Web Analytics Made Easy - Statcounter

سردار قنبری به شایعات و اخبار منتشره درخصوص کتک زدن مجرمان و متهمان توسط مأموران ناجا واکنش نشان داد.

سردار محمد قنبری رئیس پلیس آگاهی ناجا در برنامه تلویزیونی چاپ اول اظهار کرد: تعداد پرونده‌هایی که به پلیس آگاهی ارجاع داده می‌شوند و به نتیجه می‌رسند، در نوسان است.

وی با بیان اینکه در ۶ ماهه نخست سال جاری ۷۲ درصد از پرونده‌های ارجاع شده به آگاهی، منجر به کشف شدند، گفت: سایر پرونده‌ها نیز در دست اقدام هستند و اقدامات همکاران ما برای کشف آن‌ها ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سردار قنبری افزود: برخی از پرونده‌ها به لحاظ اثری که در جامعه دارند دارای اولویت هستند.

رئیس پلیس آگاهی ناجا گفت: ما امنیت را از دو بعد عینی و ذهنی مورد بررسی قرار می‌دهیم.

وی با بیان اینکه بعد عینی امنیت وضعیتی است که به واقع در جامعه وجود دارد، بیان‌ کرد: آمار پرونده‌های عینی پلیس دقیق و معلوم‌ است و بعد ذهنی امنیت، اثری است که نا امنی بر جامعه می‌گذارد.

رئیس پلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه برخی جرایم در منظر مردم هستند و جرم خشن محسوب می‌شوند، ادامه داد: یک سرقت مسلحانه، درگیری، قتل و... احساسات مردم را مورد توجه قرار می‌دهد

سردار قنبری با بیان‌ اینکه به لحاظ وضعیتی که در جامعه داریم و با وجود فضای مجازی کل مردم در جریان جرم قرار می‌گیرند و پیگیری این جرایم در اولویت است، ادامه داد: ورودی پرونده‌ها با توجه به شرایطی که وجود دارد رقم‌ نگران کننده‌ای ندارد و نسبت به گذشته دارای سیر نزولی است.

رئیس پلیس آگاهی ناجا تصریح کرد: به لحاظ تعدد پرونده‌ها همکاران شاید نتوانند همه پرونده‌ها را یک سو پیش ببرند.

وی با بیان اینکه پرونده‌های مهم که دارای مجرمان خطرناک هستند باید در اولویت قرار گیرند، گفت: اگر این جرم‌ها کشف نشود، تسری پیدا می‌کند و باعث می‌شود مجرمان مرتکب جرم‌های دیگری شوند و مردم را مورد مخاطره قرار دهند.

سردار قنبری ادامه داد: درصد قابل توجهی از جرایم ما جرایم عادی هستند و ممکن است افراد برای اولین بار مرتکب آن شده باشند.

رئیس پلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه نزدیک به ۵۰ درصد جرایم ما جرایم خرد هستند، ادامه داد: اولویت بندی پرونده‌ها در پلیس آگاهی موجب نمی‌شود پرونده‌های دیگر از مسیر تحقیقات خارج شوند.

سردار قنبری گفت: به محض اینکه پرونده‌ای به پلیس وارد می‌شود، به حوزه تخصصی ارجاع داده شده و بازجویان و ادارات تخصصی پرونده را در جریان رسیدگی قرار می‌دهند.

وی با بیان اینکه کمبود نیروی انسانی متناسب با شرایط جامعه باعث می‌شود تا نیروهای ما توان مضاعفی را صرف رسیدگی به امور مربوطه کنند، گفت: در حال حاضر ۲۸ درصد پرونده‌ها به نتیجه نرسیده است.

رئیس پلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه طرز کشف باندها و شبکه‌های خلافکاری مربوط به مسائل پلیسی است که نمی‌شود مطرح کرد، ادامه داد: کارآگاهان همیشه دنبال یافتن سرنخ‌های اساسی هستند و به محض اینکه سرنخی پیدا شود، انگیزه‌ قابل توجهی در نیروها به وجود می‌آید و با توجه به تجارب و تخصص از یک سرنخ به یک شبکه بسیار گسترده می‌رسند.

سردار قنبری افزود: در حال حاضر ابزار و تکنولوژی‌های روز را در اختیار داریم و در زمینه هوشمندسازی، پلیس آگاهی را به سمتی هدایت می‌کنیم که هم سرنخ را پیدا کند و هم از سرنخ به اقدامات مجرمان برسد.

وی با بیان اینکه رسیدن به شبکه گسترده از جرایم بستگی به مجرم دارد، گفت: گاهی مجرم جرمی را انجام می‌دهد که فقط با جرم رو در رو است، اما در مواقعی مجرم به شبکه‌ای متصل است که شبکه‌ای از جرایم را انجام می‌دهند.

