Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون اسبق ارزی بانک مرکزی گفت: میزان سرعت افزایش نرخ ارز منطقی نبوده و بر اساس اصول بنیادین، به اقتصاد کشور آسیبی متناظر با نرخ‌های کنونی ارز نرسیده است.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ سیدکمال سیدعلی؛ معاون اسبق ارزی بانک مرکزی در یک برنامه رادیویی با اشاره به مغایرت سرعت افزایش نرخ ارز با سرعت آسیب متغیرهای اقتصادی گفت: ریزش‌ بازار سرمایه و نرخ پایین بهره بانکی موجب هدایت سرمایه‌ها به سمت بازار ارز و طلا در هفته‌های گذشته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معتقدم این میزان سرعت افزایش نرخ ارز منطقی نبوده و بر اساس اصول بنیادین، به اقتصاد کشور آسیبی متناظر با نرخ‌های کنونی ارز نرسیده است.

 

سید‌علی ایجاد انتظارات تورمی را از دلایل افزایش نرخ ارز برشمرد و افزود: راه افتادن مکانیزم ماشه و تحریم اخیر 18 بانک کشور، از مصادیق انتظارات تورمی است. همچنین با طولانی شدن زمان بازگردانی ارز حاصل از صادرات محصولات غیر نفتی، تقاضا افزایش و به تبع آن نرخ ارز نیز افزایش پیدا کرد؛ به طوری‌که صادرکننده با علم به افزایش نرخ ارز، آن را تا آخرین مهلت تعهد نگه می‌دارد تا سود بیشتری عایدش شود. کاهش حدود 30 درصدی نرخ ارز در آینده‌ای نزدیک دور از ذهن نیست.

 

کاهش مانور دلالان ارز با پاسخ‌گویی به تقاضای واقعی بازار

حسن‌خانی دیگر کارشناس اقتصادی در ادامه این برنامه رادیویی اظهار داشت: در همه دنیا فعالیت‌های سفته بازانه و سوداگرانه اتفاق می‌افتد و ایران هم از آن استثنا نیست. اما بر اساس قدرت سیاستگذار، شرایط بازار و رفتار اقتصادی این اثرات جهت داده می‌شود. زمانی که بانک مرکزی به دلایل مختلف در بازار ورود نمی‌کند و یا بهینه ورود نمی‌کند، برای سفته بازان و سوداگران مجال پیدا می‌شود تا به ویژه در قالب معاملات شبانه و فردایی نرخ را جا به جا کنند.

 

وی با اشاره به لزوم پاسخگویی به تقاضای واقعی ارز برای کاهش مانور دلالان شبانه و اقدامات مقابله‌ای دستگاه‌های نظارتی برای نرخ‌سازی سوداگران در بازار ارز گفت: تحریم به معنای کاهش منابع ارزی در دسترس است و اگر تحریم به هر دلیلی برداشته و یا کم‌اثر شود، مانند سفر مقامات مسئول برای بازگردانی اموال مسدود شده در کشورهای دیگر، نرخ ارز کاهش خواهد یافت.

 

بازگردانی اموال مسدود شده در کشورهای دیگر

در ادامه این برنامه مجتبی رضاخواه نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اظهارات رئیس بانک مرکزی در مجلس درباره کاهش نرخ ارز گفت: مدیریت بازار ارز در داخل و بازگردانی اموال مسدود شده در کشورهای دیگر از موضوعات مهم برای کنترل بازار ارز است.

 

وی افزود: در حال حاضر کشور نیازمند سامانه‌ای برای رصد ارز از زمان دریافت تا زمان فروش کالای وارد شده است. دلار 30 هزار تومانی واقعی نیست و با شرایط اقتصادی کشور تناسبی ندارد.

 

همچنین حسینی؛ عضو اتاق مشترک ایران و عراق با اشاره به حباب 10 تا 12 هزار تومانی در بازار ارز گفت: با تحرکات به وجود آمده در عراق و قطع دخالت آمریکا در امور بانکی این کشور، به زودی اخباری مبنی بر بازگردانی اموال ایران در عراق شنیده خواهد شد.

 

حباب بازار ارز همانند بازار سرمایه خالی خواهد شد

محمد صادق‌الحسینی کارشناس اقتصادی با بیان این‌که در شرایط فعلی بازارهای دارایی در ایران از جمله بازار ارز بیش از حد قیمت‌گذاری شده‌اند، گفت: تحلیل‌ها نشان می‌دهد، به زودی با کوچک‌ترین اتفاق و خبر مثبت در حوزه سیاست خارجی و گشایش در منابع بلوکه شده ارزی کشور، بازار ارز همانند بازار سرمایه کاهش قابل توجهی را تجربه خواهد کرد و حباب آن خالی خواهد شد.

 

وی در پایان افزود: به دلیل آن که بازار ارز بدترین اتفاقات یک سال آینده را پیش خور کرده بود و تقاضا بر اساس بدترین سناریوها شکل گرفته، هر اتفاق کوچکی در عرضه ارز، نرخ آن را تا 7 ماه آینده کاهش خواهد داد. اما در اقتصادی که دچار تورم است، در سال‌های آینده افزایش قیمت ارز رخ خواهد داد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نرخ ارز گرانی دلار حباب قیمت ارزان شدن دلار افزایش نرخ ارز بازار سرمایه بانک مرکزی بازار ارز بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۲۲۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش حدود ۱۰ درصدی جانباختگان تصادفات در نوروز امسال

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سردار سید تیمور حسینی با اشاره به عملکرد مناسب دستگاه‌های مسئول در طرح ترافیکی نوروز ۱۴۰۳ گفت: در اجرای طرح نوروزی، سازمان‌های راهداری، هلال احمر، اورژانس، امداد خودرو و همچنین پلیس راهور برنامه ریزی دقیقی داشتند و امیدواریم که با همکاری دستگاه‌های اجرایی شاهد سیر نزولی آمار مصدومان و تلفات حوادث رانندگی باشیم.

این مقام انتظامی وضعیت فوتی‌های حوادث جاده‌ای در دهه ۱۳۸۰ را بسیار نامناسب توصیف کرد و افزود: با اقدامات جامع از سوی دستگاه‌های اجرایی در زمینه راه ها، وسایل نقلیه و قوانین و مقررات شاهد کاهش فوتی‌های جاده‌ای تا سال‌های ۹۵ و ۹۶ بودیم، اما مجددا وضعیت به شرایط قبل بازگشته و در سال گذشته تلفات جاده‌ای از مرز ۲۰ هزار نفر گذشت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

رئیس پلیس راهور با اشاره به مصدومیت سالانه بیش از ۵۰۰ هزار نفر در حوادث رانندگی گفت: در حالت خوش بینانه، ۱۰ درصد از این مصدومان، معلول و ناتوان می‌شوند که بار سنگینی به نهاد‌های حمایتی از جمله سازمان بهزیستی وارد می‌کند، بنابراین باید اشتراک عمل و هم اندیشی برای اصلاح رفتار کاربران و عامل انسانی در تصادفات وجود داشته باشد.

سردار حسینی با تاکید بر نقش عامل انسانی در وقوع حوادث افزود: تمام تلاش ما این است که از وقوع حوادث و سوانح پیشگیری کنیم تا فشار کاری نظام سلامت و دستگاه قضایی و نهاد‌های حمایتی کاهش پیدا کند.

این مقام انتظامی افزایش نرخ جرایم رانندگی را در عملکرد و رفتار‌های ترافیکی کاربران موثر ارزیابی کرد.

رئیس پلیس راهور با بیان اینکه شرط اول و آخر موفقیت این است که ما بتوانیم مشارکت مردم را داشته باشیم، گفت: برای اینکه بتوانیم به درستی موضوع نظم و انضباط ترافیکی را اجرا کنیم، باید اقدامات مان در قالب اقدامات سلبی به شکل تنبیه و مجازات متخلف و اقدامات ایجابی از طریق آموزش، فرهنگ‌سازی و ارتباط مستمر و تنگاتنگ با رسانه باشد.

سردار حسینی با اشاره به نقش سازمان صداوسیما افزود: از این سازمان انتظار داریم که امسال را یک سال متفاوت در نظر بگیرد و آموزش‌های لازم برای سلامت مردم در حوزه رفت و آمد و رانندگی را افزایش دهد.

دیگر خبرها

  • کاهش حدود ۱۰ درصدی جانباختگان تصادفات در نوروز امسال
  • لزوم بازنگری در زمان اجرای مالیات بر عایدی سرمایه
  • کدام نواحی ایران در معرض خشکسالی شدید هستند؟/ کاهش ۱۱ درصدی بارش‌ها در دهه ۱۳۹۰-۱۴۰۰
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ حباب سکه روند متوازن نداشت
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳/حباب سکه با کاهش قیمت همراه شد
  • کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب‌های زیرزمینی در افق ۱۴۲۰
  • چای از لیست کالا‌های مشمول مالیات یک درصدی حذف می‌شود
  • چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک درصدی حذف شود
  • چای از لیست کالاهای مشمول مالیات یک درصدی حذف شد
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳/ حباب سکه امامی هفت میلیونی شد