Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، طی سال‌های گذشته، عرضه و تقاضای مسکن، متناسب با نیاز بازار نبوده و این مسئله، به یکی از دلایل اصلی گرانی و تورم در حوزه مسکن تبدیل شده است که در حال حاضر نیز شاهد آن هستیم.

در هفته‌های اخیر، مجلس شورای اسلامی طی دو فوریت با طرحی به عنوان "جهش تولید و تامین مسکن" موافقت کرد که بی‌شک یکی از بزرگترین طرح‌هایی است که می‌تواند به صورت مستقیم در بازار مسکن و به صورت غیرمستقیم در دیگر حوزه‌ها موثر واقع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از آنجا که در حال حاضر، مسئله مسکن و گرانی آن یکی از معضلات و مشکلات اصلی مردم به خصوص قشر مستضعف می باشد، شکی نیست که نمایندگان مجلس شورای اسلامی این طرح را با نیّت خیر و برای حل مشکلات مردم به مجلس فرستاده‌اند اما نواقص و اشکالات متعددی که در این طرح وجود دارد، می‌تواند ادامه روند گرانی در بخش مسکن و تاثیر منفی و معکوس در سایر حوزه‌ها را باعث شود.

با توجه به این نکته، لازم است تا نمایندگان محترم بار دیگر، با بررسی دقیق‌تر و رفع اشکالات موجود در این طرح، به اصلاح آن پرداخته تا اینگونه از گرانی و تورم مجدد در بخش مسکن جلوگیری کنند.

با وجود برخی مزایا اما این طرح دارای ابهامات و کاستی‌هایی است که مختصرا  و در ذیل به برخی از آنها اشاره خواهم کرد:

۱- در این طرح، به‌ جای ساخت و ساز در زمین های جدید، می توان به ساخت و ساز در مراکز فرسوده شهری (با حفظ ارزشهای تاریخی محله و پارسل‌های با ارزش ) و همچنین بازسازی این مناطق پرداخت.

با این کار ضمن صرفه‌جویی در استفاده از زمین و هزینه‌های تامین زیر ساخت‌ها، می‌توان حیاتی دوباره به محله‌های قدیمی بخشید و از پراکنده‌رویی شهری نیز جلوگیری کرد.

۲- در این طرح، جایی برای مشارکت مردم و سازمان‌های محلی جهت استفاده از توان و ظرفیت آن‌ها در نظر گرفته نشده است. این در حالی است که در کشورهای پیشرفته، تاکید اصلی بر روی ظرفیت و توان مردم و سازمان‌های محلی برای به مقصد رساندن پروژها و طرح ها است. توجه به توان و ظرفیت مردم همچنین اتکا به این توان می‌تواند این طرح را در رسیدن به هدف خود نزدیک‌تر کند.

۳- در این طرح، بانک‌ها موظف شده‌اند که حجم تسهیلات اعطایی به بخش مسکن را تا ۲۵ درصد از کل تسهیلات افزایش دهند، که این تسهیلات و این حجم از اعتبار در این برهه زمانی و با توجه به وجود تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی در کشور، به آسانی ممکن نیست و همین امر باعث افزایش نقدینگی و در نتیجه افزایش نرخ تورم خواهد شد. به عنوان پیشنهاد، می‌توان برای تامین بخشی از این اعتبار، از ظرفیت بخش خصوصی در اجرای این طرح استفاده کرد.

۴- ایراد دیگری که در این طرح وجود دارد، بی توجهی به رعایت اصول ایمنی در ساخت و سازها و مشخص نکردن ناظر مشخصی بر نحوه ساخت آن‌ها است. رعایت حداقل استانداردهای لازم در ساخت و سازها و نظارت دقیق بر آنها، امری لازم و ضروری است و می‌بایست به آن توجه ویژه داشت. بی‌توجهی به این مهم می تواند موجب خسارت‌های مالی و جانی جبران ناپذیری گردد؛ آنچنان که در پروژه مسکن مهر و در زلزله کرمانشاه اتفاق افتاد.

۵- یکی دیگر از مشکلات و نواقص این طرح، تصدی چندین نهاد بر آن است که می‌تواند مشکلاتی در اجرای طرح ایجاد کند بنابراین یکپارچگی و مدیریت واحد می تواند موفقیت طرح را تضمین کند.

۶- از دیگر ایرادات وارد بر این طرح می‌توان به عدم شناخت دقیق گروه‌های هدف اشاره کرد. عدم شناخت دقیق گروه‌های هدف می‌تواند به تشدید گرانی مسکن منجر شود پس لازم است با استفاده از ابزارها و روش‌های موجود، به شناخت دقیق گروه‌های هدف قبل از تصویب نهایی طرح پرداخت.

ذکر تمام نواقص و ایرادات طرح دو فوریتی جهش تولید و تامین مسکن خارج از حوصله این نوشتار می‌باشد پس با توجه به مشکلات فراوان در حوزه مسکن و شرایط اقتصادی کشور، مجلس نباید آستین همت را در حوزه آزمون و خطا  بالا بزند و در عمل چاره‌ای بجوید.

