Web Analytics Made Easy - Statcounter

اجماع نظر کارشناسی دولت، مجلس و بخش‌خصوصی برای رفع موانع تولید، رتبه سهولت کسب و کار ایران به زیر ۵۰ می‌رسد، پشت‌پرده صادرات میلیاردی ۷۰ کارتن خواب!، توضیحات شرکت پالایش نفت آبادان درباره فیلم یک درگیری برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز جمعه دوم آبان شبستان به شرح زیر است:

اجماع نظر کارشناسی دولت، مجلس و بخش‌خصوصی برای رفع موانع تولید

علیرضا رزم‌حسینی در نشست صمیمی با اعضای فراکسیون تشکل‌های اتاق ایران که در محل دفتر وزیر صمت برگزار شد، اظهار کرد: اصلاح قوانین و مقررات زائد باید مطالبه عمومی و پیگیرانه بخش خصوصی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: در حال حاضر تفویض اختیارات در بخش‌های صنعت، معدن و تجارت به استان‌ها و تشکل‌های بخش خصوصی در اولویت کاری وزارت صمت است و به جز مواردی که منع قانونی دارد، مابقی امور واگذار خواهد شد.

رزم حسینی تصریح کرد: فارغ از مشکلات و موانع ناشی از تحریم ها، باید با بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌های داخلی کشور که قابل ملاحظه است، موانع موجود را رفع و شرایط را برای کار و تلاش در حوزه‌های تولید، صنعت و تجارت تسهیل کنیم.

وی گفت: در حال حاضر نظام تصمیم گیری در وزارت صنعت، معدن و تجارت مبتنی بر حداکثر اجماع نظر کارشناسی دولت، مجلس شورای اسلامی و فعالان بخش خصوصی است، اما در اجرای این مهم، رعایت اخلاق و حسن اعتماد از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: ضرورت دارد در شرایط موجود، تمامی ظرفیت‌های کشور را برای حل مشکلات مردم و تحقق منویات رهبر معظم انقلاب و ریاست محترم جمهوری در زمینه جهش تولید، فعال و توان همه بخش‌ها را در جهت پیشبرد امور و توسعه فعالیت‌ها بسیج کنیم.

رزم حسینی با تاکید بر اینکه از طرح‌های عملیاتی و قابل اجرای تشکل‌های بخش خصوصی به جد حمایت می‌کنیم، خاطرنشان کرد: پیشنهادات متکی بر نگاه کارشناسی، خردمندانه و قابل اجرا را حتماً تا حصول نتیجه دنبال خواهیم کرد.

 

رتبه سهولت کسب و کار ایران به زیر ۵۰ می‌رسد

محمدرضا نجفی منش، رئیس کمیسیون بهبود محیط کسب و کار و رفع موانع تولید اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه با استقرار دستگاه‌های ذی ربط در یک ساختمان، پنجره واحد فیزیکی شروع کسب و کار ایجاد شده است، اظهار کرد: زمان شروع کسب و کار تا پیش از این ۷۳ روز بود که در حال حاضر به ۳ روز تقلیل یافته است که اگر تمام مدارک و فرآیندها آماده باشد این زمان به ۱.۵ روز هم می‌رسد. ضمن اینکه تعداد مراحل نماگر شروع کسب‌وکار از ۱۰.۵ به ۴.۵ مرحله کاهش یافته است که چنانچه بانک جهانی این تغییرات را بپذیرد، رتبه نماگر شروع کسب‌وکار از ۱۷۸ به شدت پایین خواهد آمد و ارتقا می‌یابد.  

محمدرضا نجفی منش تصریح کرد: بانک جهانی هرساله ۱۰ شاخص موثر در سهولت کسب و کار تمام کشورها را بررسی می‌کند که براساس این گزارش‌ها ایران نمره و رتبه خوبی در شروع کسب و کار و برخی دیگر از شاخص‌ها نداشت. به نحوی که رتبه ایران در این بخش از گزارش آخر بانک جهانی یعنی ۲۰۲۰ از میان ۱۹۰ کشور، ۱۷۸ و رتبه کلی ایران نیز ۱۲۷ بود.

به گفته وی، شاخص انجام کسب وکار بانک جهانی شامل ۱۰ زیرشاخص است. شروع کسب و کار، اخذ مجوز ساخت، دسترسی به برق، ثبت مالکیت، اخذ اعتبارات، حمایت از سهامداران خرد، سهولت پرداخت مالیات، تجارت فرامرزی، سهولت اجرای قراردادها، ورشکستگی و پرداخت بدهی جزو این شاخص‌هاست که ما نیز در حال اصلاح برخی از این موارد هستیم.