رئیس پلیس آگاهی ناجا ادامه داد: پلیس آگاهی به سمتی حرکت کرده است که بتواند از صحنه جرم (واقعی-مجازی) به مجرم دسترسی پیدا کند.

وی در رابطه با کتک زدن مجرمان گفت: این اقدام در جمهوری اسلامی و نظام دینی ما منسوخ است و قابل قبول نیست.

سردار قنبری افزود: اگر ما اطلاع پیدا کنیم که چنین اتفاقی به صورت نادر رخ داده است، برخورد شدیدی صورت می‌گیرد.

رئیس پلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه اگر کسی بخواهد از حربه کتک استفاده کند جایی در پلیس آگاهی ندارد، بیان کرد: ما در حال حاضر به اندازه کافی امکانات در اختیار داریم و از لحاظ سازمانی، دینی و قانونی لزومی ندارد مأمور اذیت و آزار داشته باشد.

وی با بیان اینکه از وقتی که متهمی دستگیر و تا زمانی که خارج می‌شود مورد رصد ماست، ادامه داد: کتک زدن مجرمان از محل شنیده‌ها به گوش می‌رسد و فضای نظارتی ما اجازه چنین اقدامی را نمی‌دهد.

سردار قنبری گفت: ذهنیتی که همه پرونده‌ها را گردن یک نفر بیندازند تا زودتر آن پرونده به سرانجام برسد، ذهنیت درستی نیست.

وی با بیان اینکه ما اثبات اقرار جرم داریم، گفت: کشف واقعی باید داشته باشیم و زمانی که کشف واقعی نباشد نه ما و نه مقام قضایی آن را قبول نمی‌کند.

سردار قنبری گفت: متهمی بوده است که چندین قتل را برگردن گرفته بود و ما اثبات کردیم چنین چیزی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه گاهی مجرمان اقدامات خود را پنهان می‌کنند، افزود: در این زمینه پلیس با اشراف اطلاعاتی، شناخت متهم و... اقدامات متهمان به ویژه مجرمان سابقه دار را کشف می‌کند.

سردار قنبری تصریح کرد: بیش از ۹۲ درصد پرونده‌های قتل کشف شده و ۸ درصد آن‌ها نیز به سرنخ‌های لازم‌ رسیده است.

وی با بیان اینکه پرونده‌های قتل کشف شده درصد کمی دارند، ادامه داد: وقتی یک انسان کشته می‌شود انگار همه انسان‌ها از بین‌ رفته‌اند.

سردار قنبری گفت: بیشترین جرایمی که اتفاق می‌افتد جرایم خرد است و بیشتر جرایم مربوط به جرایم داخل خودرو هستند.

وی با بیان اینکه بالای ۴۰ درصد از سرقت‌ها مربوط به همین‌ موضوعات است، ادامه داد: مرتکبان این سرقت‌ها افرادی هستند که بعضا حرفه‌ای نیستند و علت آن هم این است که بسترهای لازم برای وقوع این سرقت‌ها وجود دارد.

رئیس پلیس آگاهی ناجا گفت: ممکن است خودرو از ایمنی لازم برخوردار نباشد و امکانات نگهداری خودرو در معابر وجود ندارد، همچنین ابزار و عوامل بازدارنده‌ای که در حیطه اختیار پلیس نیست، باید وجود داشته باشد.

سردار قنبری افزود: اصطلاح اعتراف گیری، اصطلاح درستی نیست و زمانی که مجرم جرمی را انجام می‌دهد باید جرم او را اثبات کنیم.

وی افزود: پلیس با توجه به تکنیک‌هایی که در اختیار دارد نیازی به اعتراف گیری ندارد، چرا که پلیس با استفاده از فناوری‌های جدید به زوایای پنهان دسترسی پیدا می‌کند.

سردار قنبری ادامه داد: اشرافیت پلیس بر مجرمان حرفه‌ای اشرافیتی به روز و حرفه‌ای است و پلیس دوست دارد جرمی اتفاق نیفتد، چرا که اگر جرمی اتفاق افتد، وقت زیادی از سیستم نظام صرف می‌شود و ذهن‌های زیادی مشوش می‌شوند.

رئیس پلیس آگاهی ناجا گفت: نگرانی ما این است که پرونده‌ای دیر به نتیجه برسد و خوشحالی ما زمانی است که مالباخته‌ای با کشف جرم خوشحال از اتاق ما بیرون می‌رود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پلیس آگاهی ناجا سردار قنبری رئیس پلیس آگاهی ناجا سردار قنبری پرونده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۶۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با آگهی‌های اجارهٔ ارزان خانه گول نخورید!

«نصف حقوقم را به عنوان بیعانه کارت به کارت کردم تا خانه را اجاره ندهد؛ اما دیگر جواب تلفنم را نمی‌دهد»؛ این جمله را آقای مردانی می‌گوید که با دیدن آگهی اجاره آپارتمان با شرایط و قیمت مناسب در دیوار و صحبت با آگهی‌دهنده، ۱۰ میلیون تومان بیعانه واریز کرده است.

