Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزمره هایمان با ویروس کرونا عجین شده و هر از چندگاهی به دلیل عدم رعایت کامل پروتکل های بهداشتی از سوی برخی و ازطرف دیگر ناچار بودن به ادامه زندگی، آمار مبتلایان و مرگ و میرها افزایش یافته است. در همین شرایط برخی از کارگاه ‌های تولیدی و شرکت ها تدابیری را برای جلوگیری از شیوع این بیماری اتخاذ کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون بسیاری از کارگاه‌ها، کار را به منزل کارگران منتقل کرده اند و عده ای دیگر از کارفرمایان نیز دور کاری را در دستور قرار داده اند. اما در این بین مسئله ای تعجب ما را برانگیخت. برخی از کارفرمایان واحدهای تولیدی و شرکت های خصوصی گفته اند که بازرسان سازمان تأمین اجتماعی به کارگاه‌ها سرکشی می‌کنند و به دلیل عدم حضور نیروها کارگاهها را فاقد فعالیت می نامند و این اقدام درحالی است که طی مدت اخیر به دلیل گسترش ویروس کرونا بسیاری از کارگاه‌ها ظرفیت نیروهایشان را به نصف یا یک سوم کاهش دادند و تعدادی از نیروها نیز به دلیل ابتلا به کرونا مرخصی گرفته اند. 

* در قانون رفع موانع تولید دولت را موظف کردیم که میزان سرکشی عوامل دولتی به واحدهای تولیدی بخش خصوصی را به حداقل برساند

علی‌اصغر عنابستانی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در واکنش به این مسئله گفت: متأسفانه یکی از عناصر جدی که اکنون در دولت وجود ندارد، هماهنگی است. به نظر من دولتی به معنای ماهوی که باید نقش راهبردی هماهنگ‌سازی داشته باشد نداریم. اکنون در شرایط سخت بهترین عنصر برای عبور از مشکلات، هم‌افزایی و همگرایی است که باید بین بخش‌ها باشد اما این‌چنین نیست.

وی افزود: ما در قانون رفع موانع تولید دولت را موظف کردیم که میزان سرکشی‌های عوامل دولتی را به واحدهای تولیدی بخش خصوصی به حداقل کاهش دهد. اما این کار به‌هیچ‌وجه به‌صورت عمومی انجام‌نشده است و ازقضا شاهد هستیم که از صنف‌های خصوصی مختلف به بهانه‌های گوناگون سرکشی و مشکل ایجاد می‌کنند.

عضو کمیسیون اجتماعی خاطرنشان کرد: دولت خودش باید گره‌ گشای تولید باشد و چرخ کارگاه‌ها را بچرخاند اما اکنون چوب لای چرخ تولید و اصناف می‌گذارد و قانون را نیز نقض می‌کند.

عنابستانی ادامه داد که در شرایط فعلی بسیار بدیهی است که واحدهای مختلف کارگری و تولیدی ابتکار عمل به خرج دادند و بخشی از کارهایشان را به‌ صورت غیرحضوری انجام می‌دهند. حتی بنده کارگاه‌های متعددی می‌شناسم که کار تولیدی خود را به منازل کارگرانشان منتقل کردند تا کمتر به ساختار محیط کار مراجعه کنند و گسترش ارتباطات باعث افزایش بیماری کرونا نشود.

دولت؛ چوب لای چرخ تولید می گذارد

وی تأکید کرد: این‌ها تدابیری است که واحدهای بخش خصوصی انجام دادند و تأمین اجتماعی نیز باید حتماً این مسئله را در نظر بگیرد و دولت به این تدابیر احترام بگذارد. اگر دولت به بخش خصوصی کمک و از آن‌ها حمایت نمی‌کند دست‌کم نباید در شرایط کرونایی چوب لای چرخ آن‌ها بگذارد.

