Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-19@00:27:53 GMT

واکنش چامسکی به ترور سردار سلیمانی توسط امریکا

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۳۷۹۸۶

واکنش چامسکی به ترور سردار سلیمانی توسط امریکا

یک فیلسوف و تاریخ‌دان برجسته آمریکایی گفت، اقدامات آمریکا علیه ایران از جمله ترور سردار سلیمانی نمایانگر تفکرات افراطی در آمریکا است.

به گزارش مشرق، «نوام چامسکی» فیلسوف و تاریخ‌دان برجسته آمریکایی روز سه‌شنبه گفت، ترور سردار «قاسم سلیمانی» از سوی دولت آمریکا اقدامی شوکه‌کننده و نمایانگر تفکرات افراطی در داخل این کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چامسکی در مصاحبه‌ای گفت: «اقدامات ترامپ درخصوص ایران، اول از بین بردن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، به طور قابل توجهی نقض قوانین بین‌المللی بود. این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل بود. ترامپ گفت بسیار خوب من آن را نمی‌خواهم. فرد دیگری آن را ایجاد کرده است. این کار یقیناً به شکلی قابل پیش‌بینی موجب افزایش تنش با ایران شد و واکنش‌ها به آن نیز ملایم بودند».

وی افزود: «مسئله دیگر قتل [سردار قاسم] سلیمانی بود که در ایالات متحده با استقبال زیادی مواجه شد. این اقدامی بسیار خطرناک بود. چنین چیزی در خلال جنگ جهانی دوم و حتی جنگ سرد نیز رخ نداد و مانند این بود که ایران تصمیم می‌گرفت مایک پامپئو و یکی از فرماندهان عالی رتبه همراهش را در فرودگاه بین المللی مکزیکوسیتی به قتل برساند. ما چنین کاری را بسیار جدی تلقی می‌کردیم. این همان اتفاقی است که در این خصوص رخ داد ولی در اینجا (آمریکا) مورد تحسین قرار گرفت که واقعاً شوکه‌کننده است و نشان داد که تفکرات داخلی در آمریکا تا چه حد افراطی هستند و آمریکا یک کشور یاغی است که نسبت به تعهدات بین‌المللی بی‌تفاوت است و کاری که بخواهد را انجام می‌دهد و در بیرون مرزها نیز پذیرفته شده است».

چامسکی در ادامه گفت: «این اقدامات و اقدامات دیگری از این قبیل تنها بر شدت تنش‌ها می‌افزاید. حادثه‌ای در خلیج [فارس] حتی به‌صورت تصادفی می‌تواند به یک انفجار بدل شده و واکنش ایران را در پی داشته باشد که در مقابل می‌تواند به بمباران ایران از سوی آمریکا و اسرائیل منجر شود».

چامسکی گفت: «اسرائیل سرش برای این کار درد می‌کند و مدت‌ها است آرزوی چنین کاری را دارد. چنین کاری می‌تواند از بین بردن ذخایر بزرگ انرژی جهان از سوی ایران را به‌دنبال داشته باشد که اصلاً [پیش‌بینی] اغراق‌آمیزی نیست. این اتفاق در شمال شرق عربستان در مجاورت مرزهای ایران اتفاق افتاد. ایران از طریق حوثی‌ها نشان داد که توانایی چنین کارهایی را دارد. فرض کنید آن‌ها این کار را انجام دهند. فرض کنید که حزب‌الله به تل‌آویو و حیفا حمله کرده و این شهرها را بمباران کند».

این کارشناس آمریکایی در ادامه گفت: «باید منطقه‌ای عاری از سلاح اتمی در خاورمیانه ایجاد کرد. مگر این کار چقدر دشوار است؟ عرب‌ها به شدت به چنین کاری علاقه‌مند هستند. آن‌ها ۲۵ سال پیش این پیشنهاد را مطرح کردند و حتی تهدید کرده‌اند اگر به مرحله اجرا نرسد پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (NPT) را نقض می‌کنند. پس آن‌ها موافق هستند».

وی افزود: «اما ایران چطور؟ [ایران نیز] قویاً به این کار علاقه‌مند است و سال‌ها است که خواستار آن است. خب؟ این از ایران. جامعه جهانی چطور؟ گروه ۷۷، جنبش عدم تعهد که شامل ۱۳۰ کشور است قویاً حامی آن هستند و سال‌ها است که خواستار آن هستند. اروپا هم با آن موافق است. تنها دو کشور با آن مخالف هستند. اول اسرائیل که نمی‌خواهد نظارتی بر سیستم‌های تسلیحات اتمی‌اش وجود داشته باشد و دومی پدرخوانده یعنی آمریکا است که هر مسیر منتهی به آن را مسدود کرده است».

