Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، حسن عبدی، کارشناس ارشد مسائل عراق در یادداشتی که برای خبرگزاری فارس ارسال کرده، آورده است اما اهمیت آن در عصر اطلاعات دو چندان شده است، داشتن اطلاعات، قدرت است و فناوری مدرن اطلاعات باعث گسترش اطلاعات بیش از هر زمان دیگری در تاریخ شده است.

تاکنون رهبران سیاسی وقت کمی را صرف تفکر در چگونگی تغییر ماهیت قدرت کرده‌اند و یا اینکه در بکارگیری قدرت چگونه می‌توان ابعاد قدرت نرم را در استراتژی‌های خود جای داد؟ 

در فرهنگ‌های زبان، قدرت را توانایی انجام کار تعریف کرده‌اند، قدرت در عمومی‌ترین سطح‌، یعنی توانایی به دست آوردن نتایج که شخصی خواهان آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما همیشه داشتن منابع قدرت تضمین نمی‌کند که شما همیشه نتایج مورد نظرتان را به دست آورید، به عنوان مثال در زمینه منابع، ایالات متحده بسیار قوی‌تر از ویتنام بود اما با این وجود در جنگ ویتنام شکست خورد و یا اینکه آمریکا قدرت برتر جهان در سال 2001 بود اما نتوانست از وقوع حادثه 11 سپتامبر جلوگیری کند. 
تبدیل منابع به قدرت تحقق یافته«REALIZED POWER» به منظور به دست آوردن نتایج دلخواه نیازمند طراحی خوب راهبردی و رهبری با مهارت می‌باشد.

در ادوار گذشته ارزیابی منابع قدرت بین‌المللی آسانتر بوده است و یکی از راه‌های سنتی پی بردن به قدرت برتر در سیاست‌های بین‌المللی«استعداد و توان جنگی» بود، اما با گذشت قرن‌ها و توسعه فناوری‌ها منابع استعداد و توان جنگی تغییر کرده است.

به طور خلاصه باید گفت که مفاهیم قدرت متحول شده‌اند و بدون شناخت شرایط و اوضاع نمی‌توان در مورد منابع قدرت قضاوت کرد.

همه ما با قدرت سخت آشنا هستیم و می‌دانیم که نیروی نظامی و اقتصاد ممکن است باعث شود دیگران موضع خود را تغییر دهند.

قدرت سخت می‌تواند بر پاداش و یا تهدید متکی باشد، اما گاهی اوقات شما می‌توانید بدون استفاده از تهدید یا پاداش محسوس به نتایج مورد نظرتان دست یابید. 

راه غیر مستقیم به دست آوردن خواسته‌هایتان را «وجهه دوم قدرت»می‌نامند، این وجهه دوم قدرت،  قدرت نرم نام دارد که اشاره به توانایی اقناع دیگران بدون متوسل شدن به زور دارد.

در تعاریف دیگر قدرت نرم بر قابلیت شکل دادن به علائق دیگران تکیه دارد،در واقع قدرت نرم توانایی تعیین اولویت‌ها است به گونه‌ای که با دارایی‌های نا‌ملموس مثل جذابیت فرهنگی، شخصیتی، ارزش‌های سیاسی و نهادی مرتبط همسو باشدو یا سیاست‌هایی که مشروع به نظر رسیده و یا دارای اعتبار معنوی هستند را پدید آورد. 

البته قدرت نرم دقیقا همانند «نفوذ» نمی‌باشد، زیرا می‌تواند شامل قدرت سخت و یا پاداش نیز باشد ولی قدرت نرم چیزی بیش از قانع کردن صرف یا توانایی حرکت دادن مردم از طریق استدلال می‌باشد. 

یکی از راه‌های پی بردن به تفاوت قدرت سخت و نرم در نظر گرفتن تنوع راه‌های دستیابی به نتایج مطلوب است، قدرت سخت و نرم با یکدیگر در ارتباط هستند، زیرا هر دو، جنبه‌هایی از قابلیت دستیابی به هدف، بوسیله تاثیرگذاری در رفتار دیگران محسوب می‌شود.