این عضو کمیسیون اجتماعی اظهار داشت: اگر یک واحد تولیدی کار را به منزل منتقل کرده یا کارها را به ‌صورت شیفتی می‌گذراند، سازمان تأمین اجتماعی باید این ساختار را در روزهای کرونایی جزء کار حساب کند و نباید  کسانی که حضور ندارند را از لیست کارگران آن واحد صنفی حذف و یا کارگاه را جریمه و فاقد فعالیت اعلام کند .

عنابستانی اظهار داشت: سازمان تأمین اجتماعی باید آئین‌نامه‌ای مخصوص را تدوین کند و بر اساس شرایط موجود تصمیمی به‌ روز بگیرد. بنده نیز حتماً این مسئله را پیگیری می‌کنم بلکه این مشکل برطرف شود.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: کرونا پروتکل های بهداشتی تأمین اجتماعی سازمان تامین اجتماعی کرونا ویروس کرونا تأمین اجتماعی چوب لای چرخ کارگاه ها بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۴۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام بیش از یازده هزار مورد بازرسی از کارگاه‌های سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان از انجام یازده هزار و ۲۸۴ مورد بازرسی دوره‌ای و ادواری از کارگاه‌های سطح استان طی سال گذشته خبر داد.

خلیل‌احمد سلامی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: بازرسان کار سیستان و بلوچستان در راستای انجام وظایف و رسالت تخصصی این مجموعه و به منظور نظارت بر حسن اجرای قانون کار و مقررات ایمنی و بهداشت کار، سال گذشته یازده هزار و ۲۸۴ مورد بازرسی را بصورت دوره ای یا ادواری از کارگاه‌های سطح استان انجام دادند.

وی افزود: همچنین در این بازه زمانی، سه هزار و ۴۵۸ مورد بازرسی از کارگاه‌های پر خطر استان انجام شد که در این بخش به نسبت آمار سال ۱۴۰۱، رشد ۳۳ درصدی را شاهد هستیم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان ادامه داد: برآیند این بازرسی ها و دیگر اقدامات اداره بازرسی کار اداره کل، منجر به صدور ده هزار و ۳۹۳ ابلاغیه رفع نقص برای کارفرمایان یا پیمانکاران شده است.

سلامی تأکید کرد: مقوله پیشگیری از حوادث کار و پیروی از آیین‌نامه‌های قانونی از جمله اهداف بازرسان کار به شمار می‌رود که نه تنها در کاهش هزینه‌های اضافی ناشی از حوادث موثر است، بلکه به دلیل منافع بلندمدت اجتماعی و اقتصادی نظیر حفظ نیروی کار و افزایش کیفیت تولید، موجب ایجاد انگیزه در کارفرمایان می‌شود.

وی گفت: مطابق مواد ۸۵ و ۹۵ قانون کار، تأمین شرایط ایمن محیط کار، تأمین تجهیزات ایمن، ماشین‌آلات ایمن، آموزش ایمنی به کارگران، وسایل حفاظت فردی، آموزش فنی و نظارت بر عهده کارفرمایان است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رقابت یک هزار و ۳۶۲ داوطلب در آزمون استخدامی تامین اجتماعی استان یزد
  • عقب نشینی از خصوصی‌سازی اصولی با حکم رد دیون ۱۳۰ همتی بودجه
  •  ارائه آموزش‌های شهروندی به بیش از ۴۴ هزار نفر در گرگان
  • بیمه شدگان اجباری در استان مرکزی هفت درصد افزایش یافت
  • مشکلی بیمه کارگران ساختمانی حل شد؟
  • دیگر مشکلی برای بیمه کارگران ساختمانی وجود ندارد
  • وام بازنشستگان تامین اجتماعی افزایش می‌یابد
  • وام بازنشستگان تامین اجتماعی افزایش پیدا می‌کند
  • کارگاه‌های تولیدی سیستان و بلوچستان زیر ذره بین های نظارتی
  • انجام بیش از یازده هزار مورد بازرسی از کارگاه‌های سیستان و بلوچستان