Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیکول پاشینیان با ابراز تأسف از اصابت خمپاره‌های درگیری قره‌باغ به خاک ایران، اطمینان داد که طرف ارمنی از هیچ‌گونه تلاش و هوشیاری برای عدم آسیب رساندن به ایران در خلال این مناقشه مضایقه نخواهد کرد. نخست‌وزیر ارمنستان از هرگونه گام سازنده ایران برای ایجاد صلح و آرامش در منطقه استقبال کرد.

روزنامه ایران گفت و گویی را با نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان، انجام داده است که در ادامه متن آن را می‌خوانیم:

رئیس‌جمهوری ایران آقای روحانی برای ایفای نقش سازنده در حل اختلافات دو جمهوری ارمنستان و آذربایجان اعلام آمادگی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پاسخ شما به این پیشنهاد چیست و به نظر شما ایران با چه ابتکار عملی می‌تواند میانجیگری کند؟

می‌دانید که گروه مینسک تنها مرجع شناخته شده بین‌المللی برای حل مسأله قره‌باغ است. ایران به عنوان یکی از کشور‌های مهم در منطقه دارای نقش و جایگاه اساسی است و البته این نقش در حال حاضر می‌تواند معطوف به توقف عملیات نظامی شود. ما از هر گام سازنده ایران برای ایجاد صلح و آرامش در منطقه استقبال می‌کنیم.

شما بار‌ها نسبت به حضور نیرو‌های خارجی در مناقشه قره‌باغ هشدار دادید. شما در گفتگو با آقای روحانی این نگرانی را مشترک یافتید؟

بله این موضوع در سطح بین‌المللی ثابت شده که مزدوران تروریست از سوریه برای انجام عملیات نظامی توسط ترکیه به منطقه منتقل شده‌اند و این یک خطر جدی برای منطقه است. البته متأسفانه کشور‌های منطقه با این واقعیت به طور جدی مواجه نشده‌اند، اما بدون تردید حضور تروریست‌های خارجی تهدیداتی را ایجاد خواهد کرد که پیامدهایش را در آینده در منطقه می‌توان دید. کشور‌های منطقه باید به طور جدی‌تری با این مسأله برخورد کنند.

در ایران این نگرانی وجود دارد که مناقشه قره‌باغ تبدیل به یک جنگ تمام‌عیار و طولانی‌مدت شود و علاوه بر نیرو‌های نظامی خارجی، قدرت‌های جهانی نیز در این منطقه مداخله کنند. شما برای رفع این نگرانی و بازگشت مسأله به کانال گفتگو‌های ارمنی - آذری چه پیشنهاد و راه‌حلی دارید؟

جمهوری‌آذربایجان به‌طور گسترده از پهپاد‌های اسرائیلی استفاده می‌کند و همین واقعیت گواه آن است که قدرت‌های خارجی از طرق مختلف در حال مداخله در منطقه هستند.

جز نقش رؤسای گروه مینسک (روسیه، فرانسه و ایالات متحده)، هیچ مداخله خارجی مورد تأیید نیست. گرچه رؤسای مینسک هم نمی‌توانند در تحولات فعلی ایفای نقش کنند و به همین دلیل شرایط این‌گونه است. گرچه آن‌ها بیانیه‌هایی صادر و مواضعی اتخاذ می‌کنند، اما توان اثربخشی بر تحولات را ندارند.

شما بار‌ها اشاره کردید که درگیری نظامی فعلی از مدت‌ها قبل برنامه‌ریزی شده بود. چه دلایلی برای اثبات این موضوع وجود دارد و این آمادگی قبلی چه دورنمایی را از آینده مناقشه ترسیم می‌کند؟

یک ماه و نیم قبل از آغاز درگیری، جمهوری‌آذربایجـــان با ترکیه رزمایش مشترک نظامی برگزار کرد و پس از پایان رزمایش، برخی نیرو‌های نظامی ترکیه همچنان در جمهوری‌آذربایجان ماندند. غیر از آن ترکیه، تروریست‌های سوری را استخدام و به جمهوری‌آذربایجان منتقل کرد که هدف از این اقدام، حضور این نیرو‌ها در درگیری‌های آتی قره‌باغ بود. اگر درگیری نظامی برنامه‌ریزی نشده بود هیچ دلیلی برای جابه‌جایی نیرو از سوریه به جمهوری‌آذربایجان وجود نداشت.

امروز دیگر حضور این تروریست‌ها ثابت شده و اسناد بسیاری در این باره منتشر و اصالت آن اثبات شده است. همه این اسناد گواهی می‌دهند که جنگ از قبل برنامه‌ریزی شده بود و مطابق این وضعیت ما در شرایط یک جنگ گسترده قرار گرفتیم که کل منطقه را تهدید می‌کند.

به نظر شما چه عاملی مانع برقراری آتش‌بس در قره‌باغ است و چرا پس از نشست مسکو و توافق شنبه‌شب بین باکو و ایروان درگیری‌ها همچنان ادامه دارد؟

به وضوح قابل مشاهده است که ترکیه دائم در تلاش است تا آتش‌بس برقرار نشود، چون اهداف ترکیه بسیار گسترده است. مسأله ترکیه نه فقط قره‌باغ بلکه حضور در منطقه قفقاز جنوبی است و من باید تأکید کنم این سیاست احیای امپراطوری است که ترکیه درصدد گسترش نفوذ خود به سمت شرق، شمال، جنوب و جنوب شرقی قره‌باغ است که این سیاست تأثیر مستقیمی بر همه کشور‌های منطقه می‌گذارد و کشور‌ها باید این واقعیت را در نظر بگیرند و موضع خود را در قبال این رویکرد مشخص کنند.

همان‌طور که می‌دانید تاکنون چندین بار خمپاره درگیری‌های قره‌باغ به خاک ایران اصابت کرده و چندین پهپاد به آسمان ایران وارد شده است. مقامات ایرانی چندین بار به طرفین مناقشه در این باره تذکر داده‌اند. برای جلوگیری از این موضوع چه راهکاری دارید؟

اگر از طرف ارمنی چنین اتفاقی افتاده و تأیید شده باشد من به خاطر آن بسیار متأسفم. البته من اطلاعات دقیقی در این باره ندارم، اما می‌توانم اطمینان دهم که طرف ارمنی هرگونه تلاشی می‌کند تا به کشور دوست خود ایران هیچ آسیبی وارد نشود و چنین اتفاقاتی رخ ندهد. طرف ارمنی برای جلوگیری از تکرار هر نوع پیشامد‌های مشابه نهایت تلاش خود را به کار می‌گیرد و اطمینان می‌دهم که هوشیاری بیشتری برای این مسأله به خرج خواهد داد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کرونا قیمت دلار پرسپولیس نخست وزیر ارمنستان جنگ قره باغ جمهوری آذربایجان طرف ارمنی کشور ها قره باغ نیرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۸۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات دیدار اردوغان با مقامات اقلیم کردستان عراق

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه پیش از آنکه به سفر رسمی خود به عراق پایان دهد به شمال این کشور رفت و با مقامات اقلیم کردستان در اربیل دیدار کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از میدل ایست نیوز، دولت محلی اقلیم کردستان عراق با انتشار بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، شامگاه دوشنبه در رأس هیئتی با استقبال نچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق، و مسرور بارزانی، نخست وزیر و قباد طالبانی، معاون نخست وزیر و شمار دیگری از مقامات ارشد اقلیم وارد اربیل شد.

کدهای سفر اردوغان به عراقرئیس‌جمهور عراق به اردوغان: تعرض به شهرهای عراق را نمی‌پذیریماردوغان با استقبال نخست وزیر عراق وارد بغداد شد

بر اساس این بیانیه، هیئت‌های دو طرف به ریاست سران اقلیم و ترکیه تشکیل جلسه دادند و نتایج سفر اردوغان به بغداد و دیدارهای وی با مقامات دولت عراق و نیز روابط ترکیه با بغداد و اربیل به خصوص در بخش‌های اقتصادی و تجاری و امنیتی را بررسی کردند.

نچیروان بارزانی در این دیدار بر تمایل اقلیم در گسترش روابط با ترکیه در همه زمینه‌ها تأکید کرد و گفت که اقلیم همواره عامل ثبات و صلح در منطقه بوده و از ترکیه به خاطر حمایت از اقلیم کردستان عراق در شرایط دشوار قدردانی کرد.

مسرور بارزانی، نخست وزیر اقلیم کردستان عراق، نیز در این دیدار ضمن تاکید بر آمادگی اقلیم برای تقویت روابط اقتصادی و تجاری با ترکیه و تشریح فرصت‌های همکاری و سرمایه‌گذاری شرکت‌های ترکیه‌ای در اقلیم، از حمایت ترکیه از اقتصاد اقلیم با وجود همه دشواری‌ها قدردانی کرد.

بر اساس این بیانیه، اردوغان نیز در این نشست بر حمایت پایدار کشورش از عراق و اقلیم و آمادگی برای همکاری و ادامه روند گسترش روابط در همه عرصه‌ها و نیز بر ضرورت حفظ صلح و ثبات در منطقه و حل مشکلات و تضمین حقوق همگان در منطقه تأکید کرد.

تازه‌ترین تحولات منطقه و امنیت مرزها و مبارزه با تروریسم و دیگر مسائل مورد اهتمام مشترک از مسائل مورد بحث در مذاکرات هیئت‌های اقلیم کردستان عراق و ترکیه بود.

رئیس جمهور ترکیه پس از پایان این مذاکرات، اربیل را به مقصد ترکیه ترک کرد.

رجب طیب اردوغان پیش از ظهر دوشنبه 22 آوریل وارد بغداد شد و در بغداد با رئیس جمهور و نخست وزیر عراق دیدار کرد.

در سفر اردوغان، توافقنامه چارچوب راهبردی عراق و ترکیه در حوزه آب و تفاهم‌نامه چهارجانبه درباره «جاده توسعه» و شماری توافق و یادداشت تفاهم دیگر میان دو کشور امضا شد.
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بارش‌های روز گذشته هیچ آسیبی به روستاهای دلیجان وارد نکرد
  • رئیسی با استقبال نخست وزیر سریلانکا وارد این کشور شد
  • اهداف سه‌گانه اردوغان از سفر به عراق چه بود؟
  • جزئیات دیدار اردوغان با مقامات اقلیم کردستان عراق
  • توصیف جالب ایران توسط نخست وزیر پیشین قطر
  • نخست وزیر پیشین قطر خطاب به اعراب: به زانو درآوردن ایران را فقط در خواب خواهید دید!
  • آغاز تعیین حدود مرز‌های ارمنستان با جمهوری آذربایجان 
  • اردوغان بعد از ۱۲ سال وارد بغداد شد
  • اردوغان با استقبال نخست وزیر عراق وارد بغداد شد
  • استقبال سازمان همکاری اسلامی از توافق تعیین حدود مرز آذربایجان و ارمنستان