 

پشت‌پرده صادرات میلیاردی ۷۰ کارتن خواب!

قتصاد ایران در ماه‌های اخیر از یکسو با فشار حداکثری دولت آمریکا و از سوی دیگر با تبعات شیوع گسترده ویروس کرونا بر چرخه اقتصاد و معیشت مردم، دست و پنجه نرم می‌کند. روندی که با کاهش فروش نفت، چشم‌اندازی منفی پیش روی سیاست‌گذاران ارزی برای ارزآوری ترسیم کرد.

اما در این شرایط و تغییر در سکان راهبری بانک مرکزی، توجه و نگاه سیاست گذار به سمت تقویت صادرات غیرنفتی و لزوم بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی، تغییر کرد. استراتژی‌ای که به گواه بسیاری از فعالان اقتصادی، می‌تواند در جنگ اقتصادی، گره مشکلات ارزی و رفع نیازهای اساسی معیشت مردم را باز کند.

در این راستا، همواره شاهد تاکید مقام ناظر در بانک مرکزی مبنی بر تسریع در بازگشت دلارهای صادراتی به کشور بودیم. اما در این مسیر، همواره موانع زیادی سد راه برنامه‌های این بانک بوده است. به گونه‌ای که اخیرا عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در نشستی با فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی ایران ضمن اشاره به اهمیت و ضرورت بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور اظهار داشت: کاهش درآمدهای ارزی کشور از دلایل اصلی نوسانات نرخ ارز است.

همتی در ادامه سخنان خود به گوشه ای از موانع بازگشت ارز صادراتی به چرخه اقتصادی اشاره کرد و افزود: "در دو سال گذشته پرونده ۲۵۰ نفر به قوه قضاییه ارجاع شده است، این افراد با حدود هفت میلیارد دلار بدهی حتی یک دلار ارز حاصل از صادرات را به کشور بازنگردانده‌اند و از تولیدکنندگان نیز محسوب نمی‌شوند. ۷۰ نفر از افراد بازداشتی بر اساس آخرین اعلام وزارت اطلاعات کارتن خواب و از اقشار ضعیف و روستایی بودند که با کارت یک بار مصرف صادرات انجام داده‌اند. "

این اظهارات برای بسیاری از مردم این سوال را مطرح کرده است که با چه سازوکاری ۷۰ کارت بازرگانی یک بار مصرف به نام اقشار ضعیف و بعضا روستایی صادر شده ولی شیرینی ارزهای صادراتی به کام افراد سودجو و فرصت طلب شده است؟

سید حمید حسینی؛ عضو هیات رییسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق و از فعالان با تجربه و موفق در بخش خصوصی در پاسخ به این ابهامات و سوالات گفت: برای ریشه یابی از چرایی این اتفاق تلخ در اقتصاد کشور بایستی به گذشته بازگشت. متاسفانه در سال های اخیر، پاشنه آشیل اتاق های بازرگانی این است که موقع انتخابات اتاق که می‌شود هیات رئیسه اتاق‌ها برای اینکه بتوانند جایگاه خود را تحکیم بکنند، یک سری از کارت‌های قدیمی را بدون ضابطه و بدون داشتن معیار و بدون داشتن مدارک لازم تمدید می‌کنند و از اینکار استفاده تبلیغاتی برای انتخابات اتاق بازرگانی می‌کنند.

 

نرخ ارز آزاد در ۲ آبان

امروز ( ۲ آبان ۹۹) هر دلار آمریکا به مبلغ۲۹  هزار و۳۸۰ تومان و هر اسکناس یورو به قیمت  ۳۴ هزار و ۷۵۰ تومان به فروش می‌رسد.

قیمت روز ارز در صرافی ملی ایران

  قیمت (تومان) دلارآمریکا  ۲۹.۳۸۰ یورو  ۳۴.۷۵۰

 

توضیحات شرکت پالایش نفت آبادان درباره فیلم یک درگیری

شرکت پالایش نفت آبادان درباره یک فیلم منتشر شده که مربوط به اختلافات و مشاجرات خانوادگی یکی از کارکنان پالایشگاه در منطقه مسکونی سازمانی است، توضیحاتی ارائه کرد. متن توضیحات روابط عمومی شرکت پالایش نفت آبادان درباره یک فیلم منتشر شده در فضای مجازی که مربوط به اختلافات و مشاجرات خانوادگی یکی از کارکنان پالایشگاه در منطقه مسکونی سازمانی بوده، به شرح زیر است:

در پی انتشار فیلمی در فضای مجازی که مربوط به اختلافات و مشاجرات خانوادگی یکی از کارکنان پالایشگاه در منطقه مسکونی سازمانی است، به دستور مدیرعامل پالایشگاه، کمیته‌ای برای بررسی بیشتر و دستیابی به حقیقت تشکیل شده و موضوع در مراجع ذیصلاح همچنان در دست پیگیری است.

در این توضیحات آمده است: ماجرا مربوط به مشاجره خانوادگی یکی از کارکنان بوده و ارتباطی به هیچ یک از مدیران پالایشگاه ندارد و برخی مطالب منتشر شده در فضای مجازی صحت ندارد؛ پیشنهاد می‌شود از دامن زدن به شایعات پیرامون یک اختلاف خانوادگی و ورود به حریم خصوصی افراد پرهیز شود.

گفتنی است، مراتب توسط مراجع ذی‌صلاح پیگیری شده، خاطیان به مراجع قضایی تحویل داده شده‌اند و با آن‌ها به شدت برخورد خواهد شد.

 

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی خبرگزاری شبستان اخبار رفع موانع تولید سهولت کسب و کار شروع کسب و کار بانک جهانی بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۳۲۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکوردشکنی تولید فولاد و پتروشیمی در شرایط تحریم

ایران با تولید بیش از ۳۱ میلیون تن فولاد به عنوان یکی از ۱۰ تولیدکننده بزرگ فولاد در جهان به شمار می‌رود. این رتبه درحالی به ایران تعلق گرفته که کشورهای برزیل، ترکیه و آلمان تن به ترتیب در رتبه‌های نهم، هشتم و هفتم و قبل از ایران قرار گرفته‌اند. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، ایران با تولید بیش از 31 میلیون تن فولاد، حالا به عنوان یکی از 10 تولیدکننده بزرگ فولاد در جهان به شمار می‌رود. این رتبه درحالی به ایران تعلق گرفته که کشورهای برزیل با 32، ترکیه با 34 و آلمان با 35 میلیون تن به ترتیب در رتبه‌های نهم، هشتم و هفتم و قبل از ایران قرار گرفته‌اند. البته این همه ماجرا نیست و طبق هدفگذاری‌ها، کشورمان تا افق 1404 باید به تولید 55 میلیون تن فولاد می‌رسید. رقمی که ایران را تا رتبه هفتم جهان و در کنار کره جنوبی قرار می‌دهد. البته باید در نظر داشت که تولید این میزان فولاد نیازمند الزامات اولیه تولید و همچنین بازار صادراتی است. همچنین باید در نظر داشت که کشورمان علاوه بر تحریم‌های ظالمانه، همزمان برای حداقل 8 سال با ناترازی انرژی به معنای کمبود برق در تابستان و کمبود گاز در زمستان دست‌وپنجه نرم کرده است. به عبارتی، باید در نظر داشت که افزایش تولید فولادی‌ها با وجود مشکلات مربوط به صادرات و مشکلات مربوط به ورود تکنولوژی و همچنین ناترازی انرژی رخ داده است. در کنار فولادی‌ها، تولید پتروشیمی‌ها نیز در کشورمان رکورد تاریخی از خود به جای گذاشته و توانسته به تولید بیش از 75 میلیون تن برسد. همچنین مجموع تولید معادن کشور نیز تا سال 1401 رقم 495 میلیون تن و بیش از 500 میلیون تن در سال 1402 را به ثبت رسانده که در نوع خود و در مقایسه با یک دهه اخیر جهش قابل توجهی است.

500 میلیون تن تولید معدنی در سال 1402 

براساس نتایج طرح آمارگیری از معادن در حال بهره‌برداری کشور که سالانه از سوی مرکز آمار ایران تهیه و منتشر می‌شود، حجم تولیدات معدنی کشور تا پایان سال 1401 به حدود 495 میلیون تن رسیده است. هرچند آمار سال 1402 هنوز منتشر نشده، اما با توجه به اینکه بخش عمده این تولید مربوط به تولید فولاد و مس بوده، با رشد 5.5 درصدی فولاد در سال 1402 برآورد می‌شود تولیدات معدنی کشور در سال 1402 به بیش از 500 میلیون تن برسد.

رکوردشکنی تولید فولاد

عملکرد فعالان صنعت فولاد در یک‌سال گذشته نشان می‌دهد تولید فولاد کشور درمجموع یک‌ساله 1402، از 32 میلیون تن پیشی گرفته که می‌توان گفت به بالاترین میزان خود در تاریخ تولید فولاد در کشور رسیده است. به عبارتی این رقم بالاترین مقدار تولید فولاد کشورمان در چند دهه اخیر بوده است. طبق آمار منتشر شده از انجمن فولاد ایران، در سال 1402 حجم تولید فولاد میانی ایران 32 میلیون و 108 هزار تن بوده که رشد 5.5 درصدی نسبت به سال 1401 داشته است. طبق این آمارها، تولید محصولات فولادی به 21 میلیون و 585 هزار تن رسیده است. در بین تولیدات فولادی، بلیت و بلوم با 20.5 میلیون تن و رشد 9.2 درصدی بیشترین رشد را طی سال گذشته داشته است. جایگاه بعدی در میزان تولیدات محصولات فولادی به تولید آهن اسفنجی بر‌می‌‌گردد که بیشترین رشد تولید را نسبت به مدت مشابه سال (1401) داشته است؛ همچنین طی این مدت بالغ بر 33 میلیون و 396 هزار تن آهن اسفنجی تولید شده که نسبت به 31 میلیون و 730 هزار تن تولیدی در مدت مشابه سال 1401 رشد 5.3 درصدی را ثبت کرده است. از ابتدای سال 1402 تا پایان اسفندماه، 56 میلیون و 738 هزار تن گندله سنگ‌آهن تولید شده (3539 تن آن تولیدی اسفندماه) که حدود 2238 هزار تن بیش از میزان تولید آن درمجموع 12‌ماهه سال 1401 (54 میلیون و 500  هزار تن) است و رشد 4.1 درصدی را نشان می‌دهد. ظرف یک‌ساله 1402، درمجموع قریب‌به 9 میلیون و 100 هزار تن مقاطع تخت فولادی تولید شده که تفاوت چندانی با میزان تولید این مقاطع در مدت مشابه سال گذشته (9 میلیون و 62 هزار تن) نداشته و تنها 0.3 درصد بیشتر شده است.

رتبه دهم جهان در تولید فولاد

براساس گزارش انجمن جهانی فولاد (اWorld Steel Association) ایران در سال 2023 با تولید بیش از 31 میلیون و 100 هزار تن فولاد و رشد 2 درصدی تولید نسبت به سال 2022، در جایگاه دهم جهان در تولید فولاد ایستاده است. طبق این آمارها، چین با تولید یک میلیارد و 19 میلیون تن فولاد در رتبه اول جهان قرار گرفته است.

هند با 140 میلیون تن دوم و ژاپن با 87 میلیون تن سوم، آمریکا با 81 میلیون تن چهارم و روسیه با نزدیک به 76 میلیون تن پنجم است. کره‌‌جنوبی، آلمان، ترکیه و برزیل نیز کشورهایی هستند که به ترتیب با تولید 67 میلیون تن، 35، 34 و 32 میلیون تن، قبل از ایران و در رتبه‌های ششم تا نهم قرار دارند. این آمارها نشان می‌دهد اگر تولید فولاد ایران مطابق با هدف‌گذاری‌ها پیش برود، ایران فاصله چندانی حتی با آلمان که در رتبه هفتم است، ندارد. طی سالیان اخیر شاهد تولید و صادرات محصولات خاص و باارزش افزوده بالا در بازارهای بین‌المللی توسط شرکت‌های برجسته فولادی جهان بوده‌ایم به‌طوری هدف‌گذاری سال 1404 در این صنعت نوید تولید 55 میلیون تن فولاد را به ما می‌دهد. به‌دنبال آن می‌توان گفت گام‌های مثبت و اثرگذاری در راستای تولید محصولات ارزش‌افزای فولادی توسط برخی فولادسازان کشور برداشته ‌شده که کارشناسان افق مثبتی در سایر صنایع همچون زیرساخت، ساختمان‌سازی و معدن می‌بینند.
 به همین منظور می‌توان گفت رشد تولید و جایگزینی محصولات ارز‌ش‌افزای فولادی همچون ریل، تیرآهن‌های صنعتی و آرک معدن را به‌جای محصولات سنتی در دستورکار خود قرار داده تا علاوه بر تامین نیاز بازار داخلی، حضور موفقی در بازارهای صادراتی جهت ارزآوری بیشتر به داخل کشور در شرایط دشوار و ظالمانه تحریم داشته باشد.

ثبت تولید 75 میلیون تنی پتروشیمی

 تولید پتروشیمی با وجود موانع گوناگون در داخل و خارج از کشور به‌ویژه تحریم‌ها توانسته هرساله رشد چشمگیری داشته باشد تا جایی که از سال 99 به بعد این رشد سرعت بیشتری به خود گرفت و از 55 میلیون تن در سال 1399 به 69 میلیون تن در سال 1401 و به 75 میلیون تن در سال 1402 برسد. این آمار بالاترین مقدار تولید بخش پتروشیمی کشور در چند دهه اخیر است.
اهمیت این رشد تولید از چند جنبه است. اولا پتروشیمی و فولاد ازجمله صنایع بزرگ ایران هستند که بیشترین ارزآوری را برای کشور دارند، ثانیا این رشد در شرایط تحریمی رخ داده که علاوه‌بر تاثیر روی صادرات، بیشترین اثر آن در ورود تکنولوژی تولید است. همچنین این رشد تولید در شرایطی رخ داده که در هشت سال اخیر کشور با ناترازی در بخش انرژی و عمدتا با ناترازی برق و گاز دست‌وپنجه نرم کرده است. براساس آمارها، صنعت پتروشیمی در سال 1401 حدود 16 میلیارد دلار صادرات داشته که 80 درصد آن، یعنی 14 میلیارد دلار آن را به نیما عرضه کرده و مابقی برای خرید تجهیزات، کالا و کاتالیست و اجرای طرح‌های پتروشیمی هزینه شده است.

صادرات 29 میلیون تن محصول پتروشیمی

آنطور که مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی می‌گوید، مقدار عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی تا پایان 1402 به 80 هزار میلیارد تومان رسیده است. مرتضی شاه‌میرزایی اواخر اسفندماه سال گذشته در تشریح عملکرد صنعت پتروشیمی گفت در سال 1402 ‌تا پایان سال مقدار عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی به 80 هزار میلیارد تومان می‌رسد که موفقیت بزرگ و بی‌نظیری ثبت می‌شود و این اقدام راهبردی افزون بر اینکه نقش بسزایی در مهار تورم و رشد تولید داشته، سبب از بین بردن بخشی از سوداگری‌ها در بازار محصولات پتروشیمی شده است.» شاه‌میرزایی با بیان اینکه افزایش ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی مطابق با برنامه سال انجام شده است، گفت: «تولید واقعی صنعت پتروشیمی پارسال (1401) 69.5 میلیون تن بود و سال 1402 تولید از مرز 75 میلیون تن با هفت درصد رشد نسبت به 1401 عبور کرده که البته 78 میلیون تن برای امسال هدف‌گذاری شده بود اما با توجه به ناترازی گاز و تامین نشدن خوراک پایدار، این رقم محقق نشد؛ به‌طور میانگین روزانه حدود 77 میلیون مترمکعب گاز به‌عنوان خوراک تحویل صنعت پتروشیمی می‌شود.»  وی با اشاره به رشد مطلوب صادرات و فروش محصولات پتروشیمی در سال 1402 تصریح کرد: «برآورد می‌شود در مجموع تا پایان سال 29 میلیون تن محصول صادر شود که از نظر حجمی 1.5 میلیون تن نسبت به سال 1401 افزایش دارد.» مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی می‌گوید: «ارزش‌ فروش محصولات پتروشیمی در سال 1402 به دلیل کاهش قیمت جهانی برخی محصولات تا 60 درصد کاهش داشت که البته همه پتروشیمی‌ها تعهدات ارزی خود را ایفا کرده‌اند.» شاه‌میرزایی با تاکید بر اینکه وعده گشایش 12 طرح در سال 1402 محقق شده است، می‌گوید: «بعضی از طرح‌ها مانند پتروشیمی گچساران و پالایشگاه گاز هویزه خلیج‌فارس به بهره‌برداری رسیدند و طرح‌هایی مانند پتروشیمی‌های آرین متانول، پتروناد، نخل آسماری و هنگام در مدار تولید و آماده بهره‌برداری رسمی هستند.»

ظرفیت صعود به رتبه پنجم تولید فولاد جهان

حمیدرضا رستگار، رئیس اتحادیه فروشندگان آهن‌آلات و فولاد در گفت‌وگو با «فرهیختگان» پیرامون رتبه تولید فولاد در کشور اظهار داشت: «ما براساس معیارهایی که قبلا در نظر گرفته شده بود یک چشم‌انداز برای ارتقای رتبه و جایگاه خود در سال 1404 پیش‌بینی کردیم. یعنی با توجه به داشته‌ها و امکانات خدادادی و نیروی انسانی و منابع طبیعی تعیین کردیم که 54 میلیون تن فولاد را در افق 1404 محقق کنیم. این چشم‌انداز تا سال 1402 تقریبا به کندی پیش می‌رفت، اما هرساله یک میزان افزایش تولید داشتیم. متاسفانه به جهت عدم پایبندی به برنامه، مشکلات حوزه صادرات و بعضا عدم حمایت دولتی سبب شد رشد مدنظر برای تولید محقق نشود. ما اکنون براساس آمار به رقمی در حدود 32 میلیون تن رسیده‌ایم که برای کشور ما عدد معمولی است. با تمام مشکلاتی که داشتیم و داریم دهمین کشور تولیدکننده فولاد جهان هستیم. اگر کمی روال موجود در حوزه تولید و صادرات تغییر پیدا کند، پتانسیل این را داریم که به یکی از 5 کشور اصلی تولیدکننده فولاد تبدیل بشویم. چشم‌انداز تولید فولاد در کشور باید از موضوع کمیت عبور کند و به کیفیت برسد. منابع در اختیار ما مانند سنگ‌آهن، منابع غیرقابل تجدید است؛ درنتیجه باید به‌گونه‌ای عمل کنیم که از خام‌فروشی جلوگیری کنیم. امیدواریم اقداماتی ضد خام‌فروشی و در راستای اشتغالزایی و ایجاد ارزش افزوده انجام شود. با توجه به منابع و نیروی انسانی که در اختیار داریم، می‌توانیم به کشوری پیشرو در صنعت فولاد تبدیل شویم. شاید نتوانیم با کشورهایی مانند چین و هند رقابت کنیم اما اساسا می‌توانیم وارد لیست 5 کشور اصلی تولید فولاد در کشور شویم.»

وی درباره بازارهای صادراتی ایران تصریح کرد: «براساس موقعیت جغرافیایی کشور، چیزی در حدود 600 میلیون نفر جمعیت در کشورهای همجوار خود داریم. این یک بازار بالقوه را برای صادرات کشور فراهم کرده است. همه کشورها ازجمله این کشورها که مماس یا در دسترس هستند، می‌توانند متقاضی کالای باکیفیت باشند. بیشترین مانع تولید در حال حاضر نقل و انتقال ارز است. ارائه راهکار در این زمینه می‌تواند به حفظ بازارهای صادراتی هدف کمک کند. ما می‌توانیم با هزینه کمتر و سرعت بیشتر نیاز بازارهای اطراف خود را تامین کنیم. این امر نیازمند برنامه‌ریزی است که بخشی از آن داخلی و بخش دیگر مبتنی‌بر سیاست‌های خارجی کشور است. امیدوارم سال 1403 سالی پربار برای فعالان اقتصادی باشد. صنعت فولاد جزء صنایع مادر است و امیدواریم حمایت‌های دولتی شامل حال آن بشود.»

منبع: فرهیختگان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وعده شناسایی و رفع موانع واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا
  • سفر رئیس‌جمهور به پاکستان موانع توسعه روابط را از بین می‌برد
  • ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به دنبال اثرگذاری در تولید است
  • چرا رهبر انقلاب اصرار بر مردمی سازی اقتصاد دارند؟ / مزایای واگذاری مدیریت به بخش خصوصی چیست؟
  • کاهش تصدی‌ دولت در اقتصاد، زمینه‌ای برای رشد مشارکت مردم در تولید
  • طغیانی: اصلاح موانع سرمایه‌گذاری در مصوبه امروز مجلس
  • توضیحات طغیانی درباره رفع موانع سرمایه‌گذاری در مصوبه امروز مجلس
  • کاهش تصدی‌گری دولت در اقتصاد، زمینه‌ای برای رشد مشارکت مردم در تولید
  • رکوردشکنی تولید فولاد و پتروشیمی در شرایط تحریم
  • درخواست بخش خصوصی برای رفع موانع جهش تولید