Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@16:20:53 GMT

جزییات مشاهده بارش شهابی جباری در آسمان

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۲۰۸۶۰

جزییات مشاهده بارش شهابی جباری در آسمان

 از بامداد روز گذشته ( سه‌شنبه، ۲۹ مهر) آسمان کشور شاهد شهاب های جباری شده است، این پدیده تا  فردا ( پنج‌شنبه، اول آبان) ادامه دارد.

در این مدت باید انتظار مشاهده شهاب‌های زیبایی از این بارش در آسمان را داشت و برای عکاسی از این پدیده زیبای نجومی می‌توان با تجهیز دوربین  و استفاده از امکانات مناسب ، رد زیبایی از شهاب‌ها را در آسمان ثبت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بارش شهابی جباری  یکی از بارش‌های مشهور سالانه است، که هر سال بین ۱۱ مهر تا ۱۷ آبان در آسمان مشاهده می‌شود.

بارش شهابی جباری را می توان در اوج خود و در آسمان کاملا تاریک از هر جای کشور رصد کرد به طوریکه در شرایط ایده آل در هر ساعت ۲۵ شهاب قابل رصد است. منشا این بارش شهابی، ذرات به جای مانده از دنباله دار هالی است که هر ۷۶ سال یکبار از نزدیکی خورشید عبور می‌کند و ذراتی از آن در فضای اطراف خورشید به جای می ماند.

کانون این بارش نیز در نزدیکی ستاره "شانه شکارچی" در صورت فلکی " شکارچی (جبار) قرار دارد و به همین دلیل به این بارش، جباری گفته می‌شود. آخرین بار این دنباله دار در سال ۱۳۶۵ از نزدیکی خورشید عبور کرده است و در سال ۱۴۴۱ شمسی دوباره از کنار خورشید عبور خواهد کرد.

 بیشترین تعداد شهاب‌های بارش شهابی جباری پیش از طلوع خورشیدی و در تاریکی بامدادی قابل رصد است. عموما عنوان "بارش شهابی" و یا "شهاب باران" این ذهنیت را ایجاد می‌کند که با یک رگبار از شهاب‎‌ها همچون باران مواجه خواهیم شد در حالی که با توجه به نحوه برخورد شهاب‌ها و حرکت آن‌ها در آسمان این اصطلاح رایج شده است و در برخی بارش‌های شهابی از جمله بارش شهابی جباری، شهاب‌های اندکی مشاهده می‌شود.

زمانیکه این دنباله دار از کنار خورشید عبور می کند فشار تابش خورشید باعث می شود که بخش هایی از دنباله دار به صورت ذره هایی ریز از آن جدا شده و در مدار زمین باقی بماند و به جو زمین برخورد کنند.

هر چه از زمان عبور دنباله‌دار از نزدیکی خورشید دور شویم، شهاب‌های کمتری در آن بارش مشاهده می‌شود. دنباله‌دار هالی در سال ۶۵ خورشیدی به ملاقات زمین و خورشید رسید که حدود ۳۵ سال از آن زمان می‌گذرد و در هر سال ذرات زیادی از این دنباله‌دار با جو زمین برخورد کرده است.  پیش بینی می‌شود حداکثر ۲۰ شهاب در ساعت در زمان اوج بارش جباری امسال در آسمان دیده شود.

سرعت شهاب‌های این بارش ۶۶ کیلومتر در ثانیه است که با اتمسفر زمین برخورد می‌کند. شهاب‌های این بارش که مسیر حرکت خود در جو زمین، اتم‌های جو را یونیزه کرده و پس از عبور نیز چند ثانیه از خود ردی به جای می‌گذارد و برخی از آن‌ها فوق العاده درخشان می‌شوند. با توجه به بازه زمانی بارش جباری، در شب‌های قبل و بعد از زمان اوج نیز می‌توان شاهد تعداد کمتری از شهاب‌های این بارش بود.

شهاب‌ها ذرات میلی‌متری و میکرومتری هستند که در یک فرآیند در ارتفاع ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلومتری جو زمین با برخورد و اصطکاک با اتم‌های جو آن‌ها را برانگیخته و در نتیجه بارش شهابی زیبا ایجاد می‌شود که به دور از نور و آلودگی شهر‌ها امکان رصد شهاب‌ها وجود خواهد داشت.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بارش شهابی سبک زندگی پارسی خبر بارش شهابی جباری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۲۰۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسمان مازندران امروز ابری همراه با رگبار باران

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، بر اساس اعلام هواشناسی استان، همچنین امروز احتمال رعدوبرق، در ارتفاعات بالای ۲۵۰۰ متر بارش برف و از شب در غرب استان با کاهش ناپایداری هوا پیش بینی می‏ شود

بر اساس این گزارش روز چهارشنبه آسمان در نیمه شرقی ابری بویژه در ارتفاعات همراه با بارش پراکنده، بتدریج با کاهش ناپایداری و ابر و در نیمه غربی صاف تا نیمه ابری همراه خواهد بود

همچنین آسمان استان از پنج شنبه تا یکشنبه هفته آینده صاف تا نیمه ابری همراه با افزایش دما پیش بینی می‌شود

دیگر خبرها

  • (ویدئو) خورشید قرمز رنگ در آسمان چین پدیدار شد
  • ماه صورتی در آسمان امشب را ببینید
  • تداوم فعالیت سامانه بارشی تا عصر امروز در آسمان گلستان
  • پیش‌بینی وضعیت بارندگی در تهران
  • شادی کشاورزان مازندرانی از بارش رحمت الهی
  • آسمان قزوین فردا ابری است
  • آسمان مازندران امروز ابری همراه با رگبار باران
  • بارش شهابی -Puppid 2024π را از دست ندهید
  • گسترش بارش‌های بهاری طی امروز در آسمان مازندران
  • در خورشیدگرفتگی ۲۰ فروردین چه چیزهای عجیبی مشاهده شد؟