Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-25@23:11:15 GMT

وجود اخطار وزیر راه؛ گرانی سفر هوایی لغو نشد

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۲۰۰۴۹

صراط:

گرانی سفر‌های هوایی با وجود اخطار وزیر راه و دستور توقف یک‌هفته‌ای رییس سازمان هواپیمایی همچنان ادامه دارد و نرخ‌ها کاهش نیافته و یا حتی تعدیل نشده است. آژانس‌های گردشگری می‌گویند شرکت‌های هواپیمایی هنوز افزایش نرخ‌ها را لغو نکرده‌اند.

به گزارش ایسنا، با وجود مخالفت‌های صریح وزیر راه و رییس سازمان هواپیمایی با افزایش قیمت بلیت هواپیما، اما برخی شرکت‌های گردشگری گفته‌اند این افزایش نرخ که نتیجه توافق داخلی و یا به عبارتی پنهانی شرکت‌های هواپیمایی با یکدیگر بوده، هنوز متوقف و یا لغو نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیران تعدادی از آژانس‌ها می‌گویند شرکت‌های هواپیمایی این نرخ‌ها را به آژانس‌ها ابلاغ کرده و حتی مکتوب گفته‌اند اگر نرخ‌های جدید را اعمال نکنند، سیستم فروش آن‌ها را قطع خواهند کرد و در همین چند روز اخیر سیستم تعدادی از آژانس‌ها نیز قطع شده است.

حرمت‌الله رفیعی ـ رییس هیات‌مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران ـ نیز می‌گوید: شرکت‌های هواپیمایی گفته بودند نرخ‌ها را پلکانی افزاش می‌دهند، اما در نخستن مرحله، قیمت‌ها بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ درصد افزایش را تجربه کرده است.

پیگیری‌ها از آژانس‌های خدمات مسافرتی و هوایی نیز نشان می‌دهد با وجود دستور رییس سازمان هواپیمایی برای توقف افزایش قیمت بلیت هواپیما در مسیر‌های داخلی به مدت یک هفته، اما گرانی اعمال‌شده بدون توقف ادامه دارد. این درحالی است که وزیر راه و شهرسازی در دیدار اخیری که با نمایندگان شرکت‌های هواپمایی داشت با رد درخواست افزایش قیمت بلیت هواپیما، برای تعیین نرخ نهایی افزایش قیمت‌ها با توجه به لزوم رعایت حداکثر ۶۰ درصدی ظرفیت هواپیما‌ها از اول آبان ۱۳۹۹ و نوسان‌های قیمتی و اقتصادی، خواستار ارائه صورت‌های مالی حسابرسی‌شده و مورد تایید سال ۱۳۹۷ و ۹۸ و شش‌ماهه نخست ۱۳۹۹ به سازمان هواپیمایی کشوری شده بود تا بر اساس بررسی‌های مالی دقیق، تصمیمات لازم برای حمایت از ایرلاین‌ها گرفته و تسهیلات لازم برای برون‌رفت از شرایط حاکم اتخاد شود.

رییس سازمان هواپیمایی هم بعد از جلسه‌های دو روز گذشته بین شرکت‌های هواپیمایی، وزیر راه و کمیسیون عمران مجلس، تصریح کرده بود: تا هفته آینده که تکلیف قیمت بلیت هواپیما مشخص می‌شود، افزایش نرخ‌ها متوقف شده است. همچنین مقرر شد بررسی بیشتری درباره هزینه‌هایی که ایرلاین‌ها از نظر ارزی صرف می‌کنند انجام و راهکاری برای جبران آن‌ها اندیشیده شود.

با این حال امروز (چهارشنبه ۳۰ مهرماه) در آستانه تعطیلات نیمه‌بلند دیگر، قیمت بلیت پرواز‌ها نه تنها روند کاهشی یا تعدیلی نداشته که افزایش قابل توجهی را تجربه کرده است. هم‌اکنون در مسیر پرتردد و توریستی تهران ـ کیش پایین‌ترین نرخ موجود برای بلیت هواپیما حدود ۸۸۰ هزار تومان است. در آبان‌ماه، یعنی از زمانی که شرکت‌های هواپیمایی ملزم به فروش تنها ۶۰ درصد از ظرفیت صندلی‌های خود هستند، نرخ کف بلیت تهران ـ کیش از ۷۴۹ هزار تومان تعیین شده است. درحالی‌که آژانس‌های گردشگری می‌گویند تا پیش از این گرانی، تور‌های کیش را در فصل شلوغی سفر با بلیت ۵۲۷ هزار تومان می‌فروختند.

