Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی گفته بود نیازی به مجوز سازمان هواپیمایی برای افزایش قیمت بلیت (۱۵۵ درصدی) نداریم که وی امروز رسانه‌ها را مقصر اعلام خبر افزایش قیمت اعلام کرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، 18 مهرماه انجمن شرکت‌های هواپیمایی به‌طور ناگهانی نرخنامه جدید بلیت پروازهای داخلی را منتشر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس در نرخنامه جدید حداقل قیمت بلیت 491 هزار و 700 و حداکثر 2 میلیون و 674 هزار و 200 تومان (تبریز-بندر عباس) بود. در نرخنامه قدیمی پرواز تبریز-بندرعباس وجود نداشت و قیمت بلیت پرواز مشهد-ماهشهر در فهرست جدید انجمن شرکت های هواپیمایی 2 میلیون و 31 هزار و 200 تومان است، یعنی افزایش قیمت 94.28 درصدی.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

در واقع حداکثر نرخ بلیت پروازهای داخلی در بازه زمانی خردادماه 99 تا مهرماه 99 (اجرا از اول آبان) بالغ بر 154.78 درصد افزایش یافته است. حداقل قیمت بلیت پروازهای داخلی نیز در مدت یاد شده 80.37 درصد افزایش یافته است.

بلافاصله رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در این‌باره گفته بود:‌ دولت و سازمان هواپیمایی کشوری هیچ دخالتی در نرخ گذاری بلیت هواپیما ندارند.

تورج دهقانی زنگنه در واکنش به افزایش قیمت بلیت هواپیما از اول آبان ماه امسال، اظهار کرد: نه دولت و نه سازمان هواپیمایی کشوری هیچ دخالتی در افزایش قیمت بلیت پروازهای داخلی ندارند.

وی با بیان این که سازمان هواپیمایی به شرکت های هواپیمایی ابلاغ کرده که از اول آبان ماه هواپیما باید با ظرفیت 60 درصدی پرواز کند، افزود: ایرلاین ها، انجمن شرکت های هواپیمایی دارند و بر اساس بخشنامه 60 درصدی و همچنین قیمت دلار، برای آنها نرخ های جدید را تعیین کرده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید مجدد بر این که دولت و سازمان هواپیمایی کشوری در نرخ گذاری بلیت پروازها هیچ دخالتی ندارند، تصریح کرد: در زمان حاضر قیمت بلیت تهران-مشهد حدود 600 هزار تومان است که در نرخنامه جدید نیز همین رقم درج شده است.

سامانی: نیازی به مجوز سازمان هواپیمایی برای افزایش قیمت بلیت نداریم/ نرخ های جدید براساس دلار 27 هزار تومانی است

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی نیز چند ساعت بعد با بیان اینکه برای افزایش قیمت بلیت هواپیما نیازی به مجوز سازمان هواپیمایی کشوری نداریم، گفت: نرخ جدید بر اساس دلار 27 هزار تومانی تعیین شده است.

مقصود اسعدی سامانی در واکنش به این سوال که آیا افزایش قیمت بلیت پروازهای داخلی مجوز سازمان هواپیمایی کشوری را دارد اظهار کرد: بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه نرخ بلیط پروازهای داخلی آزادسازی شده است لذا شرکت های هواپیمایی برای تطبیق با وضعیت حمل و نقل هوایی اقدام به نرخ گذاری قیمت بلیط هواپیما می کنند.

وی تصریح کرد: نرخ کنونی بلیط هواپیما بر اساس دلار 11 هزار تومانی تعیین شده از سوی دیگر بر اساس مصوبه ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا از اول آبان ماه شرکت‌های هواپیمایی باید به حداکثر از 60 درصد ظرفیت صندلی‌های خود استفاده کنند، این مسئله به همراه نرخ دلار 27 هزار تومانی باعث شده تا قیمت گذاری جدید توسط انجمن شرکت‌های هواپیمایی انجام شود.

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی یادآور شد: در جلسات با ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا بارها تاکید کردیم امکان شیوع ویروس کرونا در داخل هواپیما با توجه به تمهیدات انجام شده وجود ندارد اما با این وجود ایرلاین های داخلی از اول آبان ماه 99 باید با 60 درصد ظرفیت خود اقدام به مسافر گیری کنند.

به گزارش تسنیم، وزیر راه و شهرسازی پس از واکنش افکار عمومی و همچنین نمایندگان مجلس تاکید کرد نرخنامه جدید پروازهای داخلی اعلامی از سوی انجمن شرکت‌های هواپیمایی اعتبار ندارد.

البته در ادامه محمد اسلامی موضع خود را در این باره اصلاح کرد و در جدیدترین اظهارنظر برای افزایش قیمت بلیت هواپیما شرط گذاشته است. (اینجا را بخوانید)

در حالی حدود 48 ساعت از جلسه وزیر راه و شهرسازی با مدیران عامل شرکت‌های هواپیمایی می‌گذرد که دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی در اظهارنظری عجیب رسانه‌ها را مقصر اعلام افزایش قیمت بلیت هواپیما معرفی کرده است!

اسعدی سامانی در این‌باره گفته است: «هیچ وقت به دنبال افزایش نرخ بلیت هواپیما تا 150 درصد نبودیم و نگفتیم میزان افزایش قیمت بلیت هواپیما 150 درصد است متاسفانه برخی از رسانه‌ها اطلاع‌رسانی نادرست درباره تغییر قیمت بلیت هواپیما داشته‌اند!»

به گزارش تسنیم، بر اساس اعلام رئیس سازمان هواپیمایی کشوری قرار است هفته آینده جلسه‌ای با حضور وزیر راه و مدیران عامل شرکت‌های هواپیمایی در خصوص قیمت بلیت هواپیما برگزار شود. خروجین جلسه احتمالا منجر به افزایش قیمت بلیت هواپیما خواهد شد،‌ تصمیمی که البته هیچ ارتباطی به رسانه‌ها نخواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شرکت های هواپیمایی سازمان هواپیمایی شرکت های هواپیمایی سازمان هواپیمایی افزایش قیمت بلیت هواپیما انجمن شرکت های هواپیمایی سازمان هواپیمایی کشوری مجوز سازمان هواپیمایی برای افزایش قیمت بلیت بلیت پروازهای داخلی اول آبان ماه نرخنامه جدید هزار تومانی وزیر راه رسانه ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۳۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید جت شخصی در ایران؛ بررسی افسانه‌ها و واقعیت‌ها

فرارو- خرید جت شخصی همزمان با صحبت‌های اخیر رئیس سازمان هواپیمایی کشور یکبار دیگر مورد توجه افکار عمومی قرار گرفته است. بخشی از رسانه‌ها با انتقاد از توضیحات محمد محمدی، ماجرای خرید جت شخصی را به ولخرجی جدید بچه‌پولدار‌ها و قشر متمول جامعه ارتباط دادند، اما با بررسی قانون و دقت در صحبت‌های رئیس سازمان هواپیمایی متوجه حقایق دیگری می‌شویم.

به گزارش فرارو؛ خرید جت شخصی طبق حرف‌های رئیس سازمان هواپیمایی کشور در وهله اول جنبه آموزشی دارد و برخلاف چیزی که تصور می‌شود، بحث سفر و رفتن از شهری به شهر دیگر وجود ندارد. خواندن این گزارش برای احاطه به قوانین و کاربرد استفاده از جت شخصی توصیه می‌شود و به‌کمک آن تا حدودی از چند و، چون ماجرا باخبر می‌شوید.

جت شخصی در ایران؛ قوانین و کاربرد‌ها

خرید جت شخصی برای اولین‌بار در کشورمان اواخر دهه ۷۰ روی زبان‌ها افتاد و در سال‌هایی ابتدایی دهه بعدی تا حدود زیادی رنگ و بوی جدی گرفت. با تصویب آیین‌نامه مالکیت و بهره‌برداری هواپیمای شخصی در آن سال‌ها هر شخص حقیقی یا حقوقی دارای تابعیت ایران می‌توانست با رعایت قوانین و مقررات، برای خرید و مالکیت هواپیمای شخصی غیرنظامی اقدام کند.

خرید جت شخصی به‌این ترتیب از همان روز اول شرط و شروطی داشت و استفاده از آن تنها با اخذ مجوز صلاحیت پرواز امکان‌پذیر بود. طوریکه خریدار باید در همان قدم‌های اول هواپیمای شخصی را بابت اخذ مجوز‌های لازم در سازمان هواپیمایی کشوری ثبت کند. صدور مجوز‌های اولیه شش‌ماه زمان احتیاج دارد و برای هر بار پرواز هواپیما احتیاج به اخذ مجوز جداگانه و هماهنگی‌های لازم وجود دارد.

جت شخصی را نمی‌شود مثل وسیله نقلیه در پارکینگ یا هر محل دلخواه دیگر پارک کرد. چون طبق قوابین و مقررات محل نگهداری جت شخصی فرودگاه است. همه این حرف‌ها مشخص می‌کنند اصلا کاربرد و استفاده از جت شخصی با آن چیزی که در ذهنمان ممکن است وجود داشته باشد، تفاوت دارد.

جت شخصی در اغلب موارد کاربرد آموزشی، سم‌پاشی و تفریحی دارد و مورد دیگری که می‌تواند در درک بهتر ماجرا با ما کمک کند، بحث اقتصادی و اصطلاحا قیمت جت شخصی است.

قیمت جت شخصی چقدر است؟

جت شخصی از نوع فوق سبک که نهایتا دو نفر ظرفیت دارد در ایران غالبا متعلق به برند‌های اروپایی و روسی هستند. مثل Tecnam، یوروفاکس، Sky lark، Land africa، Corvus، لاری ایکاروس، Zenair و Aero Pop که عمده این جت‌های شخصی در دهه ۹۰ شمسی، پا به کشور گذاشتد.

