Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، هفته وقف فرصت مناسبی است تا بار دیگر درباره اهمیت این سنت حسنه الهی که از دیرباز و حتی پیش از اسلام در بین مردم وجود داشته و با پیدایش دین مبین اسلام در مسیری روشن‌، منطقی، هدف‌دار و دقیق‌تری قرار گرفته، پرداخته شود.

با بررسی کتاب آسمانی اسلام، آیاتی را می‌توان یافت که با اشاره به موضوعاتی از جمله انفاق، احسان، عمل صالح و ایثار سعی شده تا انسان‌ها را به سمت وقف سوق دهد و از سوی دیگر، آیات زیادی هم وجود دارد که با نفی موضوعاتی از جمله استکبار، کسب حرام، تکاثر، طغیان و خودبینی مبارزه کرده و آدمی را به سمت وقف و اهمیت آن تشویق می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر آیات قرآن کریم، با نگاهی بر روایات اهل بیت (ع) در زمینه وقف با این روایت از امام صادق (ع) مواجه می‌شویم که می‌فرمایند" ۶ خصلت است که پس از مرگ مومن به مومن نفع می‌رساند، فرزند صالحی که برایش طلب آمرزش کند، قرآنی که از روی آن خوانده می‌شود، چاهی که حفر می‌کند، درختی که غرس می‌کند، صدقه آبی که جاری و مستمر می‌سازد و سنت خوبی که پس از آن پیروی شود"، که این روایت بیانگر اهمیت وقف بوده که از آن به عنوان صدقه جاریه نیز تعبیر شده است.

 حال که امروز تمامی کشورهای دنیا، به ویژه ایران درگیر چالشی به نام ویروس کرونا هستند همین فرهنگ وقف که با نام‌های مختلفی از جمله نهضت مواسات و کمک مومنانه مطرح شده، توانسته بسیاری از مشکلات و نیازهای محرومان جامعه را برطرف کند و بار دیگر نشان داد که با سنت‌های الهی چگونه می‌توان مشکلات را از بین برد.

واقفان با مشاوره و فرهنگ‌سازی، موقوفه‌های خود را در زمینه‌های اجتماعی هزینه کنند

کارشناس امور وقف اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قزوین با اشاره به اهمیت این حوزه، اظهار داشت: واقفان با وقف برای آینده خود و احیا و پویایی جامعه تلاش گسترده‌ای کرده و به نوعی در زمینه نوعدوستی و کمک به افراد نیازمند جامعه تلاش می‌کنند.

حسن تقی‌پور با اشاره به اینکه موضوع وقف در تمامی زمینه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی با مردم ارتباط دارد، افزود: فرهنگ وقف باعث شده تا در بسیاری از موضوعات، دین اسلام پایدار بماند و واقفان و خیران با احداث مدارس، مراکز درمانی و به خصوص بناهای مذهبی، حسینیه‌ها و مساجد تاثیر بسیار زیادی در برپایی مراسم‌های عزاداری داشته است.

وی با اشاره به مهمترین چالش‌هایی موجود در حوزه وقف، تاکید کرد: یکی از موضوعات مهم در این بخش، انجام وقف در موضوعاتی که جامعه به آن نیاز جدی ندارد، هست و این مساله برای برطرف شدن نیازمند فرهنگ سازی، تبلیغات، اطلاع رسانی و راه‌اندازی مراکز مشاوره است.

این مسوول ادامه داد: از دیگر مشکلات حوزه وقف آن است که در گذشته اطلاع رسانی کمی در زمینه اجرای نیت واقفان انجام شده که این مساله باعث کاهش اعتماد برخی از مردم به حوزه وقف و سازمان اوقاف و امور خیریه شده بود، چالشی که امروز با توجه به تقویت حوزه اطلاع رسانی حوزه وقف در بسیاری از موارد به نقطه قوت تبدیل شده است.

تقی‌پور اضافه کرد: مردم ایران اسلامی از گذشته‌های دور در دینداری و نوعدوستی زبانزد بوده و امروز هم وقتی می‌بینند عواید موقوفات در زمینه نهضت کمک مومنانه و مواسات آثار مثبت و سازنده‌ای را در جامعه از خود برجای می‌گذارد، استقبال خود را در این زمینه افزایش داده‌اند.

