Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، دکتر روح‌الله محمدعلی‌نژاد عمران گفت: اندیشه‌ورزی و تعمیق بینش قرآنی در مجموعه نظام بهداشت و سلامت از مهمترین برنامه‌های مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت است که به منظور ارتقاء سطح دانش دینی و قرآنی اعضای پرتلاش نظام بهداشت و سلامت کشور دنبال خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که اعتقاد ما در حوزه فعالیت‌های قرآن ‌و عترت به استفاده حداکثری از دو مؤلفه ظرفیت‌های نخبگانی و دانشجویی در قالب کانون‌ها و انجمن‌ها و دیگری استفاده از فضای مجازی است، گفت: بهره‌گیری حداکثری از فضای مجازی بویژه در شرایط کرونا فرصتی است مغتنم که اگر از آن محروم بمانیم در تحقق بسیاری از اهداف موفق نخواهیم بود.

 رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت با بیان این‌که در کنار فعالیت‌های ترویجی در رشته‌های حفظ ‌و تلاوت قرآن کریم که با توانی مضاعف دنبال خواهد شد باید به طور جد به بحث «اندیشه‌ورزی و تعمیق بینش دینی و قرآنی» در میان دانشجویان، اساتید و کارکنان نظام بهداشت و سلامت اهتمام کنیم، اظهار داشت: هرچند بخش معارفی جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان وزارت بهداشت تا اندازه‌ای این دغدغه را تأمین می‌سازد لکن کافی نیست.

وی افزود: لذا علی‌رغم اینکه نقش مؤثر رشته‌های مفاهیم در بخش معارف جشنواره قرآن قابل انکار نیست اما نیل به آن مطلوب نیازمند برنامه‌ریزی دقیق‌تری است که برگزاری دوره‌های آموزشی دانش‌افزائی ویژه اعضاء هیئت علمی و دوره‌های ضمن خدمت کارکنان و... از آن‌دست به شمار می‌رود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، اضافه کرد: باید از ساختارهای تازه‌ای مانند انجمن‌های علمی مطالعات قرآن و سلامت در سطوح اساتید و دانشجویی برای فعالیت‌های زیربنائی استفاده کرد تا در سایه این ظرفیت‌ها مطالعات بین‌رشته‌ای به شکل رسمی‌تری دنبال شود.

وی افزود: گفتمان‌سازی مطالعات بین رشته‌ای در حوزه قرآن و سلامت در فضای علمی جامعه پزشکی، انجام پروژه‌های تحقیقاتی در محیط آکادمیک اساتید و اعضای هیئت علمی و مشارکت دانشجویان در این عرصه با نظارت اساتید مشاور انجمن، نویدبخش تحقق جریان علمی و کاملاً روشمند در عرصه مطالعات بین‌رشته‌ای «قرآن و سلامت» و «قرآن و طب» در آینده‌ای نزدیک خواهد بود.

علی‌نژاد اضافه کرد: دوره‌های مطالعاتی آشنایی با اندیشه‌ قرآنی حضرت علامه جوادی آملی، مرحوم علامه طباطبایی (ره)، شهید مطهری (ره) و دیگر اساتید طراز اول حوزه‌ مطالعات دینی در فضای دانشگاهی از مهمترین برنامه‌های آموزشی مرکز قرآن و عترت خواهد بود که طی آن دانشجویان در یک دوره مطالعاتی با اندیشه و آرای ناب اسلامی آشنا شده و این به نوع خود گامی در تحقق هدف تعمیق بینش قرآنی و دینی در سطح دانشجویان و کارکنان خواهد بود.

رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت ضمن تأکید بر این‌که به طور جد وارد فضای تولید علم و کار پژوهشی در حوزه مطالعات قرآن وسلامت خواهیم شد تصریح کرد: پرداختن به «جریان انتظار و مهدویت»، فعالیت «کانون‌های مذهبی»،  «گفتمان سازی احیای دو فریضه نماز و امر به معروف و نهی‌از منکر» در مراکز علمی آموزشی و درمانی نظام بهداشت و سلامت از دیگر وظایف ذاتی مرکز قرآن ‌و عترت وزارت بهداشت خواهد بود که به جد دنبال خواهد شد.

این استاد دانشگاه گفت: جریان تولید علم و مطالعات بین رشته‌ای قرآنی در سطح دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و تحقیقاتی وابسته به نظام بهداشت و سلامت از اهداف ویژه مرکز قرآن و عترت (ع) است.

وی تاکید کرد: برگزاری «دوره‌های دانش افزایی برای اعضای هیئت علمی» و «دوره‌های ضمن خدمت برای کارکنان در دانشگاه‌ها» زمینه‌ساز شکل‌گیری فضای اندیشه‌ورزی در سطوح نخبگانی به منظور ارتقاء سطح بینش دینی و قرآنی مجموعه نظام بهداشت و سلامت کشور خواهد بود.

علی‌نژاد همچنین به جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: این جشنواره جزء اصلی‌ترین برنامه‌های مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت است که تاکنون بیست و چهار دوره از آن برگزار شده و بیست ‌و پنجمین دوره این جشنواره در حال برگزاری است.

وی خاطر نشان کرد: مرحله کشوری بخش معارفی جشنواره با عنوان «بزرگداشت شهید احمدرضا احدی» دانشجوی پزشکی و شهید شاخص قرآنی نظام بهداشت و سلامت، ۲۵ آبان‌ماه همزمان با سالروز تولد این شهید بزرگوار به‌صورت همزمان و برخط (آنلاین) در سراسر کشور برگزار خواهد شد.

این مقام مسؤول با اشاره به برنامه‌های هفته قرآن و دانشگاه گفت: ویژه برنامه‌هایی به مناسبت هفته قرآن و دانشگاه  تدارک دیده‌ایم که طی ۱۸ تا ۲۴ آبان‌ماه همزمان با گرامیداشت مقام علمی و معنوی مفسر بزرگ قرآن علامه طباطبائی(ره) در مراکز درمانی، دانشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و مراکز آموزشی برگزار خواهیم کرد.

رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، آبان‌ و آذرماه جاری را اوج برنامه‌های ترویجی این مرکز دانست و ابراز داشت: به حول و قوه الهی مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، بهمن ماه‌ جاری، میزبان جشنواره ملی قرآن ‌و عترت(ع) دانشجویان خواهد بود که آوردگاه برگزیدگان قرآنی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت علوم تحقیقات و فن‌آوری، وزارت آموزش و پرورش، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام نور، دانشگاه جامع علمی و کاربردی و دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم خواهد بود.

وی همچنین با اشاره به روز نهم ربیع الاول مطابق با آغاز ولادت امام زمان (عج) و نیز هفته وحدت (۸ تا ۱۸ آبان ماه) اظهار داشت: کارویژه‌هایی برای این دو مناسبت طراحی کرده این که در سطح دانشگاه‌ها و مؤسسات تابعه به انجام خواهد رسید.

کد خبر 5055109

منبع: مهر

کلیدواژه: مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت جشنواره قرآن و عترت دانشگاه های علوم پزشکی ویروس کرونا دانشگاه آزاد اسلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری سازمان سنجش دانشگاه های علوم پزشکی دانشگاه پیام نور آموزش مجازی پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی دانشجویان آموزش پزشکی وام دانشجویی دانشگاه ها دانشگاه تهران آزمون دکتری تخصصی مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت نظام بهداشت و سلامت مطالعات بین رشته ای دانشگاه ها هیئت علمی خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۱۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد

امام جمعه زاهدان گفت: هزینه‌های زیادی در منطقه سیستان صورت گرفته اما طرح‌های اجرا شده بر اساس کارشناسی لازم نبوده با وجود اینکه در منطقه سیستان نیروهای شایسته و کارشناس کم نبوده است.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، آیت‌الله مصطفی محامی ظهر امروز ضمن حضور در دانشگاه علوم قرانی زاهدان در نشست پرسش و پاسخ دانشجویان اظهار داشت: قرآن کتاب هدایت است و ما به عنوان مسلمان باید نهایت بهره را از آن ببریم اما متاسفانه با وجود همه این ویژگی‌ها توجه کافی به قرآن صورت نگرفته است و برای همین است که پیامبر اکرم(ص) با گلایه مطرح می‌کنند: "یَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَٰذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا" خداوندا قوم من قرآن را مهجور قرار دادند و آنگونه که باید به آن نپرداختند.

امام جمعه زاهدان افزود: فعالیت‌های علمی و پژوهشی در رابطه با قرآن کریم صورت گرفته اما کافی نیست و باید در عرصه‌های مختلف آن به کار و فعالیت بپردازیم.

آیت‌الله محامی بیان داشت: رشته‌‌های قرآنی که در مراکز علمی و دانشگاهی طراحی شده بیشتر به مباحث جانبی می‌پردازد هر چند که مباحث مهمی است اما کمتر به اصل معانی قرآن پرداخته شده و این یکی از آسیب‌های کار است و دانشجویان دانشگاه علوم قرآنی باید در کنار واحدهای درسی به سراغ معانی و معارف قرآن نیز بروند.

وی افزود: قرآن کریم با علوم دیگر متفاوت است از این جهت که اگر تزکیه و پاکی دل نباشد ارتباط و فهم درستی از آیات و روایت کسب نکرده و به عمق قرآن پی نمی‌برند و با همین قرآن که کتاب هدایت است بسیاری از افراد هدایت شده و برخی نیز گمراه خواهند شد و گمراه شدن آنان به علت وجود نقص در خود آنهاست و اگر می‌خواهیم از هدایت قرآن بهره‌مند شویم باید به دل بپردازیم و دلمان را صاف و پاک کنیم.

آیت‌الله محامی در پاسخ به سئوالات و مطالبات دانشجویان مبنی بر تامین منابع مالی و تجهیز دانشگاه، پیگیری حقابه سیستان، جلب توجهات به سوی دانشگاه علوم قرآنی و جذب اعضای هیئت علمی در دانشگاه علوم قرآنی زاهدان اظهار کرد: جهت تامین منابع مالی و تجهیز دانشگاه علوم قرانی در گذشته هم صحبت‌هایی صورت گرفت و مسئولان دانشگاه باید در این جهت تدابیری اتخاذ کنند و از ظرفیت خیرین بهره‌گیری کنند و در مواقع مورد نیاز بنده نیز قادر به پیگیری هستم.

وی عنوان کرد: در حوزه حقابه سیستان بنده سخنرانی‌ها و پیگیری‌های متعددی طی پنج سال گذشته داشته‌ام و عنوان کردم که ظاهرا خود آقایان در استان خشکسالی را باور نکرده‌اند و تازه دو سال است که موضوع حق‌آبه سیستان تبدیل به یک مطالبه عمومی شده است و حتی ریاست محترم جمهور نیز هنگام حضور در استان نسبت به این مسئله موضع گرفتند.

وی اضافه کرد: پیگیری هایی هم از سوی وزارت امور خارجه صورت گرفت اما بنده در خطبه‌های نماز جمعه عنوان کردم که آقایان آن گونه که باید کار نکرده و از همه اهرم‌ها استفاده نمی‌کنند.

امام جمعه زاهدان گفت: بخشی از این مشکلات حاصل از کم کاری خود ناست چرا که مسئولان گزارش دادند که با وجود خشکسالی‌ها میزان بارندگی‌ سالیانه در جنوب استان طی این سالها دو میلیارد متر مکعب بوده در حالی که حقابه سیستان از افغانستان 800 میلیون متر مکعب است و اگر در استان سدهایی احداث شود می‌توان این بارندگی‌ها را مهار کرد و از آن در مصارف مختلف بهره برد و در این صورت دیگر نیازی به حقابه یا استفاده از آب دریای عمان و دستگاه آب شیرین کن نیست.

آیت‌الله محامی اظهار داشت: مشکل دیگر به خود مردم سیستان بر می‌گردد چرا که اتفاق نظر ندارند و هر کس حرف خود را می‌زند  جهات سیاسی، قومی و حزبی را دنبال می‌کنند و برای نمونه یک نفر بحث آب ژرف را مطالبه می‌کند و فرد دیگر بر استفاده از آب دریای عمان تاکید دارد  و هنوز توافقی صورت نگرفته که در این صورت مسئولان در مرکز کشور نیز ترتیب اثری نخواهد داد‌.

وی گفت: هزینه‌های زیادی در منطقه سیستان صورت گرفته اما طرح‌های اجرا شده بر اساس کارشناسی لازم نبوده با وجود اینکه در منطقه سیستان نیروهای شایسته و کارشناس کم نبوده است.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان در پاسخ به درخواست یکی از دانشجویان مبنی بر جلب کردن توجهات به سوی دانشگاه علوم قرآنی اظهار کرد: بخشی از کار به خود شما بر می‌گردد و باید در جامعه حضوری فعال داشته و توجه‌ها را جلب کنید تا مردم تاثیرگذاری شما را ببینند و همواره درخواست استفاده از این ظرفیت را داشته باشد.

وی گفت: افزایش تعداد اعضای هیئت علمی حرف منطقی است و دانشگاه باید در این حوزه برنامه‌ریزی داشته باشد چرا که اگر این کار صورت نگیرد باعث تضعیف رشته و دانشجویان خواهد بود و به تدریج جایگاه دانشگاه را تضعیف می‌کند.

دیگر خبرها

  • وضعیت ویتامین دی مازندرانی ها رو به بهبود است
  • هدیه وزارت بهداشت به بانوان زاهدانی؛ افتتاح اولین پایگاه اورژانس بانوان
  • ایجاد زیرساخت هوشمند رصد رشته مقاطع و رشته محل‌های علوم پزشکی
  • کمبود ۱۰۰۰ نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم
  • برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • کاشت ۲۰۰ اصله نهال در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  • آیین افتتاح مرکز خدمات جامع سلامت زنده یاد «نعمت الله سلطانی» در همدان 
  • افتتاح چند طرح به مناسبت هفته سلامت در استان همدان
  • ارتباط ۳۵ ساله نهاد نمایندگی رهبری با دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • جهاد تبیین و امید آفرینی یکی از رسالت های وزارت بهداشت است