Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر رضا دواساز ایرانی با اشاره به افزایش استرس بین افراد جامعه در دوران پاندمی کرونا اظهار کرد: استرس، تنش و برانگیختگی ذهن و بدن در واکنش به حوادث و تغییراتی است که سازگاری بدن فرد را به هم می‌زند یا تنش و برانگیختگی ذهن و بدن در پاسخ به مطالباتی است که به آن تحمیل شده و فرد آن را فراتر از منابع خود ارزیابی کرده است و رفاه و بهزیستی وی را به مخاطره می‌اندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آثار استرس بر بدن؛ از میگرن تا زخم معده و حمله قلبی

وی افزود: عوارض سیستم عضلانی - اسکلتی یکی از آثار جسمی استرس است. زمانی که بدن تحت استرس قرار می‌گیرد، عضلات دچار تنش می‌شوند و زمانی که عضلات برای مدت زمان طولانی در تنش قرار داشته باشند ممکن است سردرد‌های تنشی و میگرنی و تنش در عضلات ناحیه شانه‌ها، گردن و سر ایجاد شود.

مدیرگروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: از سوی دیگر استرس حاد می‌تواند منجر به آسم شود. عوارض تنفسی و استرس نیز می‌توانند تنفس را سخت‌تر کنند؛ این موضوع برای اکثر افراد مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند، اما در افراد مبتلا به آسم یا بیماری‌های ریوی مانند آمفیزم که نیاز به اکسیژن کافی برای تنفس راحت‌تر دارند، می‌تواند دشوار باشد.

وی گفت: در این شرایط، مشکلات قلبی و عروقی، فشار خون بالا، دیابت، حمله قلبی، افزایش مداوم ضربان قلب و سطوح بالای هورمون‌های استرس می‌تواند خطر بالا رفتن فشار خون، حمله قلبی و استروک را بالا ببرد.

دواساز ایرانی با اشاره به عوارض استرس بر سیستم معده – روده‌ای نیز بیان کرد: در صورتی که استرس، مزمن شود ممکن است زخم معده و یا درد‌های شدید معده بدون زخم برای فرد پیش بیاید. علاوه بر این، استرس می‌تواند بر هضم و جذب مواد غذایی در روده اثر گذاشته و موجب اسهال یا یبوست شود.

استرس چگونه به اختلال تبدیل می‌شود؟

وی در خصوص عوارض روانی استرس گفت: اضطراب یک هیجان طبیعی و ضروری است و زمانی ظاهر می‌شود که وجود یک تهدید و یا خطر پیش‌بینی شود. اضطراب می‌تواند سودمند باشد، زیرا به شخص کمک می‌کند که به دنبال راهی برای رفع تهدید یا خطر باشد، اما وقتی همین هیجان طبیعی، افراطی، شدید، مستمر یا غیرقابل کنترل شود و در عملکرد شغلی، خانوادگی و اجتماعی تداخل ایجاد کند، تبدیل به اختلال می‌شود.

دواساز ایرانی افزود: اختلال استرس حاد و اختلال استرس پس از سانحه، از اختلالات بسیار شایع هستند. غمگینی، افسردگی و ناامیدی نیز هیجان‌های طبیعی هستند که در مواجهه با حوادث تلخ زندگی مانند مرگ یک عزیز، طلاق، از دست دادن شغل و ... اتفاق می‌افتند.

وی بیان کرد: این افسردگی طبیعی معمولا مدت زمان کوتاهی طول می‌کشد و به تدریج کاهش می‌یابد، اما اگر این احساسات، استمرار داشته باشند ممکن است موجب مشکلات جدی مانند اختلال افسردگی شوند.

مدیرگروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: همچنین استرس در افراد مستعد می‌تواند نقش عامل آشکارساز را بازی کند و موجب بروز اختلالات خلقی از جمله افسردگی اساسی شود.

بیشتر بخوانید

آشنایی با مواد غذایی که بداخلاقتان می‌کند

لازم نیست استرس از زندگی حذف شود

وی با اشاره به راه‌کار‌های پیشگیری از آثار استرس، عنوان کرد: هدف مدیریت استرس، حذف کامل آن نیست؛ این کار نه عملی است و نه در بسیاری از مواقع مفید. یک حد بهینه استرس وجود دارد که اغلب محرک و برانگیزنده است و می‌تواند موجب بهبود عملکرد شود بنابراین نه می‌توان و نه لزومی دارد که همه استرس‌ها را از زندگی حذف کنیم.

دواساز ایرانی افزود: هدف ما باید محدود کردن آثار مضر استرس و حفظ سلامت و سرزندگی و شادابی باشد. از طرف دیگر در مقابله با آثار مضر استرس، تفکیک روش‌های سالم و سازنده از روش‌های ناسالم و غیر موثر اهمیت زیادی دارد، زیرا فرد ممکن است از روش‌هایی مانند مصرف سیگار، پرخاشگری یا ایجاد روابط ناسالم برای مقابله استفاده کند.

وی بیان کرد: اگرچه با این راه‌کار‌ها به شکل کوتاه‌مدت تنش برطرف می‌شود، اما در درازمدت تبدیل به یک مشکل اساسی و یک منبع مهم استرس در زندگی فرد می‌شود یعنی نه تنها استرس را برطرف نمی‌کنند و یا شدت آن را کاهش نمی‌دهد بلکه با ایجاد مشکلات جدید، موجب تنش بیشتری نیز می‌شوند.

عوامل ایجاد استرس را حذف کنید

مدیرگروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: بنابراین هدف اصلی ما مدیریت استرس و کنترل استرس با استفاده از روش‌های سالم و سازنده است تا تنش و برانگیختگی جسمی و روانی که استرس ایجاد کرده است، کاهش یابد و با روش‌های حل مساله منطقی، راه حل موثر و سازنده‌ای برای حذف و یا کاهش عاملی که موجب استرس شده، پیدا شود.

وی افزود: بهترین و اولین کار در کنترل استرس، پیشگیری از بروز استرس است؛ یکی از مهم‌ترین مداخلات در مدیریت استرس این است که تا جای ممکن چیز‌هایی که فرد را دچار استرس می‌کند، حذف شوند.

دواساز ایرانی بیان کرد: یکی از منابع استرس، شکست در انجام کار‌ها است که می‌تواند موجب کاهش اعتماد به نفس و عزت نفس شود. مهارت مهمی که به پیشگیری از وقوع این استرس کمک می‌کند این است که فرد مهم‌ترین موفقیت‌های خود و دلایل آن را یادداشت کند و سپس نقاط قوتی که موجب دست‌یابی به آن‌ها شده را فهرست کند.

وی با اشاره به بروز برخی استرس‌ها در موقعیت‌های زمانی افزود: تکنیک‌های مدیریت زمان موثری نیز وجود دارد که می‌توان از آن‌ها استفاده کرد و استرس ناشی از فشار‌های زمانی را کاهش داد.

مدیرگروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: برخی از مواد غذایی نیز پاسخ شبه‌استرس ایجاد می‌کنند؛ این مواد، شبه‌استرس‌زا‌ها نامیده می‌شوند که موجب تحریک سیستم عصبی می‌شوند. این مواد غذایی انواع کولاها، کافئین، چای و شکلات‌های حاوی کافئین هستند و مصرف آن‌ها باید محدود شود.

وی بیان کرد: تکنیک‌های آرمیدگی یکی از بخش‌های اصلی تقریبا تمامی برنامه‌های مختلف مدیریت استرس است. ورزش نیز علاوه بر اینکه به شکل کلی برای سلامت جسمی و روانی مفید است، در کاهش استرس نیز نقش دارد.

دواساز ایرانی تصریح کرد: در نهایت، در صورتی که فرد احساس کند برای چند روز متوالی نمی‌تواند کار‌های روزمره را انجام دهد یا بر احساس و شرایط خود کنترل ندارد باید به پزشک، روانپزشک یا روانشناس مراجعه کند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کرونا ویروس استرس کاهش استرس مدیریت استرس مواد غذایی حمله قلبی کار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۲۲۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد

به گزارش خبرآنلاین، ویتامین های گروه B اغلب به عنوان یک درمان طبیعی برای اضطراب به بازار عرضه می شوند.

سلامت نیوز در گزارشی نوشت: داروهای طبیعی برای سلامتی یک انتخاب محبوب در بین کسانی است که به دنبال بهبود مشکلات سلامت روان خود بدون دارو هستند. تعداد کمی از مردم می‌خواهند با زمان و درمانی کنار بیایند و تعداد کمی از مردم همچنان می‌خواهند از درمان‌های دارویی استفاده کنند که نه تنها در جامعه پزشکی محور امروزی بسیار سریع تجویز می‌شوند بلکه عوارض جانبی زیادی نیز دارند.

بسیاری بر این باورند که ویتامین ها و تغذیه کلید بهبود اضطراب هستند. به این دلیل که به نظر می‌رسد کمبود ویتامین‌های مهم علائم اضطراب را تشدید می‌کند، بنابراین ممکن است که مصرف این ویتامین‌ها اثر معکوس داشته باشد و میزان اضطراب را کاهش دهد.

یک خبر خوب و یک خبر بد وجود دارد. خبر خوب این است که اگر کمبود ویتامین‌هایی مانند ویتامین B دارید، احتمالاً اضافه کردن این مواد مغذی به رژیم غذایی (از نظر مکمل یا غذا) می‌تواند علائم اضطراب شما را کاهش دهد. خبر بد این است که ویتامین‌های B فقط برای گروهی از افراد، بسته به میزان تغذیه‌ای آنها، ایفای نقش می کنند.

ویتامین ها دارو نیستند اما می توانند نقش داشته باشند

سال‌هاست که علاقه‌مندان به سلامت طبیعی ایده مصرف ویتامین‌ها را به‌تنهایی به‌عنوان درمانی برای اضطراب تبلیغ می‌کنند. مصرف ویتامین ها گاهی اوقات فایده ای دارد. برای مثال شواهد اولیه ای وجود دارد که نشان می دهد مکمل های منیزیم ممکن است به کاهش اضطراب کمک کنند. همچنین برخی اعتقادات وجود دارد که یک رژیم غذایی مناسب ممکن است برای مقابله با استرس مفید باشد. اما مصرف مکمل های ویتامین ممکن است برای همه موثر نباشد و صرف افزودن ویتامین ها به رژیم غذایی شما ممکن است تاثیر زیادی نداشته باشد.

دلیل اینکه اکثر ویتامین ها تأثیر کمی بر اضطراب شما دارند ساده است: وقتی بدن شما به ویتامین نیاز ندارد، معمولاً آنها را حذف می کند. این در مورد ویتامین B، ویتامین C و چندین ماده معدنی دیگر نیز صادق است. بعید است که سیستم گوارش شما مواد مغذی مورد نیاز خود را حفظ کند. در عوض، آنها را به زباله تبدیل می کند و هر بار که به دستشویی می روید آنها را دفع می کنید.

برخی از ویتامین ها و مواد معدنی مانند کلسیم در بدن تجمع می یابند اما معمولاً این یک وضعیت بد در نظر گرفته می شود. به عنوان مثال، ویتامین A بیش از حد می تواند سمی شود.

به همین دلیل است که برخی از کارشناسان معتقدند مصرف مکرر ویتامین هایی که به آنها نیاز ندارید واقعاً مضر است. اگر می خواهید ویتامین ها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، ابتدا باید با پزشک خود صحبت کنید و سعی کنید نیازهای غذایی خود را درک کنید. این مورد در مورد ویتامین های B نیز صادق است.

بررسی ویتامین های B و مزایای آن برای کنترل اضطراب

ویتامین‌های B یکی از رایج‌ترین ویتامین‌های مرتبط با کاهش اضطراب هستند. بسیاری از متخصصان سلامت طبیعی آنلاین استدلال می کنند که این ویتامین ها ابزار قدرتمندی برای تسکین اضطراب هستند و مکمل می تواند علائم اضطراب شما را درمان یا کاهش دهد. به جای گوش دادن به آنچه مردم در فضای مجازی می گویند، بهترین کار این است که تحقیق کنید و ببینید مطالعات در مورد خواص ضد اضطراب ویتامین B چه می گویند.

برای اینکه یک مطالعه قابل اجرا در نظر گرفته شود، باید موارد زیر را نشان دهد:

توسط یک محقق بی طرف بررسی شود. اندازه نمونه قوی را نشان دهد. از گروه کنترل استفاده کند. روی کسانی که اضطراب یا استرس شدید دارند آزمایش کند.

بنابراین بیایید به ویتامین های B زیر نگاه کنیم و ببینیم که آیا تحقیقات نشان می دهد که دوز بیشتر آن می تواند اثرات ضد اضطراب را نشان دهد یا خیر.

ویتامین B۱ - تیامین

تیامین بر عملکرد اعصاب تأثیر می گذارد و در ایجاد انرژی و DNA نقش دارد. به نظر می رسد مطالعه ای در ویتنام دریافت تیامین را با بهبود سطح اضطراب در افراد مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر مرتبط می کند. با این حال، وقتی به مطالعه بیشتر نگاه می کنیم، به نظر می رسد که این مطالعه فقط ۹ نفر را شامل می شد، هر ۹ نفر دارای تیامین پایین بودند، همه آنها بالای ۵۰ سال سن داشتند و هیچ گروه کنترلی وجود نداشت. یعنی مطالعه معتبر نیست.

به نظر می رسد که هیچ مطالعه دیگری وجود نداشته باشد که تیامین را به کاهش اضطراب یا استرس مرتبط کند پس هنوز تحقیقات کافی تکمیل نشده است.

ویتامین B۲ - ریبوفلاوین

ریبوفلاوین با تولید انرژی و اکسیداسیون اسیدهای چرب مرتبط است. بسیاری ادعا می کنند که ریبوفلاوین ممکن است علائم استرس را کاهش دهد و دوزهای بالاتر ریبوفلاوین می تواند عملکرد سیستم ایمنی را بهبود بخشد که ممکن است «استرس» را کاهش دهد. با این حال، باید توجه داشت که استرس مربوط به سلامت روان را کاهش نمی دهد. در عوض، استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد، که ارتباطی هم به یکدیگر ندارند.

مشخص نیست که آیا سیستم ایمنی بهبود یافته در اضطراب فایده ای دارد یا خیر. استرس خود سیستم ایمنی بدن را در پاسخ به ترشح هورمون های استرس ضعیف می کند. بعید به نظر می رسد که تقویت سیستم ایمنی باعث کاهش سطح استرس شود.

همچنین ریبوفلاوین با کاهش میگرن مرتبط است، بنابراین می توان تصور کرد که اگر اضطراب باعث میگرن شما می شود، ریبوفلاوین می تواند فوایدی داشته باشد، اما احتمال آن نیز بسیار کم است.

ویتامین B۳ - نیاسین

نیاسین در واقع می تواند از تریپتوفان گرفته شود، بنابراین مصرف خود نیاسین ممکن است حتی برای اطمینان از کمبود آن ضروری نباشد. با این حال، نیاسین را نمی توان ذخیره کرد، بنابراین کمبود آن ممکن است وجود داشته باشد. نیاسین در سلامت پوست، تبدیل انرژی از کربوهیدرات ها و احتمالاً تولید کلسترول نقش دارد.

بسیاری از حامیان سلامت طبیعی ادعا می کنند نیاسین سروتونین تولید می کند یا در تولید سروتونین نقش دارد. با این حال به نظر نمی رسد این فرضیه درست باشد. در عوض، تریپتوفان (یک نوع اسید آمینه) توسط بدن برای ایجاد نیاسین و سروتونین استفاده می شود. نیاسین همچنین با داروهای دیگر همراه شده است زیرا به نظر می رسد از سد خونی مغز عبور می کند، اما در حال حاضر هیچ تحقیقی وجود ندارد که نشان دهد نیاسین به تنهایی دارای خاصیت ضد اضطرابی است.

ویتامین B۵ - اسید پانتوتنیک

اسید پانتوتنیک یکی از ویتامین های B کمتر شناخته شده برای افراد عادی است، زیرا معمولاً به عنوان یک مکمل سلامت طبیعی استفاده نمی شود. اما هنوز هم نقش مهمی دارد و در ایجاد انتقال دهنده های عصبی استیل کولین، اکسید کردن اسیدهای چرب و غیره نقش دارد. همچنین CoEnzyme-A تولید می کند.

کمبود B۵ به ندرت پیش می آید زیرا تقریباً در هر نوع غذایی یافت می شود.

در حالی که اسید پانتوتنیک ممکن است به کنترل انواع شرایط ناراحت کننده و دردناک کمک کند، به نظر نمی رسد که هیچ نقشی در کاهش اضطراب یا استرس ایفا کند.

ویتامین B۶ - پیریدوکسین

پیریدوکسین انتقال دهنده های عصبی و اسیدهای آمینه را سنتز می کند و نمی تواند در بدن ذخیره شود.

در حال حاضر هیچ تحقیقی در مورد اینکه آیا پیریدوکسین دارای اثرات ضد اضطراب است یا خیر وجود ندارد. اما یک مطالعه روی میمون ها نشان داد که افزایش پیریدوکسین باعث افزایش سطح سروتونین می شود. همچنین به نظر می‌رسد که اضطراب را در افراد مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی کاهش می‌دهد و کمبود B۶ باعث افزایش استرس روانی در مردان می‌شود.

ویتامین B۷ - بیوتین

بیوتین ویتامینی است که به پردازش و متابولیسم لیپیدها، کربوهیدرات ها و پروتئین ها کمک می کند و برای انتقال دی اکسید کربن ضروری است و ممکن است به پیشگیری از دیابت کمک کند.

بعید است که بیوتین به بهبود اضطراب کمک کند زیرا مقادیر اضافی بیوتین روزانه در روده توسط باکتری ها تولید می شود. با این حال مشخص نیست که آیا مکمل بیوتین سطح اضطراب را بهبود می بخشد یا خیر.

ویتامین B۹ - اسید فولیک

اسید فولیک یا "فولات" ویتامینی است که باید توسط غذا دریافت شود. فولات به سنتز DNA، ترمیم DNA و جلوگیری از کم خونی کمک می کند.

اسید فولیک دارای اهداف مفید مختلفی است و پزشکان ممکن است مکمل اسید فولیک را توصیه کنند. مطالعات نشان داده اند که کمبود اسید فولیک ممکن است منجر به اضطراب و افسردگی شود و برخی از مطالعات ادعا می کنند که اسید فولیک ممکن است افسردگی را در صورت مصرف همراه با ویتامین B۱۲ کاهش دهد.

ویتامین B۱۲ - کوبالامین

ویتامین B۱۲ امیدوار کننده ترین ویتامین گروه B است.

ویتامین B۱۲ در ایجاد کم خونی، اختلالات عصبی و نقص های شناختی نقش دارد. جایگاه آن به عنوان یکی از ویتامین های گروه B که بیشترین تأثیر را بر مغز و اعصاب می گذارد، آن را به یک مکمل محبوب برای کسانی که سعی در درمان اضطراب خود با ویتامین B دارند تبدیل کرده است. همچنین جذب B۱۲ در افراد مسن دشوار است، بنابراین یک مکمل محبوب در بین افراد بالای ۵۵ سال است.

کمبود این ویتامین می تواند منجر به مشکلات خلقی، از جمله افسردگی و اضطراب شود. می تواند بافت عصبی را تحت تاثیر قرار دهد و بر حافظه تاثیر بگذارد. همچنین چند مطالعه وجود دارد که نشان می‌دهد سطوح پایین B۱۲ شایع‌تر از آنچه قبلاً تصور می‌شد است و ممکن است بر سلامت روان تأثیر بگذارد حتی اگر به نقطه کمبود نرسد.

چندین مطالعه نشان داده‌اند که B۱۲ ممکن است برای کسانی که از افسردگی رنج می‌برند مفید باشد.

برداشت کلی از ویتامین B و کاهش اضطراب

به طور کلی، بسیاری از افرادی که با اضطراب دست و پنجه نرم می کنند، متوجه شده اند که پس از مصرف کمپلکس ویتامین B، سطح اضطراب خود را کاهش داده اند. اما احتمال بیشتری وجود دارد که این تنها نمونه ای از اثر دارونما باشد. هنوز هیچ تحقیقی مبنی بر کاهش اضطراب توسط ویتامین B وجود ندارد و توصیه نمی شود که به سادگی مصرف ویتامین های B را شروع کنید و امیدوار باشید که آنها اضطراب شما را بهبود بخشند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898589

دیگر خبرها

  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل
  • چگونه افسردگی را از خود دور کنیم؟
  • ضرر‌هایی که نوشیدن قهوه به همراه دارد
  • خواص درمانی رازیانه
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • این افراد مراقب باشند در خطر حمله قلبی اند
  • این چای برای افراد مبتلا به فشار خون توصیه شده
  • این سم خاصیت درمانی و زیبایی دارد
  • چطور با بوتاکس کردن میگرن را درمان کنیم؟