Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-25@17:36:06 GMT

انتظارات هند از رئیس‌جمهور بعدی آمریکا

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۳۸۰۴۴

ساعت 24 - در مراسم اعطای تابعیتی که در کاخ سفید برگزار شد پنج آمریکایی جدید حضور داشتند، اما یکی از آن‌ها توجه من را جلب کرد: برنامه‌نویسی هندی به نام سودا سونداری نارایانان که یک ساری صورتی پوشیده بود و با لبخندی افتخارآمیز گواهی تابعیتش را نشان می‌داد.

این مراسم روز ۲۵ اوت همزمان با کنوانسیون ملی حزب جمهوری‌خواه از تلویزیون پخش شد و خیلی‌ها از آن به عنوان یک نمایش حزبی انتقاد کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما گزارش رسانه‌های هندی از این رویداد نادر بسیار افتخارآمیز بود - یکی از هموطنان‌شان داشت به شخصه توسط رئیس‌جمهور آمریکا تبعه این کشور می‌شد.سیاست مهاجرتی آمریکا برای هند و هندی‌ها مهم است. این کشور سابقه بلندی در صدور استعدادهای فنی به آمریکا دارد - افرادی که با ویزای کار به آمریکا می‌روند و در ادامه شاید آمریکایی شوند.تماشای رئیس‌جمهور حین به رسمیت شناختن این واقعیت قطعا برای آمریکایی‌های هندی‌تبار مایه مسرت بود، و این مراسم شاید با هدف جذب این گروه برپا شده بود.

آیا آمریکا می‌تواند در آسیا با چین مقابله کند؟

این حرکت نمادین رئیس‌جمهور قطعا احساسات خوبی برانگیخته است، و با افزایش عمق استراتژیک روابط دو کشور همراه بود.آمریکایی‌های هندی‌تبار می‌توانند در انتخابات ریاست‌جمهوری رای دهند، اما رئیس‌جمهور - می‌خواهد ترامپ باشد یا بایدن - چه کاری می‌تواند برای هند بکند؟ایالات متحده نسبتا واضح اعلام کرده است که در کجا می‌تواند به هند کمک کند. هند در منطقه لداخ که در نواحی کوهستانی شمال قرار گرفته است با چین اختلاف ارضی دارد.هر دو کشور از ماه آوریل به این طرف حدود ۵۰ هزار سرباز در این منطقه مستقر کرده‌اند، و فاصله بین نیروهای دو طرف در بعضی نقاط از ۲۰۰ متر هم کمتر است. نگرانی کارشناسان امنیتی از این است که یک اتفاق کوچک شاید به یک درگیری نظامی بزرگ منجر شود.

در ماه ژوئن، زد و خورد بین نیروهای هندی و چینی در لداخ باعث آماده‌باش نیروها و افزایش تنش بین این دو قدرت هسته‌ای همسایه شد.ایالات متحده بارها به هند پیشنهاد کمک داده است.مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، در اوایل ماه جاری گفت که "هندی‌ها باید در این دعوا با آمریکا متحد شوند و همکاری کنند."بعضی از دیپلمات‌های هندی نیز فکر می‌کنند که این کشور به حمایت ایالات متحده به منظور اعمال فشار بر چین برای تخلیه مناطقی که اشغال کرده است نیاز دارد. این کشور در عین حال ممکن است دنبال شریکان منطقه‌ای دیگری نیز باشد.هند و ایالات متحده، به همراه ژاپن و استرالیا، گروهی تشکیل داده‌اند به نام "کوآد" که در اوایل ماه اکتبر جلسه‌ای برای بررسی مسائل امنیتی در توکیو تشکیل داد؛ مساله اصلی چگونگی واکنش به رفتار بیش از پیش تهاجمی چین بود.گمان می‌رود که ایالات متحده ایده تبدیل شدن این گروه به اتحادی مانند ناتو را مطرح کرده باشد.

تعمیق روابط

چنین فکری قطعا با روند نزدیک‌تر شدن روابط دو کشور طی بیست سال اخیر هم‌راستا است.