تمایز بین آنها در ماهیت رفتار و در غیر محسوس بودن منابع می‌باشد، قدرت فرماندهی توانایی تغییر آنچه دیگران انجام می‌دهند – می‌تواند بر توسل زور یا تشویق متکی باشد. قدرت متقاعد کردن – توانایی شکل‌دهی به آنچه دیگران می‌خواهند – می‌تواند بر جذابیت‌های فرهنگی یا ارزش‌ها و یا قابلیت نفوذ و تغییر در چینش اولویت‌های سیاسی در یک موضوع خاص به گونه‌ای که اولویت‌های دیگران به دلیل غیرواقعی به نظر رسیدن مورد توجه قرار نگیرد متکی باشد. 
با توجه به مطالب فوق و مطرح شدن قدرت سخت و نرم و تعریف معانی و تمایز‌هایی که دارند باید خاطر‌نشان شد که در عصر جدید شاهد تحول در منابع قدرت و به کارگیری روش‌های مختلف متناسب با فضا‌های مختلف در معادلات بین‌المللی و منطقه‌ای، کشور‌ها برای پیشبرد منافع و مصالح خودشان از منابع مختلف قدرت بهره‌مند می‌‌شوند.

امروزه افزایش تعاملات با جوامعی که امکان برقراری ارتباط بین بخش‌های غیر‌دولتی ما با همتایان خود در کشور‌های دیگر را فراهم می‌کند از اهمیت بسیاری برخوردار است. موثر‌ترین ارتباطات از طریق تماس‌های چهره به چهره انجام می‌گیرد نه به وسیله پخش برنامه از راه دور.

در این راستا تحولات جدید منطقه غرب آسیا را می‌توان از نوع قدرت نرم مورد تحلیل و ارزیابی قرار داد، چرا که اقدامات صورت گرفته توسط رژیم غاصب صهیونیستی و عادی‌سازی روابط با کشور‌های منطقه همچون امارات و بحرین  بیشتر تاکید بر منابع نرمی چون ایجاد تعاملات علمی، فرهنگی، رسانه و مشوق‌های اقتصادی متکی است.

دیپلماسی عمومی صورت گرفته در تحولات جدید منطقه غرب آسیا این نکته را مطرح می‌کند که برای اثرگذاری و اینکه کشورهای عرب پذیرای سیاست‌های غرب باشد لازم است که مستقیما درگیر فضای زندگی روزمره آنان شوند و از نزدیک و چهره به چهره و با شناخت فرهنگ، زبان و هویت این مردم قدرت نرم در نهایت باید منجر به تغییر سیاست‌های آنان شود.

اتاق‌های فکر کشورهای غرب به ویژه ایالات متحده این نکته را مطرح می‌‌کنند که واشنگتن باید هزینه کند و به پزشکان، معلمان، تجار، تیم‌های ورزشی و هنر پیشه‌های خود کمک کند که به خارج از کشور بروند و خدمات مورد علاقه مردم خاورمیانه را به آنان ارائه کنند.

آنچه امروزه در منطقه غرب آسیا در حال رخ دادن است تغییر استراتژی کشور‌های غربی از سخت افزار‌گرایی به سمت نرم افزار‌گرایی و ایجاد قدرت نرم  برای بهره‌برداری از کشور‌های عرب در راستای مصالح و منافع ملی خود است و تلاش جبهه غرب در راستای جذب مسلمانان میانه‌رو و جذب گروه‌های اعتدالگرا برای کسب موفقیت‌های نسبی است.

موضوعی که امروزه کشورهای غربی در اتاق‌های فکری و کنفرانس‌های خبری خود مطرح می‌سازند این مسئله هست که «ما نیاز داریم که از یک دیپلماسی عمومی اثر بخش‌تر برای تشریح منافع مشترکمان با کشورهای عربی استفاده کنیم، ما به استراتژی جدیدی برای بکارگیری درست قدرت نرم خود نیاز داریم، ما باید بیاموزیم که قدرت سخت و قدرت نرم خود را برای مقابله با چالش‌های جدید با هم بیامیزیم».

