Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، امیر محمد احدی رئیس امور بین‌الملل وزارت دفاع در گفت‌وگو با رادیو با اشاره به اهمیت لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران در شورای امنیت اظهار کرد: کشور جمهوری اسلامی ایران از بدر پیروزی انقلاب اسلامی به لحاظ تسلیحاتی تحریم بوده و جنگ تحمیلی بهانه‌ای برای شرق و غرب علیه کشور ایران و تشدید تحریم‌های تسلیحاتی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در تبیین اهمیت لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران افزود: یکی از دلایلی که امروز صنعت دفاعی با افتخار در تراز جهانی به لحاظ توانایی، دانش، فناوری و صنعت مطرح است یکی از عواملش همین تحریم‌ها بوده، اما اینکه تحریم موجب رشد ما شده به این معنا نیست که از تحریم استقبال می‌کنیم، بلکه این تهدید را به یک فرصت برای دفاع از امنیت کردیم و نمی‌توانستیم منتظر لغو تحریم‌ها باشیم لذا صنعت دفاعی را تقویت کردیم و منتظر تأمین نماندیم.

رئیس امور بین‌الملل وزارت دفاع در پاسخ به این سوال که آیا لغو تحریم‌ها بهتر از خود تحریم نیست، بیان کرد: از تحریم‌ها استقبال نمی‌کنیم چراکه فشار و تهدیدی برای جامعه است اما هنر این است که تحریم را به یک فرصت تبدیل کردیم.

امیر سرتیپ احدی به شناسایی محورهای تهدید و محدودیت این تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: بر مبنای قطعنامه‌های شورای امنیت تحریم تسلیحاتی ایران از سال ۱۳۸۴ شروع و تا سال ۲۰۱۵ میلادی ادامه داشته و همکاری تسلیحاتی کشورها با ایران ممنوع بوده است. در سال ۲۰۱۵ بر مبنای قطعنامه ۲۲۳۱ این تحریم‌ها همه برداشته شد و محدودیت‌های جدیدی مبنی براینکه برای خرید یا فروش تسلیحات عمده کشورها به ایران به مدت ۵ سال باید اجازه شورای امنیت گرفته شود، که این موجب محدودیت شد.

وی خاطر نشان کرد: با پایان ۵ ساله از ۲۷ مهر محدودیت‌ها پایان یافت، در دوران محدودیت‌ها هیچ مراجعه‌ای به شورای امنیت برای اجازه صادرات و خرید با وجود دولت ظالم آمریکا نداشتیم؛ چرا که برای ما فوریت نداشت.

رئیس امور بین الملل وزارت دفاع عنوان کرد: با تحمل این ۵ سال، خوشبختانه این محدودیت‌ها تمام شد. این موضوع را بگویم که ایران در حوزه صادرات و خرید تحریم بود. هدف آنها از این تحریم تأثیرگذاری منفی در بنیه دفاعی و اقتصادی و اهداف سیاسی جمهوری اسلامی ایران بود.

احدی ادامه داد: ایران برای ایجاد خطوط تولیدی هزینه‌ها پرداخت کرده است چراکه هدف ما تقویت بنیه دفاعی بود و نمی‌توانستیم منتظر پایان تحریم شویم لذا امروزه با پایان تحریم، برنامه‌هایی برای تأمین بخشی از نیازهای دانشی و فناوری‌هایمان با هزینه کمتر داریم.

به گفته وی بیش از ۹۰ درصد نیازهای تسلیحاتی و تجهیزات نیروهای مسلح در داخل تأمین می‌شود و این تاکید وزیر محترم دفاع است که ۱۰ درصد باقیمانده را با توجه به لغو تحریم‌ها حتماً با توان داخلی خودکفا شویم و از این ظرفیت لغو تحریم‌ها در این جهت بهره ببریم.

وی در پاسخ به این سوال که وزارت دفاع در حوزه صادرات محصولات دفاعی چه برنامه‌ای خواهد داشت، ابراز داشت: در حوزه تسلیحات و تجهیزات نظامی در تمام حوزه‌های رزم، رزم زمینی، هوایی موشکی، رادار و دریایی محصولاتی در تراز جهانی داریم. محصولاتی که برای دنیا جذابیت دارد. در این چند سال گذشته به ویژه سال گذشته بیکار نبوده و منتظر پایان تحریم نبودیم و تقویت بنیه دفاعی ایران با قدرت ادامه یافت.

وی با بیان اینکه در بخشی از محصولات دفاعی جمهوری اسلامی ایران محدودیت صادرات نداشتیم، گفت: در همین راستا برخی سازمان‌های وزارت دفاع در حوزه صادرات طی سال‌های گذشته به عنوان سازمان نمونه کشوری معرفی شده‌اند و در بازدیدهایی که بعضاً هیئت‌های دفاعی از جمهوری اسلامی ایران داشتند محصولات به آنها معرفی شد و در موارد متعددی منجر به قرارداد شد و برای احترام به تعهدنامه‌های بین‌المللی اجرای این قراردادها را به پایان تحریم‌ها موکول کردیم، اما دشمنان بدانند این روزها تمام قراردادهایی را که بسته‌ایم در حال اجرا هستیم و آمریکا هم هیچ غلطی نمی‌تواند انجام دهد.

امیر احدی با بیان اینکه توانایی و ظرفیت قرار گرفتن در جمع ۱۰ کشور نخست تأمین‌کننده محصولات و تجهیزات دفاعی را داریم، گفت: از هزار میلیارد دلار معاملات تسلیحاتی که در دنیا انجام می‌شود می‌توانیم سهم عمده‌ای داشته باشیم هر چند که رژیم تروریستی آمریکا در رأس کشورهای فروش محصولات و تسلیحات قرار دارد. ولی ما توانایی قرار گرفتن در جمع ۱۰ کشور نخست را داریم.

وی با بیان اینکه تحریم‌های تسلیحاتی ایران در سال ۲۰۱۵ براساس قطعنامه ۲۲۳۱ لغو شده است، گفت: اما چیزی که بعد از لغو تحریم‌ها ادامه یافت یک سری محدودیت‌ها بود که بعد از ۵ سال تمام شد هر چند آمریکا تلاش داشت تا مجدداً با قطعنامه جدید دوباره ایران را تحریم کند که در سازمان ملل رسوا شد و به قطعنامه‌اش فقط یک کشور رأی داد و حتی اروپایی به عنوان متحدین آمریکا این کشور را همراهی نکردند و ملت ایران این شکست را بر کشور آمریکا تحمیل کرد.

رئیس امور بین الملل وزارت دفاع بودجه دفاعی جمهوری اسلامی ایران را یک هفتادم اعتبار نظامی عربستان دانست و گفت: براساس برآورد مؤسسات غربی باز هم توانایی دفاعی جمهوری اسلامی ایران از تمام کشورهای منطقه بیشتر است که دلیل آن را می‌توان بومی بودن تسلیحات دانست.

وی با بیان اینکه برخی کشورهای فروشنده تسلیحات تمام دانش فنی این تجهیزات را به کشور خریدار منتقل نمی‌کنند، گفت: اما در ایران با توجه به اینکه تمام تجهیزات دفاعی به ویژه موشک‌ها با دانش بومی تولید می‌شود دشمنان هیچ‌گاه نمی‌توانند در برابر ایران خطری کنند.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: محمدباقر قالیباف تحریم وزارت دفاع شورای امنیت ایران پایان تحریم تسلیحاتی ایران جمهوری اسلامی ایران تحریم های تسلیحاتی تسلیحاتی ایران وزارت دفاع لغو تحریم ها شورای امنیت پایان تحریم محدودیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۲۸۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مأموریت ارتش دفاع از تمامیت ارضی و حفظ استقلال کشور است

امیر دریادار «حبیب‌الله سیاری» معاون هماهنگ‌کننده ارتش در حاشیه مراسم چهل و پنجمین سالگرد شهادت امیر سپهبد شهید «محمدولی قرنی» اولین رئیس ستاد ارتش اظهار داشت: شهید قرنی اولین شهید ترور است؛ او کسی است که شخصیتی ویژه و مثال‌زدنی داشت.

امیر دریادار سیاری با بیان اینکه شهید قرنی در دوران حکومت پهلوی یکی از گزینه‌های نزدیک به دربار بود، افزود: در آن مقطعِ خدمتی، شهید قرنی متوجه شد که مسئولان دربار فساد زیادی دارند و لذا عَلم مبارزه با رژیم پهلوی را بلند کرد که در این مسیر دو بار به اتهام کودتا علیه رژیم طاغوت دستگیر و زندانی و سپس با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی آزاد شد.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش با بیان اینکه شهید قرنی پس از پیروزی انقلاب از سوی امام راحل با درجه سرلشکری به عنوان رئیس ستاد ارتش منصوب شد، عنوان کرد: شهید قرنی فقط ۴۰ روز در این مسئولیت ایفای نقش کرد؛ اما در این مدت کوتاه ضمن انجام اقداماتی ارزشمند، مبارزات شدیدی با عوامل ضد انقلاب که به دنبال منحل کردن ارتش بودند، انجام داد.

وی تأکید کرد: هر کشوری نیاز به یک سپر دفاعی دارد و در آن مقطع زمانی، ارتش تنها سپر دفاعی کشور بود که اگر منحل می‌شد، کشور بدون سپر دفاعی باقی می‌ماند؛ لذا امام (ره) شهید قرنی را به این مسئولیت منصوب و در جلسات مختلف از این شهید دفاع کرد و اجازه نداد که آسیبی به ارتش وارد شود. این عمیق نگاه امام خمینی (ره) را نشان می‌دهد که ارتش را به عنوان سپر دفاعی کشور حفظ کرد.

دریادار سیاری با اشاره به فعالیت عناصر ضد انقلاب در اوایل پیروزی انقلاب در غرب کشور گفت: در آن مقطع، تفکرات بنی‌صدر خلاف خط مشی انقلاب اسلامی بود؛ ولی شهید قرنی در مقابل این تفکرات ایستادگی کرد و این موجب شد که بنی صدر شهید قرنی را از کار برکنار کند که در نهایت، این شهید استعفای خود را به امام (ره) تقدیم کرد.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش انقلابی بودن و حرکت در مسیر انقلاب را نیازمند برخورداری از «بصیرت» دانست و با بیان اینکه شهید قرنی نمونه بارزی در این زمینه بود، اظهار داشت: شهید قرنی بصیرت داشت و نتیجه اقداماتش این بود که آسیبی به ارتش وارد نشود.

وی با بیان اینکه شخصیت شهید قرنی همچون شخصیت شهید صیاد شیرازی می‌تواند به عنوان الگو مورد بهره‌برداری قرار گیرد و خط فکری، اقدامات و رفتار آنها در دانشگاه‌ها تدریس شود، افزود: شهید قرنی نگاه و شناخت دقیقی داشت و بنی‌صدر و اطرافیان او را به خوبی می‌شناخت.

امیر سیاری اضافه کرد: پس از شهادت سپهبد قرنی به دست گروهک «فرقان»، امام خمینی (ره) فرمودند که این شهید را در جوار بارگاه حضرت معصومه (س) به خاک بسپارید که این موضوع عمق نگاه امام خمینی (ره) نسبت به جایگاه دین و انقلاب در ارتش را نشان می‌دهد.

معاون هماهنگ کننده ارتش همچنین با تأکید بر لزوم خودکفایی در حوزه دفاعی و نظامی، عنوان کرد: اصولاً در بحث نظامی‌گری تا جایی امکان دارد، باید انسان به توانمندی‌های خود متکی باشد. در زمان جنگ تحمیلی کارمان به جایی رسیده بود که گلوله توپ را جیره‌بندی کرده بودیم و توان تولید نداشتیم؛ اما امروز به برکت انقلاب اسلامی به قدری تولید داریم که صادرات هم داریم.

وی در پایان درخصوص آمادگی ارتش برای مقابله با تهدیدات گفت: مأموریت ارتش جمهوری اسلامی ایران دفاع از تمامیت ارضی، حفظ استقلال و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است. ارتش با بهره‌گیری از تجربیات دفاع مقدس از تجهیزات به‌روز و نیروی انسانی با بصیرت، مهارت‌دیده و متعهد برخوردار است و این آمادگی را داریم تا در هر جایی که هر مأموریتی ابلاغ شود، وظیفه خود را به نحو احسن انجام دهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دفاعی امنیتی

دیگر خبرها

  • تشکر وزیر دفاع از مجلس بابت تصویب تشکیل «سپند»
  • تسلیحات، واجب تر از نان شب / هزینه های تسلیحاتی جهان به 2.5 تریلیون دلار رسید / هزینه های تسلیحاتی در سطج جهانی رکورد زد
  • بازدید نمایندگان مجلس از بخش‌های فضایی و موشکی وزارت دفاع
  • بازدید نمایندگان کمیسیون امنیت ملی مجلس از بخش های فضایی و موشکی وزارت دفاع / رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: پیشرفت رو به جلو صنعت دفاعی قابل مشاهده و اندازه گیری هست
  • پیشرفت رو به جلو صنعت دفاعی قابل مشاهده و اندازه گیری هست
  • عفو بین‌الملل: آلمان ارسال تسلیحات به اسرائیل را متوقف کند
  • مبتکر روش‌های گوناگون فروش نفت در تحریم شده‌ایم
  • توافق اعضای اتحادیه اروپا برای تحریم‌های بیشتر علیه ایران
  • مأموریت ارتش دفاع از تمامیت ارضی و حفظ استقلال کشور است
  • سخنگوی وزارت خارجه: موضوع استفاده از سلاح هسته‌ای هیچ جایگاهی در دکترین هسته‌ای و دفاعی کشور ندارد