Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها-این روزها قیمت مسکن و اجاره بها در استان کردستان افزایش چشم‌گیری پیدا کرده و کسی هم نظارت نمی‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج ، افزایش بی‌رویه قیمت اجاره مسکن، رهن و خرید، از جمله معضلاتی‌ست که هرکدام از اینها مردم را به ‌نوعی درگیر خود کرده و نه نظارتی بر این افزایش می‌شود و نه قیمت‌ها پایین می‌آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این‌روزها زوج‌های جوان علاوه‌بر تحمل گرانی و کرونا، برای تأمین مسکن و آغاز زندگی‌شان آواره بنگاه‌ها شده‌اند تا شاید بتوانند با سرمایه‌ اندکی که دارند مسکنی را انتخاب کنند اما در سایه بی‌نظارتی و نبود متولی مشخص با قیمت‌ها سرسام‌آور روبه‌رو و خلاء قیمت‌گذاری و نظارت بر قیمت زمین و مسکن و ضعف قوانین نظارتی، زمینه‌ساز تورم سرسام‌آور اجاره بها، رهن و خرید و فروش زمین و واحدهای مسکونی شده است.

آرمین نیک‌خواه که همراه با همسرش در یکی از مشاوران املاک دنبال خانه می‌گشت، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از وضعیت کنونی بازار مسکن و عدم نظارت مسئولان بر این حوزه انتقاد کرد و گفت:  متأسفانه ماه‌هاست که دنبال خانه می‌گردم اما نتوانسته‌ام یک سرپناه کوچک هم بگیرم، در قدیم می‌گفتند اجاره‌نشینی و خوش‌نشینی اما الان دیگر خوشی نیست و رنگ زندگی برخی مستاجرها با افزایش سرسام آور نرخ اجاره بها، سیاه شده است.

وی با بیان اینکه در این اوضاع اقتصادی و گرانی و افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها، حتی نمی‌توان در مناطق حاشیه نیز مسکن خرید یا خانه اجاره کرد؛ اظهار کرد: سال گذشته یک خانه 75 متری را با 30 میلیون رهن و 700 کرایه ماهیانه گرفته بودیم که امسال صاحب خانه درخواست 100 میلیون تومان و یک میلیون کرایه دارد، آیا به‌نظر خود مسئولان یک زوج توانایی پرداخت این رهن و اجاره را دارد؟!

نیک‌خواه تصریح کرد: از مسئولان و صاحب‌خانه‌ها انتظار داریم ما را جای فرزندان خود گذاشته و وضعیت‌مان را درک کنند، یک جوان بیکار یا با شغل کم درآمد در این روزهای کرونایی از کجا ماهانه یک میلیون تا 2 میلیون تومان کرایه در بیارود، مگر ماهانه چقدر پول دستمان می‌آید؛ واقعاً به چه کسی پناه ببریم؛ آیا ازدواج کردن گناه است؛ چرا اجازه نمی‌دهید جوانان سر و سامان پیدا کنند.

یک جوان مستأجر دیگر سنندجی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه این روزها باید وسایل‌هایمان را جمع کرده و موقتاً به خانه پدرانمان برگردیم، عنوان کرد: من شغل آزاد دارم، قیمت اجاره بها آنقدر بالا رفته که دیگر توان تمدید قرارداد یا اجاره خانه جدید ندارم، به هر بنگاهی رفته و با صاحب خانه‌ها تماس می‌گیرند، هر کسی برای خودش قیمتی تعیین می‌کند.

یک صاحب خانه سنندجی با بیان اینکه ما با وام و قرض خانه خریده‌ایم، گفت: پولی که ماهانه از مستأجرم گرفته، به قسط می‌دهم؛ یکی دیگر از صاحب‌خانه‌ها می‌گوید چرا ناراحتید اگر دولت راست می‌گوید بازار را کنترل کند و اجازه ندهد قیمت کالاها بالا برود تا ما هم خانه‌مان را با قیمت پایین اجاره بدهیم.

گزارش|قیمت مسکن و اجاره‌بها در کردستان سر به فلک کشید / کام دلالان در ‌سنندج شیرین ‌شده است 22 هزار و 500 نفر در استان کردستان در طرح اقدام ملی ثبت‌نام کرده‌اند

شکری، از بنگاه‌داران شهرستان سنندج در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با ابراز گلایه از وضعیت موجود در حوزه مسکن می‌گوید: متأسفانه بی‌ثباتی و عدم نظارت بر وضعیت مسکن باعث افزایش بیش از حد قیمت اجاره بهاء در شهر شده است.

