Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- آناهیتا رحیمی؛ دارویی حیاتی که این روزها خود را در پشت پرده‌های کمبود، پنهان کرده است؛ روزهایی که بیماران از این داروخانه به آن داروخانه در پی یافتن انسولین‌هایی هستند که یکباره برچسب کمبود به تنشان خورده است.

این یعنی باز پای تحریم و ناتوانی از انتقال پول و خرید دارو مطرح است و نشان از ادعاهای پوچ پمپئو، وزیر امورخارجه آمریکا است که می‌گوید دارو تحریم نیست وقتی کسی جرأت معامله با ایران را از ترس ایادی استعمار نداشته باشد وقتی توان انتقال پول نداشته باشی یعنی تحریم هستید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یک گزارش میدانی از گشت و گذار در اکثر داروخانه‌های شهر تبریز و پاسخ‌های یکسانی است که از همه آنها می‌شنوی؛ روزی که خود را به عنوان یک بیمار دیابتی معرفی کردم اما متأسفانه با چیزی به جز نبود انسولین روبرو شدم.

خانم، انسولین نداریم، کمبود هست، اصلاً به داروخانه‌ها انسولین توزیع نمی‌شود؛ این مو به موی پاسخ‌هایی بود که از دهها داروخانه در سطح شهر شنیدم؛ پاسخی که به راحتی به یک بیمار مبتلا به دیابت می‌دهند. تا بخواهی حرف از انسولین بزنی بدون هیچ مکثی شروع به گفتن نیست، نداریم و دیگر به بازار نمی‌آید می‌کنند.

اما زمانی که با کارت خبرنگاری وارد داروخانه می‌شوی و خودت را معرفی می‌کنی، قصه کمی متفاوت‌تر می‌شود مثلاً داروخانه‌ای که اظهار وجود انسولین‌های قلمی نورومیکس، نوورپید به صورت سهمیه را داشت اما بعد از گذشت تنها یک ساعت از این ادعا، زمانی که یک بیمار مبتلا به دیابت برای خرید انسولین به همان داروخانه مراجعه می‌کند، بار دیگر با جواب نداریم مواجه می‌شود.

انسولین نیست که نیست

نبود انسولین، قدری او را آشفته کرده؛ یکی از بیماران مبتلا به دیابت را می‌گویم که نسخه پزشک را در دست گرفته اما گویا این نسخه قرار نیست که درد او را درمان کند. زمانی که دست خالی از داروخانه بیرون آمد، تلفنی کرد و گفت: در این داروخانه هم نیست چه خبر از تو؟ پیدا کردی اما گویا پشت تلفن هم همان جوابی را شنید که در داروخانه شنیده بود.

چند کلمه‌ای با این بیمار مبتلا به دیابت صحبت کردم؛ جواد، ۱۷ سالی می‌شود که به دیابت مبتلا است یعنی از موقعه ای که چند سال بیشتر نداشته و آنطور که خودش می‌گوید روزهای سختی را می‌گذراند. کار و زندگی‌اش را رها کرده و خیابان به خیابان دنبال پیدا کردن انسولین از هر داروخانه است.

از بی توجهی و بی تفاوتی‌ها گله مند است و می‌گوید داروهای بیماری‌های خاص و بیماران دیابتی باید در هر شرایطی وجود داشته باشد؛ ما اگر انسولین تزریق نکنیم نمی‌توانیم زنده بمانیم. این مشکل باید خیلی زود رفع شود و بیماران دیابتی به داروی خود دست پیدا کنند.

سهمیه بندی انسولین در داروخانه‌ها

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گفت و گو با خبرنگار مهر به کمبود انسولین‌های قلمی اشاره کرده و افزود: در حال حاضر عرضه انسولین‌ها سهمیه بندی شده و بر اساس اعلام سهمیه هر استان از سوی تهران، بین داروخانه‌ها توزیع می‌شود.

حسن آقاجانی ادامه داد: سهمیه بندی انسولین و مشخص شدن سهمیه بر اساس مصرف هر بیمار توسط سیستم‌های سازمان بیمه‌گر، انسولین را با کمبود در بازار مواجه کرده است.

سهمیه بندی انسولین و مشخص شدن سهمیه بر اساس مصرف هر بیمار توسط سیستم‌های سازمان بیمه‌گر، انسولین را با کمبود در بازار مواجه کرده است

وی توضیح داد: انسولین‌ها داروهای تأییدی هستند و داروخانه‌ها نیز در سیستم سازمان بیمه‌گر تأیید می‌کنند؛ به طور مثال ممکن است تجویز پزشک برای بیمار، ۱۵ انسولین قلمی باشد اما سازمان بیمه تعداد ۷ انسولین را تأیید کند که در این صورت کمبودی وجود ندارد بلکه سیاست بیمه برای کنترل کردن هزینه‌ها مطرح می‌شود.

وی افزود: احتمال اینکه قاچاق انسولین وجود داشته باشد ضعیف است چرا که تعداد داروهای تحویل شده به داروخانه‌ها ثبت شده و برای تأیید به بیمه تحویل داده می‌شود.

به گفته معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز، انسولین‌های ایرانی از سال‌های گذشته در بازار موجود و به حد کافی وجود دارد ولی با ورود انسولین‌های قلمی به بازار، مصرف آنها کاهش یافته است و بیماران به دلیل استفاده راحت از انسولین‌های قلمی به آنها روی آورده‌اند و حال، کمبود در انسولین‌های قلمی است.

انسولین‌های وارداتی از کشورهای اروپایی

وی به ورود انسولین‌های قلمی نورومیکس و نوورپید از کشورهای اروپایی اشاره کرده و به خبرنگار مهر گفت: انسولین‌های تولید داخل به حد کافی در بازار موجود بوده و از این رو تولید انسولین‌های قلمی نیز اخیراً شروع شده و به صورت محدودی وارد بازار شده است و در آینده اگر ادامه یابد، عرضه آن افزایش خواهد یافت.

آقاجانی توضیح داد: کمبود انسولین در بازار و ادامه دار بودن آن، مشخص نیست و به میزان واردات بستگی دارد البته تولیدات داخلی انسولین نیز آغاز شده و همان‌گونه که گفته شد با عرضه آن، کمبود انسولین مرتع و کاهش خواهد یافت به هر حال تلاش بر این است که این وضعیت را مدیریت کرده تا انسولین به دست تمامی بیماران برسد.

وعده، راه‌اندازی سامانه برای مدیریت و توزیع عادلانه انسولین‌

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز از راه‌اندازی سامانه برای توزیع عادلانه انسولین به بیماران خبر داده و افزود: علاوه بر ثبت داروهای انسولین توسط داروخانه‌ها در بیمه، در این سامانه نیز ثبت خواهد شد و بر اساس کد ملی فرد، خرید انسولین از یک داروخانه ممکن بوده و امکان خریداری همان فرد با کد ملی از داروخانه دیگر میسر نخواهد بود.

از این سامانه برای مدیریت و توزیع عادلانه انسولین‌ها به بیماران استفاده می‌شود

وی در ادامه بیان کرد: از این سامانه برای مدیریت و توزیع عادلانه انسولین‌ها به بیماران استفاده خواهد شد و تمامی داروخانه‌ها نیز باید برای استفاده از انسولین‌های قلمی به کار گیرند.

انسولین آب شده و اصلاً پیدا نمی‌شود

خانم کریم پور، یکی از بیماران دیابتی ۵۶ ساله است که مانند تمام بیماران دیگر با نبود انسولین قلمی (Toujeo) مواجه شده است. این بیمار مبتلا به دیابت به خبرنگار مهر گفت: اوایل از انسولین‌های ایرانی استفاده می‌کردم اما مدتی است که به تجویز پزشک از انسولین قلمی استفاده می‌کنم، ولی از صبح به همه داروخانه‌های مرکزی شهر سر زدم ولی انسولین‌های قلمی اصلاً وجود ندارد.

وی ادامه داد: پسرم نیز به اکثر داروخانه‌های تبریز، حتی از روی نسخه‌ای که تجویز پزشک بوده و داروخانه موظف است که در اختیار ما قرار دهد، رفته و صد متأسفانه نتوانسته‌ایم انسولین پیدا کنیم حتی کار به جایی کشیده است که از شهرهای دیگر هم پیگیری می‌کنیم اما انسولین آب شده است و پیدا نمی‌شود.

بیماران مبتلا به دیابت و تنفسی با وضعیت خوبی روبرو نیستند و در این روزها نیز چیزی به جز نبود انسولین و داروهای بیماران آسم در داروخانه‌ها به گوش آنان نمی‌پیچد؛ گفته می‌شود داروی انسولین برای این بیماران یک داروی حیاتی است و هر چه زودتر باید این مشکل رفع گردد، آیا حکایت کمبود انسولین و داروهای حیاتی دیگر دوباره تکرار خواهد شد یا نه.

کد خبر 5054772

منبع: مهر

کلیدواژه: انسولین تبریز داروخانه دانشگاه علوم پزشکی تبریز ویروس کرونا شیراز بوشهر آمار کرونا شهرکرد شیوع کرونا گرگان شهدای مدافع حرم شهادت امام رضا ع نیروی انتظامی کرمانشاه مجلس شورای اسلامی هفته ناجا مواد مخدر بیمار مبتلا به دیابت انسولین های قلمی کمبود انسولین نبود انسولین داروخانه ها سازمان بیمه انسولین ها سهمیه بندی بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۳۹۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش کاخ سفید به تورم بالا در آمریکا: ترامپ بدتر خواهد بود

تارنمای آمریکایی آکسیوس امروز (شنبه) گزارش داد که کاخ سفید در آخرین واکنش خود نسبت به تورم بالا در آمریکا، اعلام کرد که اگر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری سابق ایالات متحده در انتخابات ۲۰۲۴ پیروز شود، وضعیت بسیار بدتر خواهد شد.

به گزارش ایرنا، آکسیوس نوشت: درحالیکه جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا و مشاوران ارشد اقتصادی او می‌دانند که تورم به رای‌دهندگان آمریکایی حس بدی داده است و به مانعی برای انتخاب مجدد او در انتخابات آتی ایالات متحده تبدیل شده است، آنها نمی‌توانند تورم را تا قبل از نوامبر (آبان) کاهش دهند.

بنابراین آنها [کاخ سفید] در واکنش جدید خود به این مشکل، به رای‌دهندگان آمریکایی هشدار می‌دهند که اگر ترامپ تعرفه‌های جدید اعمال کند و کاهش مالیاتی بیشتری را به ثروتمندترین آمریکایی‌ها اختصاص دهد، تورم چقدر می‌تواند افزایش یابد.

اندرو بیتس معاون سخنگوی کاخ سفید امروز در یادداشت جدیدی خطاب به متحدان بایدن نوشت: سیاست اقتصادی بایدن موسوم به «بایدنومیکس (Bidenomics) نه تنها هزینه‌ها را حتی بیشتر از قبل کاهش می‌دهد، بلکه با لغو معافیت‌های مالیاتی برای منافع ویژه ثروتمند، با تورم نیز مبارزه می‌کند.»

بر اساس گزارش این تارنمای آمریکایی، شاخص قیمت مصرف کننده در ماه مارس (اسفند/فروردین)، اخبار بدی برای بایدن به همراه داشت. افزایش نرخ تورم ۳.۵ درصدی طی ۱۲ ماه، بالاتر از حد انتظار بود و این استدلال بایدن را که سیاست‌هایش به کاهش قیمت‌ها ادامه می‌دهد، تضعیف کرد.

این موضوع همچنین به ترامپ فرصتی برای حمله به بایدن و فدرال رزرو (بانک مرکزی ایالات متحده) داد. رئیس‌جمهوری سابق در شبکه اجتماعی تروت سوشال (Truth Social) نوشت: «تورم بازگشته و در حال افزایش است.»

آکسیوس در ادامه تحلیل می‌کند که «شاید نگرانی بزرگتر برای بایدن این باشد که قیمت نفت در تمام سال افزایش یافته است.»

بر پایه این گزارش، افزایش قیمت نفت منجر به افزایش قیمت بنزین می‌شود، تورمی که کاخ سفید از آن وحشت دارد.

درحالیکه تنها چند ماه تا برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا باقی مانده است، نتایج یک نظرسنجی جدید نشان داد که ۸۴ درصد شرکت‌کنندگان تورم را موضوعی جدی اعلام کردند.

پیش از این نیز شرکت مالی و بانکداری آمریکا «جی‌پی مورگان»، برای اقتصاد سال ۲۰۲۴ آمریکا رکود پیش‌بینی کرده و گفته بود که این وضعیت در پی سیاست‌های انقباضی گسترده پولی ناشی از تورم سرسختانه بالا پدید می آید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بانک ایران زمین بانکی برای زیان | هر سال بدتر از پارسال!
  • اختلال در سامانه نسخ الکترونیک بیمه سلامت
  • زلنسکی: وضعیت میدان نبرد اوکراین بدتر می‌شود
  • منبع دوم داروی فاکتور۸ کشور با تولید یک شرکت دانش‌بنیان
  • هشدار جدی نسبت به کمبود دارو و سرگردانی مردم
  • رشد اقتصادی چین تهدیدی برای آمریکا و اروپا + فیلم
  • علائم پارکینسون چگونه مدیریت می‌شوند؟
  • واکنش کاخ سفید به تورم بالا در آمریکا: ترامپ بدتر خواهد بود
  • تشخیص زودهنگام، پنجره امیدی برای بیماران دیابت
  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند