Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- گزارش طرح مطالعه و یکپارچه بهره‌برداری از ظرفیت دریاچه نمک بعد یک دهه کش‌وقوس‌های فراوان تهیه شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم،هفتمین جلسه ستاد فرماندهی مقاومتی استان با حضور اعضای این ستاد و دستگاه‌های اجرایی ظهر امروز در سالن کرامت استانداری با 3 دستور مهم آغاز به کارکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در دستور این جلسه مطالعه جامع یکپارچه بهره‌برداری از ظرفیت دریاچه نمک جزو مهم‌ترین مصوبات ستاد فرماندهی ستاد مقاومتی بود.

دریاچه نمک قم یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین ظرفیت‌های معدنی کشور است که با طول 90 و پهنای 30 کیلومتر به‌عنوان یک ظرفیت خدادادی هیچ نوع سرمایه‌گذاری اقتصادی در آن صورت نگرفته است، چراکه سهم معادن در اقتصاد استان قم بسیار اندک است .

دریاچه نمک در کویر مرکزی ایران قرارگرفته که در برخی موارد آن را با حوض سلطان واقع‌بین قم و تهران اشتباه گرفته می‌شود، این دریاچه سه هزار کیلومتر وسعت دارد و موقعیت آن بین سه استان اصفهان، قم و سمنان قرارگرفته است؛ دلیل نام‌گذاری این دریاچه به نام دریاچه نمک، به دلیل شوری بسیار آب این دریاچه است که در فصل تابستان نمک درروی آن شناور می‌شود.

عضو هیئت‌رئیسه مجلس: تصمیم قاطع برای احداث راه دسترسی به دریاچه نمک گرفته شودثبت ملی دریاچه نمک نقش بسزایی در جذب گردشگر داردبهره‌برداری از دریاچه نمک منشاء تحولات بزرگ در کاشان و آران و بیدگل است

اما باوجوداین ثروت خدادادی بیش از یک دهه برای اجرای یک طرح مطالعاتی و یکپارچه برای بهره‌گیری از این گنج مسئولان استان به کش‌وقوس‌هایی افتاده  و به دلیل نبود راه دسترسی، نبود یک سرمایه‌گذار مطلوب و مالکیت چندین استان دیگر بهره‌گیری از این ظرفیت با مشکلات و چالش‌هایی روبرو بوده است .

اکنون در جلسه هفتم ستاد فرماندهی یک سرمایه‌گذار و مشاور برای طرح مطالعات یکپارچه بهره‌برداری از این ثروت نهفته در دریاچه نمک تهیه و گزارش آن قرائت شد.

طرحی برای بهره‌برداری درزمینهٔ های کشاورزی، معدن؛ گردشگری و تولید خاویار

مشاور طرح جامع مطالعات یکپارچه بهره‌برداری از دریاچه نمک گفت:توانستیم بامطالعه و جمع‌آوری یک سری اطلاعات جامع به مدت 4 ماه به دستاورد خوبی دست‌یابیم، از مسائلی که این دریاچه نمک به آن باید متذکر شویم تاب‌آوری این دریاچه است که هرروز به مشکلات آن اضافه خواهد شد روزهای یخبندان این دریاچه کم و به سمت گرم و خشک رفته و باید از این چالش آن را نجات داد.

موسوی افزود: برای این دریاچه طرح‌های مطالعاتی درزمینهٔ ایجاد استخرهای پرورش آرنمیا و پرورش و اصلاح شنر باهدف تولید شیر خشک شتر و هم‌چنین ایجاد یک شهرک تولید ماهیان خاویاری در این طرح مطالعه شده است، علاوه بر آن با توجه به کم شدن منابع آبی این دریاچه با کشت‌های کم آبخواه مانند تولید چوب اکالیپتوس و دیگر کشت‌های کم آب در بخش کشاورزی هم طرحی ارائه‌شده است.

وی افزود: برای انرژی خورشیدی با ظرفیت 50 مگاوات هم مطالعه صورت گرفته است، برای این دریاچه طرح پهنه‌بندی هم در نظر داریم یا یک مدل اقتصادی مناسبی برای قم تهیه شود اما این طرح و مطالعات تنها با اجرای یکپارچه دریاچه و با مشارکت چند استان که در این دریاچه سهیم هستند امکان‌پذیر است.

گفتنی است؛ در جلسه هفتم ستاد اقتصاد مقاومتی گزارش پروژه جهش تولید و توسعه پروژه‌های مردمی دهکده اقتصاد مقاومتی توسعه توسط سازمان بسیج سازندگی استان، ارائه گزارش عملکرد پروژه اقتصاد مقاومتی سال 98 ، الکترونیکی کردن واگذاری اراضی ملی از سوی اداره کل امور اقتصاد و دارایی در دستور قرار گرفت که به دلیل کاهش زمان جلسات بررسی قرار نگرفت.

انتهای پیام/454/ ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: یکپارچه بهره برداری دریاچه نمک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۲۷۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر با مشارکت ذینفعان تدوین شود/ ضرورت یکپارچه‌­سازی سامانه­‌های فرهنگی آموزش عالی کشور

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیصد و نود و پنجمین جلسه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی با حضور حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و به ریاست حجت الاسلام رستمی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه در پیش از دستور این جلسه با تاکید بر تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر اظهار کرد: در تدوین این بسته باید هماهنگی دستگاه‌ها و نهاد‌های مرتبط مدنظر باشد.

وی ادامه داد: در تدوین این بسته به هنرستان‌های هنر توجه شود چراکه باید موضوع به صورت پایه‌ای مدنظر باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر پس تدوین، به اطلاع فعالان حوزه هنر برسد، همچنین در تدوین این بسته از ظرفیت فرهنگستان هنر نیز استفاده شود.

در ادامه حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها خواستار تدوین بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر در قالب‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت شد.

از این رو مقرر شد دکتر ساعی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس دانشگاه سوره، بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه­های هنر با قابلیت اجرا در سه سطح (کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت) را تدوین و جهت طرح در جلسه شورا به دبیرخانه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی ارسال کند.

در ادامه جلسه شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی با موضوع ارائه گزارش سامانه فرنما براساس درخواست دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی در راستای اجرایی سازی راهبرد ۳، ۱۱ و ۲۱ نظام فرهنگی ـ تربیتی سند دانشگاه اسلامی ادامه پیدا کرد. در این جلسه معاون فرهنگی وزیر علوم گزارشی از وضعیت سامانه «فرنما» که مربوط به فعالیت فرهنگی دانشجویان کشور است، ارائه کرد.

عبدالحسین کلانتری در این گزارش بر سیاستگذاری شاهدمحور، ظهور فناوری­های نوین و توسعه رویکرد دیجیتال در عرصه  فرهنگی، افزایش رویکرد‌های داده محور، هوشمندسازی، حکمرانی باز و پلتفرمی، مشارکتی شدن حکمرانی تأکید کرد.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، مزایای سامانه فرنما را یکپارچگی داده­ها از فعالیت­های دانشجویی، تحلیل فعالیت­های فرهنگی، زمینه­سازی برای کشف ضعف­ها، افزایش تولیدات بومی و شبکه­سازی میان کنشگران فرهنگی اعلام کرد.

محمدابراهیم سقزچی دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه­ها و مراکز آموزشی با تشکر از معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خواستار بازبینی و ارتقاء سامانه شد تا با فراهم شدن امکان مشارکت کنشگران، رتبه­بندی فرهنگی دانشگاه­ها، ارتباط با شبکه‌­های اجتماعی جهت بازنشر تولید محتوا‌ها و تحلیل کارشناسی و استخراج شاخص­‌ها، سامانه یکپارچه‌­ای در دسترس باشد.

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه با استقبال از ارائه گزارش سامانه فرنما، خواستار رسانه‌­ای شدن اقدامات این معاونت شد و بر ارائه گزارش­‌های فعالیت‌های فرهنگی دانشجویان از سوی معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت و معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد.

حجت ­الاسلام والمسلمین رستمی ضمن تقدیر از گزارش معاونت فرهنگی وزارت علوم، با ضروری دانستن هم­افزایی نظام آموزش عالی کشور، افزودند طرحی صورت گیرد  تا از نظر فنی امکان تجمیع داده­‌های آموزش عالی و گزارش‌­گیری از سامانه فرنما برای سایر مدیران جهت مجموعه سیاست‌گذاری­‌های بعدی فراهم شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بهره برداری از زورخانه ده ونک
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی کمک می‌کند؟
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی به کمک می‌کند؟
  • بسته عملیاتی ساماندهی دانشگاه هنر با مشارکت ذینفعان تدوین شود/ ضرورت یکپارچه‌­سازی سامانه­‌های فرهنگی آموزش عالی کشور
  • بهره برداری از مدرسه ۶ کلاسه خیر ساز در خوی
  • تاکید مدیر عامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران بر یکپارچه سازی حمل و نقل همگانی
  • تاکید استاندار جدید بر توسعه و توازن یکپارچه مازندران
  • بهره برداری از آب‌های انتقالی به دریاچه ارومیه ممنوع است
  • بهره برداری و آماده بکار بودن ۱۶ دستگاه دیزل ژنراتور در خراسان شمالی 
  • انتشار بین المللی ۱۰ چارت جدید ناوبری الکترونیکی خلیج فارس