Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-03-29@09:56:00 GMT

پاسخ ۴۸ پرسش درباره دیوان بین‌المللی کیفری چاپ شد

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۴۲۱۹۲

پاسخ ۴۸ پرسش درباره دیوان بین‌المللی کیفری چاپ شد

به گزارش خبرنگار مهر، موسسه نشر و تحقیقات ذکر کتاب «دیوان بین‌المللی کیفری را بهتر بشناسیم: ۴۸ پرسش و پاسخ درباره دیوان بین‌المللی کیفری» نوشته محمدمهدی سیدناصری را با شمارگان ۵۰۰ نسخه، ۱۰۷ صفحه و بهای ۲۷ هزار تومان منتشر کرد.

دیوان کیفری بین‌المللی نخستین مجع قضایی دایمی بین‌المللی برای رسیدگی به جنایات مهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اندیشه تشکیل دیوان بین‌المللی کیفری به سال‌های پس از جنگ‌های جهانی بازمی‌گردد. نخستین دادگاهی که به اراده جامعه بین‌الملل برای رسیدگی به جرایم مرتکبان تشکیل شد، دادگاه نورنبرگ و سپس دادگاه توکیو بود. تشکیل این دو دادگاه تحولی شگرف در حقوق بین‌الملل بود.

با تشکیل این دادگاه برای نخستین بار در تاریخ جامعه بین‌المللی به جرایم مهمی نظیر نسل کشی و جنایت علیه بشریت که مرتکبان آنها عموما از رهبران کشورها و افراد بلندپایه نظامی و غیرنظامی، یعنی کسانی که در کشورشان از مصونیت قضایی و پشتیبانی برخودارند، پرداخته شد.

سیدناصری که مدرس حقوق در دانشگاه‌هاست، در این کتاب با زبانی ساده مهم‌ترین نکات را در شناخت هرچه بیشتر این نهاد قضایی بین‌المللی به همراه تاریخچه آن به مخاطبان معرفی کرده است. زبان کتاب بسیار ساده است و به همین دلیل مخاطب عام دارد و حتی نوجوانان نیز می‌توانند آن را به راحتی مطالعه کنند.

این‌کتاب دو فصل کلی دارد: «آشنایی با سازمان ملل متحد به زبان ساده» و «آشنایی با دیوان بین‌المللی کیفری به زبان ساده» که نویسنده در فصل نخست کتاب به این ۱۰ سوال پاسخ گفته است: «اندیشه ایجاد جامعه‌ای آرام در جهان چگونه شکل گرفت؟»، «جامعه ملل چه زمانی تاسیس شد؟»، «چرا سازمان ملل متحد تاسیس شد؟»، «آیا سازمان ملل متحد حکومتی جهانی محسوب می‌شود؟»، «آیا سازمان ملل متحد ابزار کشورهای بزرگ و قدرتمند است؟»، «آیا کشورها حاکمیت خود را در سازمان ملل متحد واگذار می‌کنند؟»، «وظایف و اهداف سازمان ملل متحد چیست؟»، «ساختار سازمان ملل متحد چگونه است؟»، «اصول راهنمای سازمان ملل متحد چیست؟» و «طرح و رنگ پرچم سازمان ملل متحد چگونه است؟».

در فصل دوم کتاب نیز به ۳۸ سوال درباره دیوان بین‌المللی کیفری پاسخ داده شده است. برخی از این پرسش‌ها بدین شرح است: «حقوق بین‌الملل چیست؟»، «حقوق بین‌المللی کیفری به چه معناست؟»، «ماجرای دادگاه نورنبرگ چه بود؟»، «دادگاه توکیو به اتهامات چه افرادی رسیدگی کرد؟»، «چرا دادگاه بین‌المللی کیفری یوگسلاوی سابق تاسیس شد؟»، «دادگاه کیفری بین‌المللی رواندا به اتهامات چه افرادی رسیدگی کرد؟»، «هیات ویژه برای جرایم ویژه در دادگاه‌های محلی دیلی، تیمور شرقی چگونه بود؟»، «دیوان بین‌المللی دادگستری چه می‌کند؟»، «شورای امنیت سازمان ملل متحد چه می‌کند؟»، «دیوان بین‌المللی کیفری برای چه تاسیس شد؟»، «مقر دیوان بین‌المللی کیفری در کجا قرار دارد؟»، «چرا آمریکا و برخی کشورهای دیگر عضویت در دیوان بین‌المللی کیفری را نپذیرفته‌اند؟»، «زبان‌های رسمی دیوان بین‌المللی کیفری چیست؟»، «دادستان کل دیوان عالی کیفری بین‌المللی در چه مواردی وارد عمل می‌شود؟»، «اصل صلاحیت دیوان بین‌المللی کیفری چگونه است؟»، «قضات دیوان بین‌المللی کیفری چگونه انتخاب می‌شوند؟» و...

کد خبر 5055174 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: دیوان کیفری بین المللی تازه های نشر انتشارات ذکر حقوق بین الملل سازمان ملل متحد رایزنی فرهنگی تازه های نشر معرفی کتاب ترجمه پرویز قاسمی تجدید چاپ قرقیزستان ادبیات جهان دفاع مقدس جایزه جلال آل احمد موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران انتشارات سوره مهر شیوع کرونا سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران دیوان بین المللی کیفری سازمان ملل متحد تاسیس شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۲۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد سازمان ملل از قانون شکنی‌های رژیم صهیونیستی

  به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از نیویورک، با اینکه ۴ روز است قطعنامه الزام آور شورای امنیت که حکم می‌کند حملات رژیم صهیونیستی به غزه فورا متوقف شود، تصویب شده، اما هیچ نشانه‌ای از اجرای این قطعنامه وجود ندارد و مقامات سازمان ملل هم یکی پس از دیگری ضمن ابراز تاسف از بی توجهی این رژیم به این قطعنامه، دائم هشدار می‌دهند که فورا باید به مردم غزه آب، غذا و دارو برسد.

سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) با تلخی از قطعنامه روی زمین مانده آتش بس درغزه یاد می‌کند و اینکه در سفر چند روز قبلش به منطقه جبالیا در غزه شاهد شدت گرسنگی مردم غزه بوده است.

جیمز الدر گفت: ده‌ها هزار نفر در خیابان‌ها و روی آوار ایستاده بودند و وقتی ما را می‌دیدند ناامیدانه با دست دهان شان را نشان می‌دادند که به ما بفهمانند غذا می‌خواهند، این درحالی است که به اندازه ۱۰ دقیقه آن طرف‌تر، صد‌ها کامیون موادغذایی در انتظار اجازه ورود به غزه هستند! تا دیرتر نشده راه را باز کنید بلکه بتوانیم جلوی گسترش این بحران را بگیریم.

دستیار مدیر کل فائو سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد هم اصرار رژیم صهیونیستی بر انکار قحطی در غزه را، در شرایطی که قحطی هر روز در غزه عده‌ای را به کام مرگ می‌فرستد مضحک می‌داند.

او می‌گوید: ما شواهد کافی داریم که نشان می‌دهد گرسنگی مداوم، ناامنی شدید غذایی، کمبود ذخایر خوراکی و آب، زندگی مردم غزه را به طور جدی به خطر انداخته است. امیدوارم منتظر اعلام قحطی کامل در غزه نباشیم و اقدام اساسی انجام شود.

همچنین سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، از قانون شکنی مداوم و بی توجهی رژیم صهیونیستی به قوانین بین الملل و حقوق بشر انتقاد کرد.

ینس لرکه گفت: بر اساس قوانین بشردوستانه بین‌المللی، باید امکان عبور سریع و بدون مانع کمک‌های بشردوستانه برای غیرنظامیان نیازمند را فراهم کرد. این درحالی است که فقط در هفته گذشته پنج مأموریت ورود کامیون‌های کمک را به شمال غزه رد کردید، ما گزارش‌هایی از حملات اسرائیل به انبار‌ها داریم، پس نمی‌توانید ادعا کنید که به مقررات بین المللی پایبند هستید.....

اظهارات:
جیمز الدر - سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد
عبدالحکیم الوائر- دستیار مدیر کل سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد
ینس لرکه - سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد

دیگر خبرها

  • مقاومت فلسطین 70 حمله موثر به نیروهای اشغالگر در بیمارستان شفا انجام داد
  • انتقاد سازمان ملل از قانون شکنی‌های رژیم صهیونیستی
  • دستور دیوان بین‌المللی دادگستری به اسرائیل در خصوص قحطی غزه
  • ازسرگیری کمک مالی فرانسه به نهاد امدادی سازمان ملل برای فلسطین
  • تدابیر جدید دیوان لاهه در رابطه با جنگ در غزه
  • لزوم تحریم همه جانبه علیه رژیم صهیونیست
  • پرسش و پاسخ جالب تیری آنری و جیمی کرگر؛ بهترین سرمربی تاریخ فوتبال کیست؟
  • «حمید نوری»؛ ۱۶۰۰ روز بازداشت غیرقانونی در بهشت گردشگران
  • ایرلند به پرونده نسل‌کشی علیه رژیم صهیونیستی ورود خواهد کرد
  • اعتراف نظامی صهیونیست به بمب گذاری دفاتر آنروا