وی افزود: متأسفانه بیشتر منازل مسکونی بدون حضور در بنگاه‌ها به مستأجران اجاره داده می‌شود؛ صاحب‌خانه‌ها به میل خود قیمت تعیین کرده و شرایط خانه‌ خود را در دیوار گذاشته و اصلاً به بنگاه مراجعه نمی‌کنند.

این بنگاه‌دار سنندجی گفت: در برخی از مناطق شهر منزل مسکونی با 100 میلیون رهن و ماهانه 2 میلیون اجاره داده می‌شود که واقعاً خیلی زیاد و از توان جوانانی که تازه قصد تشکیل و آغاز زندگی را داشته، خارج است.

خالدیان از دیگر بنگاه‌داران شهرستان سنندج در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه در چند سال اخیر بازار مسکن دچار بی‌ثباتی شده است، اظهار داشت: این روزها قیمت مسکن و اجاره بها افزایش چشم‌گیری پیدا کرده و کسی هم نظارت نمی‌کند.

وی با اشاره به اینکه در یک سال گذشته قیمت مسکن به مانند سایر کالا‌ها رشد چشمگیری داشته و افزایش قیمت‌ها زندگی اکثر خانواده‌ها به‌ویژه زوج‌های جوان را دچار مشکل کرده است، افزود: آشفتگی در بخش مسکن کردستان مشهود و به ‌علت نبود نظارت و نرخ‌گذاری مشخص، این شرایط روز به روز بدتر می‌شود.

هیچ نظارتی بر بازار مسکن نیست

وریا احسن، رئیس اتحادیه مشاوران املاک سنندج در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درباره افزایش سرسام‌آور قیمت‌های اجاره بها مسکن، اظهار داشت: هیچ نظارتی بر بازار مسکن نیست و خرید خانه و تأمین مسکن به رویا تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه قیمت و اجاره مسکن در چندسال اخیر در مرکز استان کردستان بیش ‌از حد افزایش یافته است، گفت: قیمت‌ها آنقدر بالا رفته که میزان درصد از دست‌مان خارج شده و هر کسی به سلیقه و میل خود برای ملک و خانه‌اش قیمت تعیین می‌کند.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک سنندج تصریح کرد: متأسفانه امروزه بخش زیادی از مردم برای اجاره مسکن از سایت و اپلیکیشن دیوار استفاده کرده و عملاً بنگاه‌داران کاری از دست‌شان بر نمی‌آید و هر کسی برای خودش قیمتی تعیین می‌کند.

احسن بیان کرد: بازار مسکن از فضای مجازی تأثیر گرفته و این نشان می‌دهد که هیچ نظارتی بر قیمت‌ مسکن و اجاره بها وجود نداشته و این بازار به حال خود رها شده و جوان‌ها دیگر توانایی گرفتن خانه ندارند، ما هم کاری از دست‌مان بر نمی‌آید.

به گزارش تسنیم؛ دولتمردان و مسئولان حوزه مسکن باید بپذیرند که داشتن حداقل یک سرپناه یکی از ملزومات و نیازهای افراد جامعه بوده و باید مجریان قانون دستیابی به آن را برای مردم به ویژه نسل جوان که قصد تشکیل و آغاز زندگی را داشته، را فراهم کنند نه اینکه فقط شعار «ازدواج کنید» برای جوانان سر بدهند.

انتهای پیام/481/ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گفت وگو با خبرنگار تسنیم مسکن و اجاره بها صاحب خانه ها اجاره مسکن بازار مسکن قیمت مسکن سرسام آور قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۳۱۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروجی تکلیف دولت در قانون جهش تولید مسکن، پایان انحصار مشاورین املاک و رایگان شدن عقد قرارداد اجاره

ارسلان محمدی کارشناس اقتصادی در مورد سامانه خودنویس و اقدام مهم دولت در رونمایی از این سامانه گفت: موضوع بالا بودن حق الزحمه مشاوران املاک در قراردادهای اجاره مسکن از دیرباز دغدغه مستاجران بوده و منجر به افزایش هزینه ها و بار مالی شده است. با درک این چالش، وزارت راه و شهرسازی دولت سیزدهم اقدامات قابل توجهی را برای رسیدگی به این موضوع و ارائه سیستمی در دسترس و مقرون به صرفه تر برای مستاجران انجام داده است تا بتوانند بدون واسطه در قراردادهای اجاره شرکت کنند و نتیجه آن سامانه آنلاین و 24 ساعته خودنویس بوده است