در ادامه این نکته را باید مطرح کرد که در مقابل جبهه غربی، عبری و عربی جبهه محور مقاومت وجود دارد که مهمترین مسئله‌ای مورد توجهشان باید مهار سیاست‌های مغرضانه کشور‌های متخاصم و غربی باشد و آن توجه بیش از پیش به ارزش‌ها و هنجار‌های مشترک با هدف پوشش رسانه‌ای مشترک در راستای انتقال مفاهیمی چون ایثار و شهادت، عدالت، توانمندی‌های اقتصادی قوی، تاریخ و فرهنگ مشترک قوی مفاهیمی هستند که از قدرت بسیار قوی نرم برخوردار است.

توجه کشور‌های محور مقاومت به مقوله قدرت نرم از این باب می‌تواند باشد که این کشورها به لحاظ قدرت سخت و نظامی جزو پیشرفته‌ترین کشور‌ها در غرب آسیا هستند، نمونه آن جمهوری اسلامی ایران است که به لحاظ قدرت سخت جزو پیشرفته‌ترین کشور‌ها در منطقه و حتی جهان محسوب می‌شود.

ترکیب قدرت سخت و نرم در جبهه مقاومت با توجه به مدل موفق سخت‌افزاری باعث رونمایی از یک مدل موفق نرم خواهد شد که رسانه و اقتصاد قوی می‌تواند به عنوان مهم‌ترین مولفه‌های آن قلمداد شود.

با توجه به ظرفیت‌های موجود در کشور‌های محور مقاومت رو‌نمایی از یک مدل قدرت نرم قوی (اقتصاد محور) دور از انتظار نخواهد بود، چرا که غنی‌ترین فرهنگ‌ها، منابع غنی انرژی و اقتصادی در این کشور‌ها وجود دارد و در شرایط فعلی برای مهار استراتژی غرب باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام/73002/ق

منبع: فارس

کلیدواژه: آسیا فرهنگ کارشناس ارشد مسائل عراق حسن عبدی قدرت منطقه غرب آسیا قدرت سخت و نرم منابع قدرت قدرت نرم کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۳۱۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال تقابل دو قدرت فوتسال آسیا/ حفظ رکورد یا انتخاب مسیر آسان؟

به گزارش خبرنگار مهر، تیم ملی فوتسال ایران در آخرین دیدار خود در مرحله گروهی جام ملت‌های آسیا امروز از ساعت ۱۷:۳۰ به مصاف کویت خواهد رفت. شاگردان وحید شمسایی در حالی پای به این دیدار خواهد گذاشتند که به لطف ۲ پیروزی برابر افغانستان و بحرین ۶ امتیازی شدند و صعود خود را به مرحله یک چهارم نهایی این رقابت‌ها قطعی کردند.

۲ چالش تیم ملی برای دیدار با کویت

برخی بازیکنان تیم ملی ایران در این دیدار شرایط ویژه ای دارند. مسعود یوسف، باقر محمدی، سعید احمد عباسی، علی اکرمی و بهروز عظیمی در ۲ بازی گذشته اخطار گرفته اند و در صورتی که برابر کویت به میدان بروند و اخطار دریافت کنند از دیدار مرحله یک چهارم نهایی محروم می‌شوند و این احتمال وجود دارد که وحید شمسایی این بازیکنان در در زمین به کار نگیرد و با احتمال ۲ اخطاره شدن آنها خطر نکند.

علاوه بر این در ۲ دیدار اخیر تیم ملی فشار بازی‌ها روی برخی بازیکنان بیشتر بود و زمان‌های بیشتری در زمین حضور داشتند و از آنجا که هدف اصلی تیم ملی در مرحله اول صعود به نیمه نهایی و کسب جواز حضور در جام جهانی و در مرحله بعد کسب عنوان قهرمانی این مسابقات است می‌تواند اینگونه پیش بینی کرد که بازیکنانی مثل سالار آقاپور و یا مسلم اولادقباد زمان‌های کمتری را در بازی حضور داشته باشند و وحید شمسایی با اتکا به بازیکنان جوان‌تر خود پا به این میدان بگذارد.

از سوی دیگر اما کویت با انگیزه زیادی در این بازی حاضر خواهد شد. این تیم برای آنکه بتواند بی چون و چرا راهی مرحله یک چهارم نهایی شود محکوم به برد یا تساوی برابر ایران است و اگر شکست بخورد باید امیدوار باشد افغانستان برابر بحرین امتیاز از دست بدهد که در این صورت به عنوان تیم دوم صعود می‌کند.

