Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-19@17:37:19 GMT

جای خالی کتابی به نام تاریخ تئاتر در ایران

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۲۳۹۹۰

جای خالی کتابی به نام تاریخ تئاتر در ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، مهرداد رایانی مخصوص عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد در برنامه گفتگوی فرهنگی رادیو گفت‌وگو درباره مصائب تاریخ نگاری تئاتر گفت: متأسفانه کتاب مفصلی مربوط به تاریخ تئاتر نداریم و این ضعف در حوزه تئاتر مشاهده می‌شود و جای آن بسیار خالی است.

وی افزود: در یک دوره‌ای جناب فنائیان این کار را انجام دادند و در تالار مولوی همراه تیمی این کار را آغاز کردند، اما به دلایل نامشخص به فرجام نرسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سویی جمشید ملک پور اقدام به کار ارزنده‌ای کردند، که اکنون چاپ جلد چهارم آن نیز در دست است و عموماً بر مفهوم ادبیات نمایشی کار می‌کنند به این دلیل که معمولاً نمایش نامه‌ها در دسترس هستند و تحلیل کردن آنها راحت تر است، اما اتفاق خوبی که افتاده این است که در شهرستان‌ها این اتفاق افتاده است.

این مدرس تئاتر در ادامه گفت: در زمینه تاریخ به بخش دولتی نمی‌توان امیدوار بود و حتی به نظرم باعث آسیب می‌شود و هرچه مستقل‌تر باشد، بهتر است. به دلیل اینکه تلاش می‌کند در هنگام نگارش و تدوین با در نظر گرفتن یک میدان وسیع ورود پیدا کند، برای تاریخ نگاری یک بخش، حوزه روایی داریم که احتمالاً بر اسناد و حافظه خود مبتنی است. در بخش دوم، تاریخ نگار به تحلیل آن می‌پردازد. به این معنا که از وجوه تحلیل است که به نتیجه می‌رسد. حتی در دانشگاه بورس تحصیلی در مورد تاریخ نگاری تئاتر وجود ندارد و دلیل اینکه هنوز به آن احساس نیاز نشده است، اگر این نیاز ایجاد شود، قدر مسلم بدان اهمیت بیشتری داده می‌شود و مزایایی مانند بورس، رایانه و غیره به آن تعلق می‌گیرد. بنابراین؛ تا احساس نیاز شکل نگیرد بی شک شکل نخواهد گرفت و اگر هم شکل بگیرد مقطعی خواهد بود.

رایانی مخصوص گفت: جریانی که در تئاتر وجود دارد به همین شکل می‌باشد و چرخه در حال تکرار است به این دلیل که ایجاد نیاز در این راستا صورت نگرفته و نظر من بر این است که هر چه می‌توانیم باید روایت‌های انفرادی را در عرصه تئاتر افزایش دهیم تا به منابعی تبدیل شوند که تاریخ نگاران از آن بهره گیرند و به نظر می‌رسد که هنوز دیر نشده است. بنابراین؛ می‌توان گفت که برای آزادسازی منابع باید معرفت جمعی حاصل شود و این موضوع مستلزم زمان است.

وی گفت: باید بتوانیم تمامی بحث‌های ارائه شده را در دسترس قرار دهیم و این مهمترین رکن عصر مدرنیسم است تا بتوانیم آورده‌های خود را همگانی کنیم. همگانی کردن، چند مزیت دارد اول آنکه می‌توان افراد را به لحاظ نیازها پاسخگو بود. دوم، به آورده‌های آنان کمک کنیم. سوم، می‌توان با هم افزایی به آن مقوله مورد نظر کمک کرد و از همه مهمتر به تاریخ نگاران کمک شود. برای شکل گیری تاریخ تئاتر در ایران مهمترین امر دیجیتال کردن تمامی منابع موجود است.

کد خبر 5053681 مریم علی بابایی

منبع: مهر

کلیدواژه: جمشید ملک پور کتاب و کتابخوانی کتاب رایزنی فرهنگی تازه های نشر ترجمه پرویز قاسمی معرفی کتاب قرقیزستان ادبیات جهان موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران تجدید چاپ جایزه جلال آل احمد شیوع کرونا ویروس کرونا دفاع مقدس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۲۳۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۵ درصد از حجم مخازن سدهای خراسان شمالی خالی است

سید عقیل مرتضوی در گفتگو با خبرنگار جام جم ، با اشاره به اینکه وضعیت آب موجود در سدهای استان مناسب نیست و باید به مدیریت مصرف توجه ویژه داشت، افزود: میزان بارندگی در سال آبی جاری ۳۱ درصد افزایش یافت و طبق آمار ایستگاه‌های این شرکت در سال آبی جاری حدود ۱۸۶ میلی متر بارندگی ثبت شد که به نسبت مدت مشابه سال گذشته ۳۱ درصد افزایش یافت. وی ادامه داد: اما میزان بارندگی‌های انجام شده نسبت به دوره آماری بلند مدت روند کاهشی داشته است و از سوی دیگر طبق پیش بینی‌های اداره کل هواشناسی استان دمای هوا دو درجه سانتی گراد افزایش خواهد یافت. مرتضوی اظهار کرد: در واقع هر یک درجه افزایش دما، مصارف را به صورت تصاعدی بالا می‌برد و کاهش میزان بارندگی‌ها نسبت به دوره بلند مدت و افزایش دما سبب می‌شود تا مصرف کنندگان در صورت عدم رعایت الگوی مصرف به زحمت بیفتند. وی با بیان اینکه حجم مخازن سدهای استان ۲۲۲ میلیون متر مکعب است، تصریح کرد: در این موقع از سال در سال گذشته سدهای استان ۵۴ میلیون متر مکعب آب وجود داشت که هم اکنون به ۵۰ میلیون متر مکعب رسیده که با کاهش هفت درصدی مواجه هستیم. به گفته این مقام مسئول، ۵۰ درصد از حجم سد شیرین دره، ۴۶ درصد از حجم سد چندیر، ۴۲ درصد از حجم سد گلول، ۱۱ درصد از حجم سد بیدواز و ۶ درصد از حجم سد بارزو دارای آب است. وی ادامه داد: طی ۲۸ روز گذشته ۱۲ میلیون متر مکعب آب وارد سدهای استان شده‌ که بیشترین آب وارد شده به سد شیرین دره با مقدار ۶ میلیون متر مکعب بوده است./ خراسان شمالی _خبرنگار جام جم _اسدالله ابراهیمی

دیگر خبرها

  • یک مصدوم تازه روی دست استقلال/ دست نکونام خالی‌تر شد
  • (ویدئو) خلاصه بازی نساجی ۱ - تراکتور ۰؛ جای خالی پاکو خمس احساس شد
  • جایزه «چهره سال هنر انقلاب اسلامی» وظیفه هنرمند را بیشتر می‌کند
  • جایگاه پرسپولیس در آبادان فعلا خالی است
  • جای خالی شیر مدارس در بودجه ۱۴۰۳ !
  • شوک به گل‌گهر: وسط زمین سیرجانی‌ها خالی شد
  • جای خالی شیر مدارس در بودجه ۱۴۰۳!
  • پزشک قلابی در خاتم یزد دستگیر شد
  • ۷۵ درصد از حجم مخازن سدهای خراسان شمالی خالی است
  • نیمکت خالیِ پرشور