Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-20@02:32:26 GMT

تاثیراقتصاد چینی‌ بر رشد ایران در سال 2021

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۲۲۹۴۹

تاثیراقتصاد چینی‌ بر رشد ایران در سال 2021

ساعت 24-دو روز پیش، صندوق بین‌المللی پول (IMF) در آخرین گزارش خود وضعیت اقتصادی کشورهای منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی را مورد بررسی قرار داد و اعلام کرد بخش بزرگی از کشورهای منطقه خاورمیانه و از جمله ایران، سال آینده وضعیت اقتصادی بهتری را تجربه خواهند کرد. این در حالی است که طبق پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول، ایران امسال مانند اکثر کشورهای جهان رشد منفی خواهد داشت؛ چراکه به گفته این نهاد، شیوع کرونا و کاهش قیمت نفت رشد اقتصادی و توانایی مالی کشورهای آسیای مرکزی و خاورمیانه را تحت تاثیر قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش رشد اقتصادی سال قبل ایران منفی 6.5 درصد و تا پایان سال نیز منفی 5 درصد گزارش شده است، این نهاد با اشاره به تشدید تحریم‌های امریکا بر ضد ایران و شیوع گسترده کرونا رشد اقتصادی ایران برای امسال را نیز (2020) منفی ارزیابی کرد.
آن‌گونه که پیش‌بینی شده از سال آینده احتمالا شرایط اقتصادی ایران بهتر از قبل خواهد شد و رشد اقتصادی به 3.2 درصد خواهد رسید ضمن آنکه صندوق بین‌المللی پول اعلام کرده، تورم امسال ایران 31 درصد خواهد بود که این رقم سال آینده به 29.3 درصد کاهش پیدا خواهد کرد.
قدرت‌الله اماموردی، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم و تحقیقات در این خصوص معتقد است؛ ارزیابی مثبت صندوق بین‌المللی پول در مورد میزان تورم و رشد اقتصادی ایران در سال 2021 به چند عامل مهم وابسته است، او در این خصوص به «اعتماد» می‌گوید: دورنمای مثبت رشد اقتصادی به بحث انتخابات امریکا و تغییر و تحولات در این کشور و همچنین تغییر دولت در ایران و به نحوه مدیریت کسب و کارهای مجازی برمی‌گردد.
اماموردی در ادامه به احتمال کاهش تحریم‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید: تحلیل غالب این است که در صورت انتخاب جو بایدن به عنوان رییس‌جمهور امریکا فشار اقتصادی بر ایران کمتر خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود در صورتی که ترامپ هم رای بیاورد، تحولاتی برای تعامل بین دو کشور دیده شود که منجر به تغییرات در تحریم ایران خواهد شد و هر دوی این موارد می‌تواند آثار مثبتی در فروش نفت ایران داشته باشد.
او ادامه می‌دهد: همچنین گسترش کسب و کارهای اینترنتی نیز در رشد اقتصادی موثر خواهند بود. با پاندمی کرونا در کشور به نوعی فعالیت‌ها به سمت فعالیت‌های مجازی کشیده شد و بخش‌های مختلف اقتصادی خود را با وضعیت موجود و بیماری کرونا به مرور تطبیق دادند و پیش‌بینی می‌شود در این حوزه نه تنها ایران بلکه اقتصاد جهان شاهد پیشرفت‌هایی باشد.
افزایش همکاری‌های اقتصادی ایران و چین
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم و تحقیقات معتقد است؛ همکاری ایران و چین در رشد اقتصادی ایران بی‌تاثیر نیست و می‌گوید: چین به لحاظ اقتصادی بسیار قوی شده و این ارتباط می‌تواند فشار اقتصادی ایران را کم و پیشرفت‌هایی را برای کشور به همراه داشته باشد.
از او در مورد تاثیر قرارداد 25 ساله بین ایران و چین می‌پرسم او در این مورد می‌گوید: این فعالیت‌ها بی‌ارتباط با این قرارداد نخواهد بود و رایزنی‌هایی هم در این خصوص صورت گرفته و قرار بر این است تا سرمایه‌گذاری‌های عظیمی در حوزه‌های مختلف زیرساختی اتفاق بیفتد، اما هنوز اطلاعات دقیقی در این زمینه منتشر نشده است. اماموردی ادامه می‌دهد: گفته شده این اطلاعات محرمانه است، اما آنچه تاکنون مشخص شده این است که در بخش بنادر و در جزیره‌های کیش و قشم و در صنایع مربوط به نفت و پتروشیمی سرمایه‌گذاری‌هایی انجام خواهد شد و میزان سرمایه‌گذاری‌ها هم کم نیست و رقم‌های 400 تا 500 میلیارد دلار مطرح شده و مسلما این حجم از سرمایه‌گذاری‌ها در اقتصاد کشور بی‌تاثیر نخواهد بود منتها اینکه چه امتیازهایی قرار است بابت این سرمایه‌گذاری‌ها داده شود هنوز مشخص نیست.