به گزارش فارس، «با آغاز فصل اجاره و نقل و انتقالات مسکن، شاهد افزایش ثبت آگهی‌های دروغین در پلتفرم‌های سایت‌های واسطی مانند دیوار هستیم»؛ سرهنگ رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا این جمله را گفته و می‌افزاید که افراد سودجو با سوءاستفاده از موقعیت و با ثبت آگهی‌های جعلی در سایت دیوار با «قیمت‌های پایین‌تر از عرف تعیین‌شده» و استفاده از ترفند‌های خاص و جلب نظر مشتریان در خصوص تضمین معامله، «مبالغی را تحت عنوان بیعانه از مشتریان دریافت می‌کنند و پس از واریز وجه دیگر پاسخگوی تعهدات خود نیستند».

مجرمان فضای مجازی با مهندسی مسائل روز و نیاز‌های مخاطب و بکارگیری انواع روش و ترفند‌ها از شهروندان کلاهبرداری می‌کنند؛ اجاره و فروش ارزان قیمت منزل، خودرو و کالا، ابلاغ الکترونیکی سامانه ثنا، کالابرگ الکترونیکی، کارت سوخت، اینترنت رایگان و برنده شدن در انواع قرعه‌کشی‌های رادیویی و تلویزیونی و … از جمله ترفند‌های کلاهبرداران مجازی است.

سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا با بیان اینکه میزان کلاهبرداری اینترنتی حدود ۳۷ درصد است، معتقد است که یکی از مهمترین دلایلی که مجرمان سایبری می‌توانند در رسیدن به اهداف مجرمانه خود موفق باشند اعتماد هموطنان است؛ این در حالی است که سرهنگ مهدی فرازپور رئیس پلیس فتا استان قم می‌گوید که «طمع و کنجکاوی در مواجهه با فضای مجازی باید کنترل شود که این موارد مهمترین شگرد مجرمان سایبری است».

کلاهبرداری اینترنتی و سایبری مختص ایران نیست؛ اف‌بی‌آی (FBI) اعلام کرد که در سال ۲۰۲۳ میلادی بیش از ۱۲.۵ میلیارد دلار خسارت به‌خاطر کلاهبرداری آنلاین به مردم آمریکا وارد شده است.

راهرو‌های پلیس فتا پر است از مالباختگانی که برای پیگیری پرونده خود از این اتاق به آن اتاق می‌روند؛ با اینکه تعدادی از شاکیان و مالباختگان از پیگیری و حصول پرونده کلاهبرداری ناامید بوده و پول خود را از دست رفته می‌دادند، اما سردار منتظر المهدی سخنگوی پلیس از کشف ۸۷ درصدی جرایم سایبری خبر داده و می‌گوید که تعداد پرونده‌های مکشوفه در سال ۱۴۰۲ با رشد ۲۱ درصدی همراه بوده و در جریان رسیدگی به پرونده‌های سایبری تعداد ۴۲۳ فقره پرونده مهم، عمده و کثیرالشاکی یابش و ۹۰۵ نفر در این رابطه دستگیر شدند.

احمد موقری سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل آذربایجان شرقی می‌گوید که «تعلیق حساب‌های بانکی و انسداد شماره تلفن‌های در اختیار کلاهبرداران، به روز رسانی و تکمیل مشخصات دقیق حساب‌های بانکی اشخاص حقیقی و حقوقی، ارسال پیام‌های انبوه هشدار و تهیه و تولید محتوای آموزشی مناسب از جمله راهکار‌های مبارزه و کاهش جرایم سایبری است».

وی همچنین بر تقسیم کار دستگاه‌های دولتی با هدف پیشگیری از کلاهبرداری‌های پرتکرار در فضای مجازی و نیز استفاده از فناوری‌های نوین مثل هوش مصنوعی برای جلوگیری از بروز جرایم مربوطه تاکید دارد.

دیگر خبرها

  • پرداخت وام فرزندآوری؛ بهانه جدید کلاهبرداران سایبری
  • شناسایی ۳۰۰ فقره تارنمای تبلیغ فروش سوالات کنکور ۱۴۰۳
  • ماجرای گروگانگیری خونبار در خراسان
  • با آگهی‌های اجارهٔ ارزان خانه گول نخورید!
  • دستگیری قاتل فراری پس از ۵ روز در بردسکن 
  • زندگی قاتل با جسد زن گمشده به مدت ۲ شبانه‌روز!
  • زندگی قاتل با جسد زن گمشده به مدت ۲ شبانه‌روز در تهران!
  • کشف کلاهبرداری ۳۸ میلیاردی در بجنورد
  • قاتل تهرانی در قشم به دام افتاد
  • دستبند پلیس بر دستان قاتل فراری