برنامه نویسی دغدغه روز و شبش بود، حالا، اما باید ۲۴ ماه به دور از ساده‌ترین ابزار‌ها برای برنامه نویسی قرار می‌گیرد؛ در نظر بگیرید که بعد از ۲۴ ماه چقدر باید دوباره تلاش کند تا تازه به جایگاه قبلی خود، یعنی آن زمانی که تازه می‌خواست برای خدمت نظامی به کشور اعزام شود، برسد.   از عدم شایسته سالاری در شیوه اجرای سربازی گفتیم. ۲ سال خدمتی که برای جوان تحصیل کرده ما می‌تواند به عنوان نقطه قوتی، حداقل از نظر افزایش و پیوستگی تجربه علمی و عملی او باشد، و همینطور به چرخیدن چرخ‌های صنعت و اقتصاد و علم کشور هم کمک کند، حالا به آموزش نظامی تبدیل شده که بازدهی آن پایین و برای حتی برای آینده سربازان هم کم فایده است. این یعنی نیروی انسانی که هدر می‌رود. معلوم نیست با این روند نزولی رشد جمعیت ایران ما، مسئولین امر کی به فکر استفاده صحیح از منابع انسانی این کشور می‌افتند.
در این دو ستون درباره یکی از بنیادی‌ترین مشکلات سربازی گفتیم: از نحوه اجرای آن. اما مشکلات سربازی کم نیستند؛ از ماهیت و هدف اینگونه خدمت نظامی و راه رسیدن به آن هدف تا اینکه چرا –با همین وضع سربازی که الان داریم- تنها ۱۳درصد حقوق مصوب شده به سربازان پرداخت می‌شود و ساعت ها، روز‌ها و ماه‌هایی که با لحظه شماری جوانان وطن هدر می‌روند، تا ۲۴ ماه به سر برسد!   نشریه ضربان، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، شماره ‌ششم

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نشریات دانشجویی سربازی خدمت سربازی خدمت نظامی ۲۴ ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۳۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند

نرجس خاتون اسعدی خلیلی درباره اقدامات انجام شده در خصوص زنان سرپرست خانوار گفت: سازمان بهزیستی کشور به موجب ماده واحده لایحه قانونی راجع به تشکیل سازمان مصوب سال ۵۹ شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران، در جهت تحقق مفاد اصول ۲۱ و ۲۹ قانون اساسی تشکیل شد. یکی از اهداف اصلی این سازمان با عنایت به مفاد قانون تأمین زنان و کودکان بی‌سرپرست مصوب ۱۳۷۱، حمایت و توانمندسازی خانواده‌های دارای سرپرست زن و نیازمند است.

به گزارش مهر، مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور گفت: در این راستا، دفتر امور خانواده و بانوان معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور متولی ارائه خدمات، حمایت‌های اجتماعی و همچنین مداخلات به هنگام، مناسب و در دسترس مددکاری اجتماعی به بانوان سرپرست خانوار و دارای فرزند چندقلو است تا ضمن توانمندسازی آنان در تحقق اهدافی، چون ارتقا سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی در کشور گام بردارد.

۲۷۸ هزار خانوار بانو سرپرست تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر حدود ۲۷۸۰۰۰ خانوار بانو سرپرست تحت پوشش این سازمان هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد ۲۷۸۰۰۰ خانوار زن سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان هستند، تصریح کرد: این خانوار‌ها از مستمری ماهیانه برخوردار هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌گردند. به طور متوسط سالانه حدود ۲۰ درصد به تعداد بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش اضافه می‌گردد.

اسعدی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲، حدود ۳۵ هزار خانواده واجد شرایط پشت نوبت، در راستای سیاست پذیرش افراد پشت نوبت و حذف صف انتظار، تحت پوشش سازمان قرار گرفته‌اند و بر حسب نیاز و شرایط ایشان از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند شده‌اند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره تأمین مسکن زنان سرپرست خانوار گفت: یکی از اقدامات سازمان بهزیستی، پرداخت کمک هزینه تأمین ودیعه مسکن است که با توجه به افزایش تورم و افزایش هزینه‌های تأمین مسکن به خصوص در کلانشهر‌ها طی سال‌های اخیر، پیگیری‌های لازم جهت افزایش اعتبار و بهره مندی تعدادی بیشتری از بانوان سرپرست خانوار انجام شده است. همچنین سازمان ساخت مسکن برای این قشر را نیز در دستور کار دارد.