بررسی نرخ‌ها در مسیر هوایی پرتردد تهران ـ مشهد نیز نشان می‌دهد قیمت‌ها افزایش یافته است. قیمت پایه بلیت پرواز این مسیر ۴۹۴ هزار و ۶۰۰ تومان است، رقمی بسیار نزدیک به کف قیمتی که به تازگی شرکت‌های هواپیمایی تعیین کرده‌اند. مدیر تور داخلی یکی از آژانس‌های گردشگری می‌گوید: نرخ بلیت هواپیما در مسیر تهران ـ مشهد در مقایسه با دیگر مسیرها، باثبات‌تر است، یعنی نرخِ ماهِ آبان مبلغی نزدیک به امروز است. اما در مسیر‌های توریستی مثل کیش مدام نوسان قیمت را تجربه می‌کنیم، نرخ‌ها شناور شده و هر لحظه درحال تغییر است. از طرفی کف قیمت تعیین شده و سقف نرخ برداشته شده است و ایرلاین‌ها هر قیمتی که بخواهند در بازار ارائه می‌دهند، مثلا در تعطیلات گذشته پایین‌ترین نرخ پرواز یک‌طرفه تهران ـ کیش به یک میلیون تومان رسیده بود. این اتفاق برای سفر‌های غیرکاری و توریستی فاجعه است.

او ادامه می‌دهد: قبلا در مسیر‌های پرترددی مثل تهران ـ مشهد یا تهران ـ کیش بلیت ۱۷۰ هزار تومانی و یا حتی پایین‌تر پیدا می‌شد، اما حالا کف قیمت تعیین کرده‌اند و عملا بلیت و سفر ارزان هوایی از بین رفته است.

خانم سبزه‌ها که مدیر تور‌های داخلی یکی از آژانس‌های گردشگری است نیز افزایش قیمت بلیت پرواز در مسیر‌های هوایی کوتاه را ناراحت‌کننده می‌داند و می‌گوید: فاصله هوایی تهران ـ اصفهان به یک ساعت نمی‌رسد، اما پایین‌ترین قیمتی که برای بلیت هواپیما در این مسیر پیدا می‌شود ۳۷۰ هزار تومان است، قیمت بلیت ماهان در همین مسیر ۴۹۸ هزار تومان شده است. در مسیر کرمانشاه که جزو مسیر‌های بلند هوایی نیست پایین‌ترین قیمت پروازی ۴۵۸ هزار تومان شده است و در مسیر تهران ـ تبریز، قیمت‌های متفاوتی دیده می‌شود از ۴۱۷ هزار تومان تا ۵۵۳ هزار تومان.

او می‌گوید: شناور بودن و تغییر لحظه‌ای نرخ‌ها، بدترین اتفاقی است که برای سفر‌های هوایی رخ داده. مثلا ما برای تور کیش به مسافر می‌گوییم ممکن است قیمت بلیت در روز پرواز تغییر کرده باشد، نرخ‌ها در بعضی مسیر‌ها ثبات ندارد و نمی‌توان به مسافر تضمین داد.

افزایش نرخ سفر‌های هوایی و بی‌ثباتی در قیمت بلیت هواپیما در مسیر‌های داخلی درحالی اتفاق افتاده است که تعداد مصرف‌کنندگان این سفر‌ها به گفته دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی در ماه‌های گذشته کاهش داشته است. مقصود اسعدی سامانی در جلسه‌ای که با وزیر راه داشت، گفت که در ایام کرونا پرواز‌های داخلی ۴۸ درصد و پرواز‌های خارجی ۹۶ درصد کاهش داشته است.

آژانس‌های گردشگری نیز کاهش میزان تقاضا در سفر‌های هوایی را تایید می‌کنند، با این وجود کماکان شاهد اصرار شرکت‌های هواپیمایی برای جبران خسارت ناشی از کرونا از طریق مردم هستیم. درحالی که طبق قانون آزادسازی نرخ، با کاهش تقاضا طبیعتا نرخ‌ها باید پایین بیاید، همان اتفاقی که کشور‌های دیگر هم‌اکنون درحال تجربه آن هستند.

سبزه‌ها، مدیر تور داخلی می‌گوید: میزان تقاضا در بازار سفر به ویژه با هواپیما به پایین‌ترین حد خود رسیده است. این وضعیت تا به حال سابقه نداشته است. قیمت تور‌ها عجیب شده است. مثلا قیمت یک تور برای ۱۳ آبان روی اتاق تک‌نفره یک هتل ۵ ستاره برای سه شب به ۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان می‌رسد. با این قیمت‌ها چه کسی می‌تواند سفر برود؟ ما از ۲۶ شهریورماه که کار خود را در آژانس شروع کردیم فقط برای یک خانواده سه‌نفره یک تور کیش آن هم به قیمت هر نفر ۲ میلیون تومان روی هتل ۳ ستاره فروختیم.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: گرانی سفر های هوایی اخطار وزیر راه سازمان هواپیمایی صراط رییس سازمان هواپیمایی شرکت های هواپیمایی قیمت بلیت هواپیما آژانس های گردشگری افزایش قیمت بلیت بلیت هواپیما سفر های هوایی آژانس ها تهران ـ کیش پایین ترین هزار تومان افزایش نرخ وزیر راه قیمت ها نرخ ها سفر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۲۰۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام نهاد مسئول گرانی خودرو است؟

مخاطبان با ثبت پویشی با عنوان «جلوگیری از افزایش قیمت خودرو‌هایی که در موعد مقرر تحویل نشده است» عنوان کرده‌اند که شرکت ایران خودرو برای خودرو‌های با موعد تحویل زمستان ۱۴۰۲ افزایش قیمت لحاظ کرده است.

به گزارش مهر، در واقع این شرکت با اعلام قیمت جدید خودروی پژو پارس در بهار امسال، فراخوان واریز وجه با قیمت جدید برای متقاضیان پژو پارس با موعد تحویل زمستان ۱۴۰۲ ارسال کرده است در حالی که اگر این خودرو در موعد مقرر و تعیین شده یعنی زمستان سال گذشته به متقاضیان تحویل می‌شد متقاضیان باید این خودرو را با قیمت سال قبل خریداری می‌کردند و اکنون با مساله افزایش قیمت مواجه نمی‌شدند.

براین اساس مخاطبان از مسئولان وزارت صمت، شورای رقابت، سازمان تعزیرات خواسته‌اند تا به این موضوع رسیدگی کنند و از تضییع حقوق متقاضیان این خودرو جلوگیری شود.

پیرو موضوع قیمت جدید خودرو پژو پارس وزیر صمت روز گذشته در حاشیه جلسه مجلس در جمع خبرنگاران، ضمن سلب مسئولیت از خود در موضوع قیمت‌گذاری پژو پارس، عنوان کرد که وزارت صمت مجری سیاست‌های ابلاغی شورای رقابت است.

عباس علی آبادی در خصوص قیمت پژو پارس تاکید کرد که شورای رقابت مسئول، سیاستگذار و قیمت گذار است. وی بیان کرد: وزارت صمت براساس قانون، سیاستگذار قیمت‌گذاری خودرو نیست بلکه ما مجری سیاست‌های ابلاغی هستیم.

افزایش قیمت پژو پارس بررسی می‌شود

در ادامه پیگیری‌های انجام شده سپهر دادجوی توکلی، سخنگوی شورای رقابت نیز در خصوص قیمت جدید خودرو‌های پژوپارس گفت: در این خصوص شورای رقابت جلساتی را برگزار کرده است و در حال رصد موضوع است. در این جلسات همه دست اندرکاران مرتبط دعوت می‌شوند و در حال بررسی هستیم که چقدر این مساله با دستورالعمل و قانون تطابق دارد.

وی اظهار کرد: بنابراین اگر عدولی از قانون صورت گرفته باشد و حقی از کسی تضییع شده باشد براساس ظرفیت قانونی به مساله ورود می‌کنیم.

دادجوی توکلی افزود: شورای رقابت تنظیم‌گر بازار خودرو است، اما این شورا هیچگاه قیمت‌گذار خودرو نبوده است. شورای رقابت دستورالعمل می‌دهد و براساس آن دستورالعمل نهاد‌های تنظیم گر فنی موظف باید عمل کنند.

بر اساس این گزارش، خودروی پژو پارس یکی از خودرو‌های پرتقاضا است، به طوری که سال گذشته بیش از ۱۰۰ هزار نفر در سامانه یکپارچه برای خرید این خودرو ثبت نام و در نوبت تحویل آن در سامانه یکپارچه خودرو قرار گرفتند.

اما با وجود اینکه تعداد زیادی از متقاضیان این خودرو در نوبت تحویل زمستان ۱۴۰۲ بودند مسائلی در خصوص عدم انطباق این خودرو با استاندارد‌های ۸۵ گانه و توقف تولید آن مطرح شد.