با توجه به نواقص و پیچیدگی‌های این طرح، لازم است تا مجلس انقلابی در کمیسیون عمران و با مشورت کارشناسان فعال و صاحب نظر، به بررسی دقیق‌تر این طرح پرداخته و نواقص و کاستی‌های آن‌ را قبل از تصویب و اجرا برطرف نماید.

به قلم: علیرضا ریواز؛ کارشناس شهرسازی و مسئول هسته تخصصی مسکن بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز

انتهای پیام/ س

منبع: فارس

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی مسکن تورم گرانی بانک شیراز فارس طرح دوفوریتی جهش تولید و مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۳۲۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند توسعه خراسان شمالی برای ۵۰۰ روستا عملیاتی شد

رئیس سازمان برنامه و بودجه خراسان شمالی، گفت: سند توسعه خراسان شمالی برای ۵۰۰ روستا عملیاتی شد. - اخبار استانها -

مرتضی بهزادفر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد، با اشاره به نامگذاری سال 1403 به نام جهش تولید با مشارکت مردم، اظهار داشت: براساس ابلاغ سیاست‌های کلی در هر دو مورد بر موضوعات کلیدی نظیر پیشرفت اقتصادی توام با عدالت و مردمی‌سازی اقتصاد به عنوان هسته‌های اصلی و نقش مردمی به صورت ویژه تاکید شده است.

وی با بیان اینکه در برنامه پنجم و ششم توسعه توجه به سهم تعاونی‌ها به عنوان الگوی اصلی مردمی‌سازی اقتصاد تاکید زیادی شده، اما توفیقی در این موضوع حاصل نشده است، افزود: با سیاست‌های کلان و برنامه‌ریزی‌هایی که اکنون در زمینه مردمی‌سازی انجام شده و تاکیدات مقامات عالی رتبه کشور بر تدوین سند اجرایی یک ساله زمینه تحقق این مهم در استان و کشور فراهم شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان به ابلاغ بخش‌نامه در قالب تدوین سند از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور به استان‌ها در جهت تحقق جهش تولید با مشارکت مردم اشاره کرد و افزود: در این برنامه بر رشد اقتصادی استان بر اساس شعار سال، شیوه‌ها و راهکارهای مشارکت حداکثری مردم ، فعالان اقتصادی و نخبگان، برنامه رشد اقتصادی، حفظ محیط زیست، حمایت از توسعه و تجاری‌سازی فناورهای راهبردی، توجه به زنجیره‌های ارزش صنایع استان و توجه به نقش‌آفرینی پارک علم و فناوری و ظرفیت نخبگان و صنایع خلاق و غیره تاکید شده است. 

وی ادامه داد: در این سند بر احیای واحدهای راکد و نیمه تعطیل، توسعه تعاونی‌ها، مشارکت صندوق‌ها، بانک‌های خصوصی، بیمه‌ها و ابزار و شیوه‌های نوین تامین مالی و اتمام پروژه‌های نیمه تمام که نقش پیشران اقتصادی در استان دارند نیز توجه ویژه شده است.

بهزادفر اضافه کرد: برنامه رشد اقتصادی استان بر اساس شعار سال و همسو با سیاست‌های کلی برنامه هفتم پیشرفت و سند آمایش در برنامه اولیه پیشنهادی و عملیاتی این سازمان در قالب 8 بسته، محور اساسی جهش تولید در استان تهیه شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی، تصریح کرد: رویکرد سازمان برنامه و بودجه، برنامه‌ریزی برای انجام اقداماتی است که قابلیت اجرایی یک ساله داشته باشد تا نتیجه این اقدامات زودتر به منصه ظهور برسد.

بهزادفر با بیان اینکه توجه به توانمند سازی جوامع محلی در روستاهای استان به صورت ویژه در دستورکار قرار گرفته است، افزود: 30 درصد اقتصاد مردم استان وابسته به روستا است و فعالیت بخش کشاورزی برای استان یک محور مهم رونق اقتصادی و زمینه مشارکت مردم با رویکرد تحقق شعار سال است.

وی تصریح کرد:در همین راستا توسعه اشتغال و اجرای طرح توان‌افزایی جوامع محلی مورد توجه جدی قرار گرفته و تاکنون سند توسعه اشتغال برای 500 روستای استان اجرا شده است.

انتهای پیام/311/

دیگر خبرها

  • تسهیل امر مسکن و مشارکت مردم در این حوزه بسیار مهم است
  • ساخت مسکن برای بیش از ۱۴ هزار خانواده دارای ۲ معلول به بالا در کشور
  • لزوم توجه به سلیقه مردم در امور مختلف
  • فراهم کردن زمینه تحصیل و ازدواج از مهم‌ترین اهداف کمیته است
  • حرکت به سمت مشارکت معنادار و عمیق مردم در ساخت مسکن
  • دستگاه بلوک زنی
  • ادعای جدید کریمی قدوسی درباره ساخت کلاهک هسته ای /با موشک کاتیوشا که نمی توان تهدید هسته ای را پاسخ داد /حرف سِری و خاصی نزدم، آژانس هم مطلع است
  • ساخت و ساز ویلایی از طریق مشارکت‌های مردمی رشد پیدا کرد
  • سند توسعه خراسان شمالی برای ۵۰۰ روستا عملیاتی شد
  • ۳۸۵ اردوی جهادی در خراسان جنوبی برگزار شد