جت شخصی سال‌های پایانی دهه ۹۰ وارد کشور شد و حالا تعداد آن‌ها در ایران به ۲۵۰ فروند می‌رسد

قیمت پراید آن زمان حدود ۱۶ میلیون بود و با ۵۰ میلیون تومان می‌توانستید سراغ بنز‌های مونتاژی در خیابان بروید. هزینه خدمات فرودگاهی یا همان پارکینگ برای صاحبان هواپیمای شخصی در آن دوره ماهیانه ۷۰۰ هزار تومان در نظر گرفته می‌شد و بابت تعمیر و نگهداری هم حدود ۸۰۰ هزار تومان دیگر به هزینه‌ها اضافه می‌شد.

تعداد جت شخصی کشور تا سال ۹۹ کمتر از ۲۰۰ فروند حساب می‌شد اما از آن موقع تا امروز این عدد به ۲۵۰ فروند ارتقا پیدا کرده. اغلب این جت‌ها از نوع یک‌موتوره فوق سبک هستند که در قالب جت ورزشی به کشور وارد شده‌اند و وزنشان به ۶۰۰ کیلوگرم نمی‌رسد؛ سبک‌تر از پراید.

جت شخصی به این ترتیب در سال‌های پایانی دهه ۹۰، ماهی سه تا پنج میلیون تومان هزینه‌تراشی می‌کردند که این عدد ممکن است تا الان دو تا سه برابر افزایش پیدا کرده باشد. سوخت مورد نیاز هواپیمای شخصی نیز بدون احتساب یارانه بنزین محاسبه می‌شود و با نرخ فوب خلیج‌فارس در اختیار مالکان گذاشته می‌شود.

قیمت جت شخصی با چنین مشخصاتی در بازار‌های جهانی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار دلار است. قیمت جت شخصی مسافربری کوچک ایرباس A۳۲۰ حول‌وحوش ۹۷ میلیون دلار برآورد می‌شود و خرید بویینگ ۷۳۷ حدود ۶۰ تا ۹۹ میلیون دلار آب می‌خورد.

هواپیما‌های بزرگ‌تر بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار قیمت دارند. پیش از تشدید تحریم‌ها در سال ۹۷ می‌شد با پرداخت یک تا دو میلیارد تومان برای خرید جت شخصی دست‌به‌کار شد، اما با رشد نرخ ارز در این سال‌ها جت هواپیمای شخصی به حداقل پنج تا ۷.۵ میلیارد تومان می‌رسد. البته فهرست بلندبالایی از انواع ماشین می‌توان تهیه کرد که ارزششان بیشتر از جت شخصی است، اما بهتر است فارغ از تحلیل‌ها و شوخی‌هایی که در روز‌های گذشته با ماجرای خرید جت شخصی شده با یکبار دیگر داستان را با بررسی صحبت‌های رئیس سازمان هواپیمایی کشور ادامه دهیم.

خرید جت شخصی به درد چه کسانی می‌خورد؟

خرید جت شخصی برای عموم مردم آزاد است، اما آنطور که رئیس سازمان هواپیمایی کشوری می‌گوید عمدتا استفاده از این جت‌ها توسط تاجرها، بخشی از مسئولان، تیم‌های ورزشی و ... انجام می‌شود. صحبت‌های رئیس سازمان هواپیمایی کشور مشخص می‌کند همین الان ۲۵۰ فروند جت شخصی در کشور وجود دارد. البته هیچکس برای سفر و جابجایی از شهری به شهر دیگر از جت شخصی استفاده نمی‌کند.

جت شخصی طبق اعلام سازمان هواپیمایی کشور به‌منظور آموزش خلبانی کاربرد دارد و بحث تفریح در مسیر‌های کوتاه، اولویت دوم است. آنطور که رئیس سازمان هواپیمایی کشوری توضیح داده، اصلا به‌خاطر محدودیت‌های پروازی، امکان استفاده از جت شخصی به‌جز هدف آموزش و تفریح، تعریف نمی‌شود. نکته مهم بعدی در صحبت‌های رئیس سازمان هواپیمایی کشور این است که اساسا مالک هواپیما‌های فوق سبک می‌توانند افراد حقیقی باشد، اما حقوقی بودن بهره‌بردار الزامی است.

دیگر خبرها

  • مجوز افزایش دوباره «قیمت لاستیک» به فاصله شش ماه/ سازمان حمایت از مصرف کننده خبر دارد؟
  • فرود اضطراری بوئینگ ۷۳۷ در آفریقای جنوبی
  • ◄ تـامـلی بر موضوع آزاد سـازی نرخ بلیت هواپیما باتوجه به تـجربه دیگر کشـورها
  • معرفی انواع خطوط هوایی و مسیرهای پروازی به ترکیه
  • قیمت جت شخصی چند؟
  • خرید جت؛ جنجال بر سر یک قانون ۲۰ ساله!
  • قیمت جت‌ های شخصی در ایران چند تومان است ؟
  • حذف واسطه‌های فروش بلیت هواپیما؟
  • واسطه‌های فروش بلیت هواپیما در شرکت هواپیمایی ایران حذف شده‌اند
  • خرید جت شخصی در ایران؛ بررسی افسانه‌ها و واقعیت‌ها