Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-20@03:24:59 GMT

فیفا خواستار چه اصلاحاتی در اساسنامه شده است؟

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۱۹۴۸۲

به گزارش تسنیم، فدراسیون فوتبال ایران که از مدتی پیش درگیر اصلاح اساسنامه خود بود و رفت و برگشت چند باره اساسنامه بین فیفا و AFC مشکل‌آفرین شده بود، به مراحل نهایی تایید اساسنامه رسیده و با این شرایط به زودی باید شاهد برگزاری انتخابات باشیم.

آخرین موردی که در اساسنامه فدراسیون فوتبال ایران چالش برانگیز شد، بند یک اساسنامه بود که به موضوع «نهاد عمومی غیر دولتی» بودن فدراسیون اشاره داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چالشی که از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا ایجاد شد و با وجود اینکه فدراسیون پاسخ داده بود این شکل از فعالیت فدراسیون طبق قوانین داخلی جمهوری اسلامی ایران است و به تصویب مجلس شورای اسلامی (پارلمان) رسیده و تغییر آن نیاز به زمان دارد، اما تاکید بر تغییر این بند بود. با این حال فدراسیون فوتبال این بند از اساسنامه خود را تا جایی که به قوانین داخلی آسیبی وارد نشود اصلاح و برای فیفا ارسال کرد.

از 23 تیرماه (13 جولای 2020) که اساسنامه ارسال شده بود تا به امروز (چهارشنبه، 30 مهرماه) فیفا پاسخ رسمی در این خصوص نداده بود و بالاخره پس از 100 روز، تایید اولیه اساسنامه که موافقت با کلیات آن است، از سوی فیفا ارسال شد.

طبق پیگیری‌های خبرنگار تسنیم، با توجه به ایراد وارد شده به بند یک اساسنامه که تغییر آن طبق قوانین داخلی جمهوری اسلامی ایران و مجلس نیاز به زمان و بررسی طولانی دارد، فیفا تاکید کرده در حال حاضر  موافقت خود را با این بند اعلام می‌کند، اما به فدراسیون مهلت می‌دهد تا نسبت به تغییر این بند و پیگیری آن از پارلمان و دولت، اقدامات لازم را انجام دهد. این مهلت از سوی فیفا اما مشروط به برگزاری انتخابات در سریع‌ترین زمان ممکن است و گویا با توجه به بلاتکلیفی فدراسیون فوتبال ایران و اداره شدن آن توسط سرپرست، فیفا تاکید داشته که باید هرچه زودتر انتخابات برگزار شود.

در خصوص اصلاح موارد انتخاباتی نیز، جزئیاتی باید با تغییر مواجه شود که راه را برای ورود فوتبالی‌ها به فدراسیون باز می‌کند. این مسئله همیشه مورد تاکید فیفا بوده که افرادی که سابقه حضور در فوتبال را به عنوان بازیکن و مربی داشته‌اند، بتوانند وارد عرصه مدیریتی شوند، اما قوانین اساسنامه‌ای از این مسئله جلوگیری می‌کرد. حالا با وجود این اصلاحات، فیفا خواسته شرایطی ایجاد شود که حضور گسترده فوتبالی‌ها در عرصه مدیریتی را شاهد باشیم. از جمله این موارد کاهش سابقه مدیریتی است که پیش از این رئیس فدراسیون فوتبال و دبیرکل باید 10 سال سابقه مدیریتی می‌داشتند و از این میزان باید پنج سال سابقه آنها در ورزش بود. همچنین اعضای هیئت رئیسه نیز باید پنج سال سابقه مدیریتی را در کارنامه می‌داشتند که حالا در اساسنامه و طبق اعلام نظر فیفا این میزان سابقه باید به چهار سال کاهش پیدا کند. یعنی تمام ارکان مدیریتی فدراسیون فوتبال برای حضور در انتخابات باید چهار سال سابقه مدیریتی ورزشی داشته باشند و این قانون شامل حال دبیرکل نیز می‌شود.

موضوع دیگر نامه تاییدیه یا 10 امضای تایید برای شرکت در انتخابات بود که حالا فیفا خواستار کاهش این تعداد نامه نیز شده است. به این صورت که کاندیدای ریاست فدراسیون فوتبال با پنج نامه تاییدیه و کاندیدای حضور در هیئت رئیسه با دو نامه تاییدیه می‌توانند در انتخابات شرکت کنند.  در اصلاحیه اساسنامه، فدراسیون فوتبال لزوم داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت از سربازی (برای آقایان) را نیز اضافه کرده بود که فیفا با اشاره به الزام این مسئله در قوانین داخلی ایران که همه ملزم به رعایت آن هستند و همینطور نبود چنین بندی در اساسنامه قبلی خواستار حذف آن شده است.  مسئله مهم دیگر حذف مدرک تحصیلی برای ورود افراد به ارکان مدیریتی است که فیفا تاکید کرده لزوم داشتن حداقل مدرک کارشناسی یا معادل آن صرفاً برای دبیرکل الزامی باشد. به نظر می‌رسد، این مسئله نیز به ورود فوتبالی‌ها کمک کند، چرا که بسیاری از بازیکنان فوتبال به دلیل مشغله فوتبالی خود نتوانسته‌اند ادامه تحصیل بدهند، اما ممکن است به خاطر سال‌ها تجربه خود در فوتبال داخلی یا بین‌المللی چالش‌ها و مشکلات را بهتر و بیشتر درک کنند که این موضوع نیز به توسعه فوتبال کمک خواهد کرد.

طبق خواسته فیفا این قوانین انتخاباتی که در آیین نامه‌ای جداگانه، اما به پیوست اساسنامه برای فیفا ارسال شده، باید در اساسنامه نیز در بخشی مجزا اضافه شود و پس از این اقدامات فدراسیون فوتبال هر چه سریع‌تر برگزاری انتخابات را در دستور کار قرار بدهد. به نظر می‌رسد، آسیب‌های فدراسیون فوتبال ایران از نداشتن رئیس و اداره شدن با سرپرست، فیفا را مجاب کرده که اجازه برگزاری انتخابات را در شرایط فعلی بدهد و سپس در خصوص اصلاح بند یک نیز اقدامات لازم در زمان کافی صورت بگیرد.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: فدراسیون فوتبال ایران برگزاری انتخابات سابقه مدیریتی قوانین داخلی سال سابقه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۹۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استعفای «پریدر» از سرپرستی شطرنج

شادی پریدر چهار ماه پس از انتصاب به عنوان سرپرست فدراسیون شطرنج و به منظور حضور در انتخابات از سمت خود کناره‌گیری کرد. این در حالی است که وزیر ورزش واکنشی به این استعفا نداشته است.

به گزارش مشرق، شادی پریدر که از ۲۷ آذر با حکم کیومرث هاشمی به عنوان سرپرست فدراسیون شطرنج منصوب شد روز سه شنبه با حضور در وزارت ورزش از سمت خود کناره گیری کرد.

این استعفا در راستای آغاز پروسه انتخاباتی فدراسیون شطرنج و به منظور تصمیم شادی پریدر برای ورود به انتخابات اتخاذ شد.

سرپرست فدراسیون شطرنج در حالی مترصد ورود به انتخابات این فدراسیون است که حمایت اعضای مجمع انتخاباتی را هم پشت سر خود می بیند. کسب اطلاع کردیم که بیش از ۴۰ نفر از اعضای مجمع انتخاباتی فدراسیون شطرنج از جمعیت روسای هیات ها، ورزشکاران، داوران، مربیان، ملی پوشان و ... خواستار تصدی این فدراسیون توسط یکی از اهالی شطرنج مانند شادی پریدر هستند.

به همین منظور پریدر که برای دوره پیشین مجمع انتخاباتی فدراسیون شطرنج نیز نام نویسی کرده بود تصمیم به حضور در این دوره انتخابات گرفته است. این در حالی است که وزیر ورزش در بخشی از حکم صادره برای وی به عنوان سرپرست بر عدم ورود به انتخابات تاکید و یادآور شده بود که «انتظار می‌رود ضمن رعایت اصل بی‌طرفی، عدالت‌محوری و عدم حضور در فرآیند انتخابات به عنوان داوطلب، علاوه بر انجام امور جاری فدراسیون در اسرع وقت نسبت به برگزاری مجمع انتخاباتی رییس و سایر اعضای هیات رییسه فدراسیون اقدام نمایید.»

با این اوصاف شادی پریدر روز سه شنبه استعفای خود را تقدیر کیومرث هاشمی کرد اما وی هنوز واکنشی نسبت به این استعفا نداشته است.

نام نویسی از کاندیداهای فدراسیون شطرنج از ۱۵ فرودین آغاز شده و روز چهاشنبه ۲۹ فروردین به پایان می رسد. طبق اطلاعات دریافتی خبرنگار مهر، تا به امروز به جز کمال جوانمرد دبیرکل پیشین کمیته ملی پارالمپیک و سرپرست فعلی فدراسیون سه گانه، هیچ فردی دیگری برای ورود به انتخابات شطرنج اقدام نکرده است.

فدراسیون شطرنج از خرداد سال گذشته و به دنبال استعفای حسن تامینی وارد پروسه انتخابات شد. ابتدا شهرام عظیمی به عنوان سرپرست این فدراسیون منصوب شد و در ادامه هم این مسئولیت به شادی پریدر سپرده شد.

پریدر در زمان ریاست حسن تامینی به عنوان نایب رییس بانوان با این فدراسیون همکاری داشت.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • حکم ‏CAS‏ علیه اسپانیا: انتخابات را از نو برگزار کنید
  • فیفا و فدراسیون فوتبال، استقلال را ضمانت کردند
  • هاشمی پیگیر عدم‌حضور سرپرست‌ها در انتخابات/ مبینی نمی‌آید؟
  • انتخابات فدراسیون بیلیارد تا آخر خرداد انجام می‌شود
  • انتخابات فدراسیون بیلیارد تا آخر خرداد انجام خواهد شد
  • پریدر استعفایش را پس گرفت و نیامد/ ثبت نام ۱۵ کاندیدا برای ریاست شطرنج
  • ثبت‌نام ۱۵ نفر در انتخابات فدراسیون شطرنج/ پریدر نیامد
  • انتخابات هیئت کشتی استان تهران قانونی اعلام شد
  • انتخابات پرحاشیه کشتی تایید شد
  • استعفای «پریدر» از سرپرستی شطرنج