Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-16@19:12:16 GMT

دولت روش‌های موازی فروش نفت را تضعیف کرد

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۱۷۵۲۰

دولت روش‌های موازی فروش نفت را تضعیف کرد

یک کارشناس بورس انرژی با تاکید بر اینکه عرضه نفت در بورس شکست نخورده است، گفت: دولت با حذف الزام قانونی عرضه نفت در بورس در راستای تضعیف روش های موازی فروش نفت گام برداشته است.

به گزارش مشرق، صادق مردانی، کارشناس بورس انرژی درباره توقف عرضه نفت در بورس انرژی با برداشته شدن الزام قانونی آن گفت: هر چند در لایحه بودجه سال جاری، الزام عرضه نفت در بورس برداشته شد، اما راه اندازی و تقویت بورس نفت از جمله وظایف قانونی شرکت ملی نفت ایران به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت نفت پس از مجوز سران قوا و الزامی که از سوی این نهاد ایجاد شد خود را مجری این فرمان نشان داد؛ در ادامه شیوه نامه‌ای نیز در همین راستا تدوین و البته اصطلاحاتی نیز در آن انجام داد.

بیشتر بخوانید: انفعال، استیضاح یا گزینه سوم؟

وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد بخش‌های مختلف وزارت نفت با یکدیگر در این زمینه هماهنگی ندارند، ادامه داد: در ظاهر وزارت نفت به عنوان نهادی حاکمیتی مجری تصمیمات سران قوا است و در این زمینه اقداماتی نیز انجام داد. اما در باطن و به گواه بسیاری از مراجعین برای خرید نفت از بورس انرژی، شاهد بی میلی و بی اراده بودن اموربین الملل شرکت ملی نفت ایران برای استفاده از روش‌های موازی فروش نفت در مقابل شکل سنتی آن توسط این معاونت بودیم. بی میلی که شاید به طور رسمی به آن اذعان نمی‌شد ولی وجود آن را نمی‌توان کتمان کرد.

به گفته این کارشناس بورس نفت، شرایط تحریمی دشوار است و نمی‌توان منکر آن شد؛ به همین دلیل اجرای اقدامات یکپارچه در راستای افزایش ظرفیت فروش نفت به سهولت انجام نمی‌شود. چرا که به هر حال هرچند افزایش صادرات نفت برای کشور مهم است، اما در همین حال باید احتیاط ویژه برای شناختن متقاضی به خرج داد تا مبادا روش‌های دور زدن تحریم، عیان شود. از سویی دیگر باید از همه ظرفیت‌ها برای افزایش صادرات نفت استفاده کنیم. ایجاد تعادل بین این دو هدف نیازمند تلاش، اهتمام و اراده جدی است.

بیشتر بخوانید: ضرر ۲ میلیارد دلاری قطع صادرات گاز به ترکیه

مردانی با اشاره به اینکه زمانی که تحریم هستیم، روش فروش نفت متفاوت می‌شود، ادامه داد: تاکنون هر تحریمی که آمریکا علیه ایران اعمال کرده بر اساس مستندات بوده است. به این ترتیب نمی‌توان انتظار داشته باشیم خریداران نفت در ایام تحریم به طور رسمی و علنی به ارائه اسناد خود بپردازند و طبیعتاً باید اهلیت آنها در سیستم کدگذاری شود.

وی با تاکید بر اینکه دولت با حذف الزام عرضه نفت در بورس در لایحه بودجه سال جاری در حقیقت در راستای تضعیف روش‌های موازی فروش نفت به جز از طریق شرکت ملی نفت ایران گام برداشته است، تصریح کرد: بورس نفت باید در ایام بدون تحریم یا شرایط مناسب‌تر راه اندازی و تقویت می‌شد تا در زمان تحریم مشکلات آن برطرف شده باشد و بتوان به عنوان ابزار کارآمد از ان استفاده کرد. این در حالی است که بورس نفت دقیقاً در بدترین شرایط تحریمی اجرایی شد و شاهد تحمیل شرایط به آن بودیم.

این کارشناس بورس انرژی در پاسخ به اینکه آیا می‌توان گفت عرضه نفت در بورس شکست خورده است، اظهار داشت: نه شکست نخورده است بلکه ما نتوانستیم معادلات مورد نیاز استفاده از آن را بر اساس شرایط تحریمی تدوین کنیم. باید روش‌ها و جزئیات اجرای آن چکش کاری شود.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ عرضه نفت در بورس انرژی بورس انرژی صادرات نفت دولت وزارت نفت شرکت ملی نفت ایران آمریکا ایران نفت عرضه نفت در بورس کارشناس بورس بورس انرژی بورس نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۷۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۲۰ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد

رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: باتوجه به شرایط حاکم و اعمال محدودیت دامنه نوسان سهام به +-۱% و صندوق‌ها به +-۲%؛ تمایل به صف فروش و صف خرید تا نقطه تعادل بود.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: با معاملات بسیار جذاب روز گذشته فولاد مبارکه در بورس کالا، توجه‌ها به این سهم و این صنعت بیشتر شد. اکثر صف فروش‌های مهم جمع آوری شدند و بازار به سمت تعادل رفت. معاملات بورس کالا، احتمال رشد نرخ دلار نیما، قیمت‌های جهانی فلزات اساسی درکنار قیمت جذاب سهام از ارزندگی این بازار حرفی برای گفتن نمی‌گذارد. اما ریسک سیاسی تردید و ترس در دل سهامدار انداخته است.

او در ادامه اظهار کرد: امروز ۸۷ نماد صف خرید و ۲۹۰ نماد صف فروش بودند همچنین تعداد نماد‌های مثبت ۱۷۸ و نماد‌های منفی ۶۱۶ بود همچنین ۱۵۲ میلیارد تومان خروج نقدینگی از صندوق درآمد ثابت و خالص سفارشات با خروج ۷۲۰ میلیارد تومانی پول از بازار سرمایه ثبت شد.

او می‌گوید: ارزش کل معاملات امروز بازار ۹۸۴۹ میلیارد تومان بوده که از این مبلغ ۳۸۱۶ میلیارد تومان آن مربوط به معاملات خرد سهام و حق تقدم بوده است. بیشترین ارزش معاملات را گروه فلزات اساسی با ثبت رقم ۳۷۴ میلیارد تومان (۱.۲ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است در نهایت هم شاخص کل با کاهش ۴۹۹۸ واحدی به سطح ۲ میلیون و ۲۰۱ هزار واحد رسید. از فردا اگر اطلاعیه جدیدی منتشر نشود دامنه نوسان به روال سابق باز خواهد گشت.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • فروش ۲۵۲ کیلو در حراج امروز+قیمت
  • چطور در بازار بورس سرمایه گذاری کنیم؟
  • ۷۲۰ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • تجلیل علی ربیعی از عملیات سپاه پاسداران علیه اسرائیل/ باید مرلقب بود بعضی مواضع و اظهارنظرها این دستاورد را تضعیف نکند
  • ممنوعیت عرضه و فروش ماهیان رودخانه‌ای دزفول تا پایان فصل زاد و ولد
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۲۷ فروردین ۱۴۰۳
  • عرضه پساب به صنایع سالانه ۳۵۰ میلیون مترمکعب افزایش می‌یابد
  • اتلاف سالانه هزار همت ازمنابع مالی درحوزه مسکن به‌دلیل تعلل دولت
  • ریزش و رویش فایل‏‏‌های مسکن
  • بازار مسکن پایتخت در اولین ماه سال/ فروشنده ها غیب شده اند