واکنش ایران خودرو به فروش پژو پارس

گروه صنعتی ایران خودرو در واکنش به گزارش‌ها درباره گرانی پژو پارس توضیحاتی ارسال کرد که به شرح زیر است: در متن منتشر شده، ادعا شده است که ایران خودرو تعمدا تحویل محصول پارس را به بهار امسال موکول کرده تا بتواند با دریافت مجوز، قیمت‌ها را افزایش دهد، این در حالی است که تا روز ۲۵ اسفندماه سال گذشته که مجوز تولید این محصول از سوی سازمان ملی استاندارد تا بهار سال ۱۴۰۳ تمدید شده، تولید و شبکه گسترده تأمین ایران خودرو برای محصول سورن به عنوان جایگزین پارس برنامه‌ریزی کرده و با تمدید مهلت تولید از سوی سازمان استاندارد، خطوط تولید و شبکه تأمین ایران خودرو که برای تولید برنامه‌ریزی بلندمدت دارند، ناگزیر از بازگشت به شرایط قبل و سفارش گذاری برای تأمین قطعات محصول پارس شده است که این امر نیازمند زمان برای تغییر سفارش‌گذاری و تأمین قطعات بوده است.

هرچند بر اساس مصوبه شورای رقابت، اولویت بندی در سامانه یکپارچه، تعهدی برای خودروساز ایجاد نمی‌کند، با توجه به عدم تمدید تولید پارس تا ۲۵ اسفندماه سال ۱۴۰۲، گروه صنعتی ایران خودرو در راستای مشتری مداری و جلب رضایت متقاضیان، به اجرای طرح تبدیل پارس به خودرو‌های دیگر مانند سورن پلاس، پژو ۲۰۷ و تارا اقدام کرده است و تعدادی از متقاضیان که به نظر می‌رسد مصرف‌کنندگان نهایی بوده‌اند، به تبدیل و خرید محصولات استاندارد و دارای مجوز تولید پرداخته‌اند.

برخلاف ادعای مطرح شده در این متن، در اسفند سال ۱۴۰۱ و نه سال گذشته، ۸۰۰ هزار متقاضی محصولات ایران خودرو از طریق سامانه یکپارچه تخصیص خودرو درخواست خرید از محصولات این شرکت را داشته‌اند که بخش قابل توجهی از تقاضا‌ها نیز برای محصول پارس بوده است.

با وجود اصرار ایران‌خودرو به توقف تولید پارس به دلیل عدم توانایی در تطابق با استاندارد‌های ۸۵ گانه، مدیران وقت وزارت صمت بر اولویت‌بندی تمامی تقاضا‌ها تاکید کردند و بر همین اساس صف طویلی برای خودرو پارس نیز تشکیل شد که با توجه به برنامه توقف تولید در پایان سال ۱۴۰۲ بخش زیادی از تقاضا‌ها منوط به مجوز تولید از سوی سازمان ملی استاندارد برای ادامه تولید در سال ۱۴۰۳ شده است.

در این متن عنوان شده عدم صدور مجوز تولید از سوی سازمان استاندارد کافی بود تا ایران خودرو از تحویل خودرو خودداری کند! این در حالی است که برنامه تولید محصول پارس تا پایان سال ۱۴۰۲ بوده و با توجه به قوانین و ضوابط موجود، ادامه تولید محصول فاقد استاندارد‌های ۸۵ گانه، نیازمند مجوز از سوی سازمان ملی استاندارد است و تمامی خودروسازان ملزم به رعایت این امر و دریافت مجوز لازم برای تمامی محصولات خود هستند.

نکته مغفول مانده در ماجرای توقف و تداوم تولید پژو پارس بازی‌های رسانه‌ای طرفین درگیر ماجرا بود؛ از چند ماه پیش شرکت ایران خودرو و سازمان ملی استاندارد در قالب‌های مختلف از جمله صدور نامه و مصاحبه اقدام به اظهارنظر در خصوص سرنوشت پژو پارس می‌کردند که در گزارش‌های مختلفی به این موضوع پرداخته شده است.

دیگر خبرها

  • صدور اخطار برای املاکی های بدون پروانه
  • فرود اضطراری بوئینگ ۷۳۷ در آفریقای جنوبی
  • کدام نهاد مسئول گرانی خودرو است؟
  • اعطای گواهینامه فرودگاهی به فرودگاه شیراز
  • سیاست دولت سیزدهم در حوزه فرودگاهی رشد متوازن است
  • ◄ تـامـلی بر موضوع آزاد سـازی نرخ بلیت هواپیما باتوجه به تـجربه دیگر کشـورها
  • جمهوری اسلامی در بخش‌های مختلف هوایی محتاج هیچ کشوری نیست
  • معرفی انواع خطوط هوایی و مسیرهای پروازی به ترکیه
  • خاندوزی چند هفته قبل از وزیر شدن: شش ماهه مشکل گرانی‌ها حل می‌شود
  • افزایش قیمت کارخانه ای خودرو‌؛ کسی گرانی را به گردن نمی‌گیرد