ضمن اینکه کویت در ۲ بازی قبل نشان داده است که می‌تواند یکی از پدیده‌های این دوره از مسابقات باشد و پیشرفت‌های زیادی نسبت به سال‌های قبل داشته است.

رکورد شکست ناپذیری ایران در مرحله گروهی

در طی ادوار گذشته جام ملت‌های آسیا، تیم ملی فوتسال ایران توانسته است رکورد ۱۰۰ درصد برد را به ثبت برساند هیچ گاه هیچ تیمی نتوانسته است در مرحله گروهی برابر ملی پوشان کشورمان قد علم کند. به همین دلیل شاگردان شمسایی تلاش خواهند کرد این روند را حفظ کنند و به شکست ناپذیری ایران تداوم ببخشند.

در صورت شکست تیم ملی چه اتفاقی می‌افتد؟

در صورتی که تیم ملی ایران تصمیم بگیرد با ترکیبی جدید و جوان به مصاف کویت برود و یا برای حفظ سلامت بازیکنان از تمام توان خود در این دیدار استفاده نکند و کویت به ۳ امتیاز بازی دست پیدا کند این کویتی‌ها هستند که با ۷ امتیاز صدرنشین می‌شوند و ایران با ۶ امتیاز به عنوان تیم دوم راهی مرحله بعد خواهد شد.

مطابق آئین نامه این مسابقات، در مرحله یک چهارم نهایی تیم اول گروه C با تیم دوم گروه D و تیم اول گروه D با تیم دوم گروه C دیدار خواهند کرد.

تیم ملی ایران در گروه D قرار دارد و در گروه C تیم‌های تاجیکستان با ۴ امتیاز، قرقیزستان با ۴ امتیاز، ژاپن با ۳ امتیاز و کره جنوبی بدون امتیاز حضور دارند و از ساعت ۱۴:۳۰ ژاپن با تاجیکستان و قرقیزستان با کره جنوبی دیدار خواهند کرد.

ژاپن در حال حاضر سوم است و برای صعود به مرحله بعد به تساوی یا برد برابر تاجیکستان نیاز دارد و در صورتی که شکست بخورد از گردونه رقابت‌ها کنار خواهد رفت. قرقیزستان هم در صورتی که برابر کره جنوبی به برتری برسد با ۷ امتیاز صدرنشینی خود را قطعی خواهد کرد. در صورتی هم که قرقیزستان به تساوی برسد ژاپن با یک پیروزی می‌تواند صدرنشین شود. اما با توجه به قدرت کره جنوبی به نظر نمی‌رسد قرقیزستانی‌ها در دیدار برابر این تیم با مشکل چندانی مواجه شوند و می‌توانند ۳ امتیاز بازی را تصاحب کنند.

در گروه C شرایط متفاوتی ممکن است پیش بیاید و ژاپن به عنوان مدافع عنوان قهرمانی ممکن است در هر جایگاهی قرار بگیرد اما با توجه به شرایط تیم‌ها و وضعیت جدول شاید رتبه دوم برای این تیم قابل پیش بینی ترین احتمال باشد.

ژاپن همواره گربه سیاه فوتسال ایران بوده است و در آخرین دوره این رقابت‌ها هم در دیدار نهایی برابر ایران به برتری رسید و عنوان قهرمانی را کسب کرد. اگر این تیم اول شود در صورتی در مرحله یک چهارم نهایی با ایران مواجه خواهد شد که تیم ملی برابر کویت شکست بخورد و اگر ژاپن دوم بشود در صورتی که تیم ملی ایران برابر کویت به تساوی یا برتری برسد باید در دور حذفی با ژاپن دیدار کند که به نوعی فینال زودهنگام قاره آسیا فرا خواهد رسید و به تبع آن یک تیم شانس حضور در جام جهانی ۲۰۲۴ ازبکستان را از دست خواهد داد.

حال با این وضعیت باید دید ابتدا در گروه C چه اتفاقاتی رقم خواهد خورد و به دنبال آن کادر فنی تیم ملی با کدام استراتژی به مصاف کویت خواهد رفت و آیا بازیکنان کم تجربه تر تیم ملی توان برتری برابر کویت را دارند یا خیر.

