Web Analytics Made Easy - Statcounter

شب گذشته تصویری در شبکه های اجتماعی پخش شد که گفته می شد شیوه نامه جدید توزیع شده توسط وزارت صمت پیرامون قیمت گذاری فولاد است.

به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، مسئله تعیین سقف قیمتی برای فولاد در بورس کالا یکی از مواردی بود که کارشناسان بازار سرمایه از آن به عنوان یکی از دلایل قرمزپوش شدن بورس در هفته گذشته یاد کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا شب گذشته تصویری در شبکه های اجتماعی و در کانال های بورسی دست به دست می شد که نشان می داد در شیوه نامه جدید توزیع شده توسط وزارت صمت سقف قیمت فولاد در بورس کالا حذف شده است و عملا اجازه رقابت به خریداران تا قیمت های بین المللی داده خواهد شد.

شایان ذکر است که سقف رقابت قبلاً 20 درصد تعیین شده بود که باعث ایجاد رانت برای یک عده خاص می شد.

هر چند این شیوه نامه هنوز قطعی نیست اما این رهایی فولاد از قفس سقف قیمتی چه تاثیری می تواند بر روی بورس داشته باشد؟

 رویا ذبیحی سامانی مدیرپرتفوی مشاورسرمایه گذاری مدبران هما در گفتگو با خبرنگار نبض بورس ضمن اشاره به این مسئله که به نظر می رسد هنوز این موضوع به تایید نهایی نرسیده است، افزود: محدود کردن سقف رقابت محصولات فولادی در بورس کالا، موجب معاملات منفی و اصلاح در گروه فلزی و معدنی شد. در پیش نویس جدید، برداشتن این سقف رقابت در بورس کالا، اجازه رقابت به خریداران را داده و باعث کاهش فاصله قیمتی و رانت بین بورس کالا و بازار آزاد می شود. در صورت تصویب این بخش نامه، اقبال دوباره به گروه فلزی و معدنی باز خواهد گشت.

سیدمرتضی نظاری مدیر سرمایه گذاری حافظ سرمایه تاروس نیز در گفتگو با خبرنگار نبض بورس گفت: در دوره‌های مختلف جهش ارزی، دولت‌ها جهت کنترل قیمت معمولاً رویکرد مشخصی را اتخاذ کرده‌اند. رویکرد دستوری کردن نرخ‌ها همیشه اولین و ساده‌ترین راه‌حل مسئولین جهت کنترل قیمت‌ها بوده است. ازاین‌رو همیشه در بخش‌هایی از صنعت، ما با پدیده رانت و بازار سیاه روبرو می‌شویم. از ابتدایی‌ترین اصول اقتصاد کلان این است که قرار دادن سقف قیمتی به‌صورت دستوری موجب ایجاد مازاد تقاضا می‌گردد. این مازاد تقاضا در نهایت منجر به ایجاد بازار سیاه و رقابت پشت پرده جهت خرید محصول می‌شود. وی افزود: اخیراً بحث دستوری کردن قیمت محصولات فولادی در بورس کالا مطرح شده است که با تکذیب مسئولین مواجه شده است اما تجربه ثابت کرده است این شایعه‌ها معمولاً واقعیت دارند. در صورتی‌ که فرمول جدیدی که در رسانه‌ها و اخبار منتشر شده است اجرایی گردد هم به خریداران و هم به فروشندگان این کالاها آسیب می‌زند. مطمئناً آسیب اول به شرکت‌های فروشنده محصول مثل فولاد، فخوز، هرمز و ... وارد می‌شود که با کاهش قیمت فروش مواجه می‌گردند و این مسئله منجر به تغییر مفروضات تحلیلگران شده و ارزش ذاتی سهام شرکت‌ها را کاهش می‌دهد. از طرفی خریداران محصولات نیز با مشکلات تأمین کالا و کاهش تولید مواجه می‌گردند. از معاملات بورس کالا در هفته اخیر نیز می‌توان این دست‌کاری قیمت را دید که با وجود مازاد تقاضا برای محصولات، رقابتی نسبت به قیمت پایه صورت نمی‌گرفت که نشان کنترل دستوری قیمت‌ها دارد. کنترل دستوری در کوتاه‌مدت شاید منجر به کنترل قیمت گردد ولی در میان‌مدت راهکار مؤثری نیست و باعث ایجاد فساد، رانت و بازارسیاه می‌گردد که فقط به نفع سفته بازان است. این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بنابراین برداشته شدن سقف قیمت برای فولاد می تواند خبر خوبی برای بازار سرمایه باشد. 