اجرای صحیح فرهنگ وقف اختلاف طبقاتی را کاهش می‌دهد

یک کارشناس امور مذهبی نیز در این رابطه به ایرنا گفت: ایجاد فاصله طبقاتی در برخی جوامع، به خصوص کشورهای غربی متاسفانه گریبان بسیاری از کشورهای جهان را امروزه گرفته و آنان را با چالش‌های جدی نیز روبرو ساخته است. 

حجت الاسلام روح‌الله فاطمی نسب ادامه داد: ایجاد فاصله طبقاتی عوارض آزاردهنده‌ای را در جامعه ایجاد می‌کند تا جایی که با غنی شدن عده‌ای و فقیر شدن عده دیگر، مشکلاتی را در ساختار اجتماعی جوامع بوجود می‌آورد.

وی اضافه کرد: به طور حتم یکی از راهکارهای مقابله با مشکل اختلاف طبقاتی در جامعه می‌تواند موضوع وقف باشد تا جایی که با انجام آن می‌توان شاهد پویایی و احیای بخش مهمی از جامعه شد و اگر این مساله به درستی صورت گیرد، با مشارکت جدی صاحبان سرمایه می‌توان شاهد رفع بسیاری از مشکلات نیز باشیم. 

به گفته این کارشناس مذهبی، خوشبختانه طی سال‌های گذشته و با توجه به تاکید منویات مقام معظم رهبری، سازمان اوقاف و امور خیریه علاوه بر امور مذهبی، در حوزه‌های اجتماعی، علمی، بهداشتی و سایر نیازهای روز جامعه ورود جدی یافته تا جایی که اقدامات صورت گرفته بسیار مطلوب ارزیابی شده است. 

حجت الاسلام فاطمی نسب تاکید کرد: امیدواریم با تقویت هرچه بیشتر فرهنگ وقف در جامعه و ادامه نهضت کمک مومنانه و مواسات که به وسیله انتشار ویروس کرونا در کشور راه‌اندازی شده شاهد کاهش هرچه بیشتر تعداد محرومان و نیازمندان و اجرای عدالت اجتماعی در جامعه شویم.

۶۰۰ موقوفه در استان قزوین پس از انقلاب اسلامی به ثبت رسیده است

 مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین نیز در این رابطه با اشاره به اهمیت حوزه وقف، گفت: با توجه به اینکه انسان اجتماعی آفریده شده و نیازهای وی نیز باید از سوی جامعه مرتفع شود، لذا افراد باید به صورت مداوم با یکدیگر در تعامل بوده و ارتباط مستمر داشته باشند تا بتوانند نیازهای خود را تامین کنند.

حجت‌الاسلام سیدمصطفی مجیدی با بیان اینکه هرچند امروزه افراد برای رفع نیازهای خود با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند، تاکید کرد: بدون شک یکی از مهمترین مدل‌هایی که می‌تواند پاسخگوی نیاز محرومان و نیازمندان جامعه به روش کریمانه و بی منت باشد، موضوع وقف است که دستگیری و کمک به همنوع را در جایگاه والای الهی و انسانی به بهترین شکل ممکن به انجام می‌رساند.

وی تصریح کرد: برخلاف آنچه که در ذهن بسیاری از مردم وجود دارد و گاهی اوقات در گفتمان برخی از مسوولان مبنی بر کاهش میزان مشارکت آحاد جامعه در زمینه وقف مشاهده می‌شود، این موضوع در ۴۰ سال گذشته از استقبال و رشد بی نظیری برخوردار بوده است.

به گفته وی، در گذشته ارزش و متراژ برخی از املاک وقف شده بسیار زیاد و متفاوت بود اما امروزه خرده ملک‌ها افزایش پیدا کرده و به نوعی وقف‌ها نسبت به گذشته کوچک‌تر شده است.

 مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین با اشاره به اینکه پس از انقلاب اسلامی تعداد موقوفات رشد چشمگیری داشته، افزود: در استانی مانند قزوین ۸۱۴ موقوفه وجود دارد که از این تعداد حدود ۶۰۰ موقوفه پس از انقلاب اسلامی به ثبت رسیده است.

حجت الاسلام مجیدی تصریح کرد: البته طی چند سال گذشته با توجه به مشکلات اقتصادی پیش آمده، تعداد موقوفات کاهش یافته که امیدواریم با برطرف شدن مسایل اقتصادی مردم و ایجاد فرهنگ سازی لازم در این زمینه، دوباره شاهد افزایش آن باشیم.

وی با اشاره به خدمات اجتماعی اوقاف، اظهار داشت: وقف تفاوتی با تمامی مقوله‌های مالی در اسلام مانند خمس و زکات دارد که در آن واقف می‌تواند محل اجرای وقف را مشخص کند و همین مساله اختیار سازمان اوقاف را برای انجام اقدامات اجتماعی بیشتر کرده است.

این مسوول با اشاره به اینکه گاهی اوقات ۱۰۰ درصد خدمات اوقاف شامل امور اجتماعی می‌شود، تاکید کرد: در راستای خدمات اجتماعی اوقاف سعی کرده تا نیت واقف را به درستی اجرا کند اما در طول چند سال گذشته این موضوعات دسته بندی شده و خدمات به صورت سازماندهی و متمرکز ارایه می‌شود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین ادامه داد: از ابتدای امسال هشت میلیارد تومان از محل موقوفات در حوزه خدمات اجتماعی از جمله آزادسازی زندانیان، توزیع بسته‌های بهداشتی و فرهنگی هزینه شده که این مساله بیانگر توجه اوقاف به موضوعات اجتماعی است.

حجت الاسلام مجیدی با اشاره به ورود وقف به نیازهای روز جامعه، یادآور شد: با توجه به اینکه امروزه روز به روز شاهد تغییر نیازها در جامعه هستیم حوزه وقف نیز سعی دارد تا خود را با این مساله به روز نگاه دارد و بدین وسیله تاثیرگذاری خود را در جامعه ادامه دهد.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از نیازهای علمی جامعه مانند تاسیس موسسه‌های علمی توسط وقف فراهم شده، گفت: امروز سازمان اوقاف تلاش دارد تا با توجیه واقفان، موقوفات را در نیازهای روز کشور مانند محیط زیست، فناوری‌های نوین، زوج‌های جوان، نانو، اشتغال، بیماری‌های مزمن و ناعلاج و با اتکا به مسایل دینی و انقلاب اسلامی تعریف کند.

با توجه به سخنان مسوولان و کارشناس متخصص در حوزه وقف و مشاهده آیات و روایات به این نتیجه می‌رسیم که برای رسیدن به عدالت اجتماعی و کاهش فاصله طبقاتی باید به مقوله وقف نگاه جدی و ویژه‌تری نسبت به گذشته داشته باشیم و آن را متناسب با نیازهای روز سازگارتر کنیم.

فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و مشاوره به واقفان یکی دیگر از موضوعاتی است که باید مورد توجه بیش از پیش سازمان اوقاف و امور خیریه و به خصوص رسانه‌ها قرار گیرد تا بتوانیم موقوفه‌ها را در مسیرهای بهتری که مردم و محرومان جامعه در آن حوزه مشکلات بیشتری دارند، هزینه کنیم.

برچسب‌ها سازمان اوقاف و امور خیریه استان قزوین وقف

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان اوقاف و امور خیریه استان قزوین وقف سازمان اوقاف و امور خیریه استان قزوین وقف اخبار کنکور اوقاف و امور خیریه استان قزوین سازمان اوقاف و امور خیریه انقلاب اسلامی حجت الاسلام اطلاع رسانی نیازهای روز فرهنگ سازی فرهنگ وقف حوزه وقف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۲۲۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه اشتغالزایی در اقتصاد گیاهان زینتی با هدایت استارت‌آپ‌ها

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان و چهار مرکز آموزشی تابعه، گام‌های مؤثری را در عرصه علم و فناوری، فرهنگی و آموزش مجازی برداشته و در حوزه معاونت‌های آموزشی و مهارتی نیز اقدامات ارزشمندی مانند تولید دستگاه‌های ضدعفونی‌کننده، برگزاری کارگاه‌های آموزشی مهارتی، جذب رشته‌های کاربردی متناسب با نیاز بازار کار و برگزاری همایش‌هایی در راستای معرفی رشته‌های کاربردی در استان گلستان با حضور متخصصان این حوزه انجام شده و توانسته گام‌های بسیار مؤثر و خوبی برای کارآفرینی و جذب دانشجو بردارد.

در همین راستا و برای اطلاع از اقدامات صورت گرفته و برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی گرگان در سال جاری در حوزه‌های مختلف به ویژه در حوزه علم و فناوری و دانش‌بنیان گفت‌وگویی داشتیم با سیدعلی طاهری رئیس این دانشگاه که در ادامه خواهیم خواند.

آنا:‌ سال گذشته در حوزه علم و فناوری و تولید دانش‌بنیان چه فعالیت‌هایی در دانشگاه متبوع شما انجام و چه دستاورد‌هایی حاصل شد. تشریح بفرمایید.

طاهری:‌ سال گذشته در مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی گرگان، تلاش‌های مستمر در راستای رسیدن به اهدافی شامل جذب ایده‌های خلاق، نوآورانه و فناورانه در مرکز رشد، کمک به ارتقای هسته‌های فناور و گذر از مرحله رشد مقدماتی به مرحله رشد، برگزاری رویداد‌هایی همانند ایده‌شو، استارت‌آپ ویکند، چالش فناوری و کارگاه‌های توانمندسازی برای واحد‌هایی که در حوزه کسب‌وکار فعالیت دارند، تجاری‌سازی محصولات واحد‌های فناور مستقر در مرکز و تولید و توسعه محصولات و فرآیند‌های فناوری دانش‌بنیان قابل عرضه به بازار صورت گرفت.

ایجاد بستر مناسب برای شکوفایی کارآفرینان و صاحبان ایده‌های نوآور در بخش گیاهان دارویی و فرآورده‌های طبیعی،‌ کمک به توانمندسازی نظام آموزش و پژوهش در بخش گیاهان دارویی و فناوری‌های نوین از طریق تسهیل تعاملات آن با بخش‌های صنعت، دولت و جامعه،‌ ایجاد ارزش‌افزوده برای تحقیقات انجام‌شده در دانشگاه و مرکز تحقیقات ترکیبات طبیعی و شیمیایی و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی مستقر در دانشگاه و ایجاد زمینه‌های لازم برای حرکت صنایع تولیدی منطقه و استان در زمینه‌های شیمی، پتروشیمی، گیاهان دارویی و فناوری‌های نوین (نانوشیمی و بیوتکنولوژی و میکروبیولوژی و کشت بافت.) با توجه به وجود صنایع مرتبط مانند صنایع لبنی و داروسازی گیاهی گیاه اسانس، نیاک، به بان شیمی از دیگر اقدامات  و اهداف مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی گرگان در سال گذشته بود.

برنامه سال 1403 سرای نوآوری گیاهان زینتی، افزایش ظرفیت جذب طرح دانشجوی پویشی، توسعه صادرات محصولات گلخانه‌ای، افزایش استقرار واحد‌های تحقیق و توسعه شرکت‌های مرتبط با مأموریت سرا و هدایت استارت‌آپ‌ها به سمت توسعه اشتغالزایی در حوزه اقتصاد گیاهان زینتی را شامل می‌شود

به حداکثر رساندن بهره‌گیری از تجهیزات موجود در همه بخش‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه توسط صنایع منطقه، ایجاد بستر مناسب برای شکوفایی کارآفرینان و صاحبان ایده‌های نوآور در بخش گیاهان دارویی (تولید، فرآوری، و استفاده از فناوری‌های نوین در تولید بهینه ترکیبات دارویی از ترکیبات طبیعی)، بسترسازی برای تجاری کردن دستاورد‌های تحقیقاتی اعضای هیئت علمی و دانشجویان و کاهش ریسک مؤسسات نوپا و دانش‌بنیان از طریق توانمندسازی در حیطه محیط ریسک را می‌توان از دیگر اهداف مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی گرگان نام برد.

برگزاری چالش فناوری با شرکت مخابرات استان گلستان با مرکز رشد واحد گرگان، عقد تفاهم‌نامه با دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان، اداره پست استان گلستان، اداره کل راه‌آهن (رجا) در راستای اجرای برنامه‌های مشترک و تشکیل هسته‌های فناور مشترک،‌ برگزاری رویداد ایده شو در حوزه اقتصاد دیجیتال، برگزاری کارگاه‌هایی درباره ارتقای دانش اعضای هیئت علمی و ارگان‌های استان در زمینه دانش‌بنیان (کارگاه چگونه دانش‌بنیان شویم، کارگاه آشنایی با استارت‌آپ‌ها و چگونگی راه‌اندازی آنها، کارگاه طراحی صفحات وب، کارگاه انیمیشن و نقشه راه کسب‌وکار خود را ترسیم کنیم ) و شرکت در نمایشگاه‌های تخصصی ازجمله مهم‌ترین اقدامات این واحد دانشگاهی در حوزه‌های مختلف در سال گذشته بوده است.

مرکز رشد دانشگاه آزد اسلامی واحد گرگان از سال ۹۵ در بدو تأسیس در سطح سه آغاز به فعالیت کرده و بعد گذشت حدود هشت سال و تلاش‌های صورت گرفته اکنون در سطح دو  قرار دارد، دارای فضای تقریبی ۹۰۰ متر مربع است و در مجموع از بدو تأسیس تاکنون ۵۵ واحد و هسته فناور در این مرکز فعالیت داشتند.

آنا: اکنون چه تعداد هسته، واحد فناور و شرکت دانش‌بنیان (با ذکر حوزه‌های فعالیت) در دانشگاه‌تان مستقر هستند؟

طاهری:‌ سال گذشته تعداد دو واحد فناور در این مجموعه مشغول به فعالیت بوده‌اند و تعداد سه شرکت آب، محیط توسعه، آمادپویش راه گلستان و نوآوران مهرگل دارای محصولات دانش‌بنیان هستند؛ البته برخی از واحد‌های فناور با توجه به گزارش‌های دوره‌ای و مقتضیات زیست‌بوم فناوری در انتهای قرارداد یا خروج موفق خواهند داشت و یا تمدید قرارداد صورت خواهد پذیرفت.

آنا:‌ برنامه‌های واحد دانشگاهی متبوعتان در سال جاری در حوزه‌های مختلف به‌ویژه در حوزه علم و فناوری و دانش‌بنیان و تقویت آن چیست؟

طاهری:‌ دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان با روش‌های مختلفی از قبیل برگزاری رویداد استار‌ت‌آپ ویکند، برگزاری جلسات رودررو با اعضای هیئت علمی دانشکده‌ها، گروه‌های آموزشی، دانشجویان علاقه‌مند به فناوری، برگزاری کارگاه‌های مختلف آشنایی با مزایای اعضای هیئت علمی فناور و دانشجویان فناور و تبلیغات و فراخوان در صفحات مجازی و کانال‌های دانشگاه به جذب و پذیرش واحد‌های فناور اقدام می‌کند.

یکی از اولویت‌های دانشگاه، ارتقای قابلیت حل مسئله مبتنی بر نیاز‌های آمایشی است،‌ برای نیل به این هدف اقداماتی مانند تعامل پیش‌دستانه با صنایع و سازمان‌های خدماتی ملی و محلی با تمرکز بر نیاز‌های آمایشی در راستای توسعه پژوهش‌های تقاضامحور همراه با جمع سپاری نوآوری، توسعه پژوهش‌های برنامه محور منطبق بر نظام پایش آزاد و نظام موضوعات راهبردی، توانمندسازی، شبکه‌سازی و تقویت هم‌افزایی پژوهشکده‌ها، مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاه‌های دانشگاه، توانمندسازی و شبکه‌سازی اعضای هیئت علمی، نخبگان و پژوهشگران در پاسخگویی به نیاز‌های ملی و محلی، توسعه مدیریت دانش و تلاش برای کاربردپذیری دانش و ترویج، کیفیت‌بخشی و کاربردی کردن نتایج پژوهش‌ها، تقویت سازوکار‌های مالی حمایت از پژوهش و شرکت‌های پژوهشی، تقویت ارتباطات و همکاری با نهاد‌های پژوهشی داخلی، خارجی و بین‌المللی، و کیفیت‌بخشی و کارآمد سازی پژوهشی تحصیلات تکمیلی برای سال جاری مدنظر است.

اولویت‌های توسعه فناوری، نوآوری و کارآفرینی را ساماندهی زیست‌بوم نوآوری و ایجاد زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری توسعه فناوری و نوآوری، شبکه‌سازی و خوشه سازی کسب‌وکارهای دانش‌بنیان در انطباق با فرصت‌های محلی با محور سرا‌های نوآوری، نقش‌آفرینی و کمک مؤثر واحد‌های دانشگاهی به شکل‌گیری زیست‌بوم‌های محلی نوآوری، توانمندسازی پژوهشگران دانشگاه به همراه ترویج و فرهنگ‌سازی کسب‌وکار‌های مبتنی بر نوآوری در محیط دانشگاه، ترویج، بسترسازی و تسهیل تجاری‌سازی و بازاریابی فناوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان، ذی‌نفع کردن مؤثر کنشگران نظام پژوهش دانشگاه به تناسب مشارکت آنها در فرایند تجاری‌سازی علم، هماهنگ‌سازی و تحقق زنجیره ارزش ایده تا محصول در نظام آموزش، تحقیقات و فناوری دانشگاه شامل می‌شود.

مهم‌ترین اهداف دانشگاه آزاد اسلامی گرگان در حوزه‌های فناوری و نوآوری در سال 1403 برگزاری دوره‌های توانمندسازی فناورانه متعدد برای دانشجویان و استادان، برگزاری رویداد‌های فناورانه از قبیل استارت‌آپ ویکند، بوت کمپ، ایده‌شو و ... برای شناسایی افراد فناور و آموزش عملی آنها، منتورینگ هسته‌ها و واحد‌های فناور و کاهش ریسک حضور در بازار، توسعه ارتباطات بین واحد‌های دیگر دانشگاه آزاد اسلامی، گسترش روش‌های جذب و پذیرش واحد‌های فناور این دانشگاه، تخصیص حمایت‌های مالی مناسب به تیم‌های برتر رویداد‌ها و جذب آنها در مراکز رشد و سرمایه‌گذاری دانشگاه روی محصولات فناورانه مبتنی بر تصمیمات شورای اقتصاد دانش‌بنیان است.

آنا: چنانچه از سرای نوآوری بهره‌مند هستید، فعالیت‌های برجسته و تازه‌ترین فعالیت این سرا در سال گذشته چه بوده و چه برنامه‌ای برای سال جاری سرا متصور هستید؟

طاهری: برنامه سال 1403 سرای نوآوری گیاهان زینتی، افزایش ظرفیت جذب طرح دانشجوی پویشی، توسعه صادرات محصولات گلخانه‌ای، افزایش استقرار واحد‌های تحقیق و توسعه شرکت‌های مرتبط با مأموریت سرا و هدایت استارت‌آپ‌ها به سمت توسعه اشتغالزایی در حوزه اقتصاد گیاهان زینتی را شامل می‌شود.

مهم‌ترین اهداف دانشگاه آزاد اسلامی گرگان در حوزه‌های فناوری و نوآوری در سال 1403 برگزاری دوره‌های توانمندسازی فناورانه متعدد برای دانشجویان و استادان، برگزاری رویداد‌های فناورانه از قبیل استارت‌آپ ویکند، بوت کمپ، ایده‌شو و ... است

صادرات محصولات گلخانه‌ای شامل گل و بذر‌های تولیدی در شهرک گلخانه فرهیختگان به کشور ترکیه و افزایش رشد در بخش تولیدات دانش‌بنیان به ترتیب ۱۲۰ و ۴۰۰ درصد در زمینه تولید دو نوع بذر و تدوین دستورالعمل مدیریت آفات و بیماری‌های محصولات شهرک گلخانه فرهیختگان سرای نوآوری و کسب رتبه نخست سرای نوآوری گیاهان زینتی واحد گرگان بین ۵۴ سرا در دهمین جشنواره فرهیختگان در کشور از فعالیت‌های برجسته این سرا در سال گذشته بوده است.

آنا:‌ در حوزه مهارت و کارآفرینی در دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان چه فعالیت‌هایی در سال گذشته صورت گرفته و چه برنامه‌ای برای سال جدید دارید؟

طاهری: این دانشگاه عملکرد بسیار قابل قبولی در حوزه‌های مهارت و کار آفرینی در سال گذشته داشته که می‌توان به برگزاری دوره‌های برون‌سپاری آموزش و پرورش در رشته‌های مهارتی اشاره کرد و بیش از ۴ هزار نفر از دانش‌آموزان در سراسر کشور در کارگاه‌های مجهز واحد‌های استان تحت آموزش مهارتی قرار گرفتند. ۲۷ نفر از این دانش‌آموزان هم اکنون مشغول به کار و کسب درآمد هستند که بسیاری از آنان از تحصیل خارج شده بودند.

سال گذشته دوره‌های ارتقای پایه نظام مهندسی ساختمان استان گلستان به منظور افزایش مهارت مهندسین سازمان نظام مهندسی استان در کارگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان، گنبد و علی‌آباد کتول برگزار و نخستین دوره مهارت آموزی علوم پزشکی در واحد‌های دانشگاه آزاد کشور با مجوز وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی به نام دوره طب سنتی در مداخلات دستی طب سنتی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان اجرا شد.

برای سال جاری دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان علاوه بر تقویت این دوره‌ها در نخستین فعالیت به راه‌اندازی مراکز مشاوره کارآفرینی در واحد‌های استان اقدام خواهد کرد که وظایف خاصی را بر عهده خواهند داشت ازجمله می‌توان پیگیری عقد قرارداد با طرح اشتغال کمیته امداد و راه اندازی آموزش طرح اشتغال روستایی مشاغل خانگی را نام برد.

آنا:‌ برای توسعه زیست‌بوم فناوری در کشور چه پیشنهادی دارید؟ دانشگاه متبوع شما هم برنامه‌ای دارد؟

طاهری: دستیابی به اهداف تعیین‌شده که مهم‌ترین آن ملموس شدن سهم اقتصاد دانش‌بنیان در تولید ناخالص استان و تأثیر نتایج آن بر درآمد سرانه استان است، فقط با مأموریت‌پذیری همه بازیگران اعم از بخش‌های دولتی و خصوصی مؤثر امکان‌پذیر خواهد بود.

توسعه اقتصاد دانش‌بنیان فقط از مسیر نقش‌آفرینی فعال بخش خصوصی می‌گذرد. به عبارتی این بخش خصوصی است که کار می‌آفریند، تولید دانش‌بنیان را رقم می‌زند و درآمد سرانه را ارتقا می‌بخشد در واقع مأموریت بازیگران دولتی زیست‌بوم در این مسیر، فراهم‌سازی محیطی پذیرنده برای ارتقای مشارکت بخش خصوصی است؛ بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان اصلی‌ترین راهبرد فناوری خود را حمایت از شکل‌گیری ساختار‌های فناورانه بخش خصوصی تعیین کرده و اقدامات لازم برای شناسایی حوزه‌های اولویت‌دار استان و در ادامه آن جذب و حمایت از شرکت‌های پیشرو برای توسعه فناوری مرتبط را در دستور کار خود قرار داده است.

جذب و پذیرش واحد‌ها و هسته‌های فناور جدید، ارتباطات گسترده و برگزاری رویداد‌های مشترک با پارک علم و فناوری استان گلستان، برگزاری دوره‌های توانمندسازی فناورانه متعدد برای دانشجویان و استادان، تخصیص حمایت‌های مالی مناسب به تیم‌های برتر رویداد‌ها و جذب آنها در مراکز رشد، تخصیص اعتبار پژوهشی برای حمایت و خرید کالا‌های فناورانه و سرمایه‌گذاری روی محصولات فناورانه مبتنی بر تصمیمات شورای اقتصاد دانش‌بنیان ازجمله برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی گرگان برای توسعه زیست‌بوم فناوری است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسعه اشتغالزایی در اقتصاد گیاهان زینتی با هدایت استارت‌آپ‌ها
  • تکریم و معارفه سرپرست معاونت اجتماعی، فرهنگی و زیارت استانداری قم
  • افزایش نگرانی‌ از نیازهای ۲۵۰ هزار کودک اخراجی از پاکستان
  • برگزاری کنگره ملی امامزادگان محروق و ابراهیم (ع) درنیشابور
  • معرفی رئیس جدید اداره اوقاف و امور خیریه فیروزکوه
  • افزایش شور و نشاط اجتماعی در سطح جامعه اعتیاد را کاهش می‌دهد
  • بهره‌مندی ۲۵۰۰ مددجو از ظرفیت‌های هنری بهزیستی در اردبیل
  • برپایی رویداد «مانوین» با نگاهی نوآورانه به نیازهای روز جامعه
  • افزایش قیمت مسکن به دلیل توقف یک دهه‌ای ساخت
  • افزایش بهای مسکن به دلیل توقف یک دهه‌ای ساخت مسکن