اسعدی درباره پرداخت وام به زنان سرپرست خانوار گفت: سالانه به بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، آموزش مهارت‌های کارآفرینی و کسب و کار، مهارت‌های زندگی، فنی و حرفه‌ای، آشنایی با قوانین کار و تأمین اجتماعی، اصول ایمنی در محیط کار، اطلاع‌رسانی و آگاه کردن خدمت گیرندگان از مزایای بیمه‌های تأمین اجتماعی و بازرگانی به تعداد قریب به ۱۲۰۰۰ نفر ارائه می‌گردد.

وی ادامه داد: همچنین به تعدادی از بانوان سرپرست خانوار که موفق به کسب مدرک مهارتی شده‌اند سرمایه کار بلاعوض پرداخت می‌شود.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور درباره اقدامات توانمندسازی زنان سرپرست خانوار گفت: از سایر اقدامات قابل انجام توسط این سازمان برای بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش می‌توان به موارد آماده‌سازی شغلی، پرداخت سرمایه کار، راه‌اندازی کسب و کار‌های گروهی، پرداخت حق بیمه اجتماعی زنان و دختران شهری و روستایی، تأمین هزینه تحصیل فرزندان دانش آموز و دانشجوی بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، اشاره کرد.

معافیت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی

وی ادامه داد: همچنین ارائه تسهیلات معافیت سربازی جهت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار تحت پوشش فاقد همسر از دیگر خدماتی است که به این گروه از زنان ارائه می‌شود و فرزندان ذکور واجد شرایط خانواده‌های تحت پوشش از انجام خدمت سربازی معاف می‌شوند.

اسعدی با اشاره به آموزش مهارت‌های زندگی ویژه زنان سرپرست خانوار و اعضا خانواده این زنان گفت: زنان سرپرست خانوار از آموزش مهارت‌های پیش از ازدواج، مهارت‌های زندگی خانوادگی، مهارت‌های زندگی، افزایش سطح سواد سلامت با تأکید بر آموزش مراقبت از سلامت و… بهره‌مند گردیده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین پرداخت کمک هزینه بهبود تغذیه خانواده‌های تحت پوشش، تشکیل گروه‌های همیار بانوان سرپرست خانوار، اجرای برنامه تأمین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی، غربالگری سلامت جسمی بانوان خانواده‌های تحت پوشش، مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی در مراقبت از خانواده‌های تحت پوشش با رویکرد مدیریت مورد (با اولویت زنان مطلقه) از دیگر برنامه‌های این دفتر است که به زنان سرپرست خانوار ارائه می‌شود.

وی درباره برنامه‌های مددکاری با اولویت زنان مطلقه گفت: این برنامه با بهره گیری از ظرفیت ایجاد شده در کلینیک‌های مددکاری اجتماعی و با هدف تقویت خانواده‌ها، ارتقای سلامت اجتماعی، تلاش برای ماندگاری زندگی زوج‌ها و مدیریت و کاهش آسیب‌ها به خانواده‌های تحت پوشش ارائه می‌شود.

فرآیند توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار ۳ سال است

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور همچنین در خصوص خروج از چرخه حمایت گفت: مدت زمان حمایت، پرداخت مستمری و انجام فرایند توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار ۳ سال است؛ لذا چنانچه خانوار پس از دریافت خدمات توانمندسازی، طی مدت سه سال به توانمندی لازم دست نیابد، پرداخت مستمری تا ۶ ماه بعد نیز ادامه می‌یابد.‌ی ادامه داد: در صورت ارتقای توانمندی خانواده‌های تحت پوشش با توجه به نمره مکتسبه پرسشنامه وضعیت توانمندی خدمت گیرنده و گزارش مددکار اجتماعی مبنی بر تأیید تغییر وضعیت خدمت گیرنده و افزایش دهک درآمدی بالاتر از ۵، امکان خروج از چرخه فراهم می‌شود.

دیگر خبرها

  • چگونه دوران "سربازی" را به سوابق بیمه تبدیل کنیم؟
  • چگونه دوران سربازی را به سوابق بیمه تبدیل کنیم؟
  • آخرین مهلت ثبت نام در امریه سربازی مرکز جذب وزارت علوم
  • برنامه استقلال برای فتح قلعه یادگار/ نکونام در تعطیلات مشکل تعویض‌ها را حل می‌کند
  • فردا آخرین مهلت ثبت نام در امریه سربازی مرکز جذب وزارت علوم
  • خبر مهم برای مشمولان؛ به جای سربازی در این نهاد خدمت کنید
  • تمدید ثبت نام امریه سربازی در وزارت علوم
  • تمدید ثبت نام امریه سربازی در وزارت علوم تا ۶ اردیبهشت
  • فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند
  • اعتماد اجباری به رفیعی در پرسپولیس؛ حالا نوبت خالد آبادی و استقلال است