هند به طور سنتی ترجیح داده که بی‌طرف باشد، سیاستی که در طول جنگ سرد و حمله شوروی به افغانستان ادامه پیدا کرد. اما مسائل ژئوپلیتیک قرن بیست‌ویکم مرام خارجی این کشور را شکلی دیگر داده است.بیل کلینتون، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا، در سال ۲۰۰۰ به هند رفت - نخستین سفر رئیس‌جمهور آمریکا به هند در حدود ربع قرن - و تلاش کرد که این کشور را به اتحاد با ایالات متحده دعوت کند. سفر شش روزه او نقطه عطفی در روابط هند و آمریکا محسوب می‌شد. تا پیش از آن، از این دو کشور با عنوان "دموکراسی‌های بیگانه" یاد می‌شد.امضای یک قرارداد هسته‌ای در سفر جورج دابلیو بوش به هند عمقی استراتژیک به رابطه دو کشور بخشید، و باراک اوباما دو بار به هند سفر کرد.امسال نیز دونالد ترامپ روز ۲۵ فوریه در تجمعی میلیونی که در استادیوم شهر گجرات برگزار شد شرکت کرد و گفت که "رابطه دو کشور هرگز به این خوبی نبوده است."اما با وجود استقبال هند از پیشنهاد کمک آمریکا، به نظر می‌رسد که این کشور میل چندانی به قبول آن ندارد.

بی‌میلی

دلایل متعددی می‌تواند برای این درنگ هند وجود داشته باشد. دکتر نیتاشا کااول، استادیار سیاست و روابط بین‌الملل در دانشگاه وستمینستر لندن، به تعهد آمریکا مشکوک است.او به بی‌بی‌سی گفت "بیانات لفظی دولت ترامپ ارزش چندانی ندارد، چرا که سیاست خارجی ایالات متحده دارد در جهت‌های متناقضی حرکت می‌کند و ترامپ دارد تعهدات جهانی آمریکا را کاهش می‌دهد. پشنهاد کمک و میانجی‌گری وقتی که چین قاطعانه آن را رد می‌کند و هند نیز اشتیاق خاصی نشان نمی‌دهد ارزش چندانی ندارد."

انتظارات هند از آمریکا

به گفته او حتی اگر این پیشنهاد صادقانه باشد نیز معلوم نیست که آمریکا دقیقا چه کمکی می‌تواند در لداخ بکند.او می‌گوید "ایالات متحده می‌تواند حداکثر در حوزه‌هایی چون اطلاعات (البته محدود)، ادوات و آموزش نظامی نقش ایفا کند. این کشور همزمان دارد پیام‌هایی نمادین برای چین ارسال می‌کند تا از افزایش بیش از پیش تنش‌ها جلوگیری کرده باشد."مساله دیگر جایگاه نامناسب ایالات متحده در افکار عمومی هند است.آمریکا چندین دهه متحد نزدیک پاکستان بود، لذا برای بخش‌های بزرگی از جامعه هند سخت است که این کشور را به عنوان دوست معتمد خود بپذیرند.پروفسور آشوک سوآین، استاد دانشگاه اوپسالا در سوئد، می‌گوید هند نباید خیلی به آمریکا اعتماد کند، چرا که این کشور "هرگز متحد معتمد هیچ کشوری نبوده است و این رویه در زمان ترامپ واضح‌تر هم شده است. آمریکا نمی‌تواند برگ برنده هند در روابطش با قدرتی مثل چین باشد."

حمایت دو جناح سیاسی

آقای مودی و آقای ترامپ، رهبران دو کشور، روابط شخصی نزدیک و نمادینی دارند، اما برای دیپلمات‌ها مشخص نیست که در واقعیت چه اقداماتی برای تعمیق روابط صورت گرفته است.

نیلام دئو، دیپلمات سابق هندی، به بی‌بی‌سی گفت "ما در دوره ترامپ پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم. نخست‌وزیر و رئیس‌جمهور روابط شخصی خیلی خوبی دارند. اما روند این پیشرفت کند بوده است و باید سریع‌تر شود."

هند تا امروز خیلی محتاطانه نه پیشنهاد کمک را رد کرده است و نه پذیرفته است. پروفسور سوآین می‌گوید که هند منتظر نتیجه انتخابات ۳ نوامبر خواهد ماند. اما دیپلمات‌ها عقیده دارند که ما شاهد تغییرات خاصی نخواهیم بود، حتی اگر شخص دیگری راهی کاخ سفید شود.آقای ترامپ و رقیبش جو بایدن در هر زمینه‌ای با یکدیگر اختلاف نظر داشته‌اند مگر در سیاست‌شان در قبال هند. دیپلمات‌های سابق هندی می‌گویند که سیاست ایالات متحده در قبال هند از حمایت هر دو جناح سیاسی در واشنگتن برخوردار است.به گفته نیلام دئو "این بار اولی نیست که نامزدهای هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات موضع یکسانی در قبال هند دارند. از زمان بیل کلینتون همه رئیس‌جمهورهای آمریکا به هند سفر کرده‌اند. آقای اوباما دو بار از هند دیدن کرد. فرای این که کدام حزب در قدرت بوده است، ما شاهد پیشرفت در روابط دو کشور بوده‌ایم."لذا به نظر می‌رسد که پیشنهاد حمایت آمریکا از هند در برابر چین -حتی بعد از انتخابات نیز ادامه پیدا خواهد کرد، اما اصلا معلوم نیست که هند چگونه پاسخ خواهد داد.

زبیر احمد -بی بی سی

منبع: ساعت24

کلیدواژه: ایالات متحده دیپلمات ها رئیس جمهور دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۳۸۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم تیک‌تاک برای مقابله با فشار دولت آمریکا

جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، اخیراً مصوبه‌ای را امضا و تبدیل به قانون کرد که فعالیت تیک‌تاک در این کشور را در صورت عدم واگذاری آن از سوی شرکت بایت‌دنس، ممنوع می‌کند.

قانون جدید به بایت‌دنس، شرکت مادر تیک‌تاک، ۲۷۰ روز مهلت می‌دهد تا مالکیت و دارایی‌های تیک‌تاک در ایالات متحده را واگذار کند. شو زی چو، مدیرعامل این پلتفرم اجتماعی در واکنش به این قانون گفت: «مطمئن باشید که ما جایی نمی‌رویم. حقایق و قانون اساسی به نفع ما هستند و انتظار داریم که دوباره پیروز شویم.»

قانون امضا شده از سوی بایدن تا روز ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵، یک روز پیش از پایان دوره او، به این شرکت فرصت می‌دهد که برای فروش تیک‌تاک اقدام کند؛ اما اگر تشخیص داده شود که بایت‌دنس در حال طی فرایند اجرای این قانون است، مهلت مذکور می‌تواند تا سه ماه تمدید گردد.

این در حالی است که دادگاه ایالات متحده پیش‌تر و در سال ۲۰۲۰، تصمیم ترامپ برای ممنوعیت تیک‌تاک و وی چت را رد و ملغی کرد.

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید در این خصوص گفت: «ما نمی‌خواهیم شاهد ممنوعیت این پلتفرم باشیم. مسئله مالکیت دولت چین است.»

چو با تأکید بر اینکه تیک‌تاک همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد و محدودیت‌ها را به چالش می‌کشد، گفت: «اشتباه نکنید این یک ممنوعیت برای تیک‌تاک است.»

اکنون بسیاری از کارشناسان این پرسش را مطرح می‌کنند که در صورت تلاش بایت‌دنس برای واگذاری تیک‌تاک، آیا خریدار بالقوه منابع مالی لازم برای خرید این پلتفرم را دارد و آیا چین و سازمان‌های دولتی ایالات متحده فروش آن را تأیید می‌کنند؟

بر اساس برآورد‌های صورت گرفته، تیک‌تاک قصد دارد، این مصوبه را با استناد به متمم اول قانون اساسی آمریکا به چالش بکشد و انتظار می‌رود که کاربران این برنامه نیز مجدداً اقدامات قانونی را علیه تصمیم دولت به کار گیرند.

اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا اعلام کرد: «ممنوعیت یا الزام واگذاری تیک‌تاک یک سابقه جهانی نگران‌کننده برای کنترل بیش از حد دولت بر پلتفرم‌های اجتماعی ایجاد می‌کند.»

دلیل این اقدام قانون‌گذاران ایالات متحده نگرانی گسترده از دسترسی چین به داده‌های آمریکایی‌ها و نظارت بر آن اعلام شده است. نبرد چهار ساله بر سر تیک‌تاک جبهه مهمی در جنگ بر سر اینترنت و فناوری بین واشنگتن و پکن محسوب می‌شود. از سوی دیگر، هفته گذشته نیز اپل اعلام کرد که چین به دلیل نگرانی‌های امنیت ملی خواستار حذف واتس‌اپ و پلتفرم‌های متا از اپ استور این شرکت در چین شده است.

منبع: زاویه

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • عزم تیک‌تاک برای مقابله با فشار دولت آمریکا
  • جنگ داخلی؛ فیلمی که آمریکا را به وحشت انداخت!
  • ویدیو/ گسترش اعتراضات دانشجویی در آمریکا در حمایت از فلسطین
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • «تتر» جایگزین دلار می شود؟
  • سنای آمریکا لایحه ممنوعیت تیک‌تاک را تصویب کرد
  • پنتاگون: آمریکا مذاکرات با نیجر را آغاز کرد 
  • کارشناس مسائل خاورمیانه: بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت
  • نیوزویک: آمریکا رو به افول است
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد