Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-19@11:47:22 GMT

در نشست مجازی شورای امنیت درباره خلیج فارس چه گذشت

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۱۴۳۲۲

در نشست مجازی شورای امنیت درباره خلیج فارس چه گذشت

نشست مجازی شورای امنیت درباره خلیج فارس به پیشنهاد روسیه و با توجه به طرح هایی که برای امنیت این آبراه مهم بین المللی ارائه شده اند، برگزار شد.

به گزارش مشرق، از سال گذشته و با اوج گرفتن تنش ها در منطقه خلیج فارس و شیطنت برخی کشورها در این رابطه و بروز اختلاف میان آمریکا و اروپا درباره تشکیل ائتلافی برای به اصطلاح تامین امنیت خلیج فارس، طرحی نیز از سوی روسیه پیشنهاد شد که با استقبال ایران، چین و چند کشور دیگر مواجه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بیشتر بخوانید: ادعای اسپر درباره نقش توافق ابراهیم در مقابله با ایران

البته در همان زمان «ابتکار طرح صلح هرمز» نیز از سوی ایران مطرح شده بود.  در همین رابطه شب گذشته به پیشنهاد روسیه که ریاست دوره ای شورای امنیت را برعهده دارد این نهاد بین المللی میزبان نشستی مجازی با موضوع خلیج فارس بود.  

بیشتر بخوانید: گوترش: برجام برای امنیت خلیج‌فارس حیاتی است

این نشست مجازی  با عنوان «بررسی جامع وضعیت در خلیج فارس» با حضور «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد و «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران، برخی از وزاری خارجه و نمایندگان کشورهای عضو شورای امنیت برگزار شد.  

سخنرانان نشست مجازی خلیج فارس

این نشست مجازی با سخنرانی آنتونیو گوترش آغاز شد و پس از آن ظریف، «سرگئی لاوروف»  و «وانگ یی» وزیران خارجه ایران، روسیه و چین مهمترین سخنرانان آن بودند.  

بیشتر بخوانید: اتهام‌زنی جدید دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس به ایران

در این نشست البته افراد دیگری همچون «نالدی پاندور»  وزیر خارجه آفریقای جنوبی و «کلی کرافت»  نماینده آمریکا در سازمان ملل سخنرانی کردند.  

مهمترین مباحث مطرح شده

دبیرکل سازمان ملل در ابتدا به مساله یمن پرداخت و سپس همه کشورهای حاشیه خلیج فارس را به اقدامات اعتماد ساز و دوری از ایجاد تنش دعوت کرد. او گفت سازمان ملل برای دور نگه داشتن منطقه خلیج فارس از تنش و ناامنی تلاش می کند. گوترش همچنین از منع اشاعه هسته‌ای به عنوان عاملی حیاتی در منطقه خلیج فارس نام برد.

لاوروف: اقدامات یکجانبه در خلیج فارس راه به جایی نمی‌برد و سیاست دیکته کردن و تهدید تنها یک طرف در منطقه، اشتباه و خطرناک است

وی در این باره افزود: در رابطه با امنیت منطقه‌ای، مسئله منع اشاعه حیاتی است. از همان ابتدا هم من همواره به برجام به چشم ابزاری مهم علیه اشاعه هسته‌ای و به نفع تأمین امنیت منطقه نگاه کرده‌ام.

سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز با اشاره به اوضاع پر تنش در خلیج فارس در گذشته و ادامه آن تا به امروز گفت: فعلا از یک جنگ تمام عیار در خلیج فارس عبور کرده‌ایم در شرایطی که در شرف وقوع آن بودیم. البته هنوز شرایط شکننده و ناپایدار است.

لاوروف در ادامه گفت: اقدامات یکجانبه در خلیج فارس راه به جایی نمی‌برد و سیاست دیکته کردن و تهدید تنها یک طرف در منطقه، اشتباه و خطرناک است.

وانگ یی وزیر خارجه چین نیز در این نشست گفت: مسئله هسته‌ای ایران مسئله حائز اهمیتی برای امنیت منطقه است. اکثریت کشورهای شورای امنیت سازمان ملل به حفظ برجام و اعمال قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت پایبند هستند. او همچنین با اشتباه دانستن سیاست یکجانبه گرایی، تحریم‌های یکجانبه علیه دیگر کشورها را محکوم کرد.

نالدی پاندور وزیر خارجه آفریقای جنوبی نیز در سخنان خود در این نشست مجازی برجام را بزرگ‌ترین دستاورد دیپلماسی و برنامه‌ای جامع برای کنترل برنامه هسته‌ای ایران خواند.

کلی کرافت نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز در این نشست مجازی گفت: ترامپ رویکردهای جدیدی را در خاورمیانه عرضه داشته است.

وی همچنین مدعی شد که نیازی به طرح پیشنهاد روسیه برای تامین امنیت خلیج فارس نیست بلکه باید ایران را وادار به اجرای قطعنامه‌های این شورا کرد.

این در حالی است که سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه، در جریان این نشست که به صورت مجازی برگزار شد، گفت: هدف سند پیشنهادی مسکو ایجاد ساز و کاری برای رسیدن به پاسخی جمعی برای مقابله با تهدیدها و چالش‌ها است.

محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان هم در این نشست مجازی شورای امنیت با اشاره به «طرح صلح هرمز» اظهار داشت: این ابتکار متکی به مسئولیت هر کشور در منطقه برای تضمین صلح، ثبات و رفاه همسایگان و انتفاع همگان از آن است.

ظریف: حضور غیر مشروع آمریکا با ۷۶۰۰ مایل فاصله از سواحلش دستاوری جز ترور بزدلانه شهید سپهبد قاسم سلیمانی نداشته است

وزیر امور خارجه کشورمان اظهار داشت: تجویزهای غلطی چون خرید امنیت از دیگران، بدست آوردن امنیت در ازای ناامنی همسایگان و کسب هژمونی منطقه ای مسبب عواقب ناگواری شده است. حضور غیر مشروع آمریکا با ۷۶۰۰ مایل فاصله از سواحلش دستاوری جز ترور بزدلانه شهید سپهبد قاسم سلیمانی، دشمن شماره ۱ داعش توسط رئیس جمهور آمریکا نداشته است.

طرح صلح هرمز چیست؟

ایران در پیشنهاد خود با عنوان ابتکار صلح هرمز، تمامی کشورهای منطقه خلیج فارس و همچنین سازمان ملل را به تشکیل یک ائتلافی واحد برای صلح دعوت کرده است. هدف از طرح «صلح هرمز» برقراری امنیت در خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز با مشارکت تمام کشورهای منطقه و به دور از دخالت نیروهای بیگانه است.  

«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران، سال گذشته درباره این طرح گفته بود: «طرح پیشنهادی ایران تشکیل ائتلافی متشکل از کشورهای ساحلی خلیج فارس یعنی عراق، ایران، عربستان سعودی، بحرین، قطر، کویت، امارات و عمان زیر نظر سازمان ملل برای تأمین امنیت خلیج فارس است».

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ شورای امنیت سازمان ملل خلیج فارس روسیه ایران نشست مجازی نشست مجازی شورای امنیت خاورمیانه تنگه هرمز سازمان ملل آنتونیو گوترش عراق امارات محمدجواد ظریف بحرین برجام آمریکا وزیر امور خارجه منطقه خلیج فارس نشست مجازی خلیج فارس شورای امنیت وزیر خارجه سازمان ملل صلح هرمز هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۴۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان: وضعیت در غزه به نقطه جوش رسیده است / به آمریکا گفتیم به‌دنبال تنش در منطقه نیستیم

وزیر امور خارجه کشورمان در بدو ورود به نیویورک گفت: با توجه به تحولات منطقه و اینکه وضعیت در غزه به نقطه جوش رسیده است، نشست شورای امنیت فرصتی برای تبیین دیدگاه‌های ایران در راستای ضرورت تثبیت صلح و امنیت پایدار در منطقه است.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان بامداد امروز پنجشنبه جهت شرکت در نشست عالی شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص مسائل فلسطین وارد نیویورک شد.

وی در بدو ورود در جمع خبرنگاران در خصوص این نشست گفت: روز پنجشنبه نشست شورای امنیت سازمان ملل با بررسی تحولات غرب آسیا و تمرکز بر فلسطین برگزار می‌شود، طبعاً این نشست در سطح وزرا برگزار خواهد شد. با توجه به تحولات منطقه و این‌که وضعیت در غزه به نقطه جوش رسیده است و این وضعیت سرریزش در منطقه و تحولات منطقه نمودار می‌شود، یک فرصتی است که دیدگاه‌های جمهوری اسلامی ایران را در راستای ضرورت تثبیت صلح و امنیت پایدار در منطقه تبیین کنیم و در عین حال با استفاده از فرصت حضور در سازمان ملل در دیدار‌هایی با دبیرکل سازمان ملل و دیگر وزرای خارجه و همتایان و برخی از مدیران ارشد سازمان ملل برای برون‌رفت از این مشکل، توقف فوری جنگ، ارسال کمک‌های گسترده انسان‌دوستانه و سایر مسائل مرتبط با موضوع فلسطین و اهمیت امنیت منطقه رایزنی‌هایی داشته باشیم.

امیرعبداللهیان در ادامه در خصوص تبادل پیام‌ها با آمریکا اظهار داشت: به‌دلیل اینکه رژیم اسراییل در یک اقدام تروریستی سفارت ایران در دمشق را هدف قرار داد، مستشاران وابسته نظامی در سوریه در این اقدام تروریستی رژیم به شهادت رسیدند و ما مدت‌ها خویشتنداری کرده بودیم با درک شرایط منطقه و مرتب به دبیرکل سازمان ملل اعلام کردیم که شورای امنیت باید به وظیفه خودش برای مقابله با این اقدامات رژیم اسرائیل عمل کند.

وی ادامه داد: از زمانی که تصمیم گرفته شد که در چارچوب حقوق بین‌الملل و دفاع مشروع پاسخ لازم داده شود و هشدار و تنبیه لازم صورت بگیرد، ما آمریکا را مطلع کردیم. به آمریکایی‌ها به‌صراحت و به‌روشنی گفتیم که تصمیم در ایران در شورای‌عالی امنیت ملی و در سطح رییس جمهور کشورم برای پاسخ دادن به رژیم قطعی است و پیام‌هایی قبل از عملیات تبادل شد و بعد از اینکه اقدام انجام شد ساعت تقریباً ۲:۳۰ بامداد یکشنبه هفته جاری پیام دیگری را به ایالات متحده از مجاری دیپلماتیک ارسال کردیم.

وزیر امور خارجه درباره محتوای این پیام‌های تبادل‌شده توضیح داد: به‌صراحت و به‌روشنی به آمریکا در این پیام‌ها سعی کردیم بگوییم که اولاً ما به‌دنبال توسعه تنش در منطقه نیستیم. آن چیزی که توسعه تنش در منطقه را می‌تواند افزایش بدهد رفتار‌های رژیم صهیونیستی است. قبل از عملیات به طرف آمریکایی به‌روشنی گفتیم که ما پایگاه‌ها و منافع آمریکا را در منطقه هدف قرار نخواهیم داد مگر اینکه در پاسخی که به رژیم اسراییل می‌دهیم آمریکا بخواهد اقدامی را در حمایت جنگی از رژیم صهیونیستی انجام دهد.

وی در آخر گفت: تبادل پیام‌ها به‌ویژه از کانال سوئیس و مجاری رسمی دیپلماتیک با هدف اینکه یک درک درستی از اقدام ایران به وجود آید و با هدف جلوگیری از توسعه تنش و بحران در منطقه بین ما و آمریکا انجام شد.

دیگر خبرها

  • بررسی تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی در حاشیه دیدارها در نیویورک
  • امیر عبداللهیان در نشست شورای امنیت : حمله ایران ضروری بود چون ایران گزینه دیگری جز آن نداشت
  • وزیر امور خارجه در نشست شورای امنیت: رژیم صهیونیستی از تکرار ماجراجویی نظامی علیه منافع ایران دست بردارد
  • امیرعبداللهیان: وضعیت در غزه به نقطه جوش رسیده است / به آمریکا گفتیم به‌دنبال تنش در منطقه نیستیم
  • هشدار خاخام‌های ارشد صهیونیستی درباره حمله به ایران/ سفر امیرعبداللهیان به نیویورک برای حضور در نشست شورای امنیت/ درخواست روسیه از شورای امنیت برای تحریم اسرائیل
  • هشدار خاخام های ارشد صهیونیستی درباره حمله به ایران/ سفر امیرعبداللهیان به نیویورک برای حضور در نشست شورای امنیت/ درخواست روسیه از شورای امنیت برای تحریم اسرائیل
  • نشست شورای امنیت درباره غزه 
  • امیرعبداللهیان: به آمریکا گفتیم به‌دنبال تنش در منطقه نیستیم
  • وزیر خارجه راهی نیویورک شد
  • وزیر خارجه ایران راهی نیویورک شد