Web Analytics Made Easy - Statcounter

ذاکری با اشاره به تدارک ویژه برنامه‌های کانون امام المنتظر(عج) روستای کردر به مناسبت سالروز آغاز امامت حضرت مهدی(عج)، گفت: طرح «ماه عسکری(ع)» در محورهای فرهنگی، هنری و کمک مومنانه به محرومان ذیل این طرح اجرا می‌شود.

 به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، در آستانه سالروز شهادت امام حسن عسکری(ع) و نهم ربیع الاول سالروز آغاز امامت حضرت مهدی(عج) کانون های فرهنگی هنری مساجد بویژه کانون های مساجد مهدویت برنامه های ویژه ای تدارک دیده اند، یکی از این کانون های  مساجد کانون امام المنتظر(عج) روستای کردر رضوی شهرستان میناب استان هرمزگان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیرامون تشریح فعالیت ها و برنامه های این کانون به این مناسبت گفت و گویی با «ابراهیم ذاکری»، مدیر این کانون فرهنگی هنری ترتیب داده یم که در ادامه مشروح آن را می خوانید:

 

ویژه برنامه های تدارک دیده شده از سوی کانون امام المنتظر(عج) به مناسبت سالروز آغاز امامت حضرت مهدی(عج) در چه محورهایی برگزار می شود؟

 

به مناسبت آغاز امامت حضرت مهدی(عج) طرح مردمی(ماه عسکری(ع)) از سوی این کانون تدارک دیده شده است که بر اساس این طرح پیش بینی می کنیم برنامه هایی همچون تاکید بر اقامه نماز وقت، قرائت روزانه چند صفحه قرآن مجید، قرائت روزانه 100 صلوات، قرائت دعای عهد هر روز بعد از نماز صبح، قرائت زیارت عاشورا بعد از نماز مغرب و عشا، قرائت زیارت آل یاسین روزهای جمعه، صدقه دادن و جمع آوری و کمک به نیازمندان، ختم قرآن مجید هفتگی، قرائت دعای ندبه، توسل، کمیل، بیان روایات و احادیث امام پیرامون حضرت مهدی(عج)، قرائت دعای سلامتی حضرت صاحب الزمان(عج) و حفظ دعای فرج مورد توجه قرار گیرد.

همچنین بر اساس این طرح تحقیق و پژوهش پیرامون مهدویت در دستور کار قرار می گیرد. علاوه بر این، برپایی محفل قرآنی، انجام صله رحم، تصحیح قرائت نماز، قرائت دعای هفتم صحیفه سجادیه بخش دیگری  از برنامه های تدارک دیده شده  در این طرح است. تولید محتوا پیرامون کودکان و امام، نوجوانان و امام، جوانان و امام و بزرگسالان و امام  از دیگر محورهای طرح ماه عسکری(ع) است.

 

برنامه های فرهنگی هنری که در این طرح اجرا می شود، شامل چه محورهایی است؟

 

این کانون با تشکیل گروه فرهنگی هنری امام عسکری(ع) اقدام به برنامه های متنوع در این بخش خواهد کرد که این برنامه ها شامل: پخش فیلم، تشکیل پنج گروه فعال فرهنگی در پنج محله (مرحونی،سردرغ، خارکن،پابرج، موسایی) و نامگذاری القاب امام حسن عسکری(ع) و انجام فعالیت های روزانه براساس آن نامگذاری ها، برگزاری مسابقه نقاشی، طراحی، شعر، سرود، تواشیح،خطاطی، کلیپ و عکاسی است.

 

این برنامه ها به چه صورت هایی مختلفی قابل اجرا است؟

 

این طرح به شکل های گوناگونی اجرا می شود در اجرای انفرادی هر نفر در این طرح ثبت نام می کند و در منزل اقدام به اجرای طرح می کند. در اجرای خانوادگی هر خانواده در طرح ثبت نام و در برنامه های مختلف با خانواده خود در منزل اقدام به اجرای طرح می کند. در اجرای محله ای نیز مدیرگروه از علاقه مندان در این طرح ثبت نام کرده و برنامه در محله اجرا می شود.

 

فعالیت گروه جهادی امام العسکری(ع) که در قالب طرح ماه عسکری(ع) طراحی شده، شامل چه مواردی است؟

 

این گروه در ساخت و ساز منزل نیازمندان و تهیه و توزیع بسته های معیشتی و پخت وپز و توزیع اطعام در روستاها فعالیت دارند. ما 150 خانوار نیازمند را تحت پوشش داریم که پیش بینی می کنیم که در این طرح به افراد کمک رسانی صورت گیرد.

از زمان شیوع ویروس کرونا هم گروه «خدام الحسین(ع)» کانون امام المنتظر(عج) روستای کردررضوی اقدام به فعالیت های جهادی در این روستا و مناطق محروم می نماید. به گونه ای که از ابتدای سال تاکنون در چند نوبت به نیازمندان کمک صورت گرفته است به عنوان مثال در روزهای پایانی ماه صفر برای 200 خانواده نیازمند در مناطق حاشیه نشین و محروم بسته معیشتی توزیع شد و بنا است، این کمک های مومنانه همچنان استمرار یابد.

در ابتدای شیوع ویروس کرونا هم ضدعفونی و گندزدایی محلات مورد توجه قرار گرفت و با توزیع ماسک و تولید محتواهای بهداشتی سعی در آگاه سازی مردم از این ویروس کردیم.

با توجه به اینکه یکی از رویکردهای این کانون کمک رسانی به جوانان نیازمند در شُرف ازدواج است و از طرفی به دلیل بحران کرونا بسیاری از خانواده متضرر اقتصادی شدند، به همین جهت بنا داریم برای تعدادی از این افراد در تهیه جهیزیه کامل کمک کنیم. این رویکرد تا پایان سال استمرار خواهد داشت تلاش ما در این راستا است که تا پایان سال 99 برای 30 جوان جهیزیه برای شروع زندگی فراهم کنیم.

 

یکی از جشنواره هایی که همه ساله از سوی این کانون برگزار می شود، جشنواره سرود «آسمان هشتم» است، جزئیات این جشنواره و زمان اختتامیه آن چه زمانی است؟

 

پیش بینی ما این است که چهاردهمین دوره جشنواره روستایی سرود آسمان هشتم در رشته های طراحی پوستر رضوی، ساخت کلیپ رضوی، نامه ای به امام رضا(ع)، سرود، تئاتر، ساخت فیلم کوتاه رضوی، تولید عکس، نوشته موبایلی به مناسبت هفته وحدت اعلام فراخوان و مراسم اختتامیه این جشنواره در بهمن ماه همزمان با سالروز ولادت حضرت فاطمه(س) برگزار شود.

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: زمزمه های انتظار سبک زندگی منتظرانه کانون های فرهنگی هنری مساجد مهدویت آغاز امامت حضرت مهدی عج فرهنگی هنری ماه عسکری ع اجرا می شود تدارک دیده قرائت دعای برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۰۶۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از خدا چه بخواهیم؟

انسان در همه امور محتاج خداوند است و برای برآورده شدن حاجت نباید متکی به وسایل و وسایط عادی و ظاهری باشد. هر چه هست از خداست، هر چند خداوند نعمت‌های خود را با واسطه به بندگان می‌رساند.

در حدیث قدسی آمده است، خداوند به موسی فرمود: هر چه را که احتیاج داری از من بخواه حتی علف گوسفند و نمک طعامت را. امّا بهتر است وقتی بنده محتاج در مقابل خداوندی بی‌نیاز می‌ایستد و از او درخواست می‌کند، نعمت‌های بزرگ و ارزشمند بخواهد چرا که برای خداوند، اعطای نعمت هیچ زحمتی ندارد و کوچک و بزرگ آن نزد خداوند مساوی است.

در اینجا با توجه به روش معصومین ـ علیهم السّلام ـ به چند نمونه اشاره می‌کنیم:

۱. دعا برای والدین

پدر و مادر واسطه به وجود آمدن انسان هستند و همچنین بیشترین زحمات هر شخصی برعهده والدین اوست، لذا در اسلام احترام و نیکی به آنها بسیار مورد تأکید قرار گرفته است، چنان که در آیات مختلف قرآن، بعد از امر به عبادت خدا و شریک قرار ندادن برای او، امر به احسان به والدین شده است؛ و از آنجا که انسان هر چه به والدین خود خدمت کند، از عهده سپاس از زحمات آنان بر نمی‌آید.

یکی از راه‌های جبران زحمات، دعای خیر در حق آنان است. چنان که حضرت ابراهیم و نوح ـ علیهم السّلام ـ برای والدین خود طلب مغفرت می‌کنند؛ و امام سجاد ـ علیه السّلام ـ در صحیفه سجادیه دعایی مخصوص در حق والدین دارد.

۲. طلب خیر برای دیگران

پیامبر ـ صلّی الله علیه و آله ـ می‌فرمایند: وقتی دعا می‌کنید برای عموم مردم دعا کنید که باعث اجابت دعاست. خداوند نه از برآوردن حاجات ناتوان است و نه در اعطای آن بخل می‌ورزد؛ پس اگر کسی برای دیگران خیر بخواهد، خداوند به خاطر خیرخواهی او برای دیگران، حاجت او را برآورده می‌کند.

۳. داشتن فرزند صالح

یکی از سعادت‌های هر پدر و مادری، داشتن فرزند صالح است که باعث سربلندی آنان در دنیا و آخرت می‌شود، به همین سبب ائمه اطهار ـ علیهم السّلام ـ از خداوند درخواست فرزند صالح و مؤمن می‌کردند. حضرت زکریا ـ علیه السّلام ـ از خداوند طلب فرزند پاک و طیب می‌کند. حضرت ابراهیم ـ علیه السّلام ـ بعد از حمد و ستایش خدا، برای داشتن فرزند، از خداوند می‌خواهد فرزندانش را از نمازگزاران قرار دهد.

۴. سلامتی و ظهور امام زمان (عج)

وقتی امام زمان (عج) ظهور کند، هرگونه ظلمی برچیده می‌شود، و عدل سراسر زمین را فرا می‌گیرد، عقل‌ها کامل می‌شود و هیچ کس به دنبال گناه نمی‌رود، برکت بر بندگان به سبب اعمال خیر و گناه نکردن نازل می‌شود و فقر ریشه‌کن می‌گردد و حتی مردم برای انجام عمل خیر به دنبال فقیر می‌گردند، ولی کسی را نمی‌یابند. چه آرزویی بزرگتر از زندگی کردن در چنین اجتماعی که سعادت دنیا و آخرت همه در آن است و چه سعادتی بالاتر از اینکه انسان در حکومت امام زمان (عج) زندگی کند؛ لذا دعا برای سلامتی و تعجیل در ظهورشان از بزرگترین دعاهاست که حقیقتاً خواستة قلبی همة شیعیان است. به سبب عظمت حکومت دل جهانی آن حضرت، حتی ائمه معصومین ـ علیهم السّلام ـ نیز برای سلامتی و ظهور ایشان دعا می‌کردند. امام رضا ـ علیه السّلام ـ برای سلامتی حضرت صاحب الامر دعایی را می‌خواندند و به مردم نیز سفارش می‌کردند، برای سلامتی آن حضرت دائماً این دعا را بخوانند و امام زمان (عج) در عصر غیبت صغری در نامه‌ای به یکی از اصحاب خود می‌فرمایند: برای تعجیل در فرج بسیار دعا کنید چرا که آن فرج خود شما خواهد بود.

۵. بهترین بنده بودن

کمال هر انسان در بندگی خداوند است. چنان که در قرآن کریم آمده است: ما جن و انس را فقط برای عبادت و بندگی خود آفریدیم. از آنجا که رسیدن به کمال بندگی مستلزم ترک هوا‌ها و خواهش‌های نفسانی است، لذا در راه رسیدن به آن باید از خداوند درخواست کمک و یاری کرد. چنان که امام سجاد ـ علیه السّلام ـ می‌فرمایند: خدایا مرا به کاملترین درجه ایمان برسان؛ و حضرت علی ـ علیه السّلام ـ در دعای کمیل می‌فرماید: خدایا مرا از بهترین بندگان خود قرار ده.

۶. حفظ اسلام

اسلام ناب از بزرگترین نعمت‌های الهی است که به بشر ارزانی شده است. دینی است جامع برای تمام ابعاد زندگی انسان، هم راهکار‌های خوشبختی انسان در دنیا را بیان می‌کند، و هم برنامه‌های سعادت در آخرت را، عمل به دستورات آن هم آرامش روانی فرد را تأمین می‌کند و هم باعث آسایش و امنیت اجتماع می‌شود.

ارزش این نعمت الهی به حدی است که برای پایدار ماندن آن هزاران و بلکه میلیون‌ها نفر جان خود را از دست داده‌اند و معصومین ـ علیهم السّلام ـ به عنوان بزرگترین افراد بشریت، به خاطر بقای اسلام خون‌شان بر زمین ریخته شده است؛ لذا دعا برای حفظ این مکتب الهی از مهمترین وظایف هر مسلمان است.

۷. عافیت و عاقبت به خیری

از بزرگترین نعمت‌های الهی سلامتی و عافیت است: سلامتی دین و بدن، دنیا و آخرت. هر چند خداوند بدون درخواست به بندگان خود سلامتی می‌دهد، امّا باید با دعا کردن هم عافیت دین و آخرت خود را بخواهد و هم باعث بقای آن تا آخر عمر باشند، تا مبادا در طول زندگی این عافیت از بین برود و عاقبت انسان با بی‌دینی و ذلت دنیا و آخرت همراه باشد. امام سجاد ـ علیه السّلام ـ می‌فرمایند: خدایا طعم عافیت را تا آخر عمر به من بچشان؛ و در دعایی که به دعای عافیت و شکر معروف است، می‌فرمایند: خدایا بین من و عافیت در دنیا و آخرت جدایی مینداز.

۸. طلب توبه و محو آثار گناه

معصیت علاوه بر عذاب اخروی، آثار سوئی نیز در همین دنیا دارد که باعث می‌شود انسان هر چه بیشتر از معنویات دور باشد و توفیق اطاعت از او سلب شود. برای همین درخواست از بین رفتن آثار گناهان گذشته بر توفیق عبادت بیشتر در آینده، از دعا‌های پراهمیت است. امام سجاد در دعایی آموزنده برای شیعیان، می‌فرمایند: «خدایا، مرا از پلیدی‌های گذشته پاک کن و آثار سوء آنها را نیز از بین ببر.»

۹. طلب رزق حلال

قرآن کریم در موارد متعددی امر به خوردن روزی حلال کرده است. در آیه ۱۶۸ سوره بقره می‌فرماید: یا ای‌ها الناس کلوا فی الارض حلالاً طیبا و لاتتبعوا خطوات الشیطان إنّه لکم عدوٌّ مبین. تأکید قرآن به این دلیل است که غذای جسم در نفس و روح انسان تأثیر مستقیم دارد، لذا ائمة معصومین در موارد بسیاری از خداوند درخواست رزق حلال و طیب می‌کردند، چنان که امام باقر ـ علیه السّلام ـ در دعای سمات می‌فرمایند: «خدایا، روزی حلالت را بر من زیاد کن»؛ و امام صادق ـ علیه السّلام ـ می‌فرمایند: «خدایا، بر من و خانواده‌ام از برکت آسمان‌ها و زمین روزی پاک و حلال فراوان نازل کن تا به واسطة آن از بندگانت بی‌نیاز شوم.

۱۰. طلب علم

خداوند در قرآن کریم به پیامبر خود امر به دعا می‌کند و می‌فرماید: «بگو؛ پروردگارا علم مرا زیاد کن.» و حضرت سجاد ـ علیه السّلام ـ هر شب در ضمن دعا‌های خود می‌فرمودند: «خداوندا به من عقل کامل، قلب پاک و علم فراوان عطا فرما.»

در پایان اشاره به این نکته لازم است که با توجه به توصیه‌ها و سنت معصومین ـ علیهم السّلام ـ، بر حسب فقر و نیاز ما به خداوند متعال در تمام امور مادی و معنوی، کلی و جزئی و در تمامی لحظات، تمامی نیاز‌ها و حاجاتمان را از حقتعالی بخواهیم و بس، و در این صورت است که زندگی ما نورانی و متبرک و الهی می‌گردد. در این راستا با توجه به اختصار نوشتار، به مواردی از این دعا‌ها اشاره شد. «اللهم وفقنا لما تحب و ترضی».

منبع: ایرنا 

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • از خدا چه بخواهیم؟
  • برنامه‌های شب‌های قدر در حرم امام خمینی (ره)
  • روحانیت خود را متناسب با زمان به‌روز کند
  • برنامه مراسم شب‌های قدر در حرم امام خمینی (ره)
  • روحانیت باید خود را متناسب با زمان به‌روز کند
  • اعلام برنامه‌های حرم امام رضا(ع) ویژه شبهای قدر
  • جزییات ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شبهای قدر
  • جزئیات ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شبهای قدر
  • ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شب‌های قدر
  • هزار و صد بسته کمک‌های مومنانه در اشتهارد توزیع شد