وی با اشاره به اینکه سامانه خودنویس خروجی تکلیف دولت در قانون جهش تولید مسکن در جهت انعقاد قرارداد بین مستاجران و مالکان بدون نیاز به واسطه بوده است؛ اظهار کرد: بر اساس قانون جهش تولید مسکن، دولت سیزدهم موظف است بدون نیاز به واسطه، انعقاد قرارداد بین مستاجران و مالکان را تسهیل کند. برای دستیابی به این هدف، دولت سیستم آنلاین جدیدی را معرفی کرده است که امکان شروع و مدیریت بی‌وقفه قراردادهای اجاره مسکن را مستقیماً بین طرف‌های درگیر فراهم می‌کند. این سیستم با سیستم های تأیید هویت و کدهای پستی اموال یکپارچه شده است و امکان ایجاد اسناد رسمی و الزام آور قانونی را فراهم می کند که به راحتی در دادگاه قابل تأیید است. علاوه بر این، این پلتفرم آنلاین 24/7 کار می کند و به افراد امکان انعطاف و راحتی برای ثبت قراردادهای اجاره را در هر زمان می دهد.

محمدی ادامه داد: با اجرای سامانه خودنویس، نقش انحصاری را که به طور سنتی مشاوران املاک در تسهیل قراردادهای اجاره مسکن برعهده داشتند، از بین خواهد رفت. این حرکت نه تنها انحصار موجود در عقد قرارداد اجاره توسط مشاورین املاک را خواهد شکست، بلکه رقابت و قدرت انتخاب بیشتری را در بازار اجاره ترویج می‌کند و در نتیجه به عنوان یک اقدام ضد انحصاری و به نفع مردم عمل می‌کند. از طریق سامانه خودنویس، افراد می توانند خدمات مشاوره حرفه ای املاک را انتخاب کنند، اما همچنین در کنار این موضوع، می توانند از این خدمات صرف نظر کنند و به طور مستقل قراردادی را ثبت کنند و هزینه های مربوطه را حذف کنند.

وی با اشاره به رایگان شدن عقد قرارداد اجاره ذیل سامانه خودنویس اظهار کرد: یکی از مزیت های کلیدی این سیستم جدید کاهش هزینه های عقد قرارداد با کاهش هزینه ها به صفر است. این اقدام صرفه جویی در هزینه ها با کاهش بار مالی مرتبط با هزینه های سنتی مشاور املاک و مستغلات به سود مستاجران است و در نتیجه مقرون به صرفه بودن و دسترسی در بازار اجاره مسکن را افزایش می دهد. علاوه بر این، این سیستم به افراد این اختیار را می دهد تا انتخاب کنند که آیا از مشاوران املاک و مستغلات مشاوره تخصصی دریافت کنند یا به طور مستقل ثبت قرارداد را انجام دهند و انعطاف پذیری و کنترل بر فرآیندهای تصمیم گیری را فراهم می کند.

محمدی گفت: معرفی سامانه خودنویس برای انعقاد قرارداد اجاره مسکن، گامی مهم در جهت دموکراتیک کردن بازار اجاره، ترویج شفافیت و افزایش انتخاب مصرف کننده است. دولت با از بین بردن موانع ورود و کاهش هزینه ها، محیطی فراگیرتر و رقابتی را ایجاد می کند که به مستاجران و صاحبان املاک قدرت می بخشد. حرکت رو به جلو، تلاش‌های مستمر برای ساده‌سازی فرآیندها، افزایش تجربه کاربر و گسترش دسترسی به خدمات آنلاین در تقویت مزایای این سیستم جدید و ترویج بازار اجاره مسکن منصفانه و کارآمد برای همه ذینفعان ضروری خواهد بود.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • نرخ رهن مسکن تهران؛ رهن در محله آذری با ۳۵۰ میلیون تومان
  • سال سخت خانه‌به‌دوشان
  • خانه به دوشان؛ ۴ دهک توان اجاره مسکن را ندارند
  • نرخ خرید بازار مسکن در تهران؛ خرید مسکن در زمزم با ۲.۵ میلیارد
  • مهاجم لیورپول در هلند، لانه موش اجاره می‌دهد!
  • بالا رفتن قیمت خودروی پژو پارس صدای متقاضیان را درآورد
  • راهکار کنترل اجاره‌بها چیست؟
  • خروجی تکلیف دولت در قانون جهش تولید مسکن، پایان انحصار مشاورین املاک و رایگان شدن عقد قرارداد اجاره
  • فروش دلاری، تخلفی محرض در صنعت ساختمان
  • نرخ‌های عجیب رهن و اجاره در بازار مسکن در تهران