Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری ایسنا: سلیمی نمین گفت: برخی عناصر اصلاح طلب بر این طبل می‌کوبند که دولت در میانه راه متوقف شود و عده‌ای از جریان اصولگرا هم از استیضاح صحبت می‌کنند در حالیکه ما باید برای تامین مصالح کلان جامعه، عناصر تندرو طیف‌های مختلف را وادار کنیم که به قانون احترام بگذارند.

متن کامل گفت و گوی ایسنا با عباس سلیمی نمین درباره هجمه‌های اخیر به دولت و رییس جمهور به شرح زیر است:

از حاد شدن فضای سیاسی به شدت بپرهیزیم

سلیمی نمین با اشاره به هجمه‌های اخیر به دولت اظهار کرد: در شرایطی که ما هم با مصیبت کرونا و هم با مصیبت گردن کشی نژادپرستان حاکم بر آمریکا و اسرائیل مواجه هستیم، باید به مصالح ملی پایبند بوده و منافع مردم برای ما مهم باشد و اگر این منافع برای ما مهم است باید از حاد شدن فضای سیاسی کشور به شدت پرهیز کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


متاسفانه هجمه‌هایی که در دو هفته گذشته انجام شده است منطقی نبود

وی ادامه داد: رئیس محترم مجلس بر اساس دیدگاه خود حضور در میان مردم را موجب التیام درد‌های ناشی از تحریم می‌داند. به همین دلیل سفر‌هایی داشته و همچنین در بیمارستانی حضور یافت که بیشترین بستری‌های کرونا را در خود جای داد.


وی خاطر نشان کرد: مسئولان ستاد کرونای تهران هم در این بازدید حضور داشتند و تاکید هم کردند که پروتکل‌ها رعایت شده است. در این شرایط درست نیست مشاوران ریاست محترم جمهوری در مقام تمسخر بر بیایند و به این اقدام نیشخند بزنند. این افراد باید توسط خود رئیس جمهور ضابطه‌مند شده و خود رئیس جمهور با آن‌ها برخورد کند. اگر رییس مجلس در بیمارستان یا بین مردم حضور پیدا می‌کند، مردم این حس را خواهند داشت که مسئولان دغدغه آن‌ها را دارند.

فضا برای سواستفاده گران مهیا شده است

این تحلیلگر مسائل سیاسی کشور خاطرنشان کرد: مطرح شدن این بحث‌ها زمینه را برای کسانی فراهم می‌کند که دنبال سو استفاده بوده تا تنش‌ها را به سطح بالاتری دامن بزنند و می‌بینیم که بحث استعفا از جانب یک جریان در درون اصلاحات و بحث استیضاح از درون یک جریان اصولگرا مطرح می‌شود. البته قبلا هم این مسائل مطرح شده بود، ولی وقتی در مسئله وحدت تاکید شد، زمینه این سو استفاده‌ها جمع شد، اما اکنون سو استفاده کنندگان احساس می‌کنند که زمینه بسیار خوبی برای طرح اختلافات اساسی فراهم شده است. در حالیکه نه عقلا و نه شرعا طرح این مسائل مجاز نیست.

از استعفا یا استیضاح، بحران ایجاد می‌شود

سلیمی نمین با اشاره به اینکه کسی که کمترین عقلانیت را داشته باشد، می‌فهمد که استعفا یا استیضاح رئیس جمهور کار درستی نیست، تصریح کرد: استعفا یا استیضاح رئیس جمهور به معنای بی نظمی و بی قاعدگی است. ما در یک شرایط ویژه به لحاظ کرونا و فشار‌های اقتصادی آمریکا قرار داریم و در این شرایط ویژه، نباید دنبال شرایط ویژه تری باشیم، زیرا از دل این مسائل بحران به وجود می‌آید. ما باید سعی کنیم کاری کنیم که مسائل برای مردم آسانتر شود.

وی با بیان اینکه با هدایت رهبری بین سران قوا هماهنگی ایجاد شده است که این به نفع قوه مجریه است گفت: در واقع جلسات سران قوا به نفع قوه مجریه بوده و هر دو قوه دیگر می‌خواهند امکانات خود را به صورت سهل تری در اختیار قوه مجریه قرار دهند تا این قوه مسائل مردم را سریعتر پیش ببرد. علاوه بر این رهبری نیرو‌های مسلح را مسئول کردند که همه امکانات خود را برای مبارزه با کرونا به میدان بیاورند. رهبری در این زمینه به ستاد فرمان اجرایی امام هم دستور دادند که امکانات خود را برای حل مشکلات اقشار محروم بکار بگیرند. به بنیاد مستضعفان هم در این زمینه مسئولیتی داده شد. البته به این نهاد‌ها مسئولیت مستقل داده نشد که در واقع به اصطلاح دو دولت در این زمینه کار کند. بلکه هدف اقدامات این نهادها، تقویت دولت بود. رهبری در زمینه مقابله با کرونا به لحاظ مالی و هم به لحاظ محوریت بخشی به دولت، اقداماتی انجام داده اند که موجب تقویت دولت شد. خود ایشان هم تابع دستور محض ستاد کرونا هستند و به اینگونه یک الگوی بی نظیر ارائه کردند که در شرایط کنونی همه امکانات را در جهت تقویت دولت قرار دهند.

مطرح کردن استعفا از سر دلسوزی نیست

سلیمی نمین خاطرنشان کرد: اصلاح طلبانی که استعفای روحانی را مطرح می‌کنند از سر دلسوزی صحبت نکرده بلکه این صحبت‌ها را از جایی خارج از کشور می‌گیرند. کسانی هم که استیضاح را مطرح می‌کنند قطعا بر اساس مصالح جامعه صحبت نمی‌کنند. آن‌ها شاید استدلال کنند که از ظرفیت قانونی استفاده می‌کنند. بله این حرف درست است، اما عقلانیتی هم وجود دارد که باید در هر شرایطی از یک ظرفیت قانونی استفاده شود. مجلس ظرفیت‌های قانونی بیشتری دارد و می‌تواند دولت را هدایت کرده و از دولت مطالبه سازنده داشته باشد. همانطور که رهبری مطالبه سازنده دارند. با شروع تحریم‌ها نخ بخیه برای جراحی‌های پیچیده تحریم شد و رهبری از شرکت‌های دانش بنیان مطالبه کردند که این کمبود رفع شود و با تلاشی که انجام شد این کمبود از بین رفت.

دولت باید تا پایان دوره قانونی حمایت شود

وی با تاکید بر لزوم حمایت از دولت تا پایان دوره قانونی خود تصریح کرد: برای استقرار دموکراسی اسلامی تلاش‌های زیادی کرده ایم و خط مشی امام و رهبری هم صیانت کردن از این دستاورد است. کم تحملی ها، تندروی‌ها و الهام گیری از بیرون در صدد بر هم زدن این دموکراسی است، اما مشی رهبری این است که باید بر تحمل خود بیفزاییم و دولت‌هایی را که با رای مردم انتخاب می‌شود تا پایان دوره قانونی خود حمایت کنیم، اما برخی عناصر اصلاح طلب بر این طبل می‌کوبند که دولت در میانه راه متوقف شود و عده‌ای هم از استیضاح صحبت می‌کنند در حالیکه ما باید برای تامین مصالح کلان جامعه عناصر تندرو طیف‌های مختلف را وادار کنیم که به قانون احترام بگذارند. ما شاهدیم هر گاه یک جریان پیروز می‌شود، جریان رقیب، جریان پیروز را فاجعه می‌داند، اما نظام توانسته است که جریان شکست خورده در انتخابات را کنترل کند. الان هم نباید این ظرفیتی که نظام ایجاد کرده است را با دست خود بشکنیم، زیرا این عاقلانه نیست.

تندرو‌های هر دو جریان سیاسی کشور از یک جا الهام می‌گیرند

وی اظهار کرد: تندرو‌های جریان اصلاح طلب و اصولگرا از یک جا الهام می‌گیرند یعنی خارج از کشور و هدف آن‌ها هم به هم ریختگی جامعه است. زیرا این به هم ریختگی آرزوی آمریکایی هاست در حالیکه مردم به این دلیل سختی‌ها را تحمل می‌کنند که آمریکا به هدف خود نرسد و، چون جامعه متوجه این مسئله شده است، هر گونه که شده سختی‌ها را تحمل می‌کند، اما برخی عناصر سیاسی تلاش می‌کنند که جامعه را به هم بریزند.

وی درباره مطرح شدن اعدام رئیس جمهور گفت: این حرف بی ربط و سست است و من جای بحث در این زمینه ندارم و این بحث‌ها و مطرح شدن آرزوی اعدام رئیس جمهور از وظیفه نمایندگی نیست.

از تجربیات انتخابات ۸۸استفاده کنیم

سلیمی نمین با اشاره به وقایع بعد از انتخابات سال ۸۸ و لزوم استفاده از تجربیات آن مقطع خاطرنشان کرد: سران یک جریان شعار تقلب را مطرح کردند و گفتند، چون شورای نگهبان بی طرف نیست و ما آن را قبول نداریم، مصادیق تقلب را به شورای نگهبان نمی‌دهیم. در مقابل جریان دیگری اعلام کرد که باید سردمداران جریانی که تقلب رامطرح کردند اعدام شوند. در واقع هر دو جریان یک خواسته داشتند یعنی به هم ریختن جامعه در حالیکه باید با عقلانیت آن مسئله مهار می‌شد. هم کسانی که شعار تقلب را دادند و هم کسانی که از اعدام صحبت کردند یک هدف داشتند، اما به تدریج مشخص شد که کروبی چقدر خودخواه بوده است. الان هم می‌بینیم که او در انتخابات کار می‌کند. خاتمی هم بعد از ۸۸ به انتخابات بازگشت. عده‌ای از آن‌ها هم گفتند که تقلب نشده است، ولی زمان نیاز بود که این مسائل بر جوانان روشن شود. کسانی که از اعدام صحبت می‌کردند، قصد تحریک و آتشی کردن جوانان را داشتند تا جامعه روی آرامش نبیند. اکنون هم آن تجارب در قالب دیگری مطرح شده است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه امروز هم باید هوشمندی داشته باشیم و مسائلی را مطرح نکنیم که در جامعه التهاب و تنش ایجاد کند، خاطرنشان کرد: البته این به معنای مطرح کردن نقد نیست. نقد‌های جدی بر دولت وارد است، اما اکثریت مردم به این دولت رای داده است و باید تا روز آخر از دولت حمایت شود. اکثریت هم به تدریج به تجربه جدیدی می‌رسند مثل سال ۸۸ که جوانان به تجریه جدیدی رسیده اند. اکنون وقتی کروبی به انتخابات بر می‌گردد یعنی جوانان تجربه جدید پیدا کرده و از مسیر او فاصله گرفتند. جوانان به این نتیجه رسیدند که قانون بهترین راه صیانت از منافع مردم و کشور است.

وی ادامه داد: مطرح کردن شعار استیضاح و استعفا منافع بیگانگان را تامین می‌کند در حالیکه کسانی که دلسوز هستند سختی‌ها را تحمل می‌کنند، اما به دولت کمک می‌کنند، چون اعتقاد راسخ دارند که قانون بهترین راه برای تامین مصالح جامعه است.

وی در پایان گفت: ما باید شرایط جامعه، منطقه و بین الملل را لحاظ کنیم، اما اگر این مسائل را توجه نکنیم نمی‌توانیم از ظرفیت‌های قانونی بهترین استفاده را کنیم. وقتی به بهترین ظرفیت قانونی می‌رسیم که شناخت دقیقی از شرایط خود، جامعه، منطقه و شرایط جهانی داشته باشیم.

منبع: فردا

کلیدواژه: انتخابات 88 سلیمی نمین شورای نگهبان استیضاح رئیس جمهور استعفا یا استیضاح رئیس جمهور سلیمی نمین مطرح کردن یک جریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۳۳۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکلیف مدیریت شهری در مشهد ایجاد زائرسرا‌های ارزان قیمت است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی در دیدار با شهرداران کلانشهر‌های کشور گفت: مشکل عمده ما در مشهد مربوط به آن دسته از زائرانی است که استطاعت مالی محدود دارند. برای این عزیزان، شهرداری مشهد باید زائرسرا‌های ارزان قیمت ایجاد کند تا زائران به دلیل مشکل مالی از توفیق زیارت محروم نشوند.

 آیت الله سید احمد علم الهدی افزود: عنوان مدیریت شهری، عنوان جامعی است که غیر از مدیریت خدمات شهری، مدیریت اجتماعی، سیاسی و بالاتر از همه فرهنگی شهر را هم دربر می‌گیرد.

وی با بیان اینکه منظور از پیوست فرهنگی در خدمات شهری، ترویج فرهنگ دینی در جامعه است گفت: مهم‌ترین علتی که باعث بروز این نارضایتی‌ها می‌شود، نبود پیوست فرهنگی در کنار خدمات شهری است. مقصود بنده این است که بستری از خدمات فرهنگی تعریف شود تا به همراه خدمات اجتماعی و شهری، مردم از آن استفاده کنند تا شهرداری منحصر در یک جریان خدماتی محض نشود.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی افزود: باید پیوست فرهنگی مبتنی بر ترویج فرهنگ دینی در جامعه باشد تا مردم به یاد بیاورند این خدمات از طرف دلسوزترین برادرانشان در مدیریت شهری به آن‌ها عرضه می‌شود.

آیت الله علم الهدی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر ضرورت بهره گیری از فرصت دهه کرامت برای ترویج فرهنگ دینی در کلانشهر‌ها گفت: در این کشور، چالش‌های بسیاری وجود دارد که ریشه واحد همه آن‌ها در عرصه فرهنگ است. در یک قلم، همین موضوع ازدواج جوانان را ببینید. اینکه سن ازدواج بالا رفته، عمده ریشه آن در فرهنگی است که در جامعه شکل گرفته و براساس آن، جوانان تا زمانی که به استطاعت مالی یک مرد خانواده دار و کامل نرسند، ازدواج نمی‌کنند. اینجاست که بازهم پیوست فرهنگ دینی می‌تواند گره گشا باشد و مدیریت شهری هم در این عرصه‌ها وظایفی برعهده دارد.

دیگر خبرها

  • تکلیف مدیریت شهری در مشهد ایجاد زائرسرا‌های ارزان قیمت است
  • فقر و محرومیت اجتماعی؛ دغدغه اصلی رای‌دهندگان در آستانه انتخابات پارلمان اروپا
  • برخی از طرح‌ها نباید در سفر رئیس‌جمهور به لرستان مطرح می‌شد
  • تلاش مدیریت شهری اصفهان برای تسریع در حرکت وسایل حمل‌ونقل عمومی در شهر
  • پلیس بلژیک برای کنفرانس راستگرایان اروپا محدودیت ایجاد کرد
  • تست شخصیت شناسی: با انتخاب یک سگ ببینید که چه زخم عاطفی مانع شادی شما می‌شود
  • پریدر استعفا داد،جوانمرد تنها گزینه جدی/ حضور سرپرست و نایب رئیس سابق فدراسیون شطرنج در انتخابات
  • مساله بحرین و استیضاح دولت هویدا + عکس های تاریخی
  • برنامه پشتیبانی شهرداری تهران برای دور دوم انتخابات مجلس
  • شادی پریدر از سرپرستی فدراسیون شطرنج استعفا داد