ایران و انتخابات امریکا
اقتصاد ایران در حال حاضر با وجود تحلیل‌های خوش‌بینانه‌ای که از سرنوشت انتخابات امریکا و پیروزی بایدن در این انتخابات می‌شود؛ با مشکلات ریز و درشتی نیز مواجه است که در نهایت دستیابی به رشد اقتصادی را در سال آینده با مشکلاتی مواجه می‌کند. برخی کارشناسان معتقدند با پیروزی مجدد ترامپ در انتخاباتی که نزدیک به دو هفته دیگر برگزار می‌شود؛ این ذهنیت که شاید توافقی دوباره بین ایران و امریکا در زمینه‌های گوناگون منعقد شود، بسیار زیاد است، زیرا که به نظر نمی‌رسد شرایط بتواند این‌گونه ادامه پیدا کند، بنابراین باید منتظر اتفاقات داغی باشیم که ممکن است در پاییز و زمستان رخ ‌دهد. ضمن آنکه قیمت نفت مهم‌ترین عامل برای احیای اقتصاد صادرکنندگان نفت به خصوص ایران است، اگرچه قیمت‌های نفت از سقوط تاریخی که در مارس (فروردین) داشتند، بهبود پیدا کرده‌اند، اما شاخص نفت برنت همچنان حدود 40 درصد پایین‌تر از سطح قیمت پیش از شیوع ویروس کرونا مانده و صندوق بین‌المللی پول در این زمینه پیش‌بینی کرده است قیمت نفت در سال میلادی آینده رشد چندانی پیدا نکند و در محدوده 40 تا 50 دلار در هر بشکه باقی بماند.  بر اساس آمارها در حال حاضر میزان مبتلایان به کرونا در جهان از مرز 40 میلیون نفر گذشته است و تشدید موج دوم شیوع در اروپا و امریکای شمالی موجب ایجاد محدودیت‌های بیشتر در کشورهای غربی شده است و با این اتفاق گروه کشورهای عضو اوپک پلاس، تولیدکنندگان عمده نفت متعهد شدند که همزمان با بالا گرفتن نگرانی‌ها در مورد افزایش مبتلایان به کرونا، از بازار نفت حمایت کنند. اقتصاد ایران در سال‌های 2019و 2018 نیز با رشد منفی مواجه و به ترتیب 6.5 و5.4 درصد کوچک‌تر شده بود. نرخ بیکاری در ایران برای امسال 17.4 درصد پیش بینی شده بود. به دنبال خروج یک‌جانبه امریکا از توافق هسته‌ای در سال گذشته و اعمال مجدد تحریم‌ها، بخش‌های زیادی از اقتصاد ایران هدف تحریم‌های امریکا قرار گرفته‌اند. این نهاد نرخ تورم در ایران را تا پایان امسال 35 درصد پیش‌بینی کرده که 0.7 درصد از برآورد قبلی این نهاد کمتر است. صندوق بین‌المللی پول همچنین اعلام کرده است که با از سرگیری روند نزولی نرخ تورم، در سال 2021 شاهد تورم 25 درصدی در ایران خواهیم بود. ایران در سال‌های 2019 و 2018 به ترتیب تورم‌های 26 و 25 درصدی را تجربه کرده بود.

منبع: روزنامه اعتماد

منبع: ساعت24

کلیدواژه: صندوق بین المللی پول سرمایه گذاری ها اقتصادی ایران ایران در سال رشد اقتصادی خواهد شد سال آینده تحریم ها پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۲۲۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هجوم شاسی‌بلندهای کوچک چینی به بازار خودروی ایران!/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس گزارش پدال، البته این خودروها صرفاً ارتفاع بیشتری دارند و اساساً هاچ‌بک‌هایی با قد بلندتر محسوب می‌شوند. همچنین تقریباً در همهٔ این کراس‌اوورهای کوچک خبری از سامانهٔ چهارچرخ محرک نیست و قدرت فقط به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود. این یعنی از خودروهای موردبحث هرگز نباید انتظار توانایی‌های آفرود و بیراهه نوردی شاسی‌بلندها را داشت. بااین‌حال، این کراس‌اوورها به دلیل فرم جذاب‌تر و ارتفاع بیشتر که باعث تسلط بر جاده می‌شوند، بین خریداران بسیار محبوب هستند و این موضوع را می‌توانیم در بازار کشورمان هم ببینیم. ازاین‌رو، در ادامه قصد داریم با کوچک‌ترین کراس‌اوورهای حال حاضر بازار کشورمان آشنا شویم.

۱-بک X3 پرو

طول: ۴,۰۰۵ میلی‌متر

کوچک‌ترین کراس‌اووری که هم‌اکنون در کشورمان عرضه می‌شود بک X3 پرو با تنها ۴ متر طول است. البته این خودرو را با تنها ۱۸۵ میلی‌متر فاصله نمی‌توان یک کراس‌اوور تمام‌عیار دانست و بیشتر یک کراس هاچ‌بک محسوب می‌شود. X3 پرو در اصل محصول جیلی است و توسط خودروسازان بم در ایران مونتاژ می‌شود. البته از این ماشین نباید انتظار ساخته‌های جدید جیلی را داشته باشید زیرا X3 پرو خودرویی قدیمی است و پیشینهٔ آن به سال ۲۰۱۱ بازمی‌گردد. این کراس‌اوور کوچک به یک پیشرانهٔ ۱.۵ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی مجهز است که تنها ۱۰۲ اسب بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور دارد و به یک گیربکس CVT متصل می‌شود. از کراس‌اووری با چنین ابعاد کوچکی نباید انتظار کابین خیلی جاداری را داشته باشید و خصوصاً در صندلی‌های عقب افراد بلندقد با محدودیت فضا مواجه خواهند بود.

۲-ام‌وی‌ام X22 پرو

طول: ۴,۲۰۰ میلی‌متر

بدون شک مشهورترین کراس‌اوور کوچک بازار کشورمان که سال‌ها عرضه می‌شود، ام‌وی‌ام X22 است. این خودرو درواقع نسخهٔ کراس‌اوور هاچ‌بک ام‌وی‌ام ۳۱۵ است و پروفیل جانبی یکسانی با آن دارد. نام اصلی این ماشین چری تیگو ۳x است که در نمایشگاه پکن ۲۰۱۶ رونمایی شد و در سال ۱۳۹۵ به ایران آمد. از سال ۱۴۰۰ نیز مدیران خودرو عرضهٔ نسخهٔ فیس‌لیفت این کراس‌اوور را با نام X22 پرو آغاز کرد که از طراحی جدید دماغه و کابین بروزتری بهره می‌برد. با عرضهٔ X22 پرو به‌تدریج تولید نسخهٔ قبلی خاتمه یافت. این ماشین در نسخه‌های دستی و اتوماتیک عرضه می‌شود که در اولی شاهد یک پیشرانهٔ ۱.۵ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی با ۱۱۶ اسب بخار قدرت و ۱۴۳ نیوتن متر گشتاور هستیم اما نسخهٔ اتوماتیک به یک موتور ۱ لیتری سه سیلندر توربو با ۱۰۲ اسب بخار قدرت و ۱۵۰ نیوتن متر گشتاور در کنار یک گیربکس CVT مجهز است.

۳-ام‌وی‌ام X33 کراس

طول: ۴,۲۰۰ میلی‌متر

اولین شاسی‌بلندی که مدیران خودرو در ایران عرضه کرد X33 بود. این خودرو تا سال ۱۴۰۱ در نسخه‌های مختلفی راهی بازار شد و به فروش مناسبی دست پیدا کرد اما در اوایل سال ۱۴۰۲ مدیران خودرو کراس‌اووری را با نام X33 کراس معرفی کرد که ارتباطی با X33 قبلی نداشت. این خودرو درواقع فیس‌لیفت دیگری روی X22 محسوب می‌شود و در قسمت دماغه و چراغ‌های عقب از طراحی جدیدی بهره می‌برد. X33 کراس همچنین در داخل نیز به داشبورد جدیدی مجهز شده که لوکس‌تر و سطح بالاتر به نظر می‌رسد و تجهیزات بیشتری مثل چهار ایربگ، شارژر بی‌سیم، صفحه آمپر دیجیتالی و نورپردازی داخلی را ارائه می‌کند. X33 کراس در قوای محرکه هیچ تفاوتی با X22 پرو ندارد و با همان موتورها و گیربکس‌های دستی و اتوماتیک عرضه می‌شود.

۴-ام‌وی‌ام X55 پرو

طول: ۴,۳۱۸ میلی‌متر

یکی دیگر از کراس‌اوورهای کوچک مدیران خودرو X55 پرو است. این خودرو که در اصل تیگو ۵x نام دارد، در نیمه دوم سال ۲۰۱۷ راهی بازار چین شد و در سال ۲۰۱۹ فیس‌لیفتی را تجربه کرد که همین نسخه از سال ۱۳۹۸ با نام X55 در کشورمان عرضه شد. سپس در سال ۲۰۲۰ تیگو ۵x بار دیگر زیر تیغ جراحی رفت که این فیس‌لیفت دوم با نام X55 پرو از سال ۱۴۰۱ به ایران آمد. یکی از نقاط قوت این خودرو برخورداری از پیشرانهٔ ۱.۵ لیتری چهار سیلندر توربوشارژ مدل بزرگ‌تر تیگو ۷ پرو است که با ۱۵۶ اسب بخار قدرت و ۲۳۰ نیوتن متر گشتاور کشش بسیار خوبی را برای این کراس‌اوور کوچک فراهم می‌کند. انتقال نیروی این موتور هم توسط یک گیربکس CVT با ۹ دنده مجازی صورت می‌گیرد. بااین‌وجود، فضای پای عقب X55 پرو چندان زیاد نیست.

۵-جک S3

طول: ۴,۳۲۵ میلی‌متر

یکی دیگر از کراس‌اوورهای کوچک باسابقه در کشورمان جک S3 است. کرمان موتور پس از موفقیت کراس‌اوور بزرگ‌تر S5، در سال ۱۳۹۶ مدل کوچک‌تر S3 را روی خط تولید برد. این خودرو اما کراس‌اوور سالخورده‌ای است زیرا اولین بار در نمایشگاه شانگهای ۲۰۱۳ رونمایی شد و هرچند دو بار در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۹ مورد فیس‌لیفت قرار گرفت اما نسخه‌ای که در ایران مونتاژ می‌شود همچنان همان نمونهٔ اولیهٔ پیش از فیس‌لیفت است. جک S3 از یک پیشرانهٔ ۱.۶ لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی استفاده می‌کند که ۱۰۷ اسب بخار قدرت و ۱۵۵ نیوتن متر گشتاور دارد و انتقال نیروی آن از طریق یک گیربکس CVT صورت می‌گیرد. در بین کراس‌اوورهای کوچک بازار ایران، S3 خودرویی نسبتاً جادار و نرم است و کیفیت قابل‌قبولی بهره می‌برد.

۶-تیگارد X35

طول: ۴,۳۲۵ میلی‌متر

کراس‌اوور بعدی لیست ما دقیقاً هم‌اندازهٔ جک S3 است. این خودرو تیگارد X35 نام دارد که خودروی نسبتاً جدیدی در بازار ایران به‌حساب می‌آید و از سال ۱۴۰۱ توسط شرکت سانیار موتور مونتاژ می‌شود. این شرکت با همکاری دیار خودرو شکل گرفت و به‌تازگی زیر چتر گروه ماموت قرار گرفته است. این خودرو محصول شرکت بایک است و در اصل بیجینگ X3 نام دارد. پیشینهٔ این کراس‌اوور به سال ۲۰۱۶ و خودرویی بنام سنوا X35 بازمی‌گردد که در سال ۲۰۱۹ مورد یک به‌روزرسانی و فیس‌لیفت کلی قرار گرفت و با نام بیجینگ X3 معرفی شد. تیگارد X35 به یک پیشرانهٔ ۱.۵ لیتری چهار سیلندر توربو مجهز است که ۱۴۷ اسب بخار قدرت و ۲۱۰ نیوتن متر گشتاور را به یک گیربکس CVT تحویل می‌دهد. هرچند X35 از پیشرانهٔ قدرتمندی بهره می‌برد اما امکانات چندان زیادی را ارائه نمی‌کند.

۷-چانگان CS35 پلاس

طول: ۴,۳۳۵ میلی‌متر

چانگان CS35 یکی از کراس‌اوورهای محبوب بازار ایران بود که در اواسط دههٔ ۹۰ شمسی توسط سایپا در ایران مونتاژ می‌شد اما پس از وضع تحریم‌ها علیه کشورمان، تولید CS35 در سال ۱۳۹۸ متوقف شد. پس از آزادسازی واردات اما سایپا دوباره سراغ شاسی‌بلند محبوب خود رفت و این بار نسل دوم آن را به ایران آورد. این خودرو فعلاً به‌صورت وارداتی عرضه می‌شود اما سایپا قصد مونتاژ آن را دارد. نسل دوم کراس‌اوور کوچک چانگان در نمایشگاه چنگدو ۲۰۱۸ با نام CS35 پلاس معرفی شد و در سال ۲۰۲۱ فیس‌لیفتی را تجربه کرد. این خودرو در ایران دو مدل بنام تیپ ۲ و تیپ ۳ عرضه می‌شود که از لحاظ فنی کاملاً باهم یکسان هستند و تنها تفاوت آن‌ها در چند آپشن بیشتر مثل ایربگ‌های جانبی و پرده‌ای، سقف پانوراما و سیستم تهویه اتوماتیک است که در تیپ ۳ ارائه می‌شود. این خودرو از یک پیشرانهٔ ۱.۴ لیتری چهار سیلندر توربوشارژ GDI با ۱۵۷ اسب بخار قدرت و ۲۵۵ نیوتن متر گشتاور استفاده می‌کند که به یک گیربکس هفت سرعتهٔ دوکلاچه مجهز است و از این لحاظ نسبت به دیگر خودروهای لیست ما برتری دارد.

۸-هایما S5

طول: ۴,۳۵۸ میلی‌متر

ایران‌خودرو که مونتاژ محصولات هایما را با کراس‌اوور S7 آغاز کرد، در سال ۱۳۹۶ برادر کوچک‌تر آن یعنی S5 را هم روی خط تولید برد. این خودرو اما در قیاس با بسیاری از رقبای خود در این لیست، کراس‌اووری سالخورده محسوب می‌شود زیرا در نمایشگاه پکن ۲۰۱۴ معرفی شده و با اینکه هایما در سال ۲۰۱۸ نسل دوم آن را معرفی کرد اما ایران‌خودرو همچنان در حال مونتاژ نسل اول است. البته شرکت ایرانی در نیمهٔ دوم سال ۱۴۰۰ عرضهٔ نسخهٔ جدید S5 را آغاز کرد که مهم‌ترین تغییر آن تجهیز به گیربکس شش سرعته اتوماتیک بجای نمونهٔ CVT قبلی است. البته این نسخه جدید در طراحی یا امکانات تغییری نداشته است. زیر کاپوت S5 یک پیشرانهٔ ۱.۵ لیتری چهار سیلندر توربو قرار گرفته است که ۱۴۹ اسب بخار قدرت و ۲۱۰ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند.

۹-زوتی DL5

طول: ۴,۴۰۵ میلی‌متر

پارس‌خودرو که بی‌رونق‌ترین دوران خود را سپری می‌کند، پس از آزادسازی وارد سراغ شرکت زوتی رفته است که زمانی سدان Z300 آن با نام آریو توسط سایپا مونتاژ می‌شد. این بار اما پارس‌خودرو یکی از کراس‌اوورهای زوتی بنام T300 را برای عرضه در ایران انتخاب کرده است. این خودرو به‌صورت وارداتی با نام DL5 در کشورمان عرضه می‌شود اما پارس‌خودرو در آینده قصد مونتاژ آن را دارد. T300 یا DL5 اولین بار در سال ۲۰۱۷ معرفی شد و پس از ورشکستگی زوتی در سال ۲۰۲۱، تولید آن خاتمه یافت ولی شرکت چینی سال گذشته با ازسرگیری تولید این خودرو دوباره فعالیت خود را آغاز کرده است. این کراس‌اوور چینی با یک پیشرانه ۱.۵ لیتری چهار سیلندر توربو به بازار عرضه می‌شود که ۱۴۴ اسب بخار قدرت و ۲۱۵ نیوتن متر گشتاور دارد و نیروی آن توسط یک گیربکس CVT انتقال پیدا می‌کند

227227

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896888

دیگر خبرها

  • کشت و برداشت صد‌ها تن کلم چینی در ژاپن (فیلم)
  • جولان قطعات چینی در بازار خودرو/ بیش از ۸ میلیارد دلار قطعات خودرو و موتورسیکلت وارد کشور شد
  • رئیسی: رشد اقتصادی کشور به ۶ درصد رسیده است
  • هجوم شاسی‌بلندهای کوچک چینی به بازار خودروی ایران!/ عکس
  • پیش‌بینی کاهش رشد اقتصادی ایران
  • فرایند تولید چاقوی حرفه‌ای سرآشپز‌ در کارخانه چینی (فیلم)
  • رشد اقتصادی در دولت سیزدهم به بیش از ۶ درصد رسید
  • خم شدن کمر اقتصاد اسرائیل زیر بار جنگ غزه
  • طبخ ۵ کله پاچه بره و ۲۰ پاچه توسط آشپز مشهور چینی (فیلم)
  • تیم فوتبال اولسان سهمیه جام باشگاه‌های جهان را کسب کرد