Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@11:29:43 GMT

واکاوی تداوم بلاتکلیفی رسوب خوراک دام در بنادر

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۳۴۷۱۵

واکاوی تداوم بلاتکلیفی رسوب خوراک دام در بنادر

به گزارش تسنیم، رسوب 3.5 میلیون تن کالای اساسی، 3.7 میلیون تن کالاهای واسطه‌ای و حدود 20 هزار کالا به صورت کانتینری به یکی از چالشهای مهم گمرک ایران تبدیل شده  است. چند هفته قبل معاون اول رئیس جمهور در معیت، رئیس کل بانک مرکزی، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر راه، رئیس گمرک و... راهی بندر عباس به عنوان مهمترین گلوگاه واردات کالا شدند تا بعداز مدتها برای چالشهای رسوب کالا در بنادر کشور اقدام اساسی صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

امروز مدت زمانی از سفر معاون اول رئیس جمهور به استان هرمزگان می‌گذرد، در این بین با توجه تاکیدات مشخص برای رفع مشکل ایجاد شده در بنادر، اخیرا یکی از مقامات  ارزی بانک مرکزی اعلام کرده است، سه لیست توسط وزارت صمت به بانک مرکزی داده شد، یک لیست بالغ بر 80 میلیون یورو  بود که آنهایی که تخصیص ارز داشتند، مشخص شدند و برای بقیه موارد تخصیص ارز را صادر کردیم. یک لیست 75 میلیون یورویی نیز از سمت معاونت صنایع اعلام شد که 19 مورد در گذشته تخصیص داشت و 45 مورد تخصیص یافت که در مجموع 64 میلیون یورو تایید شده و 11 میلیون یورو درخواست ارسال نکرده بودند. در مورد کالاهای اساسی نیمایی نیز 137 میلیون یورو اعلام شده بود که برای 122 میلیون یورو در 24 ساعت گواهی صادر کردیم و لیست به بانک‌های عامل اعلام شده است.

نکته جالب توجه اینکه معاون فنی گمرک ایران از ارسال لیست انواع کالا از جمله اساسی و مواد اولیه به وزارت صمت با ارزش تقریبی یک میلیارد دلار خبر داده است. به هر حال نکته مهمی که به نظر میرسد چالش کمبود نهاده‌های دام و طیور است، اخیرا افزایش قیمت مرغ و  گوشت در بازارها حساسیت برانگیز شده است.

نمایندگان مجلس در خصوص چالش خوراک دام چه می‌گویند؟

احد آزادی خواه عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، با بیان اینکه سالانه به 19 میلیون تن نهاده دامی نیاز داریم که 12 میلیون تن آن از طریق واردات و 7 میلیون تن آن در داخل کشور تامین می‌شود، گفت: در حال حاضر نهاده‌های دامی از طریق سامانه بازارگاه توزیع می‌شود.

 براساس گزارش‌های دریافتی حدود 100 شرکت خصوصی واردکننده نهاده دامی وجود دارد که کالای خود را با استفاده از ارز دولتی وارد می‌کنند.

آزادی‌خواه با تاکید براینکه برخی از واردکننده‌ها نیمی از نهاده دامی وارداتی خود را از طریق سامانه‌ بازارگاه توزیع نمی‌کنند که نظارت پذیری ‌آن را به صفر گفت: بعضا شرکت‌های واردکننده نهاده دامی مبالغی را خارج از سیستم‌های نظارتی از مرغداران دریافت می‌کنند که بازار سیاه را به همراه داشته است.  براساس گزارش‌های دریافتی شرکت‌های خصوصی واردکننده نهاده دامی تحت نظارت دولت نیستند و مشکل اصلی در تامین نهاده‌ها خلاء نظارتی است که مورد بررسی قرار می‌گیرد.

گفتنی است، براساس بررسی‌های صورت گرفته یکی از دلایل عمده در عرضه محصولات دام و طیور و نوسانات قیمت در بازار مربوط به تامین نهاده‌های لازم است.

به گزارش تسنیم، بررسی‌ها نشان می‌دهد تا کنون تنها 8.2 میلیون تن از 19.6 میلیون تن نیاز کل کشور تامین شده است. در جدول زیر میزان واردات و نیاز سالیانه کشور در حوزه خوراک دام و طیور ذکر شده است.

نهاده‌های دامی

نیاز سالیانه کشور

تامین از طریق واردات از ابتدای سال

کنجاله سویا

4.2 میلیون تن

1.5 میلیون تن

جو دامی

6.2 میلیون تن

1.2 میلیون تن

ذرت دامی

9.2 میلیون تن

5.5 میلیون تن

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: میلیون یورو نهاده دامی میلیون تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۳۴۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخلیه‌ و بارگیری ۱۷.۵ میلیون تن کالا در بنادر کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، براساس اعلام سازمان بنادر و دریانوردی؛ میزان تخلیه کالاهای نفتی طی ماه نخست ۱۴۰۳ در بنادر مالکیتی و حاکمیتی سازمان بنادر و دریانوردی، معادل ۲ میلیون و ۱۱۲ هزار و ۳۳۱ تن، میزان تخلیه کالاهای غیرنفتی معادل ۴ میلیون و ۳۷۸ هزار و ۲۹۰ تن و مجموع تخلیه کالاهای نفتی و غیرنفتی معادل ۶ میلیون و ۴۹۰ هزار و ۶۲۱ تن بوده است.

بارگیری بیش‌از ۱۱ میلیون تن کالای نفتی و غیرنفتی

میزان بارگیری کالاهای نفتی در بنادر مالکیتی و حاکمیتی سازمان بنادر و دریانوردی طی فروردین‌ماه امسال، معادل ۵ میلیون و ۴۰۷ هزار و ۶۹۶ تن، میزان بارگیری کالاهای غیرنفتی ۵ میلیون و ۶۱۶ هزار و ۴۸۱ تن و مجموع بارگیری کالاهای نفتی و غیرنفتی معادل ۱۱ میلیون و ۲۴ هزار و ۱۷۷ تن بوده است.

تخلیه و بارگیری بیش‌از ۷ میلیون تن کالای غیرنفتی

جمع تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی طی ماه نخست سال ۱۴۰۳، معادل ۷ میلیون و ۵۲۰ هزار و ۲۶ تن و جمع تخلیه و بارگیری کالاهای غیرنفتی ۹ میلیون و ۹۹۴ هزار و ۷۷۲ تن بوده؛ همچنین مجموع تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی و غیرنفتی در مدت مذکور معادل ۱۷ میلیون و ۵۱۴ هزار و ۷۹۸ تن بوده است.

رشد ۹ درصدی عملیات کانتینری

تخلیه و بارگیری صورت گرفته در بخش عملیات کانتینری نیز طی فروردین‌ماه امسال، معادل ۱۹۹ هزار و ۹۶۲ TEU بود که در قیاس با عملیات کانتینری طی مدت مشابه سال گذشته که معادل ۱۸۴ هزار و ۱۰۰ TEU بود، رشد ۹ درصدی را نشان می‌دهد.

کد خبر 6086550 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • لایروبی و رسوب برداری ۲۸۰ هزار مترمکعب از بند‌های تغذیه مصنوعی استان یزد
  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای ۲۳ هزار تن نهاده دامی درسیستان وبلوچستان
  • مجموع تامین ارز برای کالا‌های اساسی به ۳ میلیارد و ۴۶۵ میلیون دلار رسید
  • توسعه زیرساخت‌ها در بنادر امری ضروری است
  • نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای بر ۲۳ هزار تن نهاده دامی سیستان و بلوچستان انجام شد
  • رشد ۸.۶ درصدی تخلیه و بارگیری کالای کانتینری
  • تخلیه‌ و بارگیری ۱۷.۵ میلیون تن کالا در بنادر کشور
  • واکاوی اصل ۲۲ قانون اساسی در سلسله جلسات شرح مبسوط قانون اساسی
  • عضو «پنهان» النقب؛ واکاوی همکاری نظامی- امنیتی اردن و صهیونیسم
  • ۳ میلیارد و ۱۴۳ میلیون دلار ارز برای واردات در مرکز مبادله تامین شد