 

منبع: نبض بورس (https://nabzebourse.com)

منبع: تابناک

کلیدواژه: علائم کرونا سعد حریری مذاکرات سودان و اسرائیل انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 مهدی رسول پناه ایرج مسجدی فولاد بازار سرمایه بورس کالا مازاد عرضه علائم کرونا سعد حریری مذاکرات سودان و اسرائیل انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 مهدی رسول پناه ایرج مسجدی بورس کالا سقف قیمتی نبض بورس سقف قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۰۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی

امتداد - با وجود التهابات اخیر بازار ارز ، قطعا با مدیریت فعلی بانک مرکزی و افزایش ثبات ارزی در آینده به اصلاح نرخ نزدیک خواهیم شد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  مهدی منصوری بیدکانی، استاد اقتصاد و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اثرات تغییرات نرخ ارز گفت: دولت ارز مورد نیاز واردات را بر اساس نرخ نیما تأمین می‌کند؛ بنابراین نباید اثر تغییرات نرخ ارز در بازار غیر رسمی را روی کالا‌ها مشاهده کنیم؛ اما به علت وجود اقتصاد سایه قیمت کالا‌ها در اثر نوسان بازار آزاد تغییر می‌کنند.

وی افزود: اقتصاد سایه نظمی بیمارگونه است که باعث اعوجاج‌هایی در اقتصاد واقعی می‌شود و علل آن را می‌توان در بهرمندی فعالیت کنشگر‌های خارج از بخش رسمی و در حقیقت در فساد سیستمی جست‌وجو کرد. فعالیت این کنشگران می‌تواند مؤثر از کیفیت حکمرانی و اثرپذیری از آن باشد.

منصوری بیدکانی اظهار داشت: سامانه جامع تجارت باید بازنگری شود تا رصد کالا و ارز به معنای واقعی صورت بگیرد؛ بنابراین ارز به نرخ نیما به واردکنندگان داده می‌شود؛ اما به علت اینکه در بخش نظارت با فساد مواجه هستیم قیمت کالا‌ها افزایش می‌یابد.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: اگر حوزه نظارت به سمت هوشمندی نرود تمامی تلاش‌ها برای توسعه اقتصادی نتیجه‌ای نخواهد داد؛ در نتیجه باید سامانه‎‌هایی را ایجاد کنیم تا رصد ارز و کالا به خوبی صورت بگیرد یعنی مسیر قیمت گذاری شفاف شود در این صورت انتظارات اثر منفی روی قیمت‌ها نمی‌گذارد.

وی افزود: اجرای سیاست تثبیت به درستی از سمت رئیس کل بانک مرکزی اتخاذ شد؛ چون یکی از راه‌های گریز از مشکلات ارزی فاصله گرفتن از سیاست‌های صندوق بین المللی پول است که از اسفند ۱۴۰۱ تا به امروز شاهد سیاست گذاری صحیح فرزین در این حوزه هستیم.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی با اشاره به این موضوع که اگر نرخ ارز در برخی از مواقع از سیاست تثبیت تبعیت نکرده دلیل آن شوک‌های احساسی است، تاکید کرد: شوک‌های احساسی باعث شکستن مقاومت در تحلیل تکنیکال می‌شود؛ بنابراین سیاست‌گذاری نرخ ارز در شرایط فعلی درست است و این افزایش به علت سیاست‌گذاری‌های غلط سال‌های گذشته و مسائل سیاسی و جهانی است.

منصوری بیدکانی در پایان بیان کرد: حمله به کنسولگری ایران نیز در التهابات بازار ارز نقش داشته؛ اما با مدیریت فعلی بانک مرکزی و افزایش ثبات ارزی در آینده به اصلاح نرخ نزدیک خواهیم شد.

منبع: مهر

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • بازار رمزارز‌ها / بیت‌کوین آماده شد
  • ریزش نرخ دلار چه تاثیری بر قیمت خودروهای داخلی گذاشت؟
  • توصیه ارزی همتی به دولت با عنوان خیرخواهانه
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل
  • توصیه همتی به دولت: فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری
  • آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان/ بیت کوین آماده شد
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • بیت کوین به قیمت جدید رسید/ ۶۶ هزار و ۴۶۹.۳۲ دلار
  • تشدید نظارت‌ها بر بازار ادامه دارد