Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- کارگردان فیلم سینمایی "سلیم" گفت: در شهری که خاستگاه کودک است جالب است که سینمای مختص آثار کودک نداریم. در حالی که بسیاری از فیلم‌های پرفروش دنیا انیمیشن و سینمای کودک است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان ، موسیقی سکوت و بی‌تفاوتی نسبت به معضلات بی‌آبی و خشکسالی زمانی شنیدنی است که با زبان هنر آمیخته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زبانی که به خوبی پیامدهای ناشی از آن را به تصویر بکشد و خانواده‌ها را با آن درگیرکند. بی آبی سالهاست که کشورما را درگیر کرده و شاهرگ پایتخت فرهنگ و تمدن یعنی اصفهان را به ورطه خشکی کشانده است. تبعات این خشکسالی بر خانواده‌ها و مسائل پیرامون آن بیکاری، بیماری و مشکلات اقتصادی سبب شد که فیلم «سلیم» به کارگردانی وحید پاکزاد و تهیه‌کنندگی سید محسن طباطبایی پور از دریچه نگاه کودکان روایت شود.

وحید پاکزاد معضل خشکسالی و بی‌آبی را یک بحث جهان وطنی می‌داند که بهترین مسیر بیان آن زبان هنر است؛ زیرا هنرمندان یک قدم جلوتر از توده عام مردم حرکت می‌کنند و بهتر می‌توانند دغدغه‌ها را ببینند و آنها را در قالب هنر بیان کنند.

او از جریان فیلم که از دید چهار نوجوان به مشکلات پرداخته شده و اقدام می‌کنند، به خبرنگار تسنیم می‌گوید: در این فیلم عده‌ای از معترضان کفن‌پوش نشان داده می‌شود، عده‌ای که در مقابل معضلات سکوت کردند و یا افرادی که تنها به نقل‌قول و حرف بسنده می‌کنند و توده‌های مردمی را نشان می‌دهد که دچار گسستگی، فروپاشی و مجبور به کوچ شده‌اند؛ از این رو تمام مشکلات نشان داده شده و هیچ قضاوتی در فیلم صورت نمی‌گیرد.

همه‌گیر نمی‌شود مگر با فراهم کردن زیرساخت و ابزار هوشمند

پاکزاد معتقد است که برپایی یک جشنواره مانند جشنواره کودک سبب تبادل فرهنگی، نمایش فیلم و تخصصی کار کردن در این حوزه می‌شود و می‌گوید: دغدغه فیلم‌سازان حوزه کودک و به نمایش در آمدن فیلم‌ها و رقابت در جشنواره یکی از مزیت‌های برپایی آن است. امسال به دلیل اینکه جشنواره کودک به صورت آنلاین برگزار می‌شود، آزمون و خطا دارد و دیکته نانوشته غلط ندارد که باید در پایان جشنواره نقیصه‌ها را پیدا کرد.

او از نبود زیرساخت لازم در ایران برای نمایش فیلم‌ها در ادامه مسائلی که در پی «شاد» با آن روبرو بودیم، تصریح می‌کند: بسیاری از استان‌ها و شهرها دسترسی به اینترنت ندارند و در ادامه مسائل «شاد» دیده شد که حتی در ابزار دیجیتال و هوشمند نیز با مشکل روبرو هستیم و همه کودکان به ویژه در مناطق محروم و روستایی از آن محروم هستند و همین امر سبب می‌شود که جشنواره و اکران همه‌گیر نباشد.

کارگردان فیلم سلیم در خصوص صرف هزینه‌ها در جشنواره و تفاوت آن با سال های گذشته می‌گوید: عدد و رقم‌های هزینه‌ها به دلیل نبود ایاب و ذهاب و پذیرایی و غیره نسبت به سال گذشته کمتر می‌شود، چراکه حتی بروشور و پوستر هم به نسبت سال گذشته چاپ نشده و اکثرا مجازی بوده است. اما با این وجود هزینه‌های که صرف برخی موارد غیرضروری می‌شود می‌تواند به فیلم‌سازان نوپا و مستقل اختصاص یابد. از طرفی هم گفته می‌شود که بهتر است هزینه آن صرف مناطق محروم و یا ساخت فیلم شود که این موارد نیاز به آسیب شناسی دارد.

در شهری که خاستگاه کودک است، سینمای کودک نداریم

او از مشکلات سینمای کودک گفت: «اکران» یکی از مشکلات سینمای کودک است و معمولا فیلم‌های کودک یا اکران نمی‌شوند و یا درست و در زمان صحیحی اکران نمی‌شود که باعث دلزدگی آن تهیه کننده و سرمایه‌گذار می‌شود؛ زمانی که برگشت سرمایه نباشد، توجهی هم به حوزه کودک نمی‌شود. برای نمونه، یکی از سینماهای حوزه هنری اصفهان که روبه روی هتل عباسی است قرار بود به اسم سینمای کودک نام‌گذاری شود اما عملا به صورت نمادین بود و بعد از هنر و تجربه تبدیل شد و در شهری که خاستگاه کودک است جالب است که سینمای مختص آثار کودک نداریم. در حالی که بسیاری از فیلم‌های پرفروش دنیا انیمیشن و سینمای کودک است. زیرا آن کودک با خانواده و طیف گسترده‌تری به سینما سوق پیدا می کنند.

