Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛  این موضوع و بی‌نتیجه بودن آن در سال‌های گذشته در معاملات فولاد تجربه شده و به همین علت اغلب نمایندگان مجلس نیز با پیشنهاد وزارت صمت برای تنظیم بازار فولاد مخالف هستند. مصطفی طاهری نماینده و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی یکی از مخالفان قیمت‌گذاری دستوری و تعیین هر گونه سقف قیمتی بوده که معتقد است نظارت بر عرضه و تقاضا و واقعی کردن آن بهترین مکانیسم کنترل بازار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درخصوص پیشنهاد قیمت‌گذاری فولاد در بورس‌کالا  گفت: پیشنهاد مطرح شده وزارت صمت از سوی مجلس رد شد چرا که معتقدیم با قیمت‌گذاری دستوری نمی‌توان این بازار را به‌نحوی کنترل کرد که محصول ارزان به‌دست مصرف‌کننده برسد و تنها مفری برای منتفع شدن عده‌ای خاص ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد: بهترین راه‌حل برای معامله فولاد، آوردن کل تولید در تمامی حلقه‌های زنجیره به بورس‌کالا است و مجلس شورای اسلامی نیز با این موضوع موافق بوده و معامله از طریق رینگ بورس‌کالا را عامل شفافیت می‌داند.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن گفت: عرضه قطره‌چکانی فولاد در بورس‌کالا عامل بالا رفتن قیمت در معاملات این بازار است. باوجود تاکیدات قبلی برای الزام فولادسازان به عرضه محصول در بورس‌کالا همچنان شاهد هستیم که بخش اندکی از تولید فولاد کشور در رینگ بورس‌کالا عرضه شده و همین موضوع باعث رقابت و افزایش غیرواقعی قیمت‌ می‌شود، به‌گونه‌ای که در برخی برهه‌های زمانی شاهد آن هستیم که قیمت شمش فولاد در کشور حتی از نرخ جهانی این محصول نیز بالاتر می‌رود. در ادامه پس از آنکه با مهندسی عرضه، قیمت بالایی برای فولاد در بورس‌کالا تعیین شد، این محصول در حاشیه بازار با نرخی به‌مراتب بالاتر نیز معامله می‌شود. 

مصطفی طاهری افزود: بهترین مکانیزم کنترل بازار، نظارت بر بخش عرضه و تقاضا است و بورس‌کالا نیز این امکان را فراهم  می‌آورد. بنابراین معتقدم که با الزام عرضه در بورس‌کالا و جرم‌انگاری فروش در خارج از این رینگ می‌توان این بازار را کنترل کرد. اگر کل محصول تولیدی در بورس عرضه شود، بازار به درستی خود را پیدا کرده و نیازی به قیمت‌گذاری نیز نیست. 

وی ادامه داد: علم اقتصاد مخالف قیمت‌گذاری دستوری بوده و تجربه چندین سال فعالیت بورس‌کالا نیز بی‌نتیجه بودن این روش را تایید می‌کند. تجربه قیمت‌گذاری دستوری فولاد در بورس‌کالا را در گذشته نیز داشتیم. در ماه‌های پایانی سال قبل و ابتدای امسال، وزارت صمت سقف قیمتی برای معاملات فولاد تعیین کرد. اگرچه در این زمان شمش فولاد در محدوده تعیین شده از سوی وزارت صمت در بورس‌کالا به فروش می‌رفت اما در حاشیه بازار همین محصول با نرخی دیگر در اختیار مصرف‌کننده قرار داده می‌شد که فاصله قابل‌توجهی با نرخ بورس‌کالا نیز داشت. همچنین در این دوره اختلاف زیاد قیمتی میان محصول معامله شده در بورس و خارج از این رینگ به‌وجود آمد که قابل کنترل نیز نبود. درنهایت نیز محصول نهایی با بهایی مناسب به‌دست مصرف‌کننده نمی‌رسید. این عضو کمیسیون صنایع و معادن بهترین راه برای عدم زیان تولیدکننده و عرضه‌کننده را تجمیع کل عرضه فولاد در بورس‌کالا درعین آزاد بودن سقف قیمتی می‌داند. او ادامه داد: از آنجا که تا به حال فولادی‌ها، افزایش‌های عرضه درنظر گرفته شده را به‌صورت داوطلبانه رعایت نکرده‌اند، راه‌حل پیشنهادی ما منوط کردن مجوزهای صادراتی به عرضه در بورس است. همانگونه که مستحضرید تقریبا 50 درصد تولید زنجیره فولاد در کشور مازاد نیاز مصرف بازار داخل بوده و باید صادر شود. اگر وزارت صمت مجوز صادرات را تنها به واحدهایی بدهد که کف عرضه در بورس را رعایت کرده‌اند، تمامی واحدها به این عرضه ترغیب شده و به این ترتیب با واقعی شدن عرضه، قیمت نیز متعادل می‌شود. در این میان شفافیت در سامانه انبارداری کشور نیز موضوعی مهم دیگری است که باید هرچه سریع‌تر پیگیری و اجرایی شود.

پربیننده ترین سود خالص ۱۰هزار میلیارد تومانی فملی طی شش ماه امکان همکاری ایران و چین در حفاری عمیق و عناصر نادر خاکی صادرات فولاد در دو راهی سخت صادرات طی نیمه دوم امسال افزایش می‌یابد ۱۴۷ معدن در هفت ماه احیا و فعال سازی شد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس کالا فولاد بورس بازار سهام شمش فولاد قیمت فولاد فولاد آلیاژی قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت فولاد در بورس کالا قیمت گذاری دستوری وزارت صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۲۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبودی در عرضه مرغ ایام نوروز و ماه رمضان نداریم

علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: با توجه به جوجه ریزی‌های اخیر نه تنها کمبودی در عرضه مرغ در ایام عید و ماه رمضان نداریم، بلکه تا اردیبهشت ماه مازاد تولید داریم که برای جلوگیری از زیان مرغداران باید از سطح بازار جمع آوری شود.

به گفته او، براساس ابلاغیه وزارت جهاد قیمت خرید حمایتی هرکیلو مرغ زنده ۵۸ هزارتومان است، درحالیکه قیمت تمام شده بالای ۶۰ هزارتومان است و بعضا ۵۴ تا ۵۶ هزارتومان هم در بازار فروخته می شود.

ابراهیمی ادامه داد: با توجه به آنکه مردم بخشی از مرغ فروردین را در اسفندماه انجام می‌دهند، از این رو ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در اسفند انجام گرفت که این میزان کاملا جوابگوی نیاز کشور است.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با تاکید بر جمع آوری روزانه هزارتن مرغ از سطح بازار افزود: با توجه به حجم جوجه‌ریزی‌های اخیر، جمع آوری مازاد از سطح بازار امری ضروری است تا مرغداران متحمل زیان نشوند.

او با بیان اینکه نیاز جوجه‌ریزی مرغ در ایام مختلف متفاوت است، گفت: بنابر آمار در آذرماه ۱۴۴ میلیون قطعه جوجه ریزی شد که این میزان بدون افت قیمت خریداری شد، اما اکنون با ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه‌ریزی افت قیمت داریم. 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • بازرسی ۱۱ هزار و ۹۱۹ واحد صنفی در کهگیلویه و بویراحمد انجام شد
  • بیگانی : پیش بینی بازاری داغ برای فعالان بورس در تابستان 1403 / صندوقهای طلا، کالا و بعضی سهامی، برندگان سال 1402 بازار سرمایه / حضور ترامپ در انتخابات تمام بازارهای مالی ایران را تحت تاثیر قرار می دهد
  • افزایش قیمت دلار بازار مسکن را به کدام سو می‌برد؟
  • پیش‌بینی مهم نرخ ارز در ۱۴۰۳؛ تغییر قیمت دلار تا پایان سال
  • سیگنال عجیب دلار به قیمت مسکن/ قیمت‌ جدید خانه‌های پایتخت را ببینید (+ جدول)
  • یک پیش‌بینی مهم درباره نرخ ارز در سال ۱۴۰۳/ سمیعی: قیمت دلار تا پایان سال چه تغییری می‌کند؟
  • تداوم نظارت بر بازار کالا و خدمات در مهاباد
  • کمبودی در عرضه مرغ ایام نوروز و ماه رمضان نداریم
  • افزایش قیمت خودرو در سال ۱۴۰۳
  • توفان بورس و ابهام در بازار ارز / در خرید دلار و سکه احتیاط کنید!