Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-23@10:33:28 GMT

دلایل گرانی مواد غذایی

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۴۳۱۶۴

محمد علی اسفنانی مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران در گفتگوی تلویزیونی درباره تغییر قیمت کالا‌ها اظهار کرد: افزایش قیمت‌ها علل و دلایل متعددی دارد، واقعیت این است که ما امروز شاهد گرانی هستیم که متاثر از فضای داخلی و خارجی است.

او بیان کرد: کالایی که مواد اولیه اش از خارج کشور تامین می‌شود با افزایش قیمت ارز ممکن است دریافت آن کالا و مواد اولیه آن مشکل باشد، بنابراین شاهد گرانی آن خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران درباره گرانی مواد غذایی ، گفت: قیمتی که تنظیم بازار برای مرغ تعیین کرده بود ۱۵ هزار و ۷۰۰ تومان بود و تولید کنندگان مرغ مدعی بودند که قیمت تمام شده برای آن‌ها بیشتر از ۱۵ هزار و ۷۰۰ تومان است.

اسفنانی مطرح کرد: ما متاسفانه در توزیع برخی از کالا‌ها با مشکل رو به رو هستیم، اگر سیستم توزیع ما به نحوی باشد که مرغدار یا تولید کننده کالا به موقع و به میزان لازم کالای مورد نیاز خود را دریافت کند، دیگر دلیلی برای افزایش قیمت نخواهد بود.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران گفت: مشکلی که در کشور ما وجود دارد این است که، عدم نگاه یک جا به مجموعه از تولید به مصرف است، ما اگر بحث تولید یا تامین و توزیع در بازار را به طور منسجم ببینیم می‌توانیم همه نواقصی را که در حاشیه کار وجود دارد برطرف کنیم.

او درباره نقش سازمان تعزیرات حکومتی در تنظیم بازار تصریح کرد: سازمان تعزیرات حکومتی یک سازمان بازرسی محور است و فلسفه وجود آن این است که دولت یک سازمانی را در اختیار داشته باشد تا زمانی که تخلفی در بازار صورت گرفت از حیث کم فروشی و گران فروشی و ... آن را پیگیری کند.

اسفنانی عنوان کرد: اجازه داده شده تا شعب سیاری را راه اندازی کنیم تا این شعب سیار به صورت گشت در بازار حضور پیدا کنند و اگر تخلفی را مشاهده کردند، حکم صادر کنند همچنین ما ۱۰۰ درصد توان مان را در گشت‌ها به کار بردیم.

او درخصوص گرانی خامه صبحانه و افزایش قیمت لبنیات بیان کرد: هر جایی که تخلف را ببنیم و مشاهده کنیم قطعا ورود می‌کنیم، یک زمانی بخش عظیمی از کالا‌های مصرفی مورد حمایت سازمان حمایت و تنظیم بازار بود و تعیین تکلیف نهایی قیمت بر عهده تنظیم بازار بود و قیمت تثبیتی داشتند.

اسفنانی ادامه داد: از آن کالا‌هایی که مورد حمایت بود تنها سه قلم شیر، پنیر و ماست ساده باقی مانده و بقیه کالا‌ها تابع قیمت گذاری عرضه و تقاضا است.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران بیان کرد: امروزه بزرگترین نقطه ضعفی که در سازمان تعزیرات وجود دارد این است که این سازمان از اختیارات لازمی که قبلا داشت برخوردار نیست همچنین سازمان تعزیرات توان قانونی و امکاناتی نیاز دارد.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: تعزیرات مواد غذایی سیستم توزیع تعزیرات حکومتی مواد غذایی تعزیرات حکومتی گرانی مواد غذایی سیستم توزیع مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران سازمان تعزیرات تنظیم بازار افزایش قیمت کالا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۳۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«کنسرو ماهی» صدرنشین گرانی خوراکی‌ها؛ شیرخشک ۵۷ درصد گران شد

تازه‌ترین گزارش مرکز آمار نشان می‌دهد که در اسفند ۱۴۰۲، قیمت «کنسرو ماهی» و «قارچ» در مناطق شهری بیش از سایر کالا‌های خوراکی در مقایسه با اسفند ۱۴۰۱ افزایش یافته است. در مقابل، قیمت پیاز و روغن نباتی جامد نسبت به سایر کالا‌ها اُفت قیمت بیشتری را تجربه کرده است.

به گزارش اکوایران، یکی از داده‌های مهمی که توسط مرکز آمار منتشر می‌شود، متوسط قیمت کالا‌های خوراکی در مناطق شهری است. این آمار آخرین بار برای اسفند ۱۴۰۲ ارائه شده و مرکز آمار بیستم فروردین‌ماه ۱۴۰۳ آن را به صورت رسمی منتشر کرده است.

بر اساس این گزارش، اگر قیمت کالا‌های خوراکی در مناطق شهری طی اسفند ۱۴۰۲ را با بهمن ۱۴۰۲ مقایسه کنیم، متوجه می‌شویم که بیشترین رشد قیمت برای سه کالای «فلفل دلمه‌ای»، «موز» و «انار» بود. در مقابل، پنج کالای خوراکی با کاهش قیمت نسبت به بهمن‌ماه مواجه شده‌اند که شدیدترین سطح این اُفت به نام «گوجه‌فرنگی» ثبت شده است. به صورت کلی و با صرف نظر از کالا‌هایی که کاهش قیمت داشته‌اند، می‌توان گفت که محدوده افزایش قیمت طی یک ماه مورد نظر بین ۰.۳ درصد تا نزدیک ۱۶ درصد بود.

حالا اگر قیمت کالا‌های خوراکی در مناطق شهری طی اسفند ۱۴۰۲ را با اسفند ۱۴۰۱ قیاس کنیم، سطح تغییرات قیمت بالاتر می‌رود. برای مثال در این حالت از مقایسه، قیمت «کنسرو ماهی» بیش از ۱۱۰ درصد افزایش یافته است. به طور کلی، از میان ۵۳ کالای خوراکی ارائه‌شده توسط مرکز آمار، قیمت ۲۰ کالا در اسفند سال گذشته بیشتر از ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه در یک سال قبل افزایش یافته است. در سوی دیگر این طیف نیز اقلامی مانند «پیاز» و «روغن نباتی جامد» قرار گرفته که قیمت آن‌ها با کاهش روبه‌رو شده است.

رشد ماهانه قیمت خوراکی‌ها در اسفند ۱۴۰۲ نسبت به بهمن‌ماه

برای محاسبه رشد ماهانه متوسط قیمت خوراکی‌ها در اسفند ۱۴۰۲ باید سطح این شاخص را با سطح شاخص بهمن ۱۴۰۲ قیاس کرد. نتیجه این مقایسه برای ۵۳ کالای اعلام‌شده از سوی مرکز آمار نشان می‌دهد که قیمت ۴۵ کالا افزایش و قیمت هشت کالا کاهش یافته است. از میان کالایی که افزایش قیمت را تجربه کرده‌اند، بیشترین افزایش ۱۵.۷ درصد بوده که مربوط به فلفل دلمه‌ای می‌شود. به عبارت دیگر، در اسفند ۱۴۰۲ هر یک کیلوگرم فلفل دلمه‌ای، ۱۵.۷ درصد گران‌تر از بهمن‌ماه بوده است.

در مقام دوم نیز «موز» با افزایش ۱۳.۵ درصدی قیمت قرار گرفته است. «انار» نیز با ثبت رشد قیمت ۷.۵ درصدی، در رتبه سوم افزایش ماهانه قیمت خوراکی‌ها در مناطق شهری ایستاده است. افزایش قیمت سایر کالا‌ها نیز در محدوده ۶ تا ۰.۳ درصد بود. درست در سوی دیگر این طیف، محصولاتی مثل «گوجه فرنگی»، «مرغ ماشینی» و «روغن مایع» قرار گرفته‌اند که متوسط قیمت آن‌ها در اسفند به ترتیب ۷.۸ درصد، ۱.۹ درصد و ۰.۵ درصد نسبت به بهمن کاهش یافته بود.

این تغییرات قیمت در شرایطی حاصل شده که قیمت‌ها در اسفند ۱۴۰۲ با بهمن‌ماه همان سال مقایسه شده است. اگر قیمت‌های اسفند ۱۴۰۲ را با اسفند ۱۴۰۱ مقایسه کنیم رشد قیمت‌ها با اختلاف فاحشی نسبت به رشد ماهانه، شدت می‌گیرد. به بیان دقیق‌تر، اگر چه به نظر قیمت کالا‌های خوراکی در اسفند چندان نسبت به بهمن افزایش نیافته بود، اما خانوار‌ها برای خرید همین کالا‌ها در اسفند یک سال قبل به مراتب کمتر متحمل هزینه می‌شدند.

رشد قیمت خوراکی‌ها در اسفند ۱۴۰۲ نسبت به اسفند ۱۴۰۱

در نوع دیگری از مقایسه می‌توان رشد قیمت‌ها در اسفند ۱۴۰۲ را نسبت به اسفند ۱۴۰۱ سنجید. در این حالت مشخص می‌شود که از ۵۳ کالای اعلامی از سوی مرکز آمار، قیمت «کنسرو ماهی» در اسفند سال قبل ۱۱۱.۶ درصد نسبت به اسفند سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است. به بیان دیگر، خانوار‌ها در آخرین ماه از سال گذشته برای خرید کنسرو ماهی تقریبا ۲ برابر بیش‌تر از مدت مشابه در سال گذشته هزینه کرده‌اند.

در رتبه بعد با اختلاف نسبتا بالاتری، «قارچ» قرار گرفته که قیمت آن به صورت نقطه به نقطه ۷۰.۹ درصد افزایش یافته است. «کشمش پلویی» و «گوشت گاو یا گوساله» نیز در رتبه سوم و چهارم قرار گرفته‌اند و رشد قیمتی حداقل برابر با ۷۰ درصد را شاهد بوده‌اند.

همچنین، قیمت ۱۷ کالا بین ۳۰ تا ۶۰ درصد افزایش یافته است که از میان آن‌ها می‌توان به «قند»، «تخم‌مرغ ماشینی»، «شیر خشک» و «لوبیا قرمز» اشاره کرد. بر اساس این آمارها، قیمت شیر خشک ۵۷.۸ درصد افزایش داشت.

دیگر خبرها

  • مبل‌فروش متخلف در اردبیل جریمه شد
  • عدم درج قیمت و گرانفروشی بیشترین تخلفات گزارش شده به تعزیرات
  • جریمه ۱۲۷ میلیاردریالی برای قاچاقچی کالا در لرستان
  • جریمه ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریالی قاچاق تلفن همراه در پاوه
  • ریشه‌کن شدن یبوست با این ماده غذایی | دلایل یبوست را بشناسید
  • جریمه ۸ میلیارد و ۵۴۲ میلیون ریالی قاچاقچی شکر
  • قاچاقچی کالا در لرستان ۱۲۷ میلیارد ریال جریمه شد
  • محکومیت قاچاقچیان سوخت و مواد خوراکی در خوزستان
  • «کنسرو ماهی» صدرنشین گرانی خوراکی‌ها؛ شیرخشک ۵۷ درصد گران شد
  • جریمه، تاوان قاچاق مواد سوختی در مرند