سی‌ و‌ سومین جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان| در نشست "به یاد زاون" از کتاب فصلی دیگر با زاون رونمایی شد سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم کودکان و نوجوانان|کرونا باعث انتقال خانه جشنواره از اصفهان به تهران شد جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان| در روز دوم جشنواره چه گذشت؟

پاکزاد مسئله رانت و دست‌های پشت پرده و شفاف نبودن را از معضلات سینمای ایران دانست و افزود: سینمای مستقل نداریم و سینماها یا دولتی هستند و یا وابسته به دولت و اینکه گفته می‌شود بیشتر خصوصی‌سازی شده، درست نیست. پول‌شویی و رانت سبب شده که دستمزد بازیگر بالا برود و نمی‌توانیم از بازیگر چهره برای ویترین فیلم‌ها استفاده کنیم که فروش بیشتری داشته باشد.

او در پایان از افرادی که در روند ساخت و اکران به دنبال سنگ‌اندازی بودند و این لطف معکوس سبب پیشرفت آنها شد تشکر کرد و گفت: «سلیم» فیلم مستقلی است و همچنان روی پای خود ایستاده است.

انتهای پیام/169

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کودکان و نوجوانان سینمای کودک کودک نداریم فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۶۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت ۲۸ کشور دنیا در جشنواره بین‌المللی پوپک

کمال حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اصفهان صاحب برندهای مختلف در صنایع‌دستی، میراث فرهنگی و داشته‌های تاریخی است، زیبنده است، اصفهان که شهر دوست‌دار کودک و نوجوان است این فرصت را فراهم کند تا کودکان آثار خود را ارسال کنند و دنیا را بارنگ و نقاشی زیباتر کنند، عالم کودکان زیبا و دلچسب است و این عالم زیبا دنیای همه را شادتر و زیباتر می‌کند.

وی ادامه داد: بر این اساس در شهرداری اصفهان رویداد مهمی به نام جشنواره بین‌المللی نقاشی کودکان و نوجوانان (پوپک) طراحی و در نظر گرفته شد، که امسال سومین دوره این جشنواره برگزار شد و قرار است اختتامیه آن ۹ اردیبهشت‌ماه در تالار هنر اصفهان برگزار شود.

معاون فرهنگی شهردار اصفهان تصریح کرد: محور دوره سوم این مسابقه زیبایی‌های شهر من است، اینکه کودکان با فهم و درک خودشان چگونه شهر را تحلیل می‌کنند و زیبایی‌های شهرشان را به تصویر بکشند یکی از مواردی است که در ایجاد تعلق شهری و هویت شهری برای ما مؤثر است و تلاش شد تا در دوره سوم این ظرفیت فراهم شد.

وی گفت: در این دوره از جشنواره نه هزار و ۹۳۳ نفر شرکت کردند که نزدیک به هزار و ۲۱۱ اثر از ۲۸ کشور دنیا برای این جشنواره ارسال‌شده است که هشت هزار و ۱۲۱ اثر از ۲۹۴ شهر داخلی به جشنواره آثار خودشان را فرستادند که آمار قابل‌توجهی به شمار می‌آید.

حیدری گفت: از ۲۸ کشوری که آثار خودشان را فرستادند ۵ کشور بالاترین ارسال آثار را به خود اختصاص دادند که بر این اساس کشورهای بلاروس با ۳۲۷ اثر، روسیه ۲۴۴ اثر، ارمنستان ۲۱۸ اثر، کویت ۱۲۹ اثر و ترکمنستان ۹۱ اثر را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند که البته کشورهای چین، هند، پرتغال، بوسنی و هرزه‌گوین و تعدادی دیگر در این جشنواره حضور فعال داشتند.

وی اظهار کرد: در این دور از جشنواره تلاش شد که ظرفیت‌های داخل کشورمان را در دوره سوم مسابقه بین‌المللی نقاشی اصفهان هم فعال کنیم. همچنین امسال رایزنی‌های خوبی با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور داشتیم تا بتوانیم از ظرفیت کانون در سطح سایر کشورها و حضور در رویدادهای نقاشی نوجوانان و کودکان بتوانیم استفاده کنیم.

کد خبر 6086117

دیگر خبرها

  • سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد
  • برگزاری جشنواره هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان در همدان 
  • تحریر زندگی شهدای کودک و نوجوان حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان
  • «انعکاس شیطان» آماده نمایش شد/ حضور «پیام خصوصی» در کانادا
  • معرفی برگزیدگان سومین جشنواره پژواک/ وعده معاون صدا برای برگزاری دور چهارم به صورت بین‌المللی
  • شرکت کودکان و نوجوانان ۲۸ کشور در جشنواره نقاشی پوپک
  • بازی‌های رایانه‌ای منجر به آسیب جسمی کودکان و نوجوانان
  • همایش ملی روانپزشکی کودک و نوجوان در مشهد آغاز به کار کرد
  • شرکت ۲۸ کشور دنیا در جشنواره بین‌المللی پوپک
  • مجتبی رحماندوست: اشعاری برای ردپای انبیا در کربلا نوشتم