نباید فراموش کرد که تیم ملی ایران بیش از هر چیز به این نیاز دارد که در مرحله یک چهارم نهایی باید همه بازیکنان خود را در اختیار داشته باشد و محرومیت یا مصدومیت هرکدام از آنها ممکن است لطمه‌ای غیرقابل جبران را به تیم وارد کند.

هر تیمی استراتژی صعود دارد

در هر صورت نباید فراموش کرد که ورزش فوتبال همواره دستخوش اتفاقات غیرمنتظره و شگفت آوری است. زمانی که در جام جهانی ۲۰۲۲ اسپانیا برای صعود به عنوان صدرنشین به یک تساوی برابر ژاپن نیاز داشت اما در نهایت با نتیجه ۲ بر یک به ژاپن باخت. شکستی که باعث شد ژاپن صدرنشین شود و آلمان از دور رقابت‌ها حذف شود. شکست اسپانیا خشم آلمانی‌ها را باعث شده و برخی معتقدند اسپانیا برای رویارویی با مراکش در یک هشتم نهایی عامدانه باخته است. اما سرمربی تیم ملی اسپانیا معتقد بود که آنها تمام تلاش خود را به کار گرفتند ولی ژاپنی‌ها با گذراندن ۵ دقیقه طوفانی نتیجه بازی را تغییر دادند.

در جام جهانی ۲۰۱۸ تیم‌های بلژیک و انگلیس در حالی آخرین مسابقه مرحله گروهی را برگزار می‌کردند که از قبل صعودشان قطعی شده بود. برنده صدرنشین می‌شد و به سمت دشوار جدول مسابقات (از جمله دیدار احتمالی یک‌چهارم نهایی با برزیل) می‌رفت. انگلیس در این بازی هشت بازیکن و بلژیک نه بازیکن اصلیش را تغییر داد. در پایان این عدنان یانوزای بود که با تک گل خود بلژیک را در صدر گروه نشاند. دو تیم تا نیمه‌نهایی بالا رفتند و در دیدار رده‌بندی بلژیک یک بار دیگر انگلیس را شکست داد.

آلمان و دانمارک در آخرین بازی مرحله گروهی در جام جهانی ١٩٨٦به مصاف هم رفتند. آلمان که یکی از قوی‌ترین تیم‌های مسابقات را داشت (این تیم تا فینال پیش رفت و آن‌جا تسلیم نبوغ مارادونا شد) به شکلی غیرمنتظره مقابل دانمارک با نتیجه ۲ بر یک باخت. گرچه اتهام باخت عمدی در این مسابقه هم هرگز ثابت نشد، اما بسیاری معتقد بودند آلمان برای جلوگیری از بازی با تیم قدرتمند اسپانیا در مرحله بعد، به دانمارک باخته است. آلمان در دور بعد مقابل مراکش یک بر صفر پیروز شد در حالی که دانمارک با باخت ۱-۵ برابر اسپانیا حذف شد.

کد خبر 6084925

دیگر خبرها

  • تاج و کافا قدرت‌ اول فوتسال آسیا
  • خلیج‌فارس و تبعات تغییر اقلیم
  • تلاش برای جذب سرمایه گذار برای ساخت شهربازی در بوستان جوان قم
  • تحریف بازدارندگی، سناریوی جدید علیه عملیات وعده صادق/ عبدالحمید می‌خواهد در چارچوب نظام فعالیت کند!
  • ۱۲ نکته مهم درباره عملیات وعده صادق/ تکنولوژی هیچ‌گاه نمی‌تواند ژئوپلیتیک را رام سازد!
  • تغییر شمسایی در خط دروازه تیم ملی جواب داد
  • ضرورت تغییر دیدگاه به بودجه بنیاد ملی نخبگان/ برنامه‌هایی برای نخبه‌های حوزوی داریم
  • شمسایی: از حذف ژاپن ناراحتم؛ وقتی می‌گفتم فوتسال آسیا تغییر کرده، این روزها را می‌دیدم
  • یزدانی تغییر وزن می‌دهد؟ تصمیم کشتی‌گیر ملی پوش ایران
  • احتمال تقابل دو قدرت فوتسال آسیا/ حفظ رکورد یا انتخاب مسیر آسان؟