Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، تحقیقات دانشمندان اثبات کرده است ویروس کرونا می‌تواند به طور مستقیم به بافت مغز حمله کند. همچنین این ویروس می‌تواند باعث التهاب‌های گسترده در عضلات قلب و عروق شود. همچنین تحقیقات جدید دانشمندان ابعاد دیگری از فعالیت مخرب این ویروس را آشکار کرد.

 تحقیقات نشان داد کووید۱۹ می‌تواند با از بین بردن سلول‌های بیضه که مسئولیت تولید اسپرم تازه را دارند، باعث عقیم شدن آقایان شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشمندان می‌گویند هنوز مشخص نیست این عقیم شدگی برگشت پذیر است یا خیر و مشکلاتی که درپی آن برای آقایان ایجاد می‌شود به چه میزان جدی است. برای مثال تحقیقات نشان داده است بیماری اوریون می‌تواند بر توان باروری آقایان تاثیر بلند مدت بگذارد و باعث ناتوانی در تولید اسپرم در آن‌ها شود. محققان می‌گویند شاهد چنین تاثیری بر قدرت باروری آقایان از سوی کووید ۱۹ هستیم.

یکی از محققان در این باره می‌گوید: به هیچ عنوان جای تعجب ندارد که ویروس کرونا توانایی کاهش تولید اسپرم در انسان را داشته باشد. افراد مبتلا به کووید ۱۹ ناخوش احوال هستند و سیستم ایمنی شان تضعیف می‌شود. حتی یک بیماری مانند آنفلوانزا نیز می‌تواند باعث کاهش موقت تولید اسپرم در مردها شود. سوال اصلی این است که این ناباروری چقدر طول خواهد کشید و آیا این امر موقتی است یا فرد به طور دائمی عقیم می‌شود.

او افزود: هر روزی که از همه گیری کرونا در جهان می‌گذرد به حقایق جدیدی درباره این بیماری دست می‌یابیم. هنوز در حال کشف ابعاد مختلف رفتاری این ویروس هستیم. با این حال، طبیعی است که زمانی که سیستم ایمنی بدن تضعیف می‌شود، احتمال ابتلای فرد به عفونت بالا می‌رود. همین امر می‌تواند تولید اسپرم در بیضه‌ها را تحت تاثیر قرار دهد.

محققان می‌گویند هنوز بسیار زود است که درباره تغییر حجم تولید اسپرم برای مدت ۳ تا ۴ ماه حرفی بزنیم. با این حال هر بیماری ویروسی که سبب ایجاد تب در بدن افراد شود می‌تواند باعث کاهش تولید اسپرم و تحرک آن شود که این امر بطور بالقوه می‌تواند باعث ناتوانی در باروری شود.

دانشمندان تاکید دارند استفاده از ماسک می‌تواند به میزان قابل توجهی مانع از عقیم شدن آقایان در همه گیری کووید ۱۹ شود، حتی اگر فرد به طور قطعی به این ویروس مبتلا شده است. مردانی که به کرونای شدید مبتلا شده اند احتمال دارد که برای یک دوره زمانی نامشخص باروری خود را از دست بدهند. اگر افراد از ماسک استفاده کنند به دلیل آنکه در مقابل حجم کمتری از کووید ۱۹ قرار می‌گیرند حتی در صورت بیماری نیز سیستم ایمنی بدن می‌تواند با عوامل بیماری زا مقابله کرده و خطر عقیم شدن در آن‌ها کاهش یابد.

محققان توصیه می‌کنند در ایام شیوع کرونا مردم از ماسک استفاده کرده و دست‌های خود را به طور مرتب با آب و صابون بشویند. همچنین حفظ فاصله اجتماعی در جامعه می‌تواند انتقال کووید۱۹ از طریق هوا را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد.

کد خبر 559704 برچسب‌ها مردان كروناويروس ناباروری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مردان كروناويروس ناباروری تولید اسپرم تواند باعث کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۲۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۶۴ درصدی بیماری دامی در مازندران

مدیرکل دامپزشکی مازندران از برخورد قاطع دامپزشکی در نظارت‌های بهداشتی خبر داد و گفت: بیماری‌های دامی سال‌گذشته ۶۴ درصد کاهش داشته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، حمزه آقاپور کاظمی، اظهار داشت: اداره کل دامپزشکی مازندران در حوزه پیشگیری و مبارزه با بیماری دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل ورود پیدا کرده و در قالب طرح نظارت از مزرعه تا سفره نظارت بر مراکز تولیدی تا مرکز نگهداری و عرضه انجام می‌شود.

وی افزود: کاهش 64 درصدی بیماری‌های دامی و طیور در استان را داریم و با مدیریت بیماری‌های دامی و طیور اقدامات متعددی انجام شد

مدیرکل دامپزشکی مازندران، تصریح کرد: از اقدامات دامپزشکی انجام واکسیناسیون، ویزیت و درمان دام، سم پاشی جایگاه و اماکن دامی، برپایی دوره آموزشی در مناطق محروم و کم برخوردار بوده است.

وی گفت: با وجود درگیری استان در سال های گذشته به بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سال گذشته گزارشی از بیماری آنفولانزای طیور در استان نداشتیم.

آقاپور کاظمی به نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی اشاره کرد و گفت: نظارت‌های بهداشتی از واردات نهاده‌های دامی آغاز می‌شود و شامل تولید خوراک دام تا زمان رسیدن فرآورده های خام دامی بر سفره مردم است.

وی افزود: این نظارت‌ها در طول سال به صورت طرح تشدید نظارت بهداشتی اجرا شده که در نتیجه آن از ورود 10 هزار و 500 تن نهاده فاسد به کشور جلوگیری شد.

مدیرکل دامپزشکی مازندران عنوان کرد: همکاران دامپزشکی مقابل تخلفات بهداشتی در مراکز فروش و نگهداری، سردخانه و غیره با جدیت هستند.

وی خاطرنشان کرد: با نظارت در عرضه دارو  دامپزشکی از قاچاق بیش از 11 هزار قلم دارو جلوگیری شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فعالیت ۵ مرکز درمان بیماران مبتلا به کرونا در نوروز
  • سازندگان واکسن برکت از قهرمانان ملی هستند/ روایتی متفاوت از یک دستاورد علمی
  • راز کثیف؛ دستان ما چگونه بیماری‌ها را انتقال می‌دهند؟
  • دستان ما چگونه بیماری‌ها را منتشر می‌کنند؟
  • کاهش ۶۴درصدی بیماری دامی در مازندران
  • کاهش ۶۴ درصدی بیماری دامی در مازندران
  • (تصاویر) تکرار تاریخ؛ شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا
  • عکس هایی جالب از شباهت همه گیری آنفلوآنزای اسپانیایی و کرونا / تاریخ تکرار شد!
  • انتقاد تند چیلاورت از وینیسیوس: بچه‌ننه نباش، فوتبال برای مردها است
  • هوش مصنوعی بیماری‌های ریه را شناسایی می‌کند/ ردیابی کرونا به روش تشخیص چهره