چامسکی تشریح کرد: «در جدیدترین مورد، اوباما سال ۲۰۱۵ در جلسات بازنگری در NPT که همیشه برگزار می‌شد شرکت کرد و گفت نمی‌توانیم آن را انجام دهیم. در پس این قضیه مسئله بسیار قابل توجهی وجود دارد. اگر آمریکا اذعان نکند که اسرائیل تسلیحات اتمی دارد، البته همه می‌دانند که دارد، حتی نمی‌توان آن را راز آشکار نامید زیرا تماماً آشکار است اما آمریکا به آن اذعان نمی‌کند، اگر قرار باشد منطقه‌ای عاری از سلاح اتمی وجود داشته باشد آمریکا باید به آن اعتراف کند و تسلیحات اتمی اسرائیل مورد بازرسی قرار گیرند».

او می‌افزاید: «چنین گامی مسئله دیگری را پیش می‌کشد، برای مثال متمم سمینگتون که کمک نظامی و حتی مالی به کشورهای تولید کننده تسلیحات اتمی خارج از چارچوب NPT را ممنوع کرده است. هیچکس از جمله دموکرات‌ها نمی‌خواهد این بحث را باز کند و نمی‌خواهند بگویند بیایید [به این قانون] نگاهی بیندازیم».

به گفته چامسکی: «این کار توجیه قانون‌گرایی است اما این سوال را به وجود می‌آورد، که به نظر من همواره نیز درست بوده، که کمک‌های آمریکا به اسرائیل طبق قوانین آمریکا غیرقانونی است. بسیار خوب؟ هیچ ملاحظات دیگری مدنظرم نیست جز قانون آمریکا. این چیزی است که نمی‌توان بحثش را باز کرد».

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ سردار سلیمانی شهید سلیمانی چامسکی تل آویو حزب الله لبنان تسلیحات اتمی چنین کاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۳۷۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه سنگین عطاءالله مهاجرانی به آمریکا و فرانسه بعد از حمله سپاه به اسرائیل /بازهم به بایدن اطلاعات غلط دادند! 

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عطاء الله مهاجرانی در یادداشتی با عنوان « عملیات وعد صادق (۱)» در روزنامه اعتماد نوشت:

در ساعت آشنای ۱:۲۰ بامداد، یکشنبه ۲۶ فروردین ماه، عملیات «وعد صادق» آغاز شد. در این ساعت پهپادها و موشک‌های کروز و بالستیک نیروی هوافضای سپاه پاسدران انقلاب اسلامی وارد قلمروی فلسطین اشغالی شده بودند. نکات با اهمیتی درباره این عملیات می‌توان مطرح کرد، اما مقدمه‌ای که تبیین آن ضرورت دارد، توجه به گستردگی و عمق و پیچیدگی عملیات مرکب وعد صادق است. این تفسیر بی‌گمان درست است که نهضت مقاومت فلسطین به قبل و بعد از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تقسیم خواهد شد.

توفان الاقصی سرفصل نوینی در تاریخ نهضت آزادی بخش فلسطین است. ۲۶ فروردین، سرفصل جدیدی است که می‌تواند آغاز شکل‌گیری خاورمیانه یا منظومه کشورهای غرب آسیا به روایتی جدید باشد. امریکا و اروپا، به معنای کشورهای عضو پیمان ناتو، می‌خواستند خاورمیانه جدیدی را رقم زنند. به لحاظ نظری شیمون پرز در کتاب «خاورمیانه جدید» خود این موضوع را در همان زمان شکل‌گیری پیمان اسلو مطرح کرد، نتانیاهو هم بعدا در فاصله دو دولتش کتابی نوشت با عنوان: «جایی زیر آفتاب»، در آن کتاب از خاورمیانه جدید سخن گفت، خاورمیانه جدید به روایت شیمون پرز که چنان خاورمیانه‌ای را ندید و به خاک رفت تا خاورمیانه جدید نتانیاهو که زنده به خاک سپرده شده است، مشخصاتی دارد:

۱- اسراییل مرکز و رهبر و فرمانده سیاسی و نظامی و امنیتی خاورمیانه جدید است.
۲- اسراییل مرکز صنعتی و فنی و دانشگاهی و علمی منطقه است.
۳- اسراییل در منطقه نقشی را به عهده دارد که امریکا در جهان ایفا می کند.
۴- مسوولیت نظم نوین منطقه با اسراییل است.

در دوران ترامپ که داماد صهیونیستش تبدیل به کارگزار اسراییل شده بود و ترامپ آنچنان در خوش‌رقصی برای اسراییل پیش رفت که نام یک ایستگاه مترو را به نام او گذاشتند!پروژه طرح صلح قرن کشورهای عربی با اسراییل با همین رویکرد شکل گرفت. امارات و بحرین پیشقدم شدند و سخن از پیوستن سعودی بوده و هست.

عملیات وعد صادق، رویای خاورمیانه جدید به مرکزیت اسراییل و نیز پیمان صلح قرن را اگر نگوییم بر باد داد و به روایت نماینده کویت: «در زباله‌دان تاریخ انداخت!» می‌توان گفت که آن را در افق محال قرار داده است. اسراییل که بیش از شش ماه است در برابر توفان الاقصی از پای در آمده و با جنایت نسل‌کشی می‌خواهد صورتش را سرخ نگه دارد، ناگهان با شوک بزرگ و شگفت‌انگیز یورش پهپادها و موشک‌های کروز و بالستیک ایران روبه‌رو شد. همه تحلیلگران غربی در این نکته اتفاق نظر داشتند که عملیات ایران خارج از تصور و حد پیش‌بینی بوده است. نکاتی که می‌توان درباره این عملیات بدان توجه داشت:

۱- ده‌ها سال است که اسراییل دانشمندان هسته‌ای ایران و سرداران سپاه را ترور کرده است. در سوریه حمله به مراکزی که سپاه از آنها استفاده می‌کرد، تبدیل به یک برنامه همیشگی شده بود. ایران خویشتنداری می‌کرد تا حمله اسراییل در ۱۳ فروردین به کنسولگری ایران اتفاق افتاد. ایران اعلام کرد که از حق مشروع دفاع از خود استفاده می کند. امریکا و اسراییل و هم‌پیمانان موضع ایران را جدی تلقی نکردند. حتی وقتی ایران پیشنهاد کرد که به ازای توقف جنگ در غزه و عقب‌نشینی اسراییل و آتش‌بس دایم از حق مقابله به مثل صرف‌نظر می کند، باز اعتنایی نکردند. حتی پیش‌نویس قطعنامه محکومیت اسراییل در حمله به کنسولگری ایران توسط امریکا و انگلستان و فرانسه وتو شد. اقدام ایران دقیقا وقتی صورت گرفت که تمامی گام‌ها و راه‌های دیپلماسی برداشته شده و به اصطلاح اتمام حجت شده بود.

۲- از هفته پیش امریکا و اروپا دو اقدام متناظر انجام دادند، از سویی به ایران پیغام دادند که درصدد انتقام‌گیری نباشد. وزیران خارجه کشورهای دوست خود را به خط کردند که به ایران پیام تهدید و تحبیب بفرستند. از سوی دیگر از امکانات نظامی خود برای دفاع از اسراییل استفاده کردند. امریکا ناو آیزنهاور را در محدوده نزدیک به اسراییل قرار داد، با همکاری فرانسه مستقیما در ردیابی پهپادها و موشک‌های ایرانی نقش داشتند. دوباره به بایدن اطلاعات غلط دادند!بایدن در بیانیه خود به صراحت به این نکته اشاره کرده و حتی گفته است همه پهپادها و موشک‌های ایران توسط امریکا ردیابی شده و سرنگون شده‌اند! در واقع عملیات «وعد صادق » علیه اسراییل به تنهایی نبوده است. در واقع تمام توانایی دفاع امریکا و فرانسه و اسراییل باعث شده بود تا عملیات ایران ناموفق باشد. ناموفق بود؟!

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895785

دیگر خبرها

  • نیروگاه اتمی اسرائیل در حمله ایران آسیب دید | واکنش فوری به ادعای یک روزنامه اسرائیلی
  • رسانه آمریکایی: لغو حمله فوری اسرائیل به ایران بعد از تماس تلفنی جو بایدن - نتانیاهو
  • تله تل‌آویو برای واشنگتن/ آیا اسرائیل، آمریکا را وارد تنش با ایران می‌کند؟
  • ندای مواضع ضدونقیض از درون کاخ‌سفید؛ اسرائیل می‌تواند آمریکا را وسط تنش با ایران بیاندازد؟
  • سردار سلیمانی:‌ حمله به اسرائیل فقط با ذره‌ای از قدرتمان بود
  • اسرائیل یک رژیم جعلی و منفور است
  • چرا نام سردار شهید حجازی در لیست ترور اسرائیل بود؟! + فیلم
  • کنایه مهاجرانی به آمریکا و فرانسه بعد از حمله به اسرائیل
  • فارن پالیسی: بنیامین نتانیاهو از جنگ تغذیه می کند / آیا همه کشتار و قحطی در غزه را فراموش کردند؟/ اسرائیل به ترور بی هزینه مقام های نظامی ایران عادت کرده بود/ اسرائیل بدون هماهنگی با امریکا به ایران حمله نمی کند
  • کنایه سنگین عطاءالله مهاجرانی به آمریکا و فرانسه بعد از حمله سپاه به اسرائیل /بازهم به بایدن اطلاعات غلط دادند!