Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/لرستان مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان با تاکید بر لزوم جلوگیری از به فراموشی سپرده شدن و تحریف واقعیات جنگ، گفت: پس از گذشت ۳۰ سال از پایان جنگ تحمیلی هنوز هیچ تحقیق جامعی در رابطه‌با تبیین نقش استان در دوران دفاع مقدس انجام نگرفته است.

محسن رشیدی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به نقش لرستان در دوران دفاع مقدس، بیان کرد: رزمندگان لرستانی در بیشتر عملیات‌های دوران دفاع مقدس حضور داشتند و نقش مهمی را ایفا کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به تقدیم ۶۳۰۰ شهید لرستان به انقلاب اسلامی چه در دوران پیروزی انقلاب و چه در دوران داع مقدس و پس از آن، اشاره کرد و افزود: در راستای معرفی هرچه بیشتر لرستان و شهدای لرستانی تدوین یک دانشنامه دفاع مقدس لرستان در دستور کار قرار گرفت و در این راستا یک تیم پژوهشی تشکیل شده است.

مدیرکل حفظ اثار دفاع مقدس لرستان با بیان این‌که در راستای تدوین دانشنامه دفاع مقدس لرستان ۹۳۰ مدخل شناسایی و تصویب شده است، افزود: مداخل دانشنامه در سه قالب شهدا و اشخاص، مکان‌های جغرافیایی و نظامی و موضوعات فرهنگی اجتماعی و سیاسی طبقه‌بندی شده است و مطالب مرتبط با هر کدام از مداخل دانشنامه پس‌از تایید نهایی به‌صورت مقاله در دانشنامه دفاع مقدس منتشر خواهد شد.

رشیدی با بیان این‌که آمار بالای جانبازان، آزادگان و پیشکسوتان دفاع مقدس لرستان نشان از حضور گسترده لرستانی‌ها در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل دارد، به آمار بمباران‌های هوایی شهرهای لرستان توسط نیروی هوایی رژیم بعث عراق نیز گریزی زد و ادامه داد: پس از گذشت بیش از ۳۰ سال از پایان جنگ تحمیلی هنوز هیچ تحقیق جامعی در رابطه‌با تبیین نقش لرستان در دوران دفاع مقدس انجام نگرفته است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان با تاکید بر لزوم ثبت حماسه‌های دوران دفاع مقدس و جلوگیری از به فراموشی سپرده شدن و تحریف واقعیات جنگ، افزود: دوران هشت ساله دفاع مقدس مهم‌ترین بخش تاریخ معاصر کشور ما را به خود اختصاص داده است.

وی با ابراز نگرانی از تعلل و سهل‌انگاری در ثبت  واقعیات دفاع مقدس و از دست دادن سرمایه‌های فرهنگی دوران دفاع مقدس که همان رزمندگان و پیشکسوتان هستند، اظهارکرد: بررسی و نگارش نقش لرستان از طریق جمع‌آوری خاطرات و تاریخ شفاهی رزمندگان و تحقیقات گسترده میدانی و کتابخانه‌ای از ضروریات فرهنگی و تاریخی این استان است که  باید به‌صورت مستند و مکتوب به جوانان و آیندگان منتقل شود.

وی به اهمیت باغ موزه‌های دفاع مقدس، در به نمایش گذاشتن و حفظ حماسه آفرینی‌های رزمندگان اشاره کرد و گفت: محتوای غنی باغ موزه‌ها و مراکز فرهنگی دفاع مقدس می‌تواند جوابگوی پرسش‌های نسل جوان و آیندگان در مورد آن دوران هشت ساله از تاریخ جمهوری اسلامی ایران باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری چهل سالگی دفاع مقدس دفاع مقدس دانشنامه دفاع مقدس دفاع مقدس لرستان دوران دفاع مقدس نقش لرستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۳۹۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیلان، مهد شهیدان و سرداران دفاع مقدس است

اسدالله عباسی، استاندار گیلان امروز (چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه) در جلسه هماهنگی افتتاح مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس گیلان، نقش موزه‌های دفاع مقدس در بازگو کردن فداکاری‌های رزمندگان اسلام برای نسل جدید را بسیار موثر دانست و گفت: برای حفظ آثار و ارزش‌های شهدا، این مجموعه را باید در حوزه مادی و معنوی غنا ببخشیم تا جوانان، نوجوانان، دانش آموزان، دانشجویان و مردم از آن استفاده کنند.

او با اشاره به اهتمام مسئولان برای ساخت موزه دفاع مقدس در گیلان افزود: این استان مهد شهیدان و سرداران در دوران دفاع مقدس است که هر کدام گنجینه و دانشگاه معرفت هستند ولی افتتاح موزه دفاع مقدس گیلان به نسبت سایر استان‌ها با تأخیر آغاز شد، لذا باید با جدیت تمام آن را افتتاح کنیم.

استاندار تصریح کرد: باید توجه به زیست بوم گیلان یک اصل در ساخت موزه دفاع مقدس باشد و حال و هوای دوران دفاع مقدس را برای ما تداعی کند.

در این جلسه سرهنگ حسن حبیبی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان، تعدادی از مدیران و شهردار رشت نیز حضور داشتند و نقطه نظرات خود برای تسهیل در بهره برداری این پروژه را بیان کردند.

بنا بر اعلام روابط عمومی استانداری گیلان؛ مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس گیلان در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار در مسیر ورودی اصلی به استان و شهر رشت در حال ساخت است.

فاز اول این پروژه ۲ هزار متر مربع زیربنا و یک هکتار محوطه دارد و سوم خرداد امسال توسط رئیس جمهور به صورت ارتباط تصویری همزمان با ۵ استان دیگر افتتاح خواهد شد.

ساختمان مدیریت مرکز فرهنگی و ساختمان مرکز اسناد و کتابخانه تخصصی دفاع مقدس، ساختمان‌های احداث شده در فاز اول هستند.

در فاز دوم و سوم نیز ساختمان‌های آمفی تئاتر و گالری‌های موزه احداث خواهند شد که در حال حاضر سازه آمفی تئاتر به پایان رسیده است.

بخشی از محوطه سازی فاز اول توسط شهرداری رشت ساخته شده و قرار است مابقی محوطه سازی نیز اجرا شود تا در آینده به عنوان یکی از پارک‌های شهر رشت بهره برداری شود.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • پیدا شدن پیکر مطهر ۷ شهید دوران هشت سال دفاع مقدس در فکه دهلران
  • نقش موثر اصناف و بازاریان در تبیین فرهنگ حجاب
  • لزوم استفاده از ظرفیت‌های استانی در ساخت موزه دفاع مقدس
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است
  • گیلان، مهد شهیدان و سرداران دفاع مقدس است
  • مقاومت، ایران را به ملت تعیین‌کننده برای بشریت تبدیل کرده است
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی و نگه‌داشت یاد شهداست
  • دفاع مقدس یکی از درخشان ترین دوران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است
  • طلاب نسبت به تبیین تاریخ دفاع مقدس اهتمام داشته باشند
  • تجلیل از پیشکسوتان ارتش نوعی «جهاد تبیین» برای نسل امروز