Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-19@22:25:45 GMT

مذاکرات ایران و یونان برای استرداد اشیا تاریخی

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۱۶۹۱۹

مذاکرات ایران و یونان برای استرداد اشیا تاریخی

تهیه پیش‌نویس تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک و طرح مشترک استرداد اموال در نخستین دیدار معاون میراث‌فرهنگی کشور با معاون میراث‌فرهنگی وزارت فرهنگ و ورزش یونان و هیئت همراه که روز سه‌شنبه ۲۹ مهرماه ۹۹ در دفتر معاونت میراث‌فرهنگی به شکل مجازی برگزار شد، مورد تأکید و موافقت قرار گرفت.

به گزارش ایمنا و به نقل از مرکز روابط‌عمومی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، در این دیدار احمد نادری سفیر ایران در یونان به‌صورت مجازی و دیمیتری الکساندر اکیس سفیر یونان در ایران به صورت حضوری در دفتر معاون میراث‌فرهنگی شرکت داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدحسن طالبیان معاون میراث‌فرهنگی در این نشست به سابقه مشترکات فرهنگی‌تاریخی بین دو کشور و همکاری‌های انجام شده از هزاره‌های پیشین با حضور اساتید هلنی در تخت جمشید، پاسارگاد و… به ادامه این همکاری‌ها در دوران معاصر با برگزاری کارگاه‌های آموزشی بین استادان یونانی و ایرانی در خصوص موضوعات نقشه‌های GIs مرمت و مبانی نظری مرمت اشاره کرد.

او در ادامه به تجارب حقوقی ایران در زمینه استرداد اموال فرهنگی‌تاریخی با بازگرداندن بیش از ۳۶۰۰ اثر به دو شیوه دیپلماتیک و قضائی طی سال‌های اخیر به کشور اشاره کرد و افزود: این معاونت به نمایندگی از وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مصمم است تا در صورت تمایل وزارت فرهنگ و اداره‌کل میراث‌فرهنگی یونان این همکاری را خواه در قالب یک کمیته مشترک و در چارچوب سیاست‌ها و برنامه‌های مجمع تمدن‌های کهن، توسعه دهد.

طالبیان دادخواهی‌های قضائی ایران در خصوص استرداد اشیای خوروین، ۱۸ قلم اشیای مربوط به تمدن باستانی جیرفت، بخشی از الواح امانی تخت جمشید نزد مؤسسه شرق‌شناسی دانشگاه شیکاگو، استرداد سنگ برجسته سرباز هخامنشی در سال ۲۰۱۸ نزد محاکم کشورهای بلژیک، انگلستان و آمریکا را که منجر به‌صدور رأی به‌نفع ایران شده است را از جمله این اقدامات عنوان کرد.

او با اشاره به اینکه این اقدامات تأثیر مهمی بر سایر پرونده‌های استرداد ایران به‌جای گذارده است، گفت: آرای قضائی صادره به‌نفع ایران، مؤسسات حراج در خریدوفروش اشیای ایرانی را محتاط‌تر کرده و آن‌ها را وادار کرده تا در مورد منشأ قانونی خروج اشیایی که به معرض فروش می‌گذارند، بیشتر تحقیق کنند.

معاون میراث‌فرهنگی در ادامه افزود: آماده هستیم تا تجارب خود را در زمینه استرداد اموال با شما به اشتراک بگذاریم و متقابلاً از تجارب شما در زمینه بازگرداندن اموال فرهنگی‌تاریخی مسروقه یونان به کشورتان مطلع شویم.

او اظهار کرد: پیشنهاد ما این است که امکان‌سنجی اجرای یک طرح مشترک استرداد اموال فرهنگی‌تاریخی دو کشور را آغاز کنیم. این طرح می‌تواند بسته به توافق طرفین در چارچوب مجمع تمدن‌های کهن یا به‌صورت مجزا از این مجمع و در قالب یک کمیته همکاری مشترک در چارچوب مشخص و بر اساس اهداف و نظرات و شرایط خاص دو طرف، به‌صورت مشترک تنظیم شود.

طالبیان تصریح کرد: پیشنهاد دیگر ما تنظیم یک تفاهم‌نامه مشترک در زمینه موضوع‌های میراث‌فرهنگی همچون همکاری علمی و پژوهشی، تبادل تجارب و اقدامات مربوط به حفاظت از میراث‌فرهنگی، همکاری در راستای شناسایی و معرفی میراث‌فرهنگی ملموس و ناملموس مشترک دو کشور، برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک به‌صورت مستقیم یا مجازی و ایجاد موزه مجازی مشترک است.

برگزاری همایش‌های سالانه با موضوعات مورد توافق طرفین در حوزه موزه‌ها و مرمت آثار و پیشنهاد کنوانسیونی با مشارکت کشورهای صاحب تمدن به یونسکو با موضوع بازگرداندن آثاری که به‌صورت غیرقانونی قبل از سال ۱۹۷۰ از کشورها خارج شده است از سوی محمدرضا کارگر مدیرکل موزه‌ها و اموال فرهنگی‌تاریخی، از دیگر مواردی بود که در این نشست مطرح شد.

گئورگیوس دیداس کالو معاون وزیر فرهنگ یونان و خانم پولیکسنی ادام ولنی مدیرکل آثار باستانی و میراث‌فرهنگی وزارت یونان نیز که در این دیدار به‌صورت مجازی حضور داشتند با اشاره به دیدارهای اخیر سفیر یونان برای ادامه همکاری‌های فرهنگی فی‌مابین موافقت خود برای تنظیم تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک و طرح استرداد اموال را اعلام کردند.

احمد نادری سفیر کشورمان در یونان در سخنرانی افتتاحیه این نشست که به ابتکار سفارت ایران در آتن برگزار شد با اشاره به پیشینه تاریخی و اشتراک‌های تمدنی ایران و یونان طی قرن‌های گذشته، عنوان کرد: هر دو کشور متمدن ایران و یونان خواهان گسترش روابط در حوزه‌های فرهنگی و میراث‌فرهنگی هستند و امیدواریم این نشست به نتایج ملموسی در راستای ارتقای مناسبات فی‌مابین در این حوزه منجر شود.

دیمیتری الکساندر اکیس سفیر یونان نیز با تأکید بر تداوم همکاری‌های فرهنگی بین دو کشور از علاقه‌مندی کشورش در همکاری‌های مشترک بین‌المللی خبر داد.

تهیه پیش‌نویس تفاهم‌نامه یادشده و طرح مشترک استرداد اموال از سوی ایران و ارسال آن به طرف یونانی برای بررسی و اعلام نظرات و پیشنهادها برای تدوین تفاهم‌نامه نهایی مشترک برای امضای طرفین، مصوبه این دیدار بود.

کد خبر 451103

منبع: ایمنا

کلیدواژه: یونان وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ميراث فرهنگي استرداد استرداد میراث فرهنگی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق اموال فرهنگی تاریخی معاون میراث فرهنگی استرداد اموال تفاهم نامه همکاری ها دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۶۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید

مصطفی ده پهلوان فارس اظهار داشت: اصلی‌ترین کانون تمدنی ایرانی فرهنگی است.

به گزارش ایسنا، وی امروز، ۳۰ فروردین ماه در حاشیه مراسم رونمایی از سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید که به مناسبت فرارسیدن روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی در این مجموعه جهانی برگزار شد، گفت: ظرفیت آثار در حوزه میراث فرهنگی در استان فارس بسیار گسترده است و شهرت جهانی دارد.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور به شعار امسال روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی که به شکلی به تاب‌آوری در مقابل مخاطرات محیطی تاکید دارد، اشاره کرد و گفت: معتقدم این شعار به شعار امسال از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان جهش تولید و مشارکت مردم مطرح‌شده گره می‌خورد چراکه اگر میراث فرهنگی پشتوانه مردمی نداشته باشد محکوم به فنا خواهد بود.

ده پهلوان افزود: برای نمونه برداشت بی‌رویه آب و فرونشست‌های زمین خطرات جبران‌ناپذیری را برای مجموعه‌های جهانی، چون تخت جمشید، پاسارگاد و نقش رستم به وجود می‌آورد.

وی با اشاره به اینکه طبق آمار‌های ارائه‌شده حدود ۷۰ چاه غیرمجاز در دشت مرودشت پلمپ شده است، افزود: زمانی حفاظت و صیانت از آثار تاریخی به‌درستی رخ می‌دهد که علاوه بر میراث فرهنگی جامعه هدف، چون مردم و حتی ادارات و سازمان‌ها براین مهم تأکید داشته باشند.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور در ادامه سخنانش اخذ سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید را اتفاق بزرگ و مهمی دانست و گفت: موضوع صیانت و پاسداشت از میراث فرهنگی وجوه مختلفی دارد که بخشی از آن به حفاظت‌های داخلی و علمی خود مجموعه‌ها و بخش دیگر آن به قوانین و مقررات موجود برمی‌گردد.

وی اضافه کرد: سند مالکیت تخت جمشید اقدام ارزشمند و بزرگی است که باعث می‌شود حفاظت و صیانت از این مجموعه عظیم راحت‌تر صورت گیرد.

ده پهلوان ادامه داد: زمانی که میراث فرهنگی در پناه قانون قرار می‌گیرد بی‌تردید راحت می‌توان از آن‌ها حفاظت و حراست کرد.

وی به تعامل خوب وزارت میراث فرهنگی با قوه قضاییه در بحث حفاظت از آثار تاریخی کشور اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون برای رسیدگی به جرائم حوزه میراث فرهنگی شعبه‌ای ویژه در تهران فعال‌شده است.

امروز طی مراسمی که به مناسبت روز جهانی محوطه‌ها و بنا‌های تاریخی در مجموعه جهانی تخت جمشید برگزار شد، سند مالکیت تخت جمشید با حضور تنی چند از مسئولین کشوری و استانی و شهرستان مرودشت رونمایی شد و بیش از ۱۰۰ نفر از پیسشکسوتان، استادکاران، کنشگران و افراد موثر در تحقق مسئولیت اجتماعی و مدیران دولتی تجلیل به عمل آمد.

دیگر خبرها

  • فارس اصلی‌ترین کانون تمدنی ایران فرهنگی است
  • رونمایی از سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید
  • استان فارس اصلی‌ترین کانون تمدنی ایران فرهنگی است
  • همکاری شهرداری و بنیاد ایران‌شناسی برای احیا هویت تاریخی شهر ارومیه
  • بیش از ۲ هزار اثر تاریخی در خراسان رضوی ثبت ملی شد
  • حرم شاه عبدالعظیم مرمت می‌شود
  • گود میدان مشق رفع خطر می‌شود | همکاری مشترک وزارت امورخارجه و شهرداری
  • ایران از ایکوموس خارج نشده است
  • ماجرای خروج ایران از «ایکوم» و «ایکوموس» چه بود؟
  • ماجرای خروج ایران از «ایکو» و «